240 gr faina
100 gr nuca macinata
o sticluta esenta de rom
100 gr zahar
160 gr unt
Untul se topeste apoi se amesteca cu nuca si zaharul iar la urma se adauga esenta de rom si faina ,se face un aluat moale care se pune intr-o forma detasabila (facuta cu unt si tapetata cu faina inainte).Se intinde compozitia bine apoi se da la copt 25-30 de minute .Se lasa deoparte sa se raceasca
Crema :
300 gr cirese care se curata de samburi si se spala bine
un plic crema caramel Dr Oetker
2 tablete de ciocolata (se poate face si fara )
2 plicuri gelatina
Crema caramel se prepara conform instructiunile de pe ambalaj apoi se amesteca cu gelatina ( inmuiata bine in putin compot inainte ) ,ciocolata se topeste pe baie de abur .
Pentru decor lasati cateva cirese si razuiti ciocolata ,eu mai pus si nuca de cocos colorata
Se pune peste blatul de nuca un strat de cirese ,apoi crema caramel ,iar ciocolata topita se pune ultima data ..se fac forme ,atentie ca se intareste ciocolata si se taie putin mai greu feliile .Se lasa la rece pana a doua zi apoi se poate servi ,combinatia dintre nuca ,crema caramel si cirese e delicioasa .
Pofta buna si spor la gatit