miercuri, 10 februarie 2016

Tort de biscuiti cu trei creme

 Pentru baza aveti nevoie de:

200 gr unt
150 gr biscuiti maruntiti
2 lg zahar
o sticluta esenta rom












Untul se topeste ,se adauga esenta de rom ,zaharul si la urma biscuitii .Se amesteca bine apoi se pun in forma rotunda de tort ,se apasa bine si se da la rece pana se fac cele 3 creme.

Crema 1:

110 gr unt
2 lg cacao
4 lg lapte praf
4 lg frisca
3 lg apa
o lingurita si jumatate gelatina
o canita stafide

Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga laptele praf ,frisca si apa ,la final gelatina si stafidele ,se mai mixeaza putin si se lasa deoparte.

Crema 2:

un plic crema cafea si brandy Dr Oetker
Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se adauga la final o lingurita gelatina ,inmuiata bine in putina apa calduta .Se pune peste blatul de biscuiti si se da  la rece.

Crema 3:

un pahar frisca
o tableta ciocolata simpla
2 lg lapte praf
o lingurita si jumatate gelatina

Ciocolata se topeste cu 2 lg frisca si se adauga la frisca batuta iar la urma laptele praf si gelatina .
Se pune crema peste celelalte doua  si se da la rece macar 2 ore .

Este un tort inventat ,dar chiar daca este de munca cu el finalul merita ,se orneaza cu cirese din compot .Cremele se pot pune in ce ordine doriti .

Pofta buna si spor la gatit



Supa crema de morcovi cu ghimbir

Aveti nevoie de :

5-6 morcovi
putin ghimbir
zeama si coaja de lamaie
un pahar smantana
sare si piper








Se fierb morcovii intr-un litru de apa ,se fac cu blenderul ,se adaga coaja si zeama de lamaie ,sare ,piper si ghimbir dupa gust .La final se adauga smantana cate putin pana se incorporeaza toata .Este o supa crema tare gustoasa care se face si repede .


Pofta buna si spor la gatit

joi, 4 februarie 2016

Tort Kinder Felie De Lapte

Pentru blat aveti nevoie de :

4 oua
2 lg zahar
2 lg miere
2 lg lapte
2 lg ulei
3 lg faina
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
o esenta de rom
2 lg cacao




                                     
               











Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu zaharul .Separat galbenusurile se freaca spuma cu mierea ,laptele ,uleiul ,praful de copt ,sarea si esenta de rom .Se adauga la albusuri iar la final faina si cacaua .Blatul obtinut se pune intr-o forma de tort si se coace la cuptor 35-40 minute .Se scoate se taie in doua (felii egale ) si se lasa deoparte .

Crema :

250 ml frisca
2 lg miere
o esenta de rom
o cutie lapte condensat
3 lingurite gelatina


Se bate frisca spuma ,se adauga esenta de rom si laptele condensat ,mierea ,la final gelatina dupa care se mixeaza cateva minute .Se pune prima foaie de blat inapoi in forma in care a copt pe o folie ,se pune crema ,se niveleaza cat mai bine ,a doua foaie ,se acopera cu folia ,se apasa sa se uneasca foile cu crema si se da la rece cateva ore . Se rastoarna pe un platou si se face o glazura de ciocolata deasupra ,se pun diverse bomboane ,fructe sau ce va place voua .


Pofta buna si spor la gatit


marți, 2 februarie 2016

Chiftelute in sos marinat cu ciuperci

Cred ca vi sa intamplat ...si voua si nu o data sa va ramana friptura de pui de la pranz si sa nu stiti ce sa faceti cu ea ? ei bine mie mi sa intamplat de mai multe ori (mai ales la pui pe sare ) si carnea ramasa o aruncam de fiecare data ..ce sa fac cu ea ? recent am facut din nou pui pe sare si fiind mare nu am reusit sa servim tot si era pacat mai ales de piept sa il arunc asa ca ...am cautat ..am citit ...si am facut o cina delicioasa cu carnea ramasa ..transformata in ..chiftelute ...stiu ca nu sunt singura care a facut asta ..dar eu va si ofer varianta mea cea mai simpla ..dar buna

Asadar  aveti nevoie de carnea de la friptura ramasa (poate fi si carne de pui prajita la gratar ,sau pui pe sare ) aproximativ 200 -250 gr
o lingura pesmet
un ou
o felie paine (inmuiata bine in apa rece )
patrunjel verde
sare si piper (daca mai este nevoie )
usturoi eu nu am mai pus ,dar daca va place puteti pune
ulei pentru prajit


Carnea se taie cat mai marunt (atentie la oasele ramase ) ,se adauga oul ,pesmetul ,patrunjelul verde tocat marunt,sare ,piper si painea stoarsa bine de apa .Se amesteca toate cat mai bine si se fac chiftelute care se prajesc in ulei incins.Se scot pe prosoape de hartie si se lasa deoparte .

