Aveti nevoie de:
2 bucati mari de peste
4 cartofi potriviti
sare ,piper,usturoi,boia
o lamaie
putin ulei
salata verde pentru ornat
Pestele se curata si se spala bine ,apoi se cresteaza pe ambele parti sa se patrunda mai bine .Se condimenteaza cu sare ,piper si boia.Usturoiul se zdrobeste si se pune inauntru .Cartofii se curata se spala bine si se taie rondele.Se condimenteaza si se pun in tava mare de la cuptor pe langa peste.Se stropesc cu ulei toate si se da la cuptor o ora si 20 min la foc potrivit,sau se poate verifica dupa 45 de minute ,depinde de cuptorul fiecaruia .Se scoate pestele si se stropeste cu zeama de lamaie ,apoi se poate servi.
Pofta buna si spor la gatit
luni, 19 mai 2014
Tocanita cu ciuperci
Aveti nevoie de :
300 gr ciuperci
2 fire ceapa verde
5 lg smantana
2 lg faina
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
Ciupercile se spala bine in mai multe ape (eu am pus cocarti sau bureti cum li se mai spune )se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei ,se adauga ciupercile si doua cani de apa .Se lasa sa fiarba cam 30 min (ciupercile se fierb destul de repede) apoi se amesteca faina cu smantana si se adauga la tocanita .Se condimenteaza cu sare si piper si se pune la urma patrunjel verde taiat marunt.Se serveste cu mamaliguta .
Pofta buna si spor la gatit
300 gr ciuperci
2 fire ceapa verde
5 lg smantana
2 lg faina
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
Ciupercile se spala bine in mai multe ape (eu am pus cocarti sau bureti cum li se mai spune )se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei ,se adauga ciupercile si doua cani de apa .Se lasa sa fiarba cam 30 min (ciupercile se fierb destul de repede) apoi se amesteca faina cu smantana si se adauga la tocanita .Se condimenteaza cu sare si piper si se pune la urma patrunjel verde taiat marunt.Se serveste cu mamaliguta .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 18 mai 2014
Cosulete cu branza dulce
Aveti nevoie de:
aluat foietaj din comert (sau facut in casa )
200 gr branza dulce
100 gr zahar
un ou
2 plicuri zahar vanilat
cateva capsuni pentru decorat
Se intinde aluatul de foietaj mai subtire se fac forme rotunde,apoi cu un Capac de sticla se fac cerculete mici in mijloc ,apoi se intind putin si se lipesc cu putin ou batut ,de partea mai mare.Se presara putin zahar si se dau la cuptor cam 15 minute sau pana se rumenesc si cresc frumos.
Se amesteca branza dulce cu oul batut bine si putin zahar dupa gust ,adaugand la urma si zaharul vanilat.
Se umplu cosuletele cu branza si se decoreaza cu capsuni.
E o reteta simpla dar gustoasa .
Le-am numit cosulete ,mi sa parut mai draguta aceasta denumire ,dar le puteti spune cum vreti (inventivi suntem cu totii )
Pofta buna si spor la gatit
aluat foietaj din comert (sau facut in casa )
200 gr branza dulce
100 gr zahar
un ou
2 plicuri zahar vanilat
cateva capsuni pentru decorat
Se intinde aluatul de foietaj mai subtire se fac forme rotunde,apoi cu un Capac de sticla se fac cerculete mici in mijloc ,apoi se intind putin si se lipesc cu putin ou batut ,de partea mai mare.Se presara putin zahar si se dau la cuptor cam 15 minute sau pana se rumenesc si cresc frumos.
Se amesteca branza dulce cu oul batut bine si putin zahar dupa gust ,adaugand la urma si zaharul vanilat.
Se umplu cosuletele cu branza si se decoreaza cu capsuni.
E o reteta simpla dar gustoasa .
