Am facut o friptura mai deosebita de Revelion si impart reteta si cu voi ,e tare simpla dar cu un gust minunat si aromat iar ca si aspect va las pe voi sa decideti ,cum nu eram hotarata daca o postez sau nu am doar poza finala dar cu siguranta o repet si voi face mai multe poze
Aveti nevoie de :
1,5 kg carne de porc (o bucata mare si frumoasa )
sare
piper
boia
busuioc
oregano
cimbru
chili
o cana ulei
cativa catei de usturoi zdrobiti se pun in tava langa carne
Cate o lingurita din fiecare condiment se pune intr-un vas ,se amesteca bine toate apoi se da carnea intreaga prin aceste condimente (daca nu va place asa de condimentat puteti reduce din condimente ).Se taie pe lungul bucatii de carne ca un buzunar (pe mijloc ) si se pune un morcov cat lungimea carnii .Se unge cu putin ulei si se da la cuptor la 200 gr cel putin 2 ore ,in functie de cuptor ,se verifica din cand in cand si se mai pune din zeama pe care o lasa carnea deasupra .In tava se pune ulei aproximativ o cana (daca e tava potrivita ) .Este o friptura mai deosebita cu un gust minunat .Se lasa sa se raceasca putin apoi se taie felii si se serveste simplu sau cu garnitura de cartofi ,orez ..etc
marți, 5 ianuarie 2016
luni, 4 ianuarie 2016
Lipii pentru Shaorma
Am testat cateva retete de lipii pentru Shaorma si pot spune ca asta imi place cel mai mult ,binenteles facuta dupa gustul meu ,foi subtiri care se coc repede ,nu se rup si se pot folosi fara frica la pregatirea unei Shaorme delicioase pentru cei dragi
Aveti nevoie de:
1/2 cub drojdie
2 cani apa calda
700 gr faina
o l-ta sare
100 gr unt
2 lg ulei
Din cantitatile de mai sus va ies multe lipii asa ca puteti face doar jumatate (eu am facut reteta intreaga si o parte din aluat l-am pus la gheata urmand sa il folosesc cand avem pofta de Shaorma )
Se amesteca toate si trebuie sa va iasa un aluat mai moale ,se lasa la dospit 30 minute ,apoi se ia cate o bucata si se intinde cu sucitorul (mai aveti nevoie de putina faina ca sa il modelati usor ) nu e nevoie sa fie rotunde eu le-am facut si cu colturi si mai ovale ,conteaza gustul si sa fie coapte .Se coc in tigaie mare ,fara ulei (contine deja unt si ulei ) si se lasa doar un minut - doua sa nu se arda .Se scot pe un platou si se acopera cu un prosop ,dupa ce le-ati facut pe toate (sau cate doriti ,in functie de familie ,prieteni sau musafiri ) se pune in mijlocul fiecarei lipii cartofi prajiti ,varza cruda taiata fin ,putina salata verde ,carne porc afumata si prajita ,rosie taiata felii ,castraveti murati ,maioneza ,sare si piper dupa gust (asta e umplutura mea ,daca va place altceva puneti dupa gustul vostru ).Se servesc calde alaturi de un pahar de suc .
