Aveti nevoie de :
5 oua
4 lg faina
o lingura cacao
5 lg zahar
un praf de copt
un varf cutit sare
un mar
2 portocale
100 gr stafide
2 sticlute esenta de rom
un plic glazura de ciocolata
zahar vanilat cu aroma de rom
Albusele se bat bine cu zaharul ,se adauga galbenusele,praful de copt ,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca usor apoi se adauga faina .Se curata marul si portocalele ,se taie cubulete si se pun pe fundul tavii tapetate cu unt si faina .Se adauga o parte din blat ,se niveleaza ,se pun stafidele.Restul de blat se amesteca cu cacaua si se pune deasupra .Se da la copt 40 minute la foc potrivit.Dupa coacere se lasa la racit se scoate din forma ,se insiropeaza cu romul amestecat cu o cana de apa si 2 lg zahar.
Glazura se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj si se pune deasupra nivelandu-se frumos .
Se taie felii si se serveste ,chiar daca e o reteta simpla ,e buna si aromata
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 26 aprilie 2014
vineri, 25 aprilie 2014
Amandine (reteta proprie inventata )
Pentru blat aveti nevoie de:
6 oua
8 lg zahar
40 ml apa
40 ml ulei
un praf de copt
un varf cutit sare
3 lg cacao
200 gr faina
Se separa albusele de galbenuse ,se bat bine cu zaharul ,galbenusele se freaca bine cu uleiul ,sarea ,praful de copt si apa .Se adauga la albuse si se amesteca usor.La urma se pune faina amestecata inainte cu cacaua .Se pune blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor aproximativ 30-40 minute la foc potrivit.Se scoate blatul si se lasa la rece.
Crema : 2 plicuri crema de ciocolata Dr Oetker ,se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj
Glazura : Un plic glazura décor Dr Oetker +100 gr ciocolata
Sirop: 3 sticlute esenta de rom ,4 lg zahar ,2 cani apa
Blatul se taie in doua parti egale ,se insiropeaza bine se pune crema (se lasa putin pentru ornat ),se pune a doua foaie si se da la rece cam 2 ore.
Se scoate prajitura se taie in patrate potrivite si se orneaza cu glazura de ciocolata ,apoi dupa ce sa intarit se orneaza cu crema ramasa .La glazura am mai adaugat 100 gr ciocolata sa ajunga .Mi-au iesit 12 bucati de amandine.
Pofta buna si spor la gatit
6 oua
8 lg zahar
40 ml apa
40 ml ulei
un praf de copt
un varf cutit sare
3 lg cacao
200 gr faina
Se separa albusele de galbenuse ,se bat bine cu zaharul ,galbenusele se freaca bine cu uleiul ,sarea ,praful de copt si apa .Se adauga la albuse si se amesteca usor.La urma se pune faina amestecata inainte cu cacaua .Se pune blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor aproximativ 30-40 minute la foc potrivit.Se scoate blatul si se lasa la rece.
Crema : 2 plicuri crema de ciocolata Dr Oetker ,se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj
Glazura : Un plic glazura décor Dr Oetker +100 gr ciocolata
Sirop: 3 sticlute esenta de rom ,4 lg zahar ,2 cani apa
Blatul se taie in doua parti egale ,se insiropeaza bine se pune crema (se lasa putin pentru ornat ),se pune a doua foaie si se da la rece cam 2 ore.
Se scoate prajitura se taie in patrate potrivite si se orneaza cu glazura de ciocolata ,apoi dupa ce sa intarit se orneaza cu crema ramasa .La glazura am mai adaugat 100 gr ciocolata sa ajunga .Mi-au iesit 12 bucati de amandine.
Pofta buna si spor la gatit
joi, 17 aprilie 2014
Cupcakes cu ciocolata
Aveti nevoie de :
4 oua
250 gr faina
160 gr unt
150 gr ciocolata neagra
140 gr zahar pudra
120 ml lapte
un praf de copt
un varf cutit sare
Pentru glazura aveti nevoie de :
200 gr ciocolata
100 ml frisca
Se rupe ciocolata bucati si se pune pe abur pana se topeste .Se freaca untul spuma cu zaharul pana ce amestecul se albeste ,se adauga ouale cate unul ,se bat bine cu mixerul.Se adauga ciocolata topita apoi se pune faina .Se toarna laptele si se amesteca usor.Se pune cate o lingura din aluat in forme de briose tapetate cu unt si faina si se dau la copt cam 20-25 minute.Nu umpleti formele ca va curge compozitia (la prima tavita am pus pana sus si a curs ,la urmatoarea am pus putin mai mult de jumatate si a crescut frumos )
Glazura :
Se pune ciocolata bucati in amestec cu frisca lichida si se amesteca pana se omogenizeaza ,se lasa sa se raceasca sa aiba o consistenta mai tare ca sa puteti orna ,eu am pus si bombonele colorate deasupra.
