Aveti nevoie de:
un pachet paste(spaghete sau paste de casa )
3 fire ceapa verde
3 fire usturoi verde
100 gr cascaval ras
150 gr sunca afumata (Kaiser ,sunca simpla )
3 oua
sare ,piper,coriandru si busuioc dupa gust
Pastele se fierb in apa cu sare aproximativ 20 de minute.Se scurg si se clatesc bine cu apa rece.Se lasa deoparte .
Se pune putin ulei intr-o tigaie mare ,se adauga ceapa si usturoiul ,se calesc ,se adauga dupa gust busuioc ,coriandru , sare si piper.Se adauga sunca taiata bucati mici ,pastele si cascavalul.Se amesteca usor apoi se pun si ouale batute bine.Se mai lasa cateva minute apoi se pot servi cu rosii taiate felii. O reteta simpla dar gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 5 mai 2014
miercuri, 30 aprilie 2014
Baigli cu nuca
Aveti nevoie de :
1 kg faina
un cub mic drojdie
5 lg zahar
200 gr iaurt
100 gr smantana
2 galbenuse(albusele se pun la compozitia de nuca )
un ou pentru uns baigli inainte de ai da la cuptor
un pachet unt
coaja rasa de lamaie
un pahar lapte
o jumatate lingurita sare
Pentru umplutura aveti nevoie de nuca macinata ,zahar dupa gust si albusele ramase batute putin .
Pentru uns deasupra aveti nevoie de miere si zahar tos
Se incalzeste laptele putin ,se adauga drojdia si putin zahar ,se pune aceasta maia peste faina intr-un castron se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat mai tare putin ,se lasa la crescut o ora (nu va creste foarte mult )Daca mai e nevoie se mai poate adauga putina faina .
Se imparte aluatul in doua parti egale (daca va ramane faceti 3 baigli sau puneti aluatul ramas la congelator in punga inchisa foarte bine ).
Se intinde in foaie nu foarte subtire ,se pune umplutura de nuca se ruleaza si se aseaza frumos in ce forma doriti ,eu am facut in forma de cozonac si de floare ,arata mai deosebit .Se ung cu ou deasupra apoi se aseaza in cuptor 20 min cu usa intredeschisa ca sa creasca frumos
Se lasa la copt 45 de minute la foc potrivit sa prinda o culoare frumoasa deasupra .Se lasa in forma sa se raceasca putin apoi se scot si se ung cu miere deasupra si zahar tos.Au un gust deosebit si arata minunat de bine ,merita facuti oricand doriti nu neaparat doar la sarbatori .
Pofta buna si spor la gatit
1 kg faina
un cub mic drojdie
5 lg zahar
200 gr iaurt
100 gr smantana
2 galbenuse(albusele se pun la compozitia de nuca )
un ou pentru uns baigli inainte de ai da la cuptor
un pachet unt
coaja rasa de lamaie
un pahar lapte
o jumatate lingurita sare
Pentru umplutura aveti nevoie de nuca macinata ,zahar dupa gust si albusele ramase batute putin .
Pentru uns deasupra aveti nevoie de miere si zahar tos
Se incalzeste laptele putin ,se adauga drojdia si putin zahar ,se pune aceasta maia peste faina intr-un castron se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat mai tare putin ,se lasa la crescut o ora (nu va creste foarte mult )Daca mai e nevoie se mai poate adauga putina faina .
Se intinde in foaie nu foarte subtire ,se pune umplutura de nuca se ruleaza si se aseaza frumos in ce forma doriti ,eu am facut in forma de cozonac si de floare ,arata mai deosebit .Se ung cu ou deasupra apoi se aseaza in cuptor 20 min cu usa intredeschisa ca sa creasca frumos
Se lasa la copt 45 de minute la foc potrivit sa prinda o culoare frumoasa deasupra .Se lasa in forma sa se raceasca putin apoi se scot si se ung cu miere deasupra si zahar tos.Au un gust deosebit si arata minunat de bine ,merita facuti oricand doriti nu neaparat doar la sarbatori .
