miercuri, 27 ianuarie 2016

Torturi pentru evenimente





Am facut o selectie la torturile pe care le pot face doar pe comanda si numai in Cluj 




TORT CARAMEL FLAVOUR 

                                            TORT CONTESA

TORT AROMAT CU BANANE
TORT CRUD CU ROM SI CIOCOLATA 
TORT CU BANANE SI CIOCOLATA
TORT CU BANANE SI CREMA DE LAMAIE
TORT CU CIOCOLATA ,FRISCA SI FRUCTE 
TORT CU CIOCOLATA SI CREMA CARAMEL 
TORT CU CIOCOLATA 1
TORT CU CREMA DE VANILIE SI AROMA DE PORTOCALE 
TORT CU CREMA SI STRUGUREI
TORT CU FRUCTE SI CARAMEL 
TORT CU MENTA SI CIOCOLATA
TORT CU MERE SI CREMA CARAMEL 
TORT CU PERE SI CARAMEL 
TORT CU PIERSICI SI DULCEATA DE CIRESE
TORT CU PORTOCALE 
TORT FANTEZIE DE VARA 
TORT FLOARE  EXOTICA
TORT HONEY & CARAMEL 
TORT JARDIN DU CHOCOLAT
TORT RECE CU IAURT DE CAPSUNI SI PIERSICI 

TORT RECE CU LAMAIE 
TORT AMANDINA
TORT TROPI -SUN
TORTULETE ALB SI NEGRU 
TORT CU CIOCOLATA 2


Tort Raffaello cu ciocolata 



Tort Kinder Felie De Lapte 


Tort Amandina cu ananans


Tort cu nuca 


Tort cu capsuni si crema de ciocolata 


Tort cu inghetata




sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Rulada de biscuiti cu ness si cocos

Aveti nevoie de:

500 gr biscuiti maruntiti bine
2 lg zahar
400 ml frisca
2 sticlute esenta de rom
3 lingurite ness
2 lg nuca de cocos
3 lingurite gelatina















Se pune pe foc frisca ,nessul si zaharul .Cand incepe sa dea in clocot se adauga esenta de rom ,nuca de cocos si biscuitii .Se amesteca bine toate ,va iese o compozitie mai moale ,se adauga gelatina (inmuiata bine in apa calduta ).Se amesteca bine din nou ,se imparte compozitia in 2 parti egale.Se pune folie intr-o tava de cozonac (sau in ce forma doriti ,se poate face si in forma de tort ).Se pune prima parte din amestecul cu biscuiti si se da la rece.Se pregateste crema .

Crema :

un pachet unt
200 ml frisca
4 lg zahar
4 lg lapte praf
2 lg nuca de cocos
3 lingurite gelatina


Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga frisca si se continua mixarea ,se adauga laptele praf si nuca de cocos ,la final gelatina .Se amesteca foarte bine toate ,va iese o crema delicioasa pe care o puteti folosi si la torturi ,e fina si cremoasa .Se pune crema peste blatul de biscuiti apoi se pune restul de biscuiti .Se acopera cu folia si se bate putin tava ca sa se prinda bine intre ele cele 3 straturi .Este un desert care se face usor si e tare bun ,fin si cremos .Se da rulada prin nuca de cocos si se poate servi cu cei dragi .


Pofta buna  si spor la gatit

marți, 5 ianuarie 2016

Friptura de porc cu chili

Am facut o friptura mai deosebita de Revelion si impart reteta si cu voi ,e tare simpla dar cu un gust minunat si aromat iar ca si aspect va las pe voi sa decideti ,cum nu eram hotarata daca o postez sau nu am doar poza finala dar cu siguranta o repet si voi face mai multe poze

Aveti nevoie de :

1,5 kg carne de porc (o bucata mare si frumoasa )
sare
piper
boia
busuioc
oregano
cimbru
chili
o cana ulei
cativa catei de usturoi zdrobiti se pun in tava langa carne




Cate o lingurita din fiecare condiment se pune intr-un vas ,se amesteca bine toate apoi se da carnea intreaga prin aceste condimente (daca nu va place asa de condimentat puteti reduce din condimente ).Se taie pe lungul bucatii de carne ca un buzunar (pe mijloc ) si se pune un morcov cat lungimea carnii .Se unge cu putin ulei si se da la cuptor la 200 gr cel putin 2 ore ,in functie de cuptor ,se verifica din cand in cand si se mai pune din zeama pe care o lasa carnea deasupra .In tava se pune ulei aproximativ o cana (daca e tava potrivita ) .Este o friptura mai deosebita cu un gust minunat .Se lasa sa se raceasca putin  apoi se taie felii si se serveste simplu sau cu garnitura de cartofi ,orez ..etc

luni, 4 ianuarie 2016

Lipii pentru Shaorma

Am testat cateva retete de lipii pentru Shaorma si pot spune ca asta imi place cel mai mult ,binenteles facuta dupa gustul meu ,foi subtiri care se coc repede ,nu se rup si se pot folosi fara frica la pregatirea unei Shaorme delicioase pentru cei dragi


Aveti nevoie de:

1/2 cub drojdie
2 cani apa calda
700 gr faina
o l-ta sare
100 gr unt
2 lg ulei









Din cantitatile de mai sus va ies multe lipii asa ca puteti face doar jumatate (eu am facut reteta intreaga si o parte din aluat l-am pus la gheata urmand sa il folosesc cand avem pofta de Shaorma )
Se amesteca toate si trebuie sa va iasa un aluat mai moale ,se lasa la dospit 30 minute ,apoi se ia cate o bucata si se intinde cu sucitorul (mai aveti nevoie de putina faina ca sa il modelati usor ) nu e nevoie sa fie rotunde eu le-am facut si cu colturi si mai ovale ,conteaza gustul si sa fie coapte .Se coc in tigaie mare ,fara ulei (contine deja unt si ulei ) si se lasa doar un minut - doua sa nu se arda .Se scot pe un platou si se acopera cu un prosop ,dupa ce le-ati facut pe toate (sau cate doriti ,in functie de familie ,prieteni sau musafiri ) se pune in mijlocul fiecarei lipii  cartofi prajiti ,varza cruda taiata fin ,putina salata verde ,carne porc afumata si prajita ,rosie taiata felii ,castraveti murati ,maioneza ,sare si piper dupa gust (asta e umplutura mea ,daca va place altceva puneti dupa gustul vostru ).Se servesc calde alaturi de un pahar de suc .

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 3 ianuarie 2016

Panna Cotta

De ceva vreme am in plan acest desert si am reusit sa il fac de Revelion ,e o reteta reinventata si delicioasa ,nu cea clasica pe care o face toata lumea ,noua ne-a placut tare mult

Aveti nevoie de :

2 lg smantana
3 lg zahar
o canita mica lapte
2 canite frisca
zahar vanilat 2 plicuri
4 lingurite gelatina
150 gr fructe congelate
2 conserve fructe tropicale SunFood






Laptele cu zaharul ,vanilia ,smantana  si frisca se pun pe foc intr-o cratita ,se lasa pana incepe sa fiarba apoi se ia jos si se lasa sa se raceasca putin .Se adauga 2 lingurite gelatina inmuiate bine inainte cu apa calduta .Se pun in pahare numai pe jumatate (eu am folosit ambalaj de oua ca sa stea culcate intr-o parte ) si se dau la rece pana se intareste compozitia .
Fructele congelate se amesteca cu 2 lg zahar si se fierb apoi se fac piure fin ,se amesteca cu compotul de la fructele tropicale si cu gelatina ramasa .Se completeaza paharele si se da din nou la rece .
Se orneaza cu fructe tropicale si rodie .E un desert fin si aromat .Din aceasta compozitie mi-au iesit 6 pahare

Pofta buna si spor la gatit