Mi-au iesit 18 bucati din compozitia de mai sus.
Pofta buna si spor la gatit
4 oua
250 gr faina
160 gr unt
150 gr ciocolata neagra
140 gr zahar pudra
120 ml lapte
un praf de copt
un varf cutit sare
Pentru glazura aveti nevoie de :
200 gr ciocolata
100 ml frisca
Se rupe ciocolata bucati si se pune pe abur pana se topeste .Se freaca untul spuma cu zaharul pana ce amestecul se albeste ,se adauga ouale cate unul ,se bat bine cu mixerul.Se adauga ciocolata topita apoi se pune faina .Se toarna laptele si se amesteca usor.Se pune cate o lingura din aluat in forme de briose tapetate cu unt si faina si se dau la copt cam 20-25 minute.Nu umpleti formele ca va curge compozitia (la prima tavita am pus pana sus si a curs ,la urmatoarea am pus putin mai mult de jumatate si a crescut frumos )
Glazura :
Se pune ciocolata bucati in amestec cu frisca lichida si se amesteca pana se omogenizeaza ,se lasa sa se raceasca sa aiba o consistenta mai tare ca sa puteti orna ,eu am pus si bombonele colorate deasupra.
Mi-au iesit 18 bucati din compozitia de mai sus.
Pofta buna si spor la gatit
marți, 15 aprilie 2014
Biscuiti Linzer
Aveti nevoie de:
70 gr zahar pudra
300 gr faina +putina faina cand intindeti aluatul
150 gr margarina +100 gr unt(untul nu apare in poza deoarece l-am adaugat dupa ce am facut poza )
un praf de copt
un galbenus
un varf cutit sare
gem de caise
zahar pudra pentru ornat
Se amesteca faina cu praful de copt,zaharul ,margarina ,untul ,galbenusul si sarea pana ce va iese o coca potrivita numai buna de intins
Se lasa putin la rece cam 15 minute pana ce se incalzeste cuptorul.Se intinde o foaie nu prea groasa si se fac diferite forme se pun in tava cu hartie de copt si se coc 20-25 minute la foc potrivit .
Apoi dupa coacere se lipesc cate doua cu gem de caise si se pudreaza cu zahar.E o reteta tare simpla si va ies niste biscuiti deliciosi .
Pofta buna si spor la gatit
70 gr zahar pudra
300 gr faina +putina faina cand intindeti aluatul
150 gr margarina +100 gr unt(untul nu apare in poza deoarece l-am adaugat dupa ce am facut poza )
un praf de copt
un galbenus
un varf cutit sare
gem de caise
zahar pudra pentru ornat
Se amesteca faina cu praful de copt,zaharul ,margarina ,untul ,galbenusul si sarea pana ce va iese o coca potrivita numai buna de intins
Se lasa putin la rece cam 15 minute pana ce se incalzeste cuptorul.Se intinde o foaie nu prea groasa si se fac diferite forme se pun in tava cu hartie de copt si se coc 20-25 minute la foc potrivit .
Apoi dupa coacere se lipesc cate doua cu gem de caise si se pudreaza cu zahar.E o reteta tare simpla si va ies niste biscuiti deliciosi .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 13 aprilie 2014
Trufe cu ciocolata
Aveti nevoie de:
300 gr ciocolata neagra
100 gr unt
2 galbenusuri
125 gr zahar
o lingura lapte
40 ml frisca lichida
cacao cernuta
Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-o cratita ,se adauga laptele si frisca si se lasa la foc mic , amestecand cu o lingura de lemn 2-3 minute ,se pune untul apoi se adauga galbenusele cate unul ,zaharul si se mai lasa cam 10 minute tot la foc mic pana la topirea completa a zaharului si untului .
Se lasa 20 minute sa se racoreasca putin apoi se da la rece macar 2 ore .Dupa ce sa intarit compozitia se ia cu o lingurita si se fac trufe care se dau prin cacao .Sunt delicioase.
Pofta buna si spor la gatit
300 gr ciocolata neagra
100 gr unt
2 galbenusuri
125 gr zahar
o lingura lapte
40 ml frisca lichida
cacao cernuta
Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-o cratita ,se adauga laptele si frisca si se lasa la foc mic , amestecand cu o lingura de lemn 2-3 minute ,se pune untul apoi se adauga galbenusele cate unul ,zaharul si se mai lasa cam 10 minute tot la foc mic pana la topirea completa a zaharului si untului .
Se lasa 20 minute sa se racoreasca putin apoi se da la rece macar 2 ore .Dupa ce sa intarit compozitia se ia cu o lingurita si se fac trufe care se dau prin cacao .Sunt delicioase.