Sosul :

o conserva rosii Sunfood
cativa catei de usturoi
tarhon,busuioc ,maggi ,sare si piper dupa gust
2 lg faina alba
4-5 ciuperci potrivite
o ceapa











Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei ,se adauga ciupercile taiate felii ,usturoiul si condimentele .La final faina amestecata inainte cu putina apa ,rosiile din conserva si un pahar cu apa.Cand incepe sa fiarba se adauga chiftelutele si se acopera 2-3 minute .Se pot servi atat cu piure de cartofi cat si cu paste .


Pofta buna si spor la gatit







duminică, 31 ianuarie 2016

Tort Raffaello cu ciocolata



Aveti nevoie de :

Un pachet Piscoturi (eu le-am facut nu am cumparat ,gasiti reteta si pe blog )

Crema 1:

un plic crema ciocolata Dr Oetker
un pahar frisca
2 lingurite gelatina


Crema 2:

un pachet unt
3 lg zahar pudra
2 lg lapte praf
250 ml frisca
2 lingurite gelatina
Untul se freaca spuma cu zaharul ,se adauga laptele praf si frisca la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .

Crema 3:

Din crema cu unt se scoate jumatate si se amesteca cu :

3 banane potrivite
3 kiwi
2 lingurite gelatina
Bananele si kiwi se curata si se fac cu blenderul ,la urma se adauga crema de unt si gelatina inmuiata inainte in putina apa calda .Se mixeaza toate bine.

Sirop:

o cana apa
2 sticlute esenta de rom
o lingura zahar pudra














Aranjare:

Piscoturile se inmoaie putin in sirop si se pun in forma rotunda ca baza si pe margine .Ca sa va stea piscoturile sa nu se rastoarne puneti intai crema de ciocolata .Se da la rece sa se intareasca putin ,apoi se pune crema de unt ,se da din nou la rece si la final crema cu fructe. Se taie piscoturile ramase ca sa ramana exact cat e forma de tort .Se orneaza cu nuca de cocos si ciocolata razuita ,dupa preferinte il puteti orna cu ce va place .


Pofta buna si spor la gatit
 

Spirale cu cascaval

Aveti nevoie de:

Aluat Foietaj
200 gr cascaval
200 gr salam sau sunca
un ou
sare ,piper si oregano
ketchup












Aluatul se intinde pe blat si se pune doar pe jumatate compozitia urmatoare: ketchup ,cascaval,sunca ,sare si piper ,cascaval din nou.Se unge partea ramasa cu ou batut si se pune peste cea cu umplutura ,se apasa putin apoi se taie fasii inguste ,se ung cu ou si se presara oregano deasupra .Se ia cate o fasie si se rasuceste apoi se pun in tava si se coc 35-40 minute .Se servesc atat calde cat si reci .O reteta pe cat de simpla pe atat de buna .


Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Ciorba Radauteana

Nu am facut pana acum aceasta ciorba si am tot auzit de ea ,tinand cont ca imi plac foarte mult ciorbele cu smantana am zis sa o fac si eu ..si a iesit minunat de buna si gustoasa ,facuta dupa gustul meu si al familiei

Aveti nevoie de:
un piept de pui
un ardei rosu si unul galben
2 morcovi
o bucata telina
o ceapa
3 lg smantana
2-3 foi de dafin
cativa catei de usturoi
3 galbenusuri de ou
3-4 cuburi Maggi
o lingurita de bors
patrunjel verde
piper







Pieptul de pui se taie cubulete si se caleste in putin ulei ,se adauga apa iar pe rand legumele taiate in bucati mari ,ceapa curatata si taiata in doua ,foile de dafin si ardei taiati felii .Se lasa sa fiarba toate apoi se scot legumele si se dau pe razatoare.Se adauga la ciorba .La final usturoiul taiat cat mai marunt sau dat prin presa ,galbenusurile amestecate bine cu smantana si patrunjel verde .Se condimenteaza cu Maggi ,bors si piper dupa gust.Este o ciorba tare buna si aromata .

Pofta buna si spor la gatit