Aveti nevoie de:
6 oua
6 lg zahar
o jumatate plic praf de copt
un varf cutit sare
4 lg faina
2 lg cacao
Pentru insiropat :
2 sticlute esenta rom
o cana apa
4 lg zahar
Pentru crema :
un plic crema de lamaie Dr Oetker
un plic crema de lamaie Alex@comp
2 banane
150 gr stafide
Pentru ornat clementine si bomboane colorate
Se separa albusele de galbenuse,se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusele ,sarea ,praful de copt si se amesteca usor.Se adauga la urma faina amestecata cu cacaua .Se pune blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 35-40 minute.
Crema se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj.Bananele se curata si se taie felii .
Se raceste blatul in totalitate si se taie in 3 parti egale,se insiropeaza cu esenta de rom amestecata inainte cu apa si zaharul.Se pune un strat de crema ,stafide si felii de banana,se pune foaia nr 2 se repeta cu crema ,stafide si banana ,apoi foaia nr 3 ,se insiropeaza si se orneaza cu clementine .
E un tort aromat si delicios pe care il puteti face oricand si sub forma de prajitura
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 4 ianuarie 2015
duminică, 28 decembrie 2014
Mini Rulouri de porc umplute
Aveti nevoie de :
7-8 felii carne de porc( aproximativ 350 gr )
100 gr cascaval ras
putin patrunjel verde
ciuperci din conserva
sare si piper
ulei pentru prajit
pesmet,2 oua,faina alba ,faina malai
Carnea se bate bine cu ciocanul ,se condimenteaza cu sare si piper ,pe fiecare felie se pune putin cascaval ras,ciuperci si patrunjel verde,se ruleaza ,se leaga cu ata de bucatarie si se fierb in apa ,circa 20 de minute.Se scot ,se lasa sa se raceasca ,se indeparteaza ata ,apoi se dau prin faina alba ,ou batut,pesmet ,din nou ou si faina malai.
Se prajesc bine pe toate partile ,se scot si se lasa sa se scurga de ulei pe prosoape de bucatarie.Se taie felii si se servesc cu garnitura de cartofi sau legume
Pofta buna si spor la gatit
7-8 felii carne de porc( aproximativ 350 gr )
100 gr cascaval ras
putin patrunjel verde
ciuperci din conserva
sare si piper
ulei pentru prajit
pesmet,2 oua,faina alba ,faina malai
Carnea se bate bine cu ciocanul ,se condimenteaza cu sare si piper ,pe fiecare felie se pune putin cascaval ras,ciuperci si patrunjel verde,se ruleaza ,se leaga cu ata de bucatarie si se fierb in apa ,circa 20 de minute.Se scot ,se lasa sa se raceasca ,se indeparteaza ata ,apoi se dau prin faina alba ,ou batut,pesmet ,din nou ou si faina malai.
Se prajesc bine pe toate partile ,se scot si se lasa sa se scurga de ulei pe prosoape de bucatarie.Se taie felii si se servesc cu garnitura de cartofi sau legume
Pofta buna si spor la gatit
luni, 15 decembrie 2014
Rulada cu branza si porumb Sunfood
Particip cu aceasta reteta la concursul ,,Masterchef la mine acasa cu Sun Food,,de pe blogul
http://www.lauraadamache.ro/ in colaborare cu
https://www.facebook.com/SunFoodRomania
http://www.lauraadamache.ro/concurs-masterchef-la-mine-acasa-cu-sun-food/
Aveti nevoie de:
2 oua
50 ml apa
50 gr unt
o jumatate plic praf de copt
un varf cutit sare
putin morcov ras crud (optional)
3 lg faina
Pentru umplutura aveti nevoie de:
70 gr branza(sau cascaval)
3 lg smantana
cateva felii de gogosar rosu murat
sare si piper dupa gust
1/2 conserva porumb dulce Sunfood
cateva felii subtiri de salam afumat
Apa se fierbe ,se pune intr-un castron,untul se topeste,galbenusele se freaca bine cu sarea si praful de copt ,se adauga apa cate putin si untul topit ,morcovul ras ,iar la urma albusele batute spuma separat.La final faina ,se amesteca usor apoi se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 15-20 minute.
Se scoate si asa calda foaia se ruleaza in hartia pe care sa copt pana la pregatirea umpluturii
Se amesteca branza cu smantana ,porumbul ,gogosarul murat taiat marunt ,se condimenteaza cu sare si piper dupa gust .Se pune peste foaie ,apoi feliile subtiri de salam afumat.Se ruleaza incet sa nu se rupa si se da la rece cateva ore .E o rulada foarte gustoasa si numai buna de pregatit pentru sarbatori.
