1 kg faina
o lingurita sare
o lingura otet
un pac unt
Se amesteca ingredientele de mai sus ,se adauga apa cat cuprinde aproximativ 500 ml pentru un aluat potrivit.Se intinde cu sucitorul o foaie mare si apoi ungeti toata foaia cu o parte din unt..Se impatura aluatul ,se intinde din nou ,se repeta de cel putin 3 -4 ori operatiunea (intins, adunat si facut cu unt ).Se pune intr-o folie si se da la rece 30 min.
Se scoate aluatul se intinde in foaie nu foarte subtire ,se taie fasii inguste de cca 1 cm ,care se ruleaza pe forme de rulouri ,unse cu unt si tapetate cu faina apoi se dau la copt in cuptorul incins inainte ,cam 15 -20 min.Se scot se lasa sa se raceasca putin apoi le puteti scoate de pe forme.
Crema : un plic crema de vanilie de la Dr Oetker (se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj )
250 ml frisca
3-4 plicuri vanilie
Pentru décor zahar pudra
Se amesteca crema cu frisca si la urma se adauga vanilia.
Se umplu rulourile cu aceasta crema ,apoi se dau prin zahar pudra .
Pofta buna si spor la gatit
multumim pentru reteta
RăspundețiȘtergerecu mare drag
Ștergere