duminică, 28 septembrie 2014

Rulouri cu mere

Aveti nevoie de :

2 lg zahar
2 oua
o jumatate pahar lapte
o jumatate cana miere
4 lg ulei
2 vanilii
o jumatate cub drojdie
50 gr unt
un varf cutit sare
20 lg faina


Pentru umplut aveti nevoie de :

10 mere mari
5 lg zahar
o jumatate lingurita scortisoara




Pentru uns rulourile aveti nevoie de:

putina miere si zahar


Datorita faptului ca in momentul in care am facut aceasta reteta am ramas fara cantar (intre timp am rezolvat problema ) ingredientele de mai sus sunt cantarite cu lingura ,paharul si cana :)









Se amesteca  cele de mai sus  pana va iese un aluat putin mai moale ,se lasa la crescut circa o ora .
Se curata merele de coaja si se taie in bucati mai mari ,se calesc impreuna cu zaharul iar la sfarsit se adauga scortisoara .Se lasa deoparte .Dupa dospire se iau bucati mici din aluat se intind pe masa de lucru in forma dreptunghiulara ,se cresteaza pana la jumatate aluatul  cu un cutit (se taie fasii ) spoi se pun merele ,se inchid la capete si se ruleaza .Se pun in tava tapetata cu faina si unt sau hartie de copt,se dau cu ou batut si se coc 30-40 min la foc potrivit .Se scot din tava se ung cu miere si zahar

Pofta buna si spor la gatit

vineri, 26 septembrie 2014

Bulete cu cascaval

Aveti nevoie de :

170 gr cascaval ras
un ou
5 lg faina alba
o jumatate cana lapte
50 gr unt
sare si piper alb (negru) dupa gust
ulei pentru prajit
100 gr pesmet









Se amesteca cascavalul ras cu oul ,laptele ,untul ,sarea si piperul ,la urma se adauga faina ,chiar daca va iese mai moale compozitia e in regula asa trebuie sa fie ,se ia cu o lingurita din acest  amestec ,se rotunjesc in palme si se dau prin pesmet.Se prajesc buletele in ulei incins.Se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei apoi se aseaza pe un platou ,se pot servi ca si aperitiv ,usor de facut si bune .

Pofta buna  si spor la gatit

miercuri, 24 septembrie 2014

Retese (Minciunele )

Pentru 40 bucati aveti nevoie de:

2 oua
3 lg untura
150  gr zahar
3 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie 
un varf cutit sare
o jumatate plic praf de copt
o cana lapte

Mai aveti nevoie de:
Ulei pentru prajit si zahar pudra pentru decorat











Se amesteca toate ingredientele de mai sus ,se adauga la urma faina cam 800 gr faina ( in acest gramaj este inclusiv faina pentru intins aluatul) se lasa putin sa se odihneasca apoi se ia cate o bucata si se intinde ,se taie in patrate si se cresteaza in mijloc,se dau forme ca si in poza.
Se prajesc in ulei incins ,se scot pe servetele  sa se scurga de surplusul de ulei apoi se dau prin zahar pudra ,se servesc calde cu un pahar de lapte sau ceai.

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 21 septembrie 2014

Pizza rapida

Aveti nevoie  de:

3 blaturi pizza din comert
o conserva ciuperci Sunfood
o conserva porumb Sunfood
200 gr salam afumat
100 gr cascaval
pasta tomate sau ketchup dulce sau picant dupa preferinte
sare si piper dupa gust









Se pune blatul in tava ,se pune  putin ketchup ,un strat de cascaval ras,salam , din nou cascaval ,ciuperci ,porumb ,sare si piper.Se da la cuptor 10-15 minute .Se serveste calda .E cea mai rapida pizza care se poate face in lipsa de timp ,chiar daca nu sunt adepta blaturilor (in general )cumparate uneori e nevoie din lipsa de timp .

Pofta buna si spor la gatit

Cartofi evantai cu rosii si oua

Aveti nevoie de:

4 cartofi mari
100 gr salam afumat
5 oua fierte
5 rosii (sau rosii cherry)
100 gr branza de burduf
putin piper si sare
patrunjel pentru ornat








Cartofii se curata de coaja ,se spala si se cresteaza dar nu de tot ,se pune cate o jumatate felie salam afumat in crestaturi ,se condimenteaza cu sare si piper si se dau la cuptor pana se rumenesc .Se pune branza deasupra si se mai dau la cuptor pana la topirea acesteia .Se servesc acesti cartofi cu salata de rosii (sau rosii cherry) si oua fierte.Se decoreaza cu patrunjel verde.O alta idee de cina simpla si usor de preparat.

Pofta buna si spor la gatit

Prajitura cu nuca si mere

 Pentru doua foi aveti nevoie de:

50 gr unt
o lg untura
un ou
putin praf de copt
un varf cutit sare
o jumatate pahar lapte
400 gr faina (aproximativ ,sa iese o coca potrivita numai buna de intins )














Pentru umplutura :

10 mere mari
10 lg zahar
250 gr nuca macinata
o jumatate lingurita scortisoara

Pentru ornat:

Zahar pudra si bucatele de nuca


Se amesteca ingredientele pentru coca ,se imparte in doua parti egale ,merele se curata de coaja se razuiesc si se calesc cu 5 lg zahar si scortisoara cateva minute.Se scurg de zeama lasata .Se tapeteaza tava cu hartie de copt ,se intinde prima foaie ,se pune un strat de nuca ,putin zahar ,merele calite,nuca ,zahar si foaia a doua .Se inteapa cu furculita pentru o mai buna coacere si se da la cuptor 35 de minute sau pana ce sa rumenit deasupra.Se pudreaza cu zahar,Din aluatul ramas am facut o rulada umpluta cu nuca si gem de cirese negre ,bun si aromat .

Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 20 septembrie 2014

Ciorba cu varza si carne de porc

Aveti nevoie de :

300 gr carne de porc(eu am pus costita )
o varza mare
o ceapa
2 morcovi
un pastarnac
2 lg ulei
o lingurita cimbrisor
o lingurita marar
sare si piper dupa gust
Rosii de la Naturelo ,pasta tomate (sau bulion)







Se spala carnea se taie bucati si se pune la fiert cu putina sare,se spumeaza si se scoate carnea.Se taie ceapa ,morcovii si pastarnacul in bucati mici si se calesc in ulei,se adauga zeama in care a fiert carnea si varza taiata marunt.Se adauga mararul si cimbrisorul si se fierbe ,inainte de a fi gata  ciorba cu 10 minute se adauga si carnea Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust ..La final pasta de tomate .Se serveste cu ardei piscator .

Pofta buna si spor la gatit