joi, 2 iulie 2015

Tarta cu nuca ,cirese si crema caramel

Aveti nevoie de:

240 gr faina
100 gr nuca macinata
o sticluta esenta de rom
100 gr zahar
160 gr unt


















Untul se topeste apoi se amesteca cu nuca si zaharul iar la urma se adauga esenta de rom si faina ,se face un aluat moale care se pune intr-o forma detasabila (facuta cu unt si tapetata cu faina inainte).Se intinde compozitia bine apoi se da la copt 25-30 de minute .Se lasa deoparte sa se raceasca



Crema :

300 gr cirese care se curata de samburi si se spala bine
un plic crema caramel Dr Oetker
2 tablete de ciocolata (se poate face si fara )
2 plicuri gelatina
Crema caramel se prepara conform instructiunile de pe ambalaj apoi se amesteca cu gelatina ( inmuiata bine in putin compot inainte ) ,ciocolata se topeste pe baie de abur .

Pentru decor lasati cateva cirese si razuiti  ciocolata ,eu mai pus si nuca de cocos colorata

Se pune peste blatul de nuca un strat de cirese ,apoi crema caramel ,iar ciocolata topita se pune ultima data ..se fac forme ,atentie ca se intareste  ciocolata si se taie putin mai greu feliile .Se lasa la rece pana a doua zi apoi se poate servi ,combinatia dintre nuca ,crema caramel si cirese e delicioasa .

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 28 iunie 2015

Tort cu piersici si dulceata de cirese

Aveti nevoie de:

200 gr unt (un pachet)
180 gr biscuiti
un varf cutit scortisoara














Biscuitii se macina cat mai fin iar untul se topeste,se adauga biscuitii si se amesteca usor ,la urma scortisoara ,apoi se pun in forma detasabila si se preseaza cu o lingura de lemn si se da la rece pana se pregateste umplutura

Crema 1:

Crema este un amestec de iaurturi ,o combinatie care mi-a placut tare mult dulce -acrisor ,3 cutii iaurt de fructe si simplu +un plic gelatina +o conserva fructe tropicale Sunfood

Crema 2:

200 ml frisca batuta + jumatate din compotul de la piersici +un plic gelatina +piersicile Sunfood taiate cubulete

Deasupra am pus un borcan dulceata de cirese proaspat facut de mine +un plic gelatina +compotul ramas de la piersici .La toate etapele gelatina se inmoaie bine in putin compot si se incalzeste apoi se mixeaza cu iaurtul ,crema sau frisca folosite

Aranjare:

Peste blatul de biscuiti am pus crema de iaurt ,apoi frisca si la urma dulceata (toate pregatite cum scrie mai sus ) ,decor frisca si ciocolata rasa .E al treilea desert racoros si aromat de vara pe care l-am facut in ultima perioada .

Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 20 iunie 2015

Tort cu fructe si caramel

Aveti nevoie de:

150 gr biscuiti
200 gr unt











Biscuitii se sfarama bine apoi se amesteca cu untul topit ,aceasta va fi baza tortului.Se preseaza bine ca sa fie uniform apoi se lasa la rece 30 minute.

Crema 1:

200 ml frisca
3 cutii iaurt de fructe (eu am avut de banane)
2 cutii iaurt simplu
un plic gelatina (15 gr)
fructe tropicale (sau din compot )

Crema 2:

crema caramel  1 plic (se poate face si in casa sau se poate cumpara )
piersici din compot
un plic gelatina (15 gr)

Decor :
200 gr cirese
4 lg zahar
un plic gelatina (15 gr)

La prima crema se bate frisca bine ,se adauga iaurtul ,fructele taiate bucati cat mai mici ,se adauga la final gelatina incalzita bine cu putin sirop .Peste baza de biscuiti se pune crema 1 .Se prepara crema nr 2 (cum se specifica sau daca aveti facuta in casa e si mai bine ) ,fructele taiate la fel bucati mici si gelatina .Se lasa prima crema sa se intareasca ,apoi se adauga crema nr 2 si se da la rece .Dupa ce sau intarit cremele se pune deasupra decorul din cirese la care se procedeaza in felul urmator.Se spala ciresele se scot samburii si se pun la fiert cu zaharul ,se lasa putin iar cand nu mai este fierbinte se adauga gelatina si se decoreaza tortul .La final putina frisca si o cireasa rosie si frumoasa deasupra si va arata tare bine

Pofta buna si spor la gatit

joi, 18 iunie 2015

Tort rece cu iaurt de capsuni si piersici

Acest desert este foarte simplu de facut si e fara coacere iar de gust nu mai zic ,delicios de bun

Aveti nevoie de :

200 gr unt
150 gr biscuiti simpli












Se topeste untul si se amesteca cu biscuitii maruntiti bine ,se aseaza in forma rotunda detasabila ,se preseaza bine cu o lingura si se da la rece pana se pregateste umplutura


Crema :

250 ml frisca
4 cutii iaurt de capsuni
2 plicuri gelatina (30 gr)
O conserva piersici Sunfood
putin gem de capsuni

Frisca se mixeaza bine ,se adauga iaurtul apoi se pune gelatina inmuiata bine in apa calduta .Se pune un strat de crema iar pe margini gem de capsuni ,bucatile de piersica taiate marunt si restul cremei Se da la rece circa 2 ore ca sa se intareasca .

Deasupra se lasa o bucata de piersica care se taie in fasii subtiri.Compotul de la piersici se amesteca cu un plic gelatina si se incalzeste putin .Dupa ce sa intarit crema se pun deasupra bucatile de piersica si siropul ,am mai adaugat cateva felii de banana .Se da din nou la rece pana se incheaga bine  ca sa se poate taia usor .Este un desert fin si racoros de vara .

Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 17 iunie 2015

Cheesecake



Aveti nevoie de:

100 gr unt
180 gr biscuiti
1/2 lingurita scortisoara












Untul se topeste apoi se amesteca cu biscuitii maruntiti .Se pune intr-o tava rotunda detasabila si se apasa usor cu o lingura  apoi se da la rece pana se pregateste umplutura

Crema :

4 oua intregi
250 gr zahar
2-3 plicuri zahar vanilat
500 gr mascarpone
500 gr branza de vaci
coaja rasa de la o lamaie (eu am pus si putina zeama de lamaie )

Ouale intregi se bat spuma cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul ,se adauga branza si mascarpone si se continua mixarea pana ce se omogenizeaza bine ,se pune  coaja si zeama de lamaie ,apoi se toarna usor  crema peste blatul de biscuiti si se da la cuptor 60 de minute .Este gata cand deasupra are o culoare frumoasa aurie .Se serveste cu gem de capsuni sau capsuni proaspete .Este un desert fin si aromat care merita facut des atat e de bun.

Pofta buna si spor la gatit