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
1/2 cub drojdie
2 cani apa calda
700 gr faina
o l-ta sare
100 gr unt
2 lg ulei
Din cantitatile de mai sus va ies multe lipii asa ca puteti face doar jumatate (eu am facut reteta intreaga si o parte din aluat l-am pus la gheata urmand sa il folosesc cand avem pofta de Shaorma )
Se amesteca toate si trebuie sa va iasa un aluat mai moale ,se lasa la dospit 30 minute ,apoi se ia cate o bucata si se intinde cu sucitorul (mai aveti nevoie de putina faina ca sa il modelati usor ) nu e nevoie sa fie rotunde eu le-am facut si cu colturi si mai ovale ,conteaza gustul si sa fie coapte .Se coc in tigaie mare ,fara ulei (contine deja unt si ulei ) si se lasa doar un minut - doua sa nu se arda .Se scot pe un platou si se acopera cu un prosop ,dupa ce le-ati facut pe toate (sau cate doriti ,in functie de familie ,prieteni sau musafiri ) se pune in mijlocul fiecarei lipii cartofi prajiti ,varza cruda taiata fin ,putina salata verde ,carne porc afumata si prajita ,rosie taiata felii ,castraveti murati ,maioneza ,sare si piper dupa gust (asta e umplutura mea ,daca va place altceva puneti dupa gustul vostru ).Se servesc calde alaturi de un pahar de suc .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 3 ianuarie 2016
Panna Cotta
De ceva vreme am in plan acest desert si am reusit sa il fac de Revelion ,e o reteta reinventata si delicioasa ,nu cea clasica pe care o face toata lumea ,noua ne-a placut tare mult
Aveti nevoie de :
2 lg smantana
3 lg zahar
o canita mica lapte
2 canite frisca
zahar vanilat 2 plicuri
4 lingurite gelatina
150 gr fructe congelate
2 conserve fructe tropicale SunFood
Laptele cu zaharul ,vanilia ,smantana si frisca se pun pe foc intr-o cratita ,se lasa pana incepe sa fiarba apoi se ia jos si se lasa sa se raceasca putin .Se adauga 2 lingurite gelatina inmuiate bine inainte cu apa calduta .Se pun in pahare numai pe jumatate (eu am folosit ambalaj de oua ca sa stea culcate intr-o parte ) si se dau la rece pana se intareste compozitia .
Fructele congelate se amesteca cu 2 lg zahar si se fierb apoi se fac piure fin ,se amesteca cu compotul de la fructele tropicale si cu gelatina ramasa .Se completeaza paharele si se da din nou la rece .
Se orneaza cu fructe tropicale si rodie .E un desert fin si aromat .Din aceasta compozitie mi-au iesit 6 pahare
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de :
2 lg smantana
3 lg zahar
o canita mica lapte
2 canite frisca
zahar vanilat 2 plicuri
4 lingurite gelatina
150 gr fructe congelate
2 conserve fructe tropicale SunFood
Laptele cu zaharul ,vanilia ,smantana si frisca se pun pe foc intr-o cratita ,se lasa pana incepe sa fiarba apoi se ia jos si se lasa sa se raceasca putin .Se adauga 2 lingurite gelatina inmuiate bine inainte cu apa calduta .Se pun in pahare numai pe jumatate (eu am folosit ambalaj de oua ca sa stea culcate intr-o parte ) si se dau la rece pana se intareste compozitia .
Fructele congelate se amesteca cu 2 lg zahar si se fierb apoi se fac piure fin ,se amesteca cu compotul de la fructele tropicale si cu gelatina ramasa .Se completeaza paharele si se da din nou la rece .
Se orneaza cu fructe tropicale si rodie .E un desert fin si aromat .Din aceasta compozitie mi-au iesit 6 pahare
Pofta buna si spor la gatit
luni, 21 decembrie 2015
Raffaello
Aveti nevoie de:
200 gr unt
200 gr lapte praf
160 gr zahar pudra
100 gr nuca de cocos
3 plicuri vanilie
o sticluta esenta de vanilie
putina nuca de cocos prin care se dau dupa formarea
bilutelor
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga laptele praf ,vanilia ,esenta si nuca de cocos .Se face un aluat mai tare putin dar care se poate modela in forme de bilute .Va ies aproximativ 55 de bucati .
Se dau prin nuca de cocos si se aseaza pe un platou .Se dau la rece pana se intaresc .Sunt delicioase si fine si vi le recomand cu drag .
Pofta buna si spor la gatit
200 gr unt
200 gr lapte praf
160 gr zahar pudra
100 gr nuca de cocos
3 plicuri vanilie
o sticluta esenta de vanilie
putina nuca de cocos prin care se dau dupa formarea
bilutelor
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga laptele praf ,vanilia ,esenta si nuca de cocos .Se face un aluat mai tare putin dar care se poate modela in forme de bilute .Va ies aproximativ 55 de bucati .
