marți, 23 august 2016

Magia Maggi continua in noua provocare si Editie ,,Prieteni de-ai casei ,,

Bine v-am regasit

In urma cu un an si ceva am castigat un loc binemeritat in prima editie Prieteni de-ai casei pe pagina Maggi Romania ...aici gasiti toate detaliile  :

http://bucatarialuialy.blogspot.ro/2015/03/calatorie-culinara-alaturi-de-maggi.html 

 ...cum a fost ...cum am cunoscut oameni frumosi si cum am petrecut alaturi de echipa si 7 fete minunate la Bucuresti ,premiul cel mare fiind o zi de rasfat alaturi de Maggi ...pot spune ca a fost ceva magic ...si minunat ....


Recent am fost placut surprinsa sa fiu sunata de o persoana tare draguta din partea Maggi Romania sa ma anunte ca am primit un premiu ...despre ce era vorba oare ? sincer banuiam ca am vazut deja la alte fete din prima editie ce au primit si sincer speram si eu ...era vorba de un aparat foto nou ...eu aveam unul vechi (are ceva ani ) si nu prea imi placea cum ieseau pozele cu el dar dupa zeci de poze facute la un preparat alegeam cateva care aratau mai bine si dupa prelucrarea lor le postam pe blog.
Asa ca in ziua respectiva am fost vizitata de doua persoane dragute care mi-au adus premiul ...
Aveam asa multe emotii ca nu prea am reusit sa leg cateva vorbe (se vede si la mica filmare facuta ) ...eu care sunt tare vorbareata si sociabila ...abia am spus cate ceva :))
Dupa cateva secunde bune am reusit totusi sa deschid coletul si sa imi vad noul aparat foto care ma surprins tare placut ...alaturi de accesorii si indicatii cum se foloseste ,este un aparat super care face pozele exact cum mi-am dorit de ceva vreme ....










Mergand la munca la scurt timp nu am avut prea mult timp sa studiez dar a doua zi m-am uitat la toate ,incet si pe rand invatand cum se foloseste mai exact ...si de atunci suntem cei mai buni prieteni ...fac poze mereu ..la preparate ...la peisaje ..la flori ..fetitei mele ...chiar si la o nunta avuta recent am facut poze mirilor si nuntasilor ..au iesit minunate ...cu siguranta aparatul are magia celor de Maggi ,deoarece sunt perfecte ...il iubesc si e al meu ,de aceea le multumesc din suflet celor din Echipa Maggi pentru bucuria imensa facuta si cu siguranta nu ii voi dezamagi ...voi fi in continuare alaturi de ei si de condimentele pe care le folosesc mereu ....mai jos gasiti si cateva poze cu bunatatile facute de cand am aparatul iar diferenta se vede cu siguranta












Multumesc Maggi ,va imbratisez cu drag
P.S Le doresc tuturor care citesc aceste randuri sa participe cu incredere  la noua Editie ,,Prieteni de-ai casei ,,  unde gasiti doar oameni frumosi si veseli ,o familie mare si unita  care se mareste pe zi ce trece ,va asteptam !!! click pe linkul de mai jos

https://www.facebook.com/MaggiRomania/?fref=ts








Mancare de legume cu chiftelute de porc

Aveti nevoie de:

o vanata potrivita
200 gr fasole verde
o ceapa
4-5 ardei
2-3 rosii
100 gr mazare boabe
Maggi Legume
sare si piper dupa gust
2 lg ulei














Vanata si ceapa se curata ,Ardeii se taie rondele ,rosiile felii ,vanata cubulete ,fasolea in bucati potrivite iar ceapa solzi .
Se pune ceapa in ulei sa se caleasca putin pana isi schimba culoarea in auriu ,se adauga fasolea verde ,si apa cat sa le acopere ,se condimenteaza cu maggi legume si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine fasolea .Se adauga vanata ,ardeii si mazarea .La final se adauga rosiile felii si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute.Se mai adauga condimente la final .Este o mancare delicioasa cu legume si satioasa pe care am servit-o cu chiftelute de porc .


Pofta buna si spor la gatit

luni, 15 august 2016

Ciorba de fasole verde

Aveti nevoie de :

fasole verde
2 rosii
un ardei
o ceapa
2 morcovi
Maggi Bors
piper
sare
putin patrunjel verde








Fasolea se curata ,se taie in bucati potrivite ,se pune intr-o oala cu apa (aproximativ 2 l) .Se condimenteaza cu putina sare .Se adauga ceapa taiata in doua ,ardeiul taiat felii si morcovii cubulete sau taiati doar in doua .
Se lasa sa fiarba apoi aproximativ 40 de minute ,se adauga rosiile taiate cubulete si patrunjelul tocat marunt .Se condimenteaza cu piper si bors la final .Este o ciorba care se face destul de repede si e de sezon .


Pofta buna si spor la gatit

duminică, 14 august 2016

Vinete umplute la cuptor

Aveti nevoie de :

o bucata vanata mare (sau doua mai mici )
1/2 ceapa
1/2 ardei rosu
100 gr ciuperci (eu am avut din acelea negre ,foarte bune )
50 gr cascaval razuit
un pahar mic orez fiert
o lingura ulei
sare ,piper si Maggi secretul Gustului de Legume











Vanata se taie in doua ,se scoate mijlocul ,se sareaza si se pipereza dupa gust .Se lasa deoparte pana se pregateste umplutura .Bucatile de vanata ,ceapa si ardeiul rosu se taie marunt.Se pun intr-o tigaie si se calesc cu o lingura ulei.Se adauga orezul si condimente dupa gust .Se umplu jumatatile de vanata iar deasupra cascaval razuit .Se da la cuptor 40 de minute .Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci


Pofta buna si spor la gatit

vineri, 5 august 2016

Prajitura cu prune si nuca

Aveti nevoie de :

3 oua
un pachet unt
8 lg zahar
o st esenta rom
150 ml lapte
300 gr faina
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
8-10  prune
100 gr nuca












Albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul ,galbenusurile ,sarea si praful de copt.Se adauga laptele cate putin si untul (sa fie moale ).La final esenta de rom si faina .Va iese un aluat mai moale.Se pune in tava tapetata cu hartie de copt .Deasupra se pun jumatati de prune si nuca zdrobita dupa preferinta ,putin zahar peste nuca si  se da la cuptor 45 de minute .Este o prajitura pufoasa si aromata ,o noua inventie reusita ca de obicei


Pofta buna si spor la gatit

marți, 2 august 2016

Rulada de legume cu sunca si cascaval

Aveti nevoie de :

2 cartofi potriviti
un morcov
o ceapa rosie potrivita
2 oua
sare si piper















Se razuiesc cartofii cruzi ,se elimina  zeama lasata de ei ,morcovul se razuieste iar ceapa se taie cat mai marunt .Se amesteca toate ,se condimenteaza cu sare si piper iar la urma se adauga ouale batute bine.Se intinde compozitia pe o hartie de copt in tava ,se niveleaza si se coace aproximativ 35 de minute.


Pentru umplut :

crema de unt (un tub ,se poate pune crema de branza sau branza de burduf )
100 gr cascaval razuit
cateva felii sunca
sare si piper

Dupa coacere se lasa foaia sa se raceasca putin ,apoi se pune un strat de crema de unt ,sunca si cascaval (se lasa putin  pentru decor  ) .Se da din nou la cuptor 10 -15 minute .Se lasa sa se raceasca apoi se serveste taiata felii .




sâmbătă, 30 iulie 2016

Foi cu miere

Aveti nevoie de :

400 gr faina
2 lg zahar
4 lg miere
2 oua
5 lg lapte
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
2 plicuri vanilie











In afara de faina si praf de copt restul ingredientelor se pun intr-o cratita pe aburi si se amesteca pana la topirea completa a acestora .Se ia jos de pe foc si se adauga praful de copt si faina .Va iese un aluat potrivit care se imparte in 4 parti egale , se intinde fiecare bucata de aluat in foaie care se coace pe fundul unei tavi dreptunghiulare .Se lasa deoparte sa se raceasca .In timp ce se coc foile se face crema


Crema :

250 ml lapte
3 lg zahar
o sticluta esenta de rom
putina esenta vanilie
7 lg gris
un pachet unt
un plic crema vanilie (se prepara conform indicatiilor )


Laptele se pune la fiert cu zaharul si esentele ,se adauga grisul cate putin pana se ingroasa bine apoi se amesteca cu untul si crema de vanilie .

Un borcan gem acrisor

Se pune foaie ,crema ,foaie ,gem ,foaie ,crema ,foaie .Se pudreaza cu zahar si se lasa la rece sa se inmoaie foile pana a doua zi .Este o prajitura fina si tare buna chiar daca e ceva de munca la ea .



Pofta buna si  spor la gatit