duminică, 21 septembrie 2014

Pizza rapida

Aveti nevoie  de:

3 blaturi pizza din comert
o conserva ciuperci Sunfood
o conserva porumb Sunfood
200 gr salam afumat
100 gr cascaval
pasta tomate sau ketchup dulce sau picant dupa preferinte
sare si piper dupa gust









Se pune blatul in tava ,se pune  putin ketchup ,un strat de cascaval ras,salam , din nou cascaval ,ciuperci ,porumb ,sare si piper.Se da la cuptor 10-15 minute .Se serveste calda .E cea mai rapida pizza care se poate face in lipsa de timp ,chiar daca nu sunt adepta blaturilor (in general )cumparate uneori e nevoie din lipsa de timp .

Pofta buna si spor la gatit

Cartofi evantai cu rosii si oua

Aveti nevoie de:

4 cartofi mari
100 gr salam afumat
5 oua fierte
5 rosii (sau rosii cherry)
100 gr branza de burduf
putin piper si sare
patrunjel pentru ornat








Cartofii se curata de coaja ,se spala si se cresteaza dar nu de tot ,se pune cate o jumatate felie salam afumat in crestaturi ,se condimenteaza cu sare si piper si se dau la cuptor pana se rumenesc .Se pune branza deasupra si se mai dau la cuptor pana la topirea acesteia .Se servesc acesti cartofi cu salata de rosii (sau rosii cherry) si oua fierte.Se decoreaza cu patrunjel verde.O alta idee de cina simpla si usor de preparat.

Pofta buna si spor la gatit

Prajitura cu nuca si mere

 Pentru doua foi aveti nevoie de:

50 gr unt
o lg untura
un ou
putin praf de copt
un varf cutit sare
o jumatate pahar lapte
400 gr faina (aproximativ ,sa iese o coca potrivita numai buna de intins )














Pentru umplutura :

10 mere mari
10 lg zahar
250 gr nuca macinata
o jumatate lingurita scortisoara

Pentru ornat:

Zahar pudra si bucatele de nuca


Se amesteca ingredientele pentru coca ,se imparte in doua parti egale ,merele se curata de coaja se razuiesc si se calesc cu 5 lg zahar si scortisoara cateva minute.Se scurg de zeama lasata .Se tapeteaza tava cu hartie de copt ,se intinde prima foaie ,se pune un strat de nuca ,putin zahar ,merele calite,nuca ,zahar si foaia a doua .Se inteapa cu furculita pentru o mai buna coacere si se da la cuptor 35 de minute sau pana ce sa rumenit deasupra.Se pudreaza cu zahar,Din aluatul ramas am facut o rulada umpluta cu nuca si gem de cirese negre ,bun si aromat .

Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 20 septembrie 2014

Ciorba cu varza si carne de porc

Aveti nevoie de :

300 gr carne de porc(eu am pus costita )
o varza mare
o ceapa
2 morcovi
un pastarnac
2 lg ulei
o lingurita cimbrisor
o lingurita marar
sare si piper dupa gust
Rosii de la Naturelo ,pasta tomate (sau bulion)







Se spala carnea se taie bucati si se pune la fiert cu putina sare,se spumeaza si se scoate carnea.Se taie ceapa ,morcovii si pastarnacul in bucati mici si se calesc in ulei,se adauga zeama in care a fiert carnea si varza taiata marunt.Se adauga mararul si cimbrisorul si se fierbe ,inainte de a fi gata  ciorba cu 10 minute se adauga si carnea Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust ..La final pasta de tomate .Se serveste cu ardei piscator .

Pofta buna si spor la gatit

vineri, 19 septembrie 2014

Prajitura cu ananas

Aveti nevoie de:

4 oua mari
250 gr zahar (puteti pune si 200 gr zahar daca considerati ca e prea dulce )
450 gr faina
10 linguri ulei
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
4 plicuri zahar vanilat
o conserva ananas(sau alt compot dupa preferinte)












Se bat ouale intregi cu zaharul pana  la topirea acestuia,se adauga uleiul ,sarea ,zaharul vanilat si praful de copt.La urma se adauga faina si se amesteca bine.Se pune aceasta compozitie in tava iar deasupra se pune ananasul taiat bucati mai mici (se pot folosi si alte fructe dupa gustul fiecaruia ).Se da la cuptor aproximativ 30-35 de minute la foc potrivit.Se scoate prajitura si se pune deasupra compotul de la ananas ,se mai da 10 minute la cuptor.La exterior prajitura  devine putin crocanta iar la interior este moale .







Pofta buna si spor la gatit

Ficat de porc cu piure si cascaval

Aveti nevoie  de:

500 gr ficat de porc
o jumatate ceapa
6-7   catei de usturoi
ulei pentru prajit
sare ,piper si patrunjel verde


Pentru piure:

5 cartofi mari
100 gr cascaval
30 gr unt
sare







Ficatul de porc se taie felii ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei incins.
Cartofii se curata de coaja ,se spala si se taie cubulete ,se pun in apa cu putina sare si se fierb.
Se scoate ficatul iar in uleiul ramas se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt ,se calesc apoi se pune ficatul  inapoi si un pahar mic apa .Se fierbe inca 10 minute iar la final se adauga patrunjelul.
Cartofii dupa ce au fiert ,se strecoara si se fac piure ,se adauga untul si cascavalul ras  iar la final se condimenteaza cu sare.Se serveste piureul cu ficat si castraveti murati.






Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 17 septembrie 2014

Fursecuri cu Nesquik

Aveti nevoie de:

200 gr unt
200 gr zahar
o lg untura
500 gr faina
4 plicuri zahar vanilat
o jumatate plic praf de copt
un varf cutit sare
2 oua
3 lg nesquick











Se freaca untul cu zaharul spuma ,se adauga ouale intregi ,zaharul vanilat,sarea ,untura si praful de copt.Se adauga faina la final si se face o coca potrivita.Se imparte aluatul in doua ,prima parte ramane alba iar in cealalta parte se pune nesquik.Se da la rece aluatul aproximativ 30 de minute.Se scoate se imparte in doua parti egale si se intind cu sucitorul .Se pune  foaia cea neagra peste foaia alba ,se ruleaza apoi se taie bucati potrivite.Se pun in tava si se coc 20-25 minute  la foc potrivit .Eu am facut diferite forme si modele ,albe si negre ,alegeti voi cum doriti sa arate.Sunt gustoase si se fac repede





Pofta buna si spor la gatit