Aveti nevoie de:
200 gr unt
200 gr zahar
un ou intreg +3 galbenusuri
200 gr faina alba
100 gr amidon alimentar
o lamaie (coaja rasa si zeama )
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand oul si galbenusurile iar la urma amidonul ,coaja si zeama de la lamaie si faina .Va iese un aluat mai moale ,se fac forme rotunde in tava (dar lasati spatiu intre ele deoarece se lasa si se lipesc intre ele ) .Se dau la cuptor la 180 gr ,20 minute.
Se scot si se lasa la racit pana se prepara crema .
Crema : un plic crema de lamaie Dr Oetker ( se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj )
Am facut si o crema de casa dar cum a iesit mai moale nu era buna la aceste fursecuri asa ca am ales o crema rapida ,iar aceea am sa o folosesc maine la o alta prajitura ,ceva inventat ..gasesc eu
Se pun cate doua cu crema in mijloc iar deasupra glazura din ciocolata topita
Sunt foarte fragede si gustoase
Pofta buna si spor la gatit
marți, 17 mai 2016
joi, 7 aprilie 2016
Tort Inimioara dulce cu miere
Aveti nevoie de :
Blat de biscuiti :
200 gr unt
200 gr biscuiti maruntiti simpli
Se topeste untul ,apoi se ia de pe foc si se adauga biscuitii ,se amesteca foarte bine si va iese o compozitie mai nisipoasa pe care o impartiti in doua parti egale .Se ia o forma de inima se pune folie si jumatate din compozitia cu biscuiti .Se apasa putin si se da la rece pana se pregateste crema .
Crema :
130 gr miere
4 galbenusuri
350 ml frisca
3 l-te gelatina
Mierea cu galbenusurile se pun pe abur si se amesteca bine pana ce se face ca o spuma ,se ia deoparte si se lasa putin sa se raceasca .Se amesteca cu frisca batuta separat .Se topeste intr-un vas mic gelatina cu putin compot si se adauga la crema ,se amesteca toate foarte bine si se pun peste blatul de biscuiti .Deasupra cateva bucati de cirese (eu am avut ceva compot mai special cu cirese fara samburi ,delicioase ) iar deasupra restul de biscuiti .Se apasa usor cu mana apoi se acopera cu folia ,se apasa din nou si se da la rece cateva ore .Se decoreaza dupa preferinte .Este un tort care se face destul de usor si e tare bun .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 27 martie 2016
Placinte la tigaie cu branza dulce
Am avut pofta zilele trecute de placinte cu branza dulce si marar si asa ca am facut ...:)
Aveti nevoie de :
1 kg faina alba
un cub mic drojdie
2 lg zahar
1/2 lingurita sare
100 gr unt topit
4 lg ulei
2 galbenusuri
2 cani apa calda
Pentru umplut placintele :
300 gr branza dulce
2 albusuri
4 lg zahar
o lingurita marar verde (sau uscat)
Se amesteca branza dulce cu zaharul si albusurile batute spuma iar la urma se adauga mararul
Drojdia se freaca bine cu sarea si zaharul ,se adauga galbenusurile ,apa calda si untul topit,uleiul si la urma faina .Va iese un aluat moale potrivit ca si cel de cozonaci si se lasa la crescut o ora ,acoperit cu un prosop .Se iau bucati mici din aluat se intind ,la mijloc se pune o lingura de branza se impatura si se intind usor .Se coc intr-o tigaie fara ulei ,doar cu un capac deasupra .Se verifica sa nu se arda .Sunt tare gustoase si se fac si repede .Seamana la gust cu cele facute pe vatra .
