duminică, 9 februarie 2014
Rosii la cuptor cu cascaval si busuioc
E o reteta tare simpla si aromata ,se poate pregati pentru musafiri ..evenimente ...sarbatori ,merita incercata
Aveti nevoie de:
2-3 rosii mari,
sare si piper,
cascaval ras sau branza,
busuioc ,
Se taie rosiile felii potrivite se pun intr-o tava pe hartie de copt,se pune cascavalul ras sau branza , ,sare ,piper si busuioc ,se dau la cuptor cateva minute ,se servesc cu friptura.
Pofta buna si spor la gatit
Carnati de casa cu rozmarin
Aveti nevoie de :
500 gr carne tocata de porc ,un ou,5 catei de usturoi,o felie de paine inmuiata in lapte(sau apa),sare ,piper dupa gust , o lingurita rozmarin uscat (sau rozmarin verde )patrunjel verde tocat marunt,ulei pentru prajit.Se amesteca toate ingredientele de mai sus apoi se fac forme de carnati sau mici cum va place si se prajesc in ulei incins.Se scot pe un prosop de bucatarie sa absoarba surplusul de ulei .Se servesc cu diverse garnituri.
Pofta buna si spor la gatit
Kubetti
Aveti nevoie de :
Paine taiata cubulete 250 gr (de preferat coaja putin mai tare ),ceapa verde taiata marunt 2 fire ,putin ulei (cam o lingura),boia ,sare si piper dupa gust.Se mai poate pune ardei rosu si sunca .Se amesteca bine toate apoi se pun in folie de aluminiu si se ruleaza la capete si se da la cuptor cam 20 minute.
Se poate servi simplu (ca si Kubetti de cumparat ) sau la ciorbe .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 8 februarie 2014
Placinte umplute cu carne
Aveti nevoie de :
Pentru aluatul de placinte: 1 kg faina alba ,un cub mic drojdie,o lingurita sare,apa calda cat cuprinde pentru a avea un aluat potrivit,Se lasa la dospit 2 ore.
Pentru umplutura aveti nevoie de: 200 gr carne de porc prajita,2 gogosari murati,o ceapa potrivita(se poate si fara daca nu va place) sare,piper,100 gr ciuperci.Toate se taie cat mai marunt.
Mai aveti nevoie de ulei pentru prajit placintele ,se pot face si la cuptor .
Dupa ce a crescut aluatul se ia cate o bucata mica se intinde apoi se umple cu ingredientele de mai sus ,se pliaza si se prajesc in ulei incins.
Se servesc atat calde cat si reci
Pofta buna si spor la gatit
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 5 februarie 2014
Inghetata cu biscuiti si rodie
O reteta simpla si la indemana tuturor,o combinatie care schimba clasica inghetata in ceva mai ..special
Aveti nevoie de :
inghetata (de care va place eu am facut cu inghetata de pepene galben ) ,o rodie si cativa biscuiti cu ciocolata
Se rup biscuitii in bucati mici ,se pune alternativ cu inghetata si la urma ultimul strat inghetata ,boabe de rodie si o bucatica de biscuite deasupra
O reteta super simpla dar tare buna !
Pofta buna
duminică, 2 februarie 2014
Supa de pui cu palarioare si legume Maggi
Aveti nevoie de :
Carne de pui taiata bucati ,2 morcovi ,2 patrunjei ,o jumatate telina ,Maggi legume,putin piper .
Pentru palarioare aveti nevoie de : un ou,un varf cutit sare ,un pahar apa ,faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit si bun de intins (exact ca si cel pentru taitei de casa ).
Se pune la fiert carnea de pui cu legumele ,se adauga o lingura Maggi de legume.Se spumeaza apoi dupa ce sunt toate fierte , se scoate carnea si legumele.Se lasa supa deoparte.Se mixeaza legumele se condimenteaza cu putin piper .Se intinde aluatul se fac forme rotunde cu un pahar mare,se pune cate o lingurita din compozitia de legume si bucati mici de carne fiarta ,se pliaza si se rasucesc putin dandu-le forme de palarioare.Se fierb cateva minute in apa apoi se scot si se adauga in supa .Se orneaza cu patrunjel verde .
Pofta buna si spor la gatit
Coltunasi cu nuca si gem de prune
Aveti nevoie de :
1 kg faina alba (aproximativ ) ,un ou, un varf cutit sare, o cana si jumatate lapte(eu am pus apa minerala sau se poate si apa rece ) .
Pentru umplutura aveti nevoie de : 300 gr nuca macinata ,un borcan gem de prune (sau chiar prune proaspete taiate bucati mici )
La final dupa fierbere aveti nevoie de 250 gr pesmet,4 linguri zahar ,o lingurita scortisoara . (se prajeste putin pesmetul intr-o tigaie cu zaharul si la urma se adauga scortisoara .
Se amesteca ingredientele de mai sus si se face un aluat potrivit pentru a se intinde.
Se intinde o foaie nu foarte subtire ,se taie in patrate mari ,se pune o lingurita de umplutura pe o parte se acopera cu cealalta parte si se unesc cu o furculita .Se pun in apa care fierbe si se lasa cam 5-6 minute.Se scot si se dau prin pesmet ,zahar si scortisoara.Sunt tare bune atat calde cat si reci .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)