Aveti nevoie de :
500 g faina
250 g unt
150 g zahar
1 galbenus
1 praf de copt
2 linguri cacao
un varf cutit sare
Pentru umplutura aveti nevoie de :
1 kg urda
3 oua +albusul ramas
10 lg zahar
2 plicuri vanilie sau 2 lg esenta vanilie
Se cerne faina si cacaua ,se adauga praful de copt ,untul ,zaharul ,galbenusul si sarea .Se amesteca bine toate apoi se pune aluatul in folie si se lasa la rece pana pregatim umplutura .
Urda se amesteca cu ouale batute ,zaharul si vanilia .
Se pune foaie de copt in tava ,se imparte aluatul in doua parti egale si se da pe razatoarea mare pana se umple fundul tavii ,se pune umplutura se niveleaza apoi se rade cealalta parte de aluat peste crema .
Se da la cuptor 45-50 minute la foc potrivit.
Are un aspect deosebit si un gust minunat.Se taie bucati potrivite si se poate servi .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 24 martie 2014
miercuri, 19 martie 2014
Salata frantuzeasca cu chiftelute
Pentru salata aveti nevoie de:
1 kg cartofi ,4 oua ,4 lg smantana ,100 gr cascaval ras,sare dupa gust.
Pentru chiftelute aveti nevoie de: 500 gr carne toccata de pui ,un ou ,sare ,piper dupa gust ,patrunjel verde,3 catei de usturoi ,o ceapa mica .
Mai aveti nevoie de ulei pentru prajit chitelutele .
Cartofii se fierb in coaja ,apoi se curata si se taie cubulete.Ouale se fierb se curata si se taie felii.Cascavalul se da prin razatoare.
Se amesteca toate iar la urma se pune smantana ,se condimenteaza cu sare si piper.
Carnea de pui se amesteca cu oul batut ,ceapa taiata marunt,usturoiul pisat ,sare si piper dupa gust iar la urma patrunjelul .Se fac chiftelute mici si se prajesc in ulei.Se scot pe un prosop sa se scurga de surplusul de ulei .
Se servesc alaturi de salata frantuzeasca .
Pofta buna si spor la gatit
Pentru chiftelute aveti nevoie de: 500 gr carne toccata de pui ,un ou ,sare ,piper dupa gust ,patrunjel verde,3 catei de usturoi ,o ceapa mica .
Mai aveti nevoie de ulei pentru prajit chitelutele .
Cartofii se fierb in coaja ,apoi se curata si se taie cubulete.Ouale se fierb se curata si se taie felii.Cascavalul se da prin razatoare.
Se amesteca toate iar la urma se pune smantana ,se condimenteaza cu sare si piper.
Carnea de pui se amesteca cu oul batut ,ceapa taiata marunt,usturoiul pisat ,sare si piper dupa gust iar la urma patrunjelul .Se fac chiftelute mici si se prajesc in ulei.Se scot pe un prosop sa se scurga de surplusul de ulei .
Se servesc alaturi de salata frantuzeasca .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 18 martie 2014
Friptura de porc cu legume si sos de soia
Aveti nevoie de :
1 kg carne de porc ,sare si piper,sos de soia ,legume mexicane ,100 gr unt,ulei pentru prajit.
Carnea de porc se taie felii groase ,se bat cu ciocanul sa ramana la maxim 1 cm ,se condimenteaza cu sare si piper .Se incinge bine uleiul apoi se pun la prajit bucatile de carne cateva minute pe ambele parti .Se adauga la final 3 lingurite sos de soia si o cana de apa ,se lasa pana scade destul sa ramana un sos mai gros .
Legumele se calesc in untul topit si se mai pune putina sare .
Sosul de soia fragezeste carnea si e foarte gustoasa si aromata ,o idee de cina usoara si rapida .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 17 martie 2014
Tort aromat cu banane
Aveti nevoie de:
6 oua ,6 lg zahar,4 lg faina alba ,2 lg cacao,un praf de copt,un varf cutit sare.
Crema : un plic crema de vanilie Dr.Oetker,250 ml frisca ,bombonele colorate ,3 banane potrivite.
Pentru insiropat blatul aveti nevoie de: 2 sticlute esenta de rom,2lg zahar ,o cana si jumatate apa .