Pofta buna si spor la gatit
http://www.lauraadamache.ro/ in colaborare cu
https://www.facebook.com/SunFoodRomania
http://www.lauraadamache.ro/concurs-masterchef-la-mine-acasa-cu-sun-food/
Aveti nevoie de:
2 oua
50 ml apa
50 gr unt
o jumatate plic praf de copt
un varf cutit sare
putin morcov ras crud (optional)
3 lg faina
Pentru umplutura aveti nevoie de:
70 gr branza(sau cascaval)
3 lg smantana
cateva felii de gogosar rosu murat
sare si piper dupa gust
1/2 conserva porumb dulce Sunfood
cateva felii subtiri de salam afumat
Apa se fierbe ,se pune intr-un castron,untul se topeste,galbenusele se freaca bine cu sarea si praful de copt ,se adauga apa cate putin si untul topit ,morcovul ras ,iar la urma albusele batute spuma separat.La final faina ,se amesteca usor apoi se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 15-20 minute.
Se scoate si asa calda foaia se ruleaza in hartia pe care sa copt pana la pregatirea umpluturii
Se amesteca branza cu smantana ,porumbul ,gogosarul murat taiat marunt ,se condimenteaza cu sare si piper dupa gust .Se pune peste foaie ,apoi feliile subtiri de salam afumat.Se ruleaza incet sa nu se rupa si se da la rece cateva ore .E o rulada foarte gustoasa si numai buna de pregatit pentru sarbatori.
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 14 decembrie 2014
Rulouri umplute cu ciuperci
Aveti nevoie de:
un piept de pui
ciuperci (eu am ales Sunfood ) un borcan
150 gr cascaval
sare si piper
100 gr salam afumat subtire
un ou
putina faina alba
putina faina malai sau pesmet
Pieptul de pui se taie felii ,se bate putin cu ciocanul ,se condimenteaza cu sare si piper.Pe fiecare bucata se pun cateva felii de salam afumat,bucati mici taiate pe lungime de cascaval ,ciuperci ,se ruleaza si se leaga cu ata de bucatarie.Se fierb 10 -15 minute ,se scot se lasa sa se raceasca apoi se desface ata ,se dau prin ou batut,faina si malai(sau pesmet ) se repeta operatiunea inca o data apoi se prajesc in ulei incins.Se scot si se lasa sa se raceasca aproape in totalitate.Se taie felii si se serveste cu sos sau cu ce va place voua .E o idee de sarbatori ,sunt foarte bune aceste rulouri umplute.
Asa cum stiti imi plac tare mult conservele Sunfood si nu imi lipsesc din camara asa ca am decis sa particip cu acest preparat la concursul organizat de ei si ia uitati ce preparat haios mi-a iesit <3
Pofta buna si spor la gatit
un piept de pui
ciuperci (eu am ales Sunfood ) un borcan
150 gr cascaval
sare si piper
100 gr salam afumat subtire
un ou
putina faina alba
putina faina malai sau pesmet
Pieptul de pui se taie felii ,se bate putin cu ciocanul ,se condimenteaza cu sare si piper.Pe fiecare bucata se pun cateva felii de salam afumat,bucati mici taiate pe lungime de cascaval ,ciuperci ,se ruleaza si se leaga cu ata de bucatarie.Se fierb 10 -15 minute ,se scot se lasa sa se raceasca apoi se desface ata ,se dau prin ou batut,faina si malai(sau pesmet ) se repeta operatiunea inca o data apoi se prajesc in ulei incins.Se scot si se lasa sa se raceasca aproape in totalitate.Se taie felii si se serveste cu sos sau cu ce va place voua .E o idee de sarbatori ,sunt foarte bune aceste rulouri umplute.
