Aveti nevoie de :
o cana si jumatate de zahar (cana simpla de 250 gr)
200 gr unt
3 lingurite cacao
4 oua
un praf de copt
o cana faina
un varf cutit sare
100 gr ciocolata
o cana nuca taiata marunt
Zaharul ,100 gr unt si cacaua se pun intr-o cratita la foc si se amesteca pana la topirea completa.Se lasa deoparte pana se raceste putin apoi se adauga pe rand 4 galbenuse ,se incorporeaza bine ,din aceasta compozitie se scoate jumatate si se amesteca cu albusele care se bat spuma tare se adauga o cana faina ,un praf de copt ,un varf cutit sare .Va iese un blat care se pune la cuptor cam 30 minute la foc potrivit.Se scoate blatul si se lasa la racit.
Crema ramasa se pune inapoi pe foc ,se mai adauga 100 gr unt,100 gr ciocolata ,se topesc toate apoi se adauga o cana nuci taiate .
Se pune blatul inapoi in tava pe o hartie de copt iar deasupra se intinde uniform crema cu nuca .Se da la rece pana a doua zi .E o prajitura fina si buna .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 12 mai 2014
sâmbătă, 10 mai 2014
Pachetele cu crema de lamaie
Aveti nevoie de :
300 gr iaurt simplu
un praf de copt
un varf cutit sare
150 gr zahar
un ou
coaja rasa de lamaie
300 ml lapte(sau apa ) 350 gr faina
Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale ca si cel de clatite.Se fac foi subtiri in tigaie apoi se lasa sa se raceasca .
Pentru umplutura aveti nevoie de:
un plic crema de lamaie
un plic frisca
Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se amesteca crema cu frisca si se da la rece .
Se umplu foile cu crema (dupa racirea completa ) se dau forma care se vede si in poza.Se orneaza cu putin gem de mure ,zahar pudra si sos caramel.Sunt simple dar delicioase .
Pofta buna si spor la gatit
300 gr iaurt simplu
un praf de copt
un varf cutit sare
150 gr zahar
un ou
coaja rasa de lamaie
300 ml lapte(sau apa ) 350 gr faina
Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale ca si cel de clatite.Se fac foi subtiri in tigaie apoi se lasa sa se raceasca .
Pentru umplutura aveti nevoie de:
un plic crema de lamaie
un plic frisca
Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se amesteca crema cu frisca si se da la rece .
Se umplu foile cu crema (dupa racirea completa ) se dau forma care se vede si in poza.Se orneaza cu putin gem de mure ,zahar pudra si sos caramel.Sunt simple dar delicioase .
Pofta buna si spor la gatit
Bilute din biscuiti
Aveti nevoie de:
250 gr biscuiti zdrobiti bine(eu i-am facut cu robotul )
100 gr unt sau margarina
o sticluta esenta de rom
300 gr gem de piersici(sau alt gem )
100 gr visine din visinata
150 gr nuca de cocos
Se amesteca biscuitii cu untul ,apoi se adauga esenta de rom,si gemul .Coca rezultata se lasa putin la rece ,apoi cu o lingurita se fac bilute ,se pune la mijloc o visina din visinata(fara sambure ) se da o forma rotunda apoi se dau prin nuca de cocos.Sunt aromate si foarte rapid de facut ,un desert usor si la indemana oricui.
Pofta buna si spor la gatit
250 gr biscuiti zdrobiti bine(eu i-am facut cu robotul )
100 gr unt sau margarina
o sticluta esenta de rom
300 gr gem de piersici(sau alt gem )
100 gr visine din visinata
150 gr nuca de cocos
Se amesteca biscuitii cu untul ,apoi se adauga esenta de rom,si gemul .Coca rezultata se lasa putin la rece ,apoi cu o lingurita se fac bilute ,se pune la mijloc o visina din visinata(fara sambure ) se da o forma rotunda apoi se dau prin nuca de cocos.Sunt aromate si foarte rapid de facut ,un desert usor si la indemana oricui.