Le-am numit cosulete ,mi sa parut mai draguta aceasta denumire ,dar le puteti spune cum vreti (inventivi suntem cu totii )
Pofta buna si spor la gatit
Tort cu capsuni si crema de ciocolata
Pentru blat aveti nevoie de :
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
un praf de copt
un varf cutit sare
50 gr stafide
Se bat albusele spuma ,se adauga zaharul ,praful de copt si sarea .La urma galbenusele si faina .deasupra se pun stafidele .Se amesteca usor si se da la cuptor intr-o forma rotunda tapetata cu faina sau hartie de copt 30-35 minute,Se scoate si se lasa sa se raceasca apoi se taie blatul in doua.
Sirop :
5 lg zahar se caramelizeaza si se adauga o cana de apa.Se insiropeaza blatul .
Crema:
un plic crema de ciocolata Dr Oetker (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj )
250 ml frisca
zahar vanilat
capsuni dupa gust
Se pune intr-o forma rotunda folie ,se pune primul blat ,se insiropeaza ,se adauga capsuni ,se pune crema ,apoi un strat de frisca ,la urma blatul al doilea.Se insiropeaza din nou ,se da la rece. Deasupra am facut un sirop din cateva capsuni cu zahar si un plic de gelatina .Se orneaza cu frisca ,capsuni si menta.
Pofta buna si spor la gatit
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
un praf de copt
un varf cutit sare
50 gr stafide
Se bat albusele spuma ,se adauga zaharul ,praful de copt si sarea .La urma galbenusele si faina .deasupra se pun stafidele .Se amesteca usor si se da la cuptor intr-o forma rotunda tapetata cu faina sau hartie de copt 30-35 minute,Se scoate si se lasa sa se raceasca apoi se taie blatul in doua.
Sirop :
5 lg zahar se caramelizeaza si se adauga o cana de apa.Se insiropeaza blatul .
Crema:
un plic crema de ciocolata Dr Oetker (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj )
250 ml frisca
zahar vanilat
capsuni dupa gust
Se pune intr-o forma rotunda folie ,se pune primul blat ,se insiropeaza ,se adauga capsuni ,se pune crema ,apoi un strat de frisca ,la urma blatul al doilea.Se insiropeaza din nou ,se da la rece. Deasupra am facut un sirop din cateva capsuni cu zahar si un plic de gelatina .Se orneaza cu frisca ,capsuni si menta.
Pofta buna si spor la gatit
marți, 13 mai 2014
Millefeuille cu lamaie
Aveti nevoie de:
un pachet foietaj din comert (sau de casa daca aveti)
250 ml frisca
un plic budinca vanilie(sau un plic crema de lamaie Dr Oetker )
o lamaie
100 gr zahar pudra
fructe din compot,eu am folosit struguri ,gutui ,banana si portocala
puneti ce fructe doriti
Foietajul se intinde se taie in dreptunghiuri ,se presara putin zahar pudra si se dau la cuptor 5-6 minute.Se scot se pudreaza din nou si se lasa pana se rumenesc ,cam 10-15 minute la foc mic .Se lasa deoparte sa se raceasca .
Budinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj (crema la fel daca folositi ) .Frisca se bate bine apoi se amesteca cu budinca,coaja rasa de la lamaie ,se lasa putin din frisca pentru ornat.Se taie dreptunghiurile se umplu cu crema se pun fructe iar deasupra se orneaza cu frisca si fructe.
Pofta buna si spor la gatit
un pachet foietaj din comert (sau de casa daca aveti)
250 ml frisca
un plic budinca vanilie(sau un plic crema de lamaie Dr Oetker )
o lamaie
100 gr zahar pudra
fructe din compot,eu am folosit struguri ,gutui ,banana si portocala
puneti ce fructe doriti
Foietajul se intinde se taie in dreptunghiuri ,se presara putin zahar pudra si se dau la cuptor 5-6 minute.Se scot se pudreaza din nou si se lasa pana se rumenesc ,cam 10-15 minute la foc mic .Se lasa deoparte sa se raceasca .
Budinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj (crema la fel daca folositi ) .Frisca se bate bine apoi se amesteca cu budinca,coaja rasa de la lamaie ,se lasa putin din frisca pentru ornat.Se taie dreptunghiurile se umplu cu crema se pun fructe iar deasupra se orneaza cu frisca si fructe.
