marți, 20 mai 2014

Rulouri cu vanilie si frisca

Aveti nevoie de :

1 kg faina
o lingurita  sare
o lingura  otet
un pac unt 










Se amesteca ingredientele de mai sus ,se adauga apa cat cuprinde aproximativ 500 ml pentru un aluat potrivit.Se intinde cu sucitorul   o foaie mare  si apoi ungeti toata foaia cu o parte din unt..Se impatura aluatul ,se intinde din nou ,se repeta  de cel  putin 3 -4 ori operatiunea (intins, adunat si facut cu unt ).Se pune intr-o folie si se da la rece 30 min.
Se scoate aluatul se intinde in foaie nu foarte  subtire ,se taie fasii inguste de cca 1 cm ,care se ruleaza pe forme de rulouri  ,unse cu unt si tapetate cu faina apoi se dau la copt in cuptorul incins inainte ,cam 15 -20 min.Se scot se lasa sa se raceasca putin apoi le puteti scoate de pe forme.

Crema : un plic crema de vanilie de la Dr Oetker  (se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj )
250 ml frisca
3-4 plicuri vanilie

Pentru décor zahar pudra

Se amesteca crema cu frisca si la urma se adauga vanilia.
Se umplu rulourile cu aceasta crema ,apoi se dau prin zahar pudra .




Pofta buna si spor la gatit

2 comentarii: