joi, 26 mai 2016

Salata cu ciuperci si porumb

Aveam pofta de o salata mai usoara asa ca de cina si m-am gandit sa ..inventez una :)) si a iesit o salata delicioasa si usoara ,numai buna de servit alaturi de cei dragi


Aveti nevoie de :

2 morcovi mici
o bucata piept de pui (jumatate mai exact )
1/2 conserva porumb dulce
10 ciuperci mici
sare si piper
o rosie mare
cativa catei de usturoi









Carnea de pui se taie in bucati cat mai mici ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in putin ulei ,se scoate iar in uleiul ramas se calesc ciupercile taiate cat mai marunt.Rosia se taie cubulete .Usturoiul se piseaza ,morcovii  se razuiesc cat mai fin ,maioneza se prepara de casa ( un ou intreg +200 ml ulei se blendeaza cateva secunde si gata maioneza ) sau o puteti cumpara (se pun cam 2 linguri la toata salata ).Se amesteca toate iar la final se condimenteaza cu sare si piper .este o salata usoara si tare gustoasa .

Pofta buna si spor la gatit

marți, 17 mai 2016

Fursecuri cu crema de lamaie si glazura de ciocolata

Aveti nevoie de:

200 gr unt
200 gr zahar
un ou intreg +3 galbenusuri
200 gr faina alba
100 gr amidon alimentar
o lamaie (coaja rasa si zeama )








Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand oul si galbenusurile iar la urma amidonul ,coaja si zeama de la lamaie si faina .Va iese un aluat mai moale ,se fac forme rotunde in tava (dar lasati spatiu intre ele deoarece se lasa si se lipesc intre ele ) .Se dau la cuptor la 180 gr ,20 minute.
Se scot si se lasa la racit pana se prepara crema .

Crema : un plic crema de lamaie Dr Oetker ( se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj )
Am facut si o crema de casa dar cum a iesit mai moale nu era buna la aceste fursecuri asa ca am ales o crema rapida ,iar aceea am sa o folosesc maine la o alta prajitura ,ceva inventat ..gasesc eu


Se pun cate doua cu crema in mijloc iar deasupra glazura din ciocolata topita
Sunt foarte fragede si gustoase


Pofta buna si spor la gatit

joi, 7 aprilie 2016

Tort Inimioara dulce cu miere


Aveti nevoie de :

Blat de biscuiti :

200 gr unt
200 gr biscuiti maruntiti simpli





Se topeste untul ,apoi se ia de pe foc si se adauga biscuitii ,se amesteca foarte bine si va iese o compozitie mai nisipoasa pe care o impartiti in doua parti egale .Se ia o forma de inima se pune folie si jumatate din compozitia cu biscuiti .Se apasa putin si se da la rece pana se pregateste crema .


Crema :

130 gr miere
4 galbenusuri
350 ml frisca
3 l-te gelatina


Mierea cu galbenusurile se pun pe abur si se amesteca bine pana ce se face ca o spuma ,se ia deoparte si se lasa putin sa se raceasca .Se amesteca cu frisca batuta separat .Se topeste  intr-un vas mic gelatina cu putin compot si se adauga la crema ,se amesteca toate foarte bine si se pun peste blatul de biscuiti .Deasupra cateva bucati de cirese (eu am avut ceva compot mai special cu cirese fara samburi ,delicioase ) iar deasupra restul de biscuiti .Se apasa usor cu mana apoi se acopera cu folia ,se apasa din nou si se da la rece cateva ore .Se decoreaza dupa preferinte .Este un tort care se face destul de usor si e tare bun .