Pofta buna si spor la gatit
luni, 12 mai 2014
Pasca cu branza dulce si stafide
Aveti nevoie de :
700 gr branza dulce
6 oua
400 gr smantana
200 gr unt
4 lg gris
4 lg faina
200 gr stafide
200 gr zahar
vanilie
o lingurita rasa de sare
Se amesteca ouale intregi cu zaharul ,se adauga branza ,smantana,untul ,stafidele,sarea si vanilia.Se amesteca bine iar la urma se adauga faina si grisul.Va iese o compozitie mai moale.Se pune o hartie de copt intr-o forma rotunda si se pune pasca .Se da la cuptor si se coace aproximativ o ora si 10 minute sau pana are o culoare frumoasa deasupra si se desprinde de pe peretii formei.
Se lasa pana la racirea completa apoi se poate servi .
Pofta buna si spor la gatit
700 gr branza dulce
6 oua
400 gr smantana
200 gr unt
4 lg gris
4 lg faina
200 gr stafide
200 gr zahar
vanilie
o lingurita rasa de sare
Se amesteca ouale intregi cu zaharul ,se adauga branza ,smantana,untul ,stafidele,sarea si vanilia.Se amesteca bine iar la urma se adauga faina si grisul.Va iese o compozitie mai moale.Se pune o hartie de copt intr-o forma rotunda si se pune pasca .Se da la cuptor si se coace aproximativ o ora si 10 minute sau pana are o culoare frumoasa deasupra si se desprinde de pe peretii formei.
Se lasa pana la racirea completa apoi se poate servi .
Pofta buna si spor la gatit
Prajitura cu ciocolata
Aveti nevoie de :
o cana si jumatate de zahar (cana simpla de 250 gr)
200 gr unt
3 lingurite cacao
4 oua
un praf de copt
o cana faina
un varf cutit sare
100 gr ciocolata
o cana nuca taiata marunt
Zaharul ,100 gr unt si cacaua se pun intr-o cratita la foc si se amesteca pana la topirea completa.Se lasa deoparte pana se raceste putin apoi se adauga pe rand 4 galbenuse ,se incorporeaza bine ,din aceasta compozitie se scoate jumatate si se amesteca cu albusele care se bat spuma tare se adauga o cana faina ,un praf de copt ,un varf cutit sare .Va iese un blat care se pune la cuptor cam 30 minute la foc potrivit.Se scoate blatul si se lasa la racit.
Crema ramasa se pune inapoi pe foc ,se mai adauga 100 gr unt,100 gr ciocolata ,se topesc toate apoi se adauga o cana nuci taiate .
Se pune blatul inapoi in tava pe o hartie de copt iar deasupra se intinde uniform crema cu nuca .Se da la rece pana a doua zi .E o prajitura fina si buna .
Pofta buna si spor la gatit
o cana si jumatate de zahar (cana simpla de 250 gr)
200 gr unt
3 lingurite cacao
4 oua
un praf de copt
o cana faina
un varf cutit sare
100 gr ciocolata
o cana nuca taiata marunt
Zaharul ,100 gr unt si cacaua se pun intr-o cratita la foc si se amesteca pana la topirea completa.Se lasa deoparte pana se raceste putin apoi se adauga pe rand 4 galbenuse ,se incorporeaza bine ,din aceasta compozitie se scoate jumatate si se amesteca cu albusele care se bat spuma tare se adauga o cana faina ,un praf de copt ,un varf cutit sare .Va iese un blat care se pune la cuptor cam 30 minute la foc potrivit.Se scoate blatul si se lasa la racit.
Crema ramasa se pune inapoi pe foc ,se mai adauga 100 gr unt,100 gr ciocolata ,se topesc toate apoi se adauga o cana nuci taiate .
Se pune blatul inapoi in tava pe o hartie de copt iar deasupra se intinde uniform crema cu nuca .Se da la rece pana a doua zi .E o prajitura fina si buna .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)