Asa cum stiti imi plac tare mult conservele Sunfood si nu imi lipsesc din camara asa ca am decis sa particip cu acest preparat la concursul organizat de ei si ia uitati ce preparat haios mi-a iesit <3
Pofta buna si spor la gatit
Mini Baigli cu nuca si aroma de portocala
Aveti nevoie de:
un cub drojdie
6 lg zahar
3 lg smantana
2 galbenuse
un pachet unt
un pahar lapte
o jumatate lingurita sare
coaja rasa de portocala(eu am pus de la 2 portocale mari )
800 gr faina
Pentru umplut :
nuca macinata
coaja rasa de portocala
doua albuse
3-4 linguri zahar
Se amesteca ingredentele de mai sus,pana ce se obtine o coca potrivita ,se lasa la crescut macar o ora ,apoi se iau bucati din aluat ,se intind si se pune nuca amestecata cu albusele batute spuma ,coaja de portocala si zaharul.Se ruleaza si se da forma de croissant.Se ung cu ou batut si se dau la cuptor 40 minute la foc potrivit sau pana ce se rumenesc deasupra .Sunt delicioase .
Pofta buna si spor la gatit
un cub drojdie
6 lg zahar
3 lg smantana
2 galbenuse
un pachet unt
un pahar lapte
o jumatate lingurita sare
coaja rasa de portocala(eu am pus de la 2 portocale mari )
800 gr faina
Pentru umplut :
nuca macinata
coaja rasa de portocala
doua albuse
3-4 linguri zahar
Se amesteca ingredentele de mai sus,pana ce se obtine o coca potrivita ,se lasa la crescut macar o ora ,apoi se iau bucati din aluat ,se intind si se pune nuca amestecata cu albusele batute spuma ,coaja de portocala si zaharul.Se ruleaza si se da forma de croissant.Se ung cu ou batut si se dau la cuptor 40 minute la foc potrivit sau pana ce se rumenesc deasupra .Sunt delicioase .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 13 decembrie 2014
Sos alb cu iaurt
Aveti nevoie de:
o lingura mustar
2 lg smantana
cativa catei de usturoi
o jumatate lingurita sare
2 lg ulei
un iaurt simplu
Se zdrobeste usturoiul apoi se freaca bine cu sarea ,se adauga uleiul ,mustarul ,iaurtul si smantana.Se amesteca bine pana se omogenizeaza complet .Se serveste la diverse preparate din carne ,e foarte bun si cu siguranta o sa impresionati pe cei care vor gusta
Pofta buna si spor la gatit
o lingura mustar
2 lg smantana
cativa catei de usturoi
o jumatate lingurita sare
2 lg ulei
un iaurt simplu
Se zdrobeste usturoiul apoi se freaca bine cu sarea ,se adauga uleiul ,mustarul ,iaurtul si smantana.Se amesteca bine pana se omogenizeaza complet .Se serveste la diverse preparate din carne ,e foarte bun si cu siguranta o sa impresionati pe cei care vor gusta
Pofta buna si spor la gatit
Simfonie pufoasa cu ananas
Pentru doua foi aveti nevoie de:
75 gr unt
un varf cutit sare
4 oua
150 gr faina
250 ml apa
Pentru crema :
un plic crema Dr Oetker cu fructe de padure
250 ml frisca
ananas (o conserva Sunfood)
Se pune apa sa fiarba ,se adauga untul si sarea apoi faina la urma ,se amesteca repede sa nu faca cocoloase ,se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga pe rand cate un ou intreg .Se imparte compozitia in doua parti egale ,se intinde primul aluat pe o hartie de copt in tava in forma in care doriti.Se da la copt 20 de minute .Se coc ambele foi si se lasa deoparte.Crema se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj ,frisca se bate separat.
Se pune prima foaie ,un strat de crema ,un strat de frisca ,a doua foaie,crema si frisca ,intre foi se pun bucati de ananas .Deasupra se orneaza cu putina crema si frisca ,eu am pus bomboane de ciocolata si Raffaelo,dar voi ornati cu ce va place
Pofta buna si spor la gatit
75 gr unt
un varf cutit sare
4 oua
150 gr faina
250 ml apa
Pentru crema :
un plic crema Dr Oetker cu fructe de padure
250 ml frisca
ananas (o conserva Sunfood)
Se pune apa sa fiarba ,se adauga untul si sarea apoi faina la urma ,se amesteca repede sa nu faca cocoloase ,se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga pe rand cate un ou intreg .Se imparte compozitia in doua parti egale ,se intinde primul aluat pe o hartie de copt in tava in forma in care doriti.Se da la copt 20 de minute .Se coc ambele foi si se lasa deoparte.Crema se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj ,frisca se bate separat.
Se pune prima foaie ,un strat de crema ,un strat de frisca ,a doua foaie,crema si frisca ,intre foi se pun bucati de ananas .Deasupra se orneaza cu putina crema si frisca ,eu am pus bomboane de ciocolata si Raffaelo,dar voi ornati cu ce va place
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)