Se dau prin nuca de cocos si se aseaza pe un platou .Se dau la rece pana se intaresc .Sunt delicioase si fine si vi le recomand cu drag .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 20 decembrie 2015
Paste Gran Cucina
Aveti nevoie de:
250 gr paste (spaghete ,tagliatele )
200 gr ciuperci
200 gr piept de pui
un ardei rosu
sare si piper dupa gust
Gran Cucina aproximativ 200 ml
putin busuioc deasupra
Se fierb pastele in apa cu sare ,se clatesc cu apa rece si se lasa deoparte .Pieptul de pui se taie in bucati mici si se prajeste in putin ulei .Se procedeaza la fel cu ciupercile si ardeiul taiate marunt.Se amesteca toate iar la urma se adauga pastele si Gran Cucina .Se condimenteaza cu sare si piper Se presara putin busuioc deasupra .
E o idee de cina , o mancare usoara ,gustoasa si satioasa .
Pofta buna si spor la gatit
250 gr paste (spaghete ,tagliatele )
200 gr ciuperci
200 gr piept de pui
un ardei rosu
sare si piper dupa gust
Gran Cucina aproximativ 200 ml
putin busuioc deasupra
Se fierb pastele in apa cu sare ,se clatesc cu apa rece si se lasa deoparte .Pieptul de pui se taie in bucati mici si se prajeste in putin ulei .Se procedeaza la fel cu ciupercile si ardeiul taiate marunt.Se amesteca toate iar la urma se adauga pastele si Gran Cucina .Se condimenteaza cu sare si piper Se presara putin busuioc deasupra .
E o idee de cina , o mancare usoara ,gustoasa si satioasa .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 13 decembrie 2015
Salam de biscuiti
Aveti nevoie de:
2 cani lapte (500 ml )
2 sticlute esenta de rom
un pachet margarina Rama
7 lg zahar
3 lg cacao
70 bucati biscuiti
100 gr nuca de cocos
Din compozitia de mai sus va ies 3 rulade ,o puteti injumatati .daca credeti ca e prea mult .Laptele se pune pe foc intr-o cratita mare impreuna cu zaharul .Se adauga margarina si esenta de rom ,cand incepe sa dea in clocot se adauga si cacaua .Se ia jos si se pun biscuitii rupti cat mai marunt.Se amesteca pana nu mai ramane sirop deloc .Se lasa 10 minute sa se raceasca putin apoi se imparte compozitia in 3 si se ruleaza in folie ,se strange la capete ,se leaga cu ata mai groasa si se pun la congelator 2-3 ore ,se scoate salamul si se da prin nuca de cocos .Se taie felii potrivite si se serveste .
Pofta buna si spor la gatit
2 cani lapte (500 ml )
2 sticlute esenta de rom
un pachet margarina Rama
7 lg zahar
3 lg cacao
70 bucati biscuiti
100 gr nuca de cocos
Din compozitia de mai sus va ies 3 rulade ,o puteti injumatati .daca credeti ca e prea mult .Laptele se pune pe foc intr-o cratita mare impreuna cu zaharul .Se adauga margarina si esenta de rom ,cand incepe sa dea in clocot se adauga si cacaua .Se ia jos si se pun biscuitii rupti cat mai marunt.Se amesteca pana nu mai ramane sirop deloc .Se lasa 10 minute sa se raceasca putin apoi se imparte compozitia in 3 si se ruleaza in folie ,se strange la capete ,se leaga cu ata mai groasa si se pun la congelator 2-3 ore ,se scoate salamul si se da prin nuca de cocos .Se taie felii potrivite si se serveste .
Pofta buna si spor la gatit
joi, 3 decembrie 2015
Cascaval Pane
Aveti nevoie de :
300 gr cascaval
200 gr pesmet
3 oua
4 lg faina
ulei pentru prajit
Cascavalul se taie in felii mai subtiri si apoi triunghiuri (le puteti da ce forma doriti ).Ouale se bat bine .Se pun in doua farfurii faina alba si pesmetul.Fiecare felie de cascaval se da prin faina ,ou ,pesmet ,ou ,pesmet .Respectati pasii corect pentru a obtine felii frumoase prin prajire .Se prajesc in baie de ulei cateva minute apoi se scot pe cateva prosoape de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei.Este o idee pentru sarbatori ,de asezat pe platoul cu aperitive alaturi de alte bunatati .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)