duminică, 18 mai 2014

Tort cu capsuni si crema de ciocolata

Pentru blat aveti nevoie de :

6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
un praf de copt
un varf cutit sare
50 gr stafide






Se bat albusele spuma ,se adauga zaharul ,praful de copt si sarea .La urma galbenusele si faina .deasupra se pun stafidele .Se amesteca usor si se da la cuptor intr-o forma rotunda tapetata cu faina sau hartie de copt  30-35 minute,Se scoate si se lasa sa se raceasca apoi se taie blatul in doua.


Sirop :

5 lg zahar se caramelizeaza si se adauga o cana de apa.Se insiropeaza blatul .

Crema:

un plic crema de ciocolata Dr Oetker (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj )
250 ml frisca
zahar vanilat
capsuni dupa gust




Se pune intr-o forma rotunda folie ,se pune primul blat ,se insiropeaza ,se adauga capsuni ,se pune crema ,apoi un strat de frisca ,la urma blatul al doilea.Se insiropeaza din nou ,se da la rece. Deasupra am facut un sirop din cateva capsuni cu zahar si un plic de gelatina .Se orneaza cu frisca ,capsuni si menta.



Pofta buna si spor la gatit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu