4 oua
2 lg zahar
2 lg miere
2 lg lapte
2 lg ulei
3 lg faina
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
o esenta de rom
2 lg cacao
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu zaharul .Separat galbenusurile se freaca spuma cu mierea ,laptele ,uleiul ,praful de copt ,sarea si esenta de rom .Se adauga la albusuri iar la final faina si cacaua .Blatul obtinut se pune intr-o forma de tort si se coace la cuptor 35-40 minute .Se scoate se taie in doua (felii egale ) si se lasa deoparte .
Crema :
250 ml frisca
2 lg miere
o esenta de rom
o cutie lapte condensat
3 lingurite gelatina
Se bate frisca spuma ,se adauga esenta de rom si laptele condensat ,mierea ,la final gelatina dupa care se mixeaza cateva minute .Se pune prima foaie de blat inapoi in forma in care a copt pe o folie ,se pune crema ,se niveleaza cat mai bine ,a doua foaie ,se acopera cu folia ,se apasa sa se uneasca foile cu crema si se da la rece cateva ore . Se rastoarna pe un platou si se face o glazura de ciocolata deasupra ,se pun diverse bomboane ,fructe sau ce va place voua .
Pofta buna si spor la gatit