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 11 aprilie 2014
Cupcakes-Tortul zanelor
Pentru 24 de bucati aveti nevoie de:
3 oua
200 gr unt(100 gr pentru aluat,100 gr pentru uns formele )
un praf de copt
2 cani si jumatate faina
o cana si jumatate zahar
o cana de lapte
coaja rasa de lamaie
vanilie
un varf cutit sare
50 gr stafide
Pentru ornat eu am folosit ,ciocolata topita ,bombonele colorate,frisca si glazura de lamaie.
Am facut diversificat ca arata tare bine aceste minunatii de tortulete.
Glazura de lamaie in poza de mai sus.
Ouale intregi se bat bine cu sarea ,se adauga zaharul si se continua pana la omogenizarea completa.Se adauga untul si restul ingredientelor.(eu toate le-am amestecat cu mixerul ,e mai usor si mai rapid)La sfarsit faina .Se amesteca bine apoi cu o lingura se ia din compozitie (chiar daca vi se pare mai moale creste ) si se pun in forme de briose date inainte cu unt topit si tapetate cu faina .Se dau la cuptor la foc potrivit 35 minute ,sau pana ce se vede ca sunt rumenite pe margini.Se scot se lasa in forme pana se racesc apoi se orneaza cu ciocolata ,frisca ,glazura de lamaie si bombonele colorate.Sunt aromate si delicioase.
Pofta buna si spor la gatit
3 oua
200 gr unt(100 gr pentru aluat,100 gr pentru uns formele )
un praf de copt
2 cani si jumatate faina
o cana si jumatate zahar
o cana de lapte
coaja rasa de lamaie
vanilie
un varf cutit sare
50 gr stafide
Pentru ornat eu am folosit ,ciocolata topita ,bombonele colorate,frisca si glazura de lamaie.
Am facut diversificat ca arata tare bine aceste minunatii de tortulete.
Glazura de lamaie in poza de mai sus.
Ouale intregi se bat bine cu sarea ,se adauga zaharul si se continua pana la omogenizarea completa.Se adauga untul si restul ingredientelor.(eu toate le-am amestecat cu mixerul ,e mai usor si mai rapid)La sfarsit faina .Se amesteca bine apoi cu o lingura se ia din compozitie (chiar daca vi se pare mai moale creste ) si se pun in forme de briose date inainte cu unt topit si tapetate cu faina .Se dau la cuptor la foc potrivit 35 minute ,sau pana ce se vede ca sunt rumenite pe margini.Se scot se lasa in forme pana se racesc apoi se orneaza cu ciocolata ,frisca ,glazura de lamaie si bombonele colorate.Sunt aromate si delicioase.
Pofta buna si spor la gatit
Placinte umplute cu sunca si cascaval
Pentru aluat aveti nevoie de:
1 kg faina alba
un cub mic drojdie
o lingurita sare
apa calduta cat cuprinde
Pentru umplutura aveti nevoie de:
250 gr sunca
200 gr cascaval
sare si piper
Ulei pentru prajit
Se amesteca drojdia in putina apa calduta ,se adauga sarea si faina.Se framanta bine pana va iese un aluat potrivit Se pune intr-un loc la cald si se lasa la crescut cel putin 2 ore..Se taie cubulete sunca .Cascavalul se rade.
Se ia cate o bucata mica din aluat se intinde ,se pune in mijloc sunca ,cascaval ,sare si piper
Se impatura apoi se intinde din nou cu sucitorul sa se preseze bine marginile .Se lasa putin la crescut apoi se prajesc in ulei pana se rumenesc apoi se scot pe prosoape de hartie sa absoarba surplusul de ulei. Sunt foarte bune aceste placinte si satioase.
Pofta buna si spor la gatit
1 kg faina alba
un cub mic drojdie
o lingurita sare
apa calduta cat cuprinde
Pentru umplutura aveti nevoie de:
250 gr sunca
200 gr cascaval
sare si piper
Ulei pentru prajit
Se amesteca drojdia in putina apa calduta ,se adauga sarea si faina.Se framanta bine pana va iese un aluat potrivit Se pune intr-un loc la cald si se lasa la crescut cel putin 2 ore..Se taie cubulete sunca .Cascavalul se rade.
Se ia cate o bucata mica din aluat se intinde ,se pune in mijloc sunca ,cascaval ,sare si piper
Se impatura apoi se intinde din nou cu sucitorul sa se preseze bine marginile .Se lasa putin la crescut apoi se prajesc in ulei pana se rumenesc apoi se scot pe prosoape de hartie sa absoarba surplusul de ulei. Sunt foarte bune aceste placinte si satioase.
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)