Pofta buna si spor la gatit

duminică, 27 martie 2016

Placinte la tigaie cu branza dulce

Am avut pofta zilele trecute de placinte cu branza dulce si marar si asa ca am facut ...:)

Aveti nevoie de :

1 kg faina alba
un cub mic drojdie
2 lg zahar
1/2 lingurita sare
100 gr unt topit
4 lg ulei
2 galbenusuri
2 cani apa calda

Pentru umplut placintele :

300 gr branza dulce
2 albusuri
4 lg zahar
o lingurita marar verde (sau uscat)










Se amesteca branza dulce cu zaharul si albusurile batute spuma iar la urma se adauga mararul


Drojdia se freaca bine cu sarea si zaharul ,se adauga galbenusurile ,apa calda si untul topit,uleiul si la urma faina .Va iese un aluat moale potrivit ca si cel de cozonaci si  se lasa la crescut o ora ,acoperit cu un prosop .Se iau bucati mici din aluat se intind ,la mijloc se pune o lingura de branza se impatura si se intind usor .Se coc intr-o tigaie fara ulei ,doar cu un capac deasupra .Se verifica sa nu se arda .Sunt tare gustoase si se fac si repede .Seamana la gust cu cele facute pe vatra .


Pofta buna si spor la gatit



joi, 24 martie 2016

Snitele de porc cu rozmarin

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:

500 de grame carne de porc
100 gr pesmet
o lamaie (doar coaja )
100 gr cascaval
o lingurita rozmarin
putina sare de mare sau sare simpla
ulei pentru prajit
2 oua












Carnea de porc se feliaza cat mai subtire ,se bate putin cu ciocanul ,se sareaza si se pipereaza .Se lasa deoparte .Cascavalul se razuieste cat mai fin posibil .Lamaia se da pe razatoarea fina .Pesmetul se cerne .Ouale se bat bine cu putina sare .Faina alba se cerne .Se ia cate o felie de carne ,se da prin faina ,apoi ou batut si pesmetul care se amesteca inainte cu cascavalul razuit ,coaja rasa de lamaie si rozmarinul .Se prajesc intr-o tigaie cu ulei bine incins maxim 2 minute pe o parte si alte doua minute pe cealalta parte .Se scot pe prosoape de hartie ca sa se scurga de surplusul de ulei .Se servesc cu legume sau piure de cartofi .


Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 12 martie 2016

Friptura de porc cu chilli

Aveti nevoie de:

400 gr carne de porc
2 lingurite boia dulce
1/ 2 lingurita chilli
200 gr ciuperci
o ceapa
5-6 bucati usturoi
o cana vin alb
4 lg smantana
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
ulei












Carnea de porc se taie in bucati mici ,se condimenteaza cu sare ,piper ,boia si chilli.Se prajeste in putin ulei ,se lasa deoparte .Ceapa si usuroiul taiate marunt se calesc si ele .Se scot si se pun in uleiul ramas ciupercile taiate fasii .Se amesteca toate si se adauga vinul .Se lasa sa scada putin si se pune smantana .Este o mancare tare gustoasa plina de arome ,se serveste aceasta friptura cu piure de cartofi.Se presara patrunjel verde deasupra


Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 2 martie 2016

Ciocolata de casa

In urma cu aproximativ un an am incercat sa fac ciocolata de casa (e preferata sotului )..dar cum reteta a fost gresita am transformat ciocolata in ..tort de ciocolata ...in urma cu doua zile am zis sa incerc o noua reteta si initial am fost cam dezamagita (de felul meu nu fac retete copiate de la altii iar aceasta e o regula la mine ) am modificat-o putin si a iesit cam moale ...am pus-o la rece pana a doua zi si inca nu se intarise cum trebuia si am decis ca azi sa o transform in ..prajitura sau tort si ...surpriza ...e tare asa cum trebuie ,se poate taia sau rupe si e minunata ..asa ca va  recomand sa o faceti si voi ..dar ...va trebui sa asteptati doua zile ca sa o serviti :)

Aveti nevoie de:

250 gr lapte praf
3 lg cacao
400 gr zahar
100 gr unt
100 ml apa
120 gr stafide ,goji si jujube (dar puteti pune nuci ,alune ,fistic ...ce va place ..etc )










Apa cu zaharul si untul se pun pe foc cateva minute pana ce se vede ca sa topit zaharul cu untul ,se mai lasa 2-3 minute apoi se ia jos si se adauga laptele praf si cacaua (cernute impreuna inainte ) si la final fructele .Se amesteca foarte bine apoi intr-o tava se pune compozitia pe o folie  si se lasa la frigider ...exact cum am spus ...doua zile ,se va intari si e minunata si delicioasa

Pofta buna si spor la gatit