Pofta buna si spor la gatit
Placinte cu carne de pui
Pentru 10 bucati aveti nevoie de:
1 kg faina alba
un cub drojdie
o lingurita sare
2 lg ulei
o cana si jumatate apa (daca mai e nevoie se mai poate adauga apa sau faina )
Pentru umplutura aveti nevoie de:
250 gr carne de pui (se fierbe apoi se taie bucati mici si se prajeste)
2 rosii
3 fire de ceapa verde
o lg ulei pentru carnea
5 castraveti murati
sare si piper dupa gust
Se framanta un aluat potrivit care se lasa la crescut o ora.
Se iau bucati din aluat se intind si se umplu cu carne de pui ,castraveti murati taiati marunt ,sare ,piper si rosii taiate cubulete.Se impatura si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.Se scot pe prosoape de bucatarie apoi se pot servi .Din aluatul ramas am mai facut si cateva gogosi pe care le-am dat prin zahar pudra .
Pofta buna si spor la gatit
1 kg faina alba
un cub drojdie
o lingurita sare
2 lg ulei
o cana si jumatate apa (daca mai e nevoie se mai poate adauga apa sau faina )
Pentru umplutura aveti nevoie de:
250 gr carne de pui (se fierbe apoi se taie bucati mici si se prajeste)
2 rosii
3 fire de ceapa verde
o lg ulei pentru carnea
5 castraveti murati
sare si piper dupa gust
Se framanta un aluat potrivit care se lasa la crescut o ora.
Se iau bucati din aluat se intind si se umplu cu carne de pui ,castraveti murati taiati marunt ,sare ,piper si rosii taiate cubulete.Se impatura si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.Se scot pe prosoape de bucatarie apoi se pot servi .Din aluatul ramas am mai facut si cateva gogosi pe care le-am dat prin zahar pudra .
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 7 mai 2014
Madlene cu visine si sos de ciocolata
Am incercat azi o noua reteta la care am mai adaugat cate ceva (am riscat ) si au iesit niste madlene bune ,pufoase si delicioase .In poza cu ingredientele nu vor aparea toate deoarece le-am adaugat in timpul pregatirii
Aveti nevoie de :
3 oua
un pachet unt
o ceasca ulei(o ceasca obisnuita de cafea )
vanilie
coaja rasa de lamaie si portocala
260 gr zahar
400 gr faina
250 ml lapte
un varf cutit sare
un praf de copt
Pentru glazura am folosit cam 300 gr ciocolata topita pe baie de abur ,am adaugat o cescuta lapte si un plic de frisca ,mi-a iesit un sos de ciocolata delicios.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 30 de bucati pe care le-am facut in forme de briose.Puteti injumatati ingredientele daca nu doriti sa faceti asa multe .
Se freaca bine untul cu zaharul pana devine spuma ,se adauga pe rand ouale,laptele ,uleiul ,coaja de lamaie si portocala ,sarea si praful de copt.Se amesteca bine cu mixerul apoi se adauga la urma faina si visinele (puteti pune si alte fructe ,eu am avut visine la congelator si cum am dat de ele intamplator am si cautat o reteta buna si am gasit-o ),Se ia cu o lingura din compozitie si se pune in forme de briose unse cu unt sau ulei si tapetate cu faina .Se dau la cuptor la foc potrivit aproximativ 30-35 minute.
Se scot se lasa sa se raceasca putin apoi cu o lingurita am pus deasupra sosul de ciocolata si le-am ornat cu bombonele colorate.
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de :
3 oua
un pachet unt
o ceasca ulei(o ceasca obisnuita de cafea )
vanilie
coaja rasa de lamaie si portocala
260 gr zahar
400 gr faina
250 ml lapte
un varf cutit sare
un praf de copt
Pentru glazura am folosit cam 300 gr ciocolata topita pe baie de abur ,am adaugat o cescuta lapte si un plic de frisca ,mi-a iesit un sos de ciocolata delicios.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 30 de bucati pe care le-am facut in forme de briose.Puteti injumatati ingredientele daca nu doriti sa faceti asa multe .