Se separa albusele de galbenuse ,se bat spuma tare , se adauga zaharul ,praful de copt si sarea ,galbenusele,iar la urma faina amestecata cu cacaua .Se amesteca usor si se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt ,se pune la cuptor aproximativ 35-40 minute.Se scoate blatul si se lasa la rece apoi se taie in 3 parti egale.
Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.Frisca se mixeaza bine .Se pune prima foaie inapoi in forma ,se insiropeaza bine ,se pune crema ,banane taiate bucati mici ,a doua foaie se insiropeaza bine ,frisca ,a treia foaie ,se insiropeaza apoi se da la rece pana a doua zi .
Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu putina frisca si bombonele colorate .
E un tort care se face destul de usor dar e bun si aromat .
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 14 martie 2014
Tortulete Alb si Negru
Pentru blat aveti nevoie de :
5 oua,5 lg zahar,3 lg faina alba ,2 lg cacao,un varf cutit sare,un varf cutit praf de copt.
Pentru crema aveti nevoie de : un plic crema de vanilie Dr Oetker.
Pentru insiropat aveti nevoie de:
o cana apa ,o sticluta esenta de rom ,3 lg zahar
Pentru ornat : nuca de cocos ,o tableta ciocolata simpla (100gr) si bombonele colorate.
Pentru blat se separa albusele de galbenuse ,se bat bine apoi se adauga zaharul pe rand ,galbenusele ,sarea si praful de copt iar la urma faina in amestec cu cacaua .
Se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt si se coace in jur de 40 minute sau pana ce trece testul scobitorii.Se scoate blatul si se lasa la rece,apoi se taie cu o forma rotunda ,ies in jur de 8 tortulete.
Se prepara crema de vanilie exact cum scrie pe ambalaj .
Se taie fiecare bucata in doua ,apoi se insiropeaza cu amestecul de apa ,zahar si esenta de rom ambele parti ,se pune o limgura mare de crema si se lipesc intre ele ,se pun pe un platou.
Restul de crema se foloseste sa se imbrace fiecare tortulet apoi se dau prin nuca de cocos.
Se topeste ciocolata pe abur si se pune deasupra fiecaruia cate o lingurita ,se presara bombonele colorate si se da la rece .
Sunt foarte aromate aceste tortulete iar musafirii sigur vor fi incantati .
Pofta buna si spor la gatit
.
marți, 11 martie 2014
Pogacele cu jumari
Aveti nevoie de:
500 gr faina alba ,un cub drojdie,2 lg untura de porc,250 gr pasta de jumari,o cana lapte caldut ,o lingurita sare,o lingurita zahar,sare si piper dupa gust,100 gr cascaval ras ,un ou ,chimin.
Jumarile se toaca ,se adauga laptele ,sarea ,zaharul,untura ,drojdia inmuiata in putin lapte caldut,iar la urma faina (in cazul in care va iese aluatul mai moale se mai poate adauga faina ),se amesteca bine toate pana se obtine un aluat potrivit , apoi se intinde o foaie putin mai groasa si se taie forme cu un pahar.Se ung cu ou fiecare cerc obtinut ,se presara cascaval ras ,putina sare si piper, chimin si se dau la cuptor pana devin aurii.Eu am facut o parte cu cascaval iar o parte cu chimin .
Sunt foarte bune indiferent de perioada anului .
Pofta buna si spor la gatit
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 9 martie 2014
Carne de porc cu rozmarin si orez
Aveti nevoie de:
1 kg carne de porc,3 oua ,5 lg pesmet,5 lg faina alba,coaja rasa de lamaie ,100 gr cascaval,ulei pentru prajit,o cana orez, o lingura vegeta ,sare , piper si rozmarin.
Carnea de porc se taie felii groase de aproximativ 2 cm ,se bat putin cu ciocanul ,se condimenteaza cu sare si piper.
Se bat ouale bine cu sare si putin piper.
Intr-o tavita se pune pesmetul amestecat cu cascavalul ras ,coaja rasa de lamaie si rozmarin.
Se dau feliile de carne prin faina ,ou si la urma amestecul cu pesmet si rozmarin,se prajesc cateva minute pe fiecare parte apoi se scot pe un servetel sa se scurga bine de ulei.
Orezul se fierbe in apa cu putina vegeta ,ii da o savoare mai intensa si un gust minunat.
Se aranjeaza pe farfurie si se poate servi.
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)