Pofta buna si spor la gatit
Foi de placinta cu branza dulce si nuca
Aveti nevoie de:
un pachet foi de placinta
pentru umplut cu branza
250 gr branza dulce
un ou
3 lg zahar
pentru umplut cu nuca
200 gr nuca macinata
4 lg gem (eu am pus gem de mure)
Luati o foaie o impaturati in doua iar la mijloc puneti o lingura de branza dulce ,se ruleaza si se prajeste in ulei incins. La fel se procedeaza si cu umplutura de nuca si gem.Se scot pe mai multe prosoape de bucatarie sa se absoarba uleiul ,sunt crocante si delicioase
Pofta buna si spor la gatit
un pachet foi de placinta
pentru umplut cu branza
250 gr branza dulce
un ou
3 lg zahar
pentru umplut cu nuca
200 gr nuca macinata
4 lg gem (eu am pus gem de mure)
Luati o foaie o impaturati in doua iar la mijloc puneti o lingura de branza dulce ,se ruleaza si se prajeste in ulei incins. La fel se procedeaza si cu umplutura de nuca si gem.Se scot pe mai multe prosoape de bucatarie sa se absoarba uleiul ,sunt crocante si delicioase
Pofta buna si spor la gatit
Oua umplute pe pat de smantana
Aveti nevoie de :
7 oua fierte(puteti pune si mai putine oua )
200 gr smantana
4 lg maioneza
3 lg mustar
sare si piper
putina ceapa verde
2 ridichi pentru décor
patrunjel verde (se toaca marunt si se pune in compozitia cu galbenusele)
Ouale fierte se curata de coaja ,se taie in doua si se scoate galbenusul ,acesta se amesteca bine cu mustarul si maioneza , patrunjel verde ,se condimenteaza cu sare si piper.Se umplu cu aceasta compozitie jumatatile de albusuri apoi se aseaza pe un pat frumos si alb de smantana .Se orneaza cu ceapa verde si ridichi.
Pofta buna si spor la gatit
7 oua fierte(puteti pune si mai putine oua )
200 gr smantana
4 lg maioneza
3 lg mustar
sare si piper
putina ceapa verde
2 ridichi pentru décor
patrunjel verde (se toaca marunt si se pune in compozitia cu galbenusele)
Ouale fierte se curata de coaja ,se taie in doua si se scoate galbenusul ,acesta se amesteca bine cu mustarul si maioneza , patrunjel verde ,se condimenteaza cu sare si piper.Se umplu cu aceasta compozitie jumatatile de albusuri apoi se aseaza pe un pat frumos si alb de smantana .Se orneaza cu ceapa verde si ridichi.
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 26 aprilie 2014
Pufoasa colorata
Aveti nevoie de :
5 oua
4 lg faina
o lingura cacao
5 lg zahar
un praf de copt
un varf cutit sare
un mar
2 portocale
100 gr stafide
2 sticlute esenta de rom
un plic glazura de ciocolata
zahar vanilat cu aroma de rom
Albusele se bat bine cu zaharul ,se adauga galbenusele,praful de copt ,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca usor apoi se adauga faina .Se curata marul si portocalele ,se taie cubulete si se pun pe fundul tavii tapetate cu unt si faina .Se adauga o parte din blat ,se niveleaza ,se pun stafidele.Restul de blat se amesteca cu cacaua si se pune deasupra .Se da la copt 40 minute la foc potrivit.Dupa coacere se lasa la racit se scoate din forma ,se insiropeaza cu romul amestecat cu o cana de apa si 2 lg zahar.
Glazura se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj si se pune deasupra nivelandu-se frumos .
Se taie felii si se serveste ,chiar daca e o reteta simpla ,e buna si aromata
Pofta buna si spor la gatit
5 oua
4 lg faina
o lingura cacao
5 lg zahar
un praf de copt
un varf cutit sare
un mar
2 portocale
100 gr stafide
2 sticlute esenta de rom
un plic glazura de ciocolata
zahar vanilat cu aroma de rom
Albusele se bat bine cu zaharul ,se adauga galbenusele,praful de copt ,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca usor apoi se adauga faina .Se curata marul si portocalele ,se taie cubulete si se pun pe fundul tavii tapetate cu unt si faina .Se adauga o parte din blat ,se niveleaza ,se pun stafidele.Restul de blat se amesteca cu cacaua si se pune deasupra .Se da la copt 40 minute la foc potrivit.Dupa coacere se lasa la racit se scoate din forma ,se insiropeaza cu romul amestecat cu o cana de apa si 2 lg zahar.
Glazura se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj si se pune deasupra nivelandu-se frumos .
Se taie felii si se serveste ,chiar daca e o reteta simpla ,e buna si aromata
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 25 aprilie 2014
Amandine (reteta proprie inventata )
Pentru blat aveti nevoie de:
6 oua
8 lg zahar
40 ml apa
40 ml ulei
un praf de copt
un varf cutit sare
3 lg cacao
200 gr faina
Se separa albusele de galbenuse ,se bat bine cu zaharul ,galbenusele se freaca bine cu uleiul ,sarea ,praful de copt si apa .Se adauga la albuse si se amesteca usor.La urma se pune faina amestecata inainte cu cacaua .Se pune blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor aproximativ 30-40 minute la foc potrivit.Se scoate blatul si se lasa la rece.