Se freaca bine untul cu zaharul pana devine spuma ,se adauga pe rand ouale,laptele ,uleiul ,coaja de lamaie si portocala ,sarea si praful de copt.Se amesteca bine cu mixerul apoi se adauga la urma faina si visinele (puteti pune si alte fructe ,eu am avut visine la congelator si cum am dat de ele intamplator am si cautat o reteta buna si am gasit-o ),Se ia cu o lingura din compozitie si se pune in forme de briose unse cu unt sau ulei si tapetate cu faina .Se dau la cuptor la foc potrivit aproximativ 30-35 minute.
Se scot se lasa sa se raceasca putin apoi cu o lingurita am pus deasupra sosul de ciocolata si le-am ornat cu bombonele colorate.
Pofta buna si spor la gatit
marți, 6 mai 2014
Ciorba cu legume ,galuste si leustean verde
Aveti nevoie de :
carne de pui
300 gr legume (eu am avut cumparate gata taiate)
un ou
un pahar gris
putina sare
un varf cutit praf de copt (sau bicarbonat)
Maggi de legume 2 lg
piper
leustean verde
Carnea de pui se pune la fiert alaturi de 2 lg maggi legume ,se scoate carnea dupa ce a fiert si se lasa supa deoparte.Se pune intr-o alt vas o lingura ulei ,se calesc legumele apoi se adauga supa .Se fierb aproximativ 20 de minute .Se fac galuste din ou ,gris ,sare si praful de copt (sau bicarbonat )si se adauga la ciorba , la final se presara deasupra leustean verde.E o ciorba aromata si buna .
Pofta buna si spor la gatit
carne de pui
300 gr legume (eu am avut cumparate gata taiate)
un ou
un pahar gris
putina sare
un varf cutit praf de copt (sau bicarbonat)
Maggi de legume 2 lg
piper
leustean verde
Carnea de pui se pune la fiert alaturi de 2 lg maggi legume ,se scoate carnea dupa ce a fiert si se lasa supa deoparte.Se pune intr-o alt vas o lingura ulei ,se calesc legumele apoi se adauga supa .Se fierb aproximativ 20 de minute .Se fac galuste din ou ,gris ,sare si praful de copt (sau bicarbonat )si se adauga la ciorba , la final se presara deasupra leustean verde.E o ciorba aromata si buna .
Pofta buna si spor la gatit
Ciorba de salata verde
Aveti nevoie de :
o bucata mare de salata verde
4-5 catei de usturoi(dupa gust se mai pot pune cativa )
putin otet sau sare de lamaie
un ou
o cana lapte(sau 2-3 lg smanatana)
sare si piper
Salata se spala in mai multe ape si se rupe bucati .Se pune intr-o oala la fiert , dupa aproximativ 30 de minute (ar trebui sa fie fiarta deja salata )se adauga usturoiul pisat ,sare si piper.Se adauga si otetul .Se stinge focul si se adauga oul batut amestecat cu laptele (sau smanatana ).
Se serveste cu usturoi sau ceapa verde .Este o ciorba delicioasa pentru cei carora le place.
Pofta buna si spor la gatit
o bucata mare de salata verde
4-5 catei de usturoi(dupa gust se mai pot pune cativa )
putin otet sau sare de lamaie
un ou
o cana lapte(sau 2-3 lg smanatana)
sare si piper
Salata se spala in mai multe ape si se rupe bucati .Se pune intr-o oala la fiert , dupa aproximativ 30 de minute (ar trebui sa fie fiarta deja salata )se adauga usturoiul pisat ,sare si piper.Se adauga si otetul .Se stinge focul si se adauga oul batut amestecat cu laptele (sau smanatana ).
Se serveste cu usturoi sau ceapa verde .Este o ciorba delicioasa pentru cei carora le place.
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)