miercuri, 30 aprilie 2014

Foi de placinta cu branza dulce si nuca

Aveti nevoie de:

un pachet foi de placinta

pentru umplut  cu branza
250 gr branza dulce
un ou
3 lg zahar



pentru umplut cu nuca
200 gr nuca macinata
4 lg gem (eu am pus gem de mure)





Luati o foaie o impaturati in doua iar la mijloc puneti o lingura de branza dulce ,se ruleaza si se prajeste in ulei incins. La fel se procedeaza si cu umplutura de nuca si gem.Se scot pe mai multe prosoape de bucatarie sa se absoarba uleiul ,sunt crocante si delicioase




Pofta buna si spor la gatit

Oua umplute pe pat de smantana

Aveti nevoie de :

7  oua fierte(puteti pune si mai putine oua )
200 gr smantana
4 lg maioneza
3 lg mustar
sare si piper
putina ceapa verde
2 ridichi pentru décor
patrunjel verde (se toaca marunt si se pune in compozitia  cu galbenusele)


Ouale fierte se curata de coaja ,se taie in doua si se scoate galbenusul ,acesta se amesteca bine cu mustarul si maioneza , patrunjel verde ,se condimenteaza cu sare si piper.Se umplu cu aceasta compozitie jumatatile de albusuri  apoi se aseaza pe un pat frumos si alb de smantana .Se orneaza cu ceapa verde si ridichi.




Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 26 aprilie 2014

Pufoasa colorata

Aveti nevoie de :

5 oua
4 lg faina
o lingura cacao
5 lg zahar
un praf de copt
un varf cutit sare
un mar
2 portocale
100 gr stafide
2 sticlute esenta de rom
un plic glazura de ciocolata
zahar vanilat cu aroma de rom




Albusele se bat bine cu zaharul ,se adauga galbenusele,praful de copt ,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca usor apoi se adauga faina .Se curata marul si portocalele ,se taie cubulete si se pun pe fundul tavii tapetate  cu unt si faina .Se adauga o parte din blat ,se niveleaza ,se pun stafidele.Restul de blat se amesteca cu cacaua si se pune deasupra .Se da la copt 40 minute la foc potrivit.Dupa coacere se lasa la racit se scoate din forma ,se insiropeaza cu romul amestecat cu o cana de apa si 2 lg zahar.








Glazura se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj si se pune deasupra nivelandu-se frumos .





Se taie felii si se serveste ,chiar daca e o reteta simpla ,e buna si aromata

Pofta buna si spor la gatit

vineri, 25 aprilie 2014

Amandine (reteta proprie inventata )

Pentru blat aveti nevoie de:

6 oua
8 lg zahar
40 ml apa
40 ml ulei
un praf de copt
un varf cutit sare
3 lg cacao
200 gr faina




Se separa albusele de galbenuse ,se bat bine cu zaharul ,galbenusele se freaca bine cu uleiul ,sarea ,praful de copt si apa .Se adauga la albuse si se amesteca usor.La urma se pune faina amestecata inainte cu cacaua .Se pune blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor aproximativ 30-40 minute la foc potrivit.Se scoate blatul si se lasa la rece.





Crema : 2 plicuri  crema de ciocolata  Dr Oetker ,se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj

Glazura : Un plic glazura décor Dr Oetker +100 gr ciocolata

Sirop: 3 sticlute esenta de rom ,4 lg zahar ,2 cani apa







Blatul se taie in doua parti egale ,se insiropeaza bine se pune crema (se lasa putin pentru ornat ),se pune a doua foaie si se da la rece cam 2 ore.
Se scoate prajitura se taie in patrate potrivite si se orneaza cu glazura de ciocolata ,apoi dupa ce sa intarit se orneaza cu crema ramasa .La glazura am mai adaugat 100 gr ciocolata sa ajunga .Mi-au iesit 12 bucati de amandine.




Pofta buna si spor la gatit

joi, 17 aprilie 2014

Cupcakes cu ciocolata

Aveti nevoie de :


4 oua
250 gr faina
160 gr unt
150 gr ciocolata neagra
140 gr zahar pudra
120 ml lapte
un praf de copt
un varf cutit sare


Pentru glazura aveti nevoie de :

200 gr ciocolata
100 ml frisca



Se rupe ciocolata bucati si se pune pe abur pana se topeste .Se freaca untul spuma cu zaharul pana ce amestecul se albeste ,se adauga ouale  cate unul ,se bat bine cu mixerul.Se adauga ciocolata topita apoi se pune faina .Se toarna laptele si se amesteca usor.Se pune cate o lingura din aluat in forme de briose tapetate cu unt si faina si se dau la copt cam 20-25 minute.Nu umpleti formele ca va curge compozitia (la prima tavita am pus pana sus si a curs ,la urmatoarea am pus putin mai mult de jumatate si a crescut frumos )





Glazura :

Se pune ciocolata bucati in amestec  cu frisca lichida si se amesteca pana se omogenizeaza ,se lasa sa se raceasca sa aiba o consistenta mai tare ca sa puteti orna ,eu am pus si bombonele colorate deasupra.


Mi-au iesit 18 bucati din compozitia de mai sus.

Pofta buna  si spor la gatit 

marți, 15 aprilie 2014

Biscuiti Linzer

Aveti nevoie de:

70 gr zahar pudra
300  gr faina +putina faina cand intindeti aluatul
150 gr margarina +100 gr unt(untul nu apare in poza deoarece l-am adaugat dupa ce am facut poza )
un praf de copt
un galbenus
un varf cutit sare
gem de caise
zahar pudra pentru ornat




Se amesteca faina cu praful de copt,zaharul ,margarina ,untul ,galbenusul si sarea pana ce va iese o coca potrivita numai buna de intins




Se lasa putin la rece cam 15 minute pana ce se incalzeste cuptorul.Se intinde o foaie nu prea groasa si se fac diferite forme se pun in tava cu hartie de copt si se coc 20-25 minute la foc potrivit .






 Apoi  dupa coacere se lipesc cate doua cu gem de caise si se pudreaza cu zahar.E o reteta tare simpla si va ies niste biscuiti deliciosi .






Pofta buna si spor la gatit

duminică, 13 aprilie 2014

Trufe cu ciocolata

Aveti nevoie de:


300 gr ciocolata  neagra
100 gr unt
2 galbenusuri
125 gr zahar
o lingura lapte
40 ml frisca lichida
cacao cernuta




Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-o cratita ,se adauga laptele si frisca si se lasa la foc mic , amestecand cu o lingura de lemn  2-3 minute ,se pune untul apoi se adauga galbenusele cate unul ,zaharul si se mai lasa cam 10 minute tot la foc mic pana la topirea completa a zaharului si untului .




Se lasa 20 minute sa se racoreasca putin apoi se da la rece macar 2 ore .Dupa ce sa intarit compozitia se ia cu o lingurita si se fac trufe care se dau prin cacao .Sunt delicioase.





Pofta buna si spor la gatit