Crema : 2 plicuri crema de ciocolata Dr Oetker ,se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj
Glazura : Un plic glazura décor Dr Oetker +100 gr ciocolata
Sirop: 3 sticlute esenta de rom ,4 lg zahar ,2 cani apa
Blatul se taie in doua parti egale ,se insiropeaza bine se pune crema (se lasa putin pentru ornat ),se pune a doua foaie si se da la rece cam 2 ore.
Se scoate prajitura se taie in patrate potrivite si se orneaza cu glazura de ciocolata ,apoi dupa ce sa intarit se orneaza cu crema ramasa .La glazura am mai adaugat 100 gr ciocolata sa ajunga .Mi-au iesit 12 bucati de amandine.
Pofta buna si spor la gatit
6 oua
8 lg zahar
40 ml apa
40 ml ulei
un praf de copt
un varf cutit sare
3 lg cacao
200 gr faina
Se separa albusele de galbenuse ,se bat bine cu zaharul ,galbenusele se freaca bine cu uleiul ,sarea ,praful de copt si apa .Se adauga la albuse si se amesteca usor.La urma se pune faina amestecata inainte cu cacaua .Se pune blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor aproximativ 30-40 minute la foc potrivit.Se scoate blatul si se lasa la rece.
Crema : 2 plicuri crema de ciocolata Dr Oetker ,se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj
Glazura : Un plic glazura décor Dr Oetker +100 gr ciocolata
Sirop: 3 sticlute esenta de rom ,4 lg zahar ,2 cani apa
Blatul se taie in doua parti egale ,se insiropeaza bine se pune crema (se lasa putin pentru ornat ),se pune a doua foaie si se da la rece cam 2 ore.
Se scoate prajitura se taie in patrate potrivite si se orneaza cu glazura de ciocolata ,apoi dupa ce sa intarit se orneaza cu crema ramasa .La glazura am mai adaugat 100 gr ciocolata sa ajunga .Mi-au iesit 12 bucati de amandine.
Pofta buna si spor la gatit
joi, 17 aprilie 2014
Cupcakes cu ciocolata
Aveti nevoie de :
4 oua
250 gr faina
160 gr unt
150 gr ciocolata neagra
140 gr zahar pudra
120 ml lapte
un praf de copt
un varf cutit sare
Pentru glazura aveti nevoie de :
200 gr ciocolata
100 ml frisca
Se rupe ciocolata bucati si se pune pe abur pana se topeste .Se freaca untul spuma cu zaharul pana ce amestecul se albeste ,se adauga ouale cate unul ,se bat bine cu mixerul.Se adauga ciocolata topita apoi se pune faina .Se toarna laptele si se amesteca usor.Se pune cate o lingura din aluat in forme de briose tapetate cu unt si faina si se dau la copt cam 20-25 minute.Nu umpleti formele ca va curge compozitia (la prima tavita am pus pana sus si a curs ,la urmatoarea am pus putin mai mult de jumatate si a crescut frumos )
Glazura :
Se pune ciocolata bucati in amestec cu frisca lichida si se amesteca pana se omogenizeaza ,se lasa sa se raceasca sa aiba o consistenta mai tare ca sa puteti orna ,eu am pus si bombonele colorate deasupra.
Mi-au iesit 18 bucati din compozitia de mai sus.
Pofta buna si spor la gatit
4 oua
250 gr faina
160 gr unt
150 gr ciocolata neagra
140 gr zahar pudra
120 ml lapte
un praf de copt
un varf cutit sare
Pentru glazura aveti nevoie de :
200 gr ciocolata
100 ml frisca
Se rupe ciocolata bucati si se pune pe abur pana se topeste .Se freaca untul spuma cu zaharul pana ce amestecul se albeste ,se adauga ouale cate unul ,se bat bine cu mixerul.Se adauga ciocolata topita apoi se pune faina .Se toarna laptele si se amesteca usor.Se pune cate o lingura din aluat in forme de briose tapetate cu unt si faina si se dau la copt cam 20-25 minute.Nu umpleti formele ca va curge compozitia (la prima tavita am pus pana sus si a curs ,la urmatoarea am pus putin mai mult de jumatate si a crescut frumos )
Glazura :
Se pune ciocolata bucati in amestec cu frisca lichida si se amesteca pana se omogenizeaza ,se lasa sa se raceasca sa aiba o consistenta mai tare ca sa puteti orna ,eu am pus si bombonele colorate deasupra.
Mi-au iesit 18 bucati din compozitia de mai sus.
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)