duminică, 14 septembrie 2014

Hummus

Aveti nevoie de:

2 conserve Naut Sunfood
o  jumatate ceapa
3-4 catei usturoi
2 lg ulei
o jumatate lingurita boia
sare dupa gust









Nautul se scurge de zeama si se face pasta .Ceapa se curata si se taie marunt la fel si usturoiul.Se pune uleiul intr-o cratita  si se adauga ceapa si usturoiul ,se calesc apoi se adauga boia ,sare si nautul pasta .Se amesteca cateva minute apoi se poate servi ,eu am facut snitele din piept de pui ,un deliciu acest preparat si il recomand cu incredere .


Pofta buna si spor la gatit

Ciorba cu legume si Maggi

Aveti nevoie de:

5 morcovi
3 cartofi mari
o jumatate varza cruda
3-4 catei usturoi
o lingura Maggi de legume
patrunjel verde
o ceapa
un ardei rosu
2 lg ulei








Se curata  morcovii ,cartofii ,ardeiul rosu si  ceapa se  spala  si  se taie cubulete ,se calesc toate in ulei apoi se adauga Maggi si apa ,aproximativ 2 litri.Se fierb toate dupa aproximativ 20 minute se adauga si varza taiata fideluta .La final se adauga usturoiul si patrunjel verde .Este o ciorba gustoasa si se face repede





Pofta buna si spor la gatit

luni, 8 septembrie 2014

Prajitura cu gem si glazura de albus

Aveti nevoie de :
Pentru blat:
4 oua
un pahar zahar
un pahar lapte
un pahar ulei
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
2 cani faina


Pentru spuma :

4 albuse
4 lg zahar

Un borcan gem
















Galbenusele  se freaca spuma cu zaharul,se adauga sarea si praful de copt ,la urma laptele ,uleiul si faina .Se amesteca bine apoi se pun in tava tapetata cu hartie de copt ,se da la cuptor aproximativ 20-25  de minute la foc potrivit sau pana ce se rumeneste putin  deasupra (atentie sa nu fie foarte coapta deoarece se mai pune la cuptor )
Se scoate blatul se pune un strat de gem de care va place si albusele batute  spuma ,se da din nou la cuptor pana ce albusele au o culoare frumoasa ,cam 15 minute .

Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 3 septembrie 2014

Salata de vinete cu maioneza

Aveti nevoie de:

5 vinete potrivite
o jumatate lingurita sare
5 catei de usturoi
o jumatate ceapa
ardei rosu si patrunjel verde pentru ornat

Pentru maioneza aveti nevoie  de:

un galbenus fiert
un galbenus crud
o jumatate lingurita mustar
o cana ulei




Vinetele se coc ,se curata  si se pun la scurs ,se pun  intr-un vas ceapa si usturoiul ,vinetele si sarea .Se fac  pasta fina cu blenderul ,se adauga sare dupa gust si la urma maioneza.Se orneaza cu ardei rosu si patrunjel verde







Pofta buna si spor la gatit

marți, 2 septembrie 2014

Tarta cu ananas si mere

Aveti nevoie de:

100 gr unt
100 gr zahar
5 lg apa rece
2 oua
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
400 gr faina

Din ingredientele de mai sus se face o coca potrivita si se infoliaza,se da la rece o ora.

Umplutura:

6 mere
un compot ananas
o jumatate lingurita scortisoara
2 lg gris
un ou


Se curata  merele de coaja si se taie cubulete ,ananasul se taie bucati mai mici ,se pun merele intr-un vas pe foc se adauga zaharul iar dupa ce sau inmuiat putin se adauga ananasul si scortisoara.
Se scoate aluatul de la rece se intinde (eu am facut in tava mare de la aragaz ) se pune grisul in mijloc ,se pune umplutura si se taie marginile cu un cutit,se ridica in sus ca si in poza ,se unge tarta cu oul batut bine si se da la cuptor la foc potrivit o ora (sau pana se rumeneste ,depinde de cuptor)
Se pudreaza cu zahar la final
















Pofta buna si spor la gatit

luni, 1 septembrie 2014

Triunghiuri cu mere

Aveti nevoie de:

Aluat foietaj :

500 gr faina (aproximativ )
250 gr unt
4 lg ulei
un pahar apa
un varf cutit sare
(foietajul il puteti cumpara daca doriti)

Se amesteca ingredientele de mai sus (se lasa jumatate din unt) se face o coca potrivita ,se intinde apoi untul si se impatura ,se repeta   operatiunea de cateva ori apoi se da la rece pus in folie cel putin o ora .







Pentru umplut :

5-6 mere mari
o jumatate lingurita scortisoara
un pahar zahar
stafide



Merele se curata de coaja ,si se taie in bucati mici ,se pun sa se caleasca putin cu zaharul iar la urma se adauga scortisoara (se lasa doar cateva minute ca sa se inmoaie merele)
Se taie aluatul de foietaj in dreptunghiuri (cel facut de casa se intinde la o grosime identica cu cel cumparat din comert )se umplu cu mere si se pun in aparatul de sandwiciuri ,se preseaza usor si se coc bine pe ambele parti pana se rumenesc .Se scot si se pudreaza cu zahar.O reteta usor de facut si nu iti ia mult timp .Dupa preferinta se pot adauga si stafide.





Se servesc atat calde cat si reci ,simple  si bune

Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 27 august 2014

Iahnie cu naut si carnati

Aveti nevoie de:

o conserva naut
o ceapa mare
o lingurita boia
sare si piper dupa gust
5 catei de usturoi
4 foi dafin
o lg faina alba
2 lg ulei
carnati 2 fire (sau ce va place voua ,eu am combinat )



Ceapa se curata ,se spala si se taie marunt,se caleste in ulei ,adaugati usturoiul taiat marunt ,foile de dafin  si carnatii taiati .Se calesc cateva minute apoi se adauga boiaua si nautul din conserva .2 cani de apa si se lasa sa fiarba circa 10-15  minute.Se amesteca faina cu putina apa si se adauga la iahnie la final .Se orneaza cu patrunjel verde




Pofta buna si spor la gatit