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de :
1 kg faina alba
un cub mic drojdie
2 lg zahar
1/2 lingurita sare
100 gr unt topit
4 lg ulei
2 galbenusuri
2 cani apa calda
Pentru umplut placintele :
300 gr branza dulce
2 albusuri
4 lg zahar
o lingurita marar verde (sau uscat)
Se amesteca branza dulce cu zaharul si albusurile batute spuma iar la urma se adauga mararul
Drojdia se freaca bine cu sarea si zaharul ,se adauga galbenusurile ,apa calda si untul topit,uleiul si la urma faina .Va iese un aluat moale potrivit ca si cel de cozonaci si se lasa la crescut o ora ,acoperit cu un prosop .Se iau bucati mici din aluat se intind ,la mijloc se pune o lingura de branza se impatura si se intind usor .Se coc intr-o tigaie fara ulei ,doar cu un capac deasupra .Se verifica sa nu se arda .Sunt tare gustoase si se fac si repede .Seamana la gust cu cele facute pe vatra .
Pofta buna si spor la gatit
joi, 24 martie 2016
Snitele de porc cu rozmarin
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
500 de grame carne de porc
100 gr pesmet
o lamaie (doar coaja )
100 gr cascaval
o lingurita rozmarin
putina sare de mare sau sare simpla
ulei pentru prajit
2 oua
Carnea de porc se feliaza cat mai subtire ,se bate putin cu ciocanul ,se sareaza si se pipereaza .Se lasa deoparte .Cascavalul se razuieste cat mai fin posibil .Lamaia se da pe razatoarea fina .Pesmetul se cerne .Ouale se bat bine cu putina sare .Faina alba se cerne .Se ia cate o felie de carne ,se da prin faina ,apoi ou batut si pesmetul care se amesteca inainte cu cascavalul razuit ,coaja rasa de lamaie si rozmarinul .Se prajesc intr-o tigaie cu ulei bine incins maxim 2 minute pe o parte si alte doua minute pe cealalta parte .Se scot pe prosoape de hartie ca sa se scurga de surplusul de ulei .Se servesc cu legume sau piure de cartofi .
Pofta buna si spor la gatit
500 de grame carne de porc
100 gr pesmet
o lamaie (doar coaja )
100 gr cascaval
o lingurita rozmarin
putina sare de mare sau sare simpla
ulei pentru prajit
2 oua
Carnea de porc se feliaza cat mai subtire ,se bate putin cu ciocanul ,se sareaza si se pipereaza .Se lasa deoparte .Cascavalul se razuieste cat mai fin posibil .Lamaia se da pe razatoarea fina .Pesmetul se cerne .Ouale se bat bine cu putina sare .Faina alba se cerne .Se ia cate o felie de carne ,se da prin faina ,apoi ou batut si pesmetul care se amesteca inainte cu cascavalul razuit ,coaja rasa de lamaie si rozmarinul .Se prajesc intr-o tigaie cu ulei bine incins maxim 2 minute pe o parte si alte doua minute pe cealalta parte .Se scot pe prosoape de hartie ca sa se scurga de surplusul de ulei .Se servesc cu legume sau piure de cartofi .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 12 martie 2016
Friptura de porc cu chilli
Aveti nevoie de:
400 gr carne de porc
2 lingurite boia dulce
1/ 2 lingurita chilli
200 gr ciuperci
o ceapa
5-6 bucati usturoi
o cana vin alb
4 lg smantana
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
ulei
Carnea de porc se taie in bucati mici ,se condimenteaza cu sare ,piper ,boia si chilli.Se prajeste in putin ulei ,se lasa deoparte .Ceapa si usuroiul taiate marunt se calesc si ele .Se scot si se pun in uleiul ramas ciupercile taiate fasii .Se amesteca toate si se adauga vinul .Se lasa sa scada putin si se pune smantana .Este o mancare tare gustoasa plina de arome ,se serveste aceasta friptura cu piure de cartofi.Se presara patrunjel verde deasupra
Pofta buna si spor la gatit
400 gr carne de porc
2 lingurite boia dulce
1/ 2 lingurita chilli
200 gr ciuperci
o ceapa
5-6 bucati usturoi
o cana vin alb
4 lg smantana
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
ulei
