Dragii mei cititori asa cum deja ati aflat am implinit 2 ani frumosi de la infiintarea blogului culinar sunt bucuroasa si mandra de ceea ce am realizat pana acum ,nu a fost usor dar e pasiunea mea de peste 20 de ani si o fac cu mare drag si bucurie iar in urma cu 2 ani pe 4 august am decis sa le si scriu undeva retetele ca sa le vada si altii si binenteles sa imi fie si mie usor sa gasesc vreo reteta atunci cand am nevoie fara sa fiu nevoita sa caut in caiete am postat pana acum 240 de retete simple si delicioase si cu siguranta vor mai fi inca multe de acum inainte ,doar sa imi permita timpul sa le fac si sa le adaug la colectia mea de suflet .Va multumesc tuturor ca imi sunteti alaturi de atata timp ,de aceea va rasplatesc ocazional cu concursuri frumoase la care va ofer premii utile in ale gatitului .Reteta aniversara are un nume frumos ales din zeci de propuneri avute din partea voastra ,nu a fost usor credeti-ma dar ma bucur ca ma pot baza pe voi intotdeauna .Va multumesc tuturor din suflet
Pentru blat aveti nevoie de:
3 oua intregi
3 lg apa calda
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
150 gr zahar
150 gr faina
vanilie 2-3 plicuri
Ouale intregi se bat spuma cu apa calda ,se adauga zaharul ,praful de copt si sarea .La urma vanilia si faina .Se amesteca usor si se pune intr-o forma rotunda ,se da la cuptor 40 de minute ,sau pana ce se rumeneste usor deasupra .Iese un blat nu foarte inalt care se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in doua parti egale.
Crema :
o cutie mascarpone Delaco
o cutie 500 ml frisca lichida
o cutie 200 ml smantana pentru frisca
o conserva fructe tropicale Sunfood
4 lingurite gelatina
o sticluta esenta de vanilie
Decor : putina ciocolata rasa
frisca
zahar pudra
Se amesteca frisca cu smantana si se mixeaza bine ,se adauga mascarpone ,esenta de vanilie .Se lasa putin la rece .Compotul de la conserva se amesteca cu gelatina si se pune pe foc sa se incalzeasca putin si sa se topeasca bine .Se adauga la crema apoi se mixeaza din nou cateva minute .Se pune hartie de copt in tava in care a fost blatul ,se pune prima foaie ,se insiropeaza cu suc natural ,se pune jumatate din crema ,se niveleaza si se da la rece 30 minute .Se pune peste crema fructele din compot taiate cat mai marunt si restul de crema .Se bate putin tava ca sa se patrunda bine crema cu fructele si se lasa la frigider pana se intareste .Se scoate din forma ,se aseaza pe un platou .Se fac cu un pos cu frisca forme asa cum se vede si in poza si se aseaza feliile de blat (taiate evantai ) una langa alta .Se pudreaza cu zahar iar deasupra am decorat cu putina frisca si ciocolata .Pe margini se presara ciocolata rasa .E un desert tare gustos si aromat .
Pofta buna si spor la gatit