Carnea de porc se taie in bucati mici ,se condimenteaza cu sare ,piper ,boia si chilli.Se prajeste in putin ulei ,se lasa deoparte .Ceapa si usuroiul taiate marunt se calesc si ele .Se scot si se pun in uleiul ramas ciupercile taiate fasii .Se amesteca toate si se adauga vinul .Se lasa sa scada putin si se pune smantana .Este o mancare tare gustoasa plina de arome ,se serveste aceasta friptura cu piure de cartofi.Se presara patrunjel verde deasupra
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 2 martie 2016
Ciocolata de casa
In urma cu aproximativ un an am incercat sa fac ciocolata de casa (e preferata sotului )..dar cum reteta a fost gresita am transformat ciocolata in ..tort de ciocolata ...in urma cu doua zile am zis sa incerc o noua reteta si initial am fost cam dezamagita (de felul meu nu fac retete copiate de la altii iar aceasta e o regula la mine ) am modificat-o putin si a iesit cam moale ...am pus-o la rece pana a doua zi si inca nu se intarise cum trebuia si am decis ca azi sa o transform in ..prajitura sau tort si ...surpriza ...e tare asa cum trebuie ,se poate taia sau rupe si e minunata ..asa ca va recomand sa o faceti si voi ..dar ...va trebui sa asteptati doua zile ca sa o serviti :)
Aveti nevoie de:
250 gr lapte praf
3 lg cacao
400 gr zahar
100 gr unt
100 ml apa
120 gr stafide ,goji si jujube (dar puteti pune nuci ,alune ,fistic ...ce va place ..etc )
Apa cu zaharul si untul se pun pe foc cateva minute pana ce se vede ca sa topit zaharul cu untul ,se mai lasa 2-3 minute apoi se ia jos si se adauga laptele praf si cacaua (cernute impreuna inainte ) si la final fructele .Se amesteca foarte bine apoi intr-o tava se pune compozitia pe o folie si se lasa la frigider ...exact cum am spus ...doua zile ,se va intari si e minunata si delicioasa
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
250 gr lapte praf
3 lg cacao
400 gr zahar
100 gr unt
100 ml apa
120 gr stafide ,goji si jujube (dar puteti pune nuci ,alune ,fistic ...ce va place ..etc )
Apa cu zaharul si untul se pun pe foc cateva minute pana ce se vede ca sa topit zaharul cu untul ,se mai lasa 2-3 minute apoi se ia jos si se adauga laptele praf si cacaua (cernute impreuna inainte ) si la final fructele .Se amesteca foarte bine apoi intr-o tava se pune compozitia pe o folie si se lasa la frigider ...exact cum am spus ...doua zile ,se va intari si e minunata si delicioasa
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 28 februarie 2016
Biscuiti fragezi
Aceasta reteta o am de foarte mult timp si chiar daca am mai facut-o nu am scris-o si pe blog asa ca ...ia venit randul ,sunt biscuiti tare fragezi ca ti se topesc in gura nu alta ,va invit sa incercati si voi reteta ,merita
Aveti nevoie de:
200 gr untura
2 oua
6 lg zahar
un plic praf de copt
2 plicuri vanilie
coaja rasa de lamaie si zeama (doar de la o jumatate de lamaie )
500 gr faina
1/2 lingurita sare
Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana ce va iese o coca numai buna de intins .Se imparte in 3 parti egale ca sa va fie mai usor sa o intindeti .Se intinde foaie nu foarte subtire ca se rupe si se fac forme de care va plac.Eu am ales cateva doar (chiar daca am foarte multe ) si dupa ce ii coaceti aproximativ 15 minute ,se pudreaza cu zahar .Se servesc calzi .
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
200 gr untura
2 oua
6 lg zahar
un plic praf de copt
2 plicuri vanilie
coaja rasa de lamaie si zeama (doar de la o jumatate de lamaie )
500 gr faina
1/2 lingurita sare
Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana ce va iese o coca numai buna de intins .Se imparte in 3 parti egale ca sa va fie mai usor sa o intindeti .Se intinde foaie nu foarte subtire ca se rupe si se fac forme de care va plac.Eu am ales cateva doar (chiar daca am foarte multe ) si dupa ce ii coaceti aproximativ 15 minute ,se pudreaza cu zahar .Se servesc calzi .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)