marți, 10 martie 2015

Baghete cu cascaval

Am vazut de ceva vreme aceasta reteta si am retinut doar cum se face iar umplutura am facut-o eu ,au iesit foarte bune si este o idee de cina dar si de mic dejun,se fac repede ,nu aveti nevoie de multe ingrediente iar rezultatul este delicios

Aveti nevoie de:

3 baghete
10 bucati ciuperci mici sau 5 mari
o conserva porumb dulce Sunfood
o lingura smantana
bucati de friptura (mie mi-au ramas si le-am adaugat la aceasta compozitie)
sunca cateva felii (sau salam cu sunca )
2 oua
150 gr cascaval ras
sare si piper









Se scobesc baghetele sa ramana mijlocul gol.Se taie sunca ,carnea ,ciupercile (curatate inainte)  se adauga porumbul si smantana ,sare si piper dupa gust.Se pun la final si ouale batute si cascavalul ras (se lasa putin pentru ornare ).Se amesteca toate bine si cu o lingura se umplu baghetele ,se adauga deasupra putin cascaval ras si se dau la cuptor pana se rumenesc ,cam 20 de minute.Se servesc calde alaturi de o cafea aromata dimineata sau un ceai cald seara .

Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 4 martie 2015

Lipii Libaneze

In urma cu ceva timp am fost la Bucuresti unde am servit la un Restaurant Libanez niste lipii delicioase specific zonei ,am zis sa incerc si eu fara seminte de mac si au iesit fantastice  ,o parte le-am lasat simple iar alta parte le-am umplut cu branza de burduf ,foarte pufoase si bune de tot
Le puteti incerca si voi ,merita

700 gr faina
2 lingurite zahar
6 lg ulei
o jumatate lingurita sare
un cub mic drojdie
450 ml apa calduta

 



 


Se inmoaie drojdia in apa calduta se pune  zaharul ,apoi se adauga faina ,eu am amestecat cu o lingura compozitia nu am framantat-o ,se adauga sarea si uleiul apoi se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit minim o ora .Se iau bucati din aluat si se intind cu sucitorul in forma rotunda apoi se pun in tava si se coc la cuptor cateva minute sau pana ce se umfla si se rumenesc deasupra ,atentie dati cuptorul la 240 grade .Se scot si se servesc calde alaturi de preparatele facute .Asa cum spuneam mai sus am facut si cu branza si au iesit tare pufoase sigur voi repeta  reteta cat de curand .Simplu de facut si gustoase ,se pot folosi si seminte de mac sau susan dupa preferinta .

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 1 martie 2015

Prajitura Magica

Aseara am facut o prajitura inventata (cum sunt de altfel multe din retetele mele ) si nu avea un nume ...asa ca m-am decis sa ii spun prajitura magica deoarece din primul moment cand o vezi si ii simti gustul te duce cu gandul la ceva magic  ...un  dulce facut special pentru martisor ..primavara ...soare ...flori ....intr-un cuvant MAGIE


Aveti nevoie de:
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
o lingura cacao
zahar vanilat
un praf de copt
un varf cutit sare
coaja rasa de portocala








 


Albusurile se bat spuma tare cu zaharul  ,se adauga galbenusurile ,praful de copt,sarea ,vanilia si coaja rasa de portocala ,la urma faina amestecata inainte cu cacaua.Acest blat se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata inainte cu hartie de copt si se coace 35 minute la foc potrivit .

Crema :

350 gr  lapte condensat
200 ml frisca
100 gr coacaze
2 plicuri gelatina
un plic crema de ciocolata Dr Oetker

Pentru ornat putina frisca si felii de portocala

Frisca se bate bine pana se intareste (se lasa putin pentru ornat ) apoi se amesteca cu laptele condensat si la urma gelatina amestecata cu putina apa calduta ,se mixeaza 2-3 minute apoi se lasa deoparte.Blatul de cacao se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in doua parti egale .Se pune folie in tava in care a copt ,se pune prima foaie ,crema cu laptele condensat ,coacazele (se pot pune si alte fructe )  crema de ciocolata (preparata dupa indicatiile avute pe ambalaj ) si foaia nr 2 .Se preseaza putin se acopera cu folia si se da la rece cateva ore .Se rastoarna pe un platou se taie bucati potrivite si se orneaza cu frisca si portocala .E o prajitura foarte gustoasa ,se poate face si in forma de tort cu siguranta va fi apreciata de cei care vor servi .

Pofta buna si spor la gatit

Calatorie culinara alaturi de Maggi Romania si prieteni de-ai casei

Povestea mea e pe cat de adevarata pe atat de reala ,sunt un fan  activ pe pagina Maggi Romania si in urma cu un an a inceput un nou concurs care se numea ,,Prieteni de-ai casei ,, binenteles ca m-am bucurat foarte mult mai ales ca citind despre ce e vorba am decis sa particip si eu ,am participat luna de luna in speranta ca voi fi si eu aleasa dar ? se pare ca  nu a fost sa fie (urma si randul meu dar atunci nu stiam asta ) dupa ce sa aflat castigatoarea lunii Mai care era Brandusa Aluculesei ,am decis sa fac o pauza mai ales ca avusesem si niste probleme personale iar timpul nu imi mai permitea sa fiu atat de activa precum imi doream .Dar am revenit si avand tema lunii august stiam ca asta e tema care mi se potrivea ,am trimis foarte multe retete facute de mine si poze frumoase si se pare ca am reusit sa impresionez si am fost aleasa pe luna August ,eram atat de emotionata ca nu indrazneam sa intru pe pagina lor sa vad ca e real totusi ,dupa notificarile avute in care mi se spunea Felicitari ai castigat ...nu eram sigura ca totusi e adevarat iar cand am verificat asa era ,coronita era  deasupra numelui  meu cu felicitarile din partea Echipei Maggi  pur si simplu am ramas fara cuvine ,am multumit pentru aceasta onoare stiind ca nu se va opri aici alegerea mea si nu ma inselam.Visul de a face parte din cei 12 Prieteni de-ai casei a devenit realitate si eram mandra de ce am realizat ,am muncit ,m-am straduit si am fost in competitie cu multe fete talentate dar norocul a fost de partea mea in acea luna magica .Dupa o scurta perioada de timp am primit si premiul lunii ,un cos cu produse minunate si utile in bucataria mea ,am fost placut impresionata de tot ,parte din ele au ajuns la prietenii mei si familie ,oferite din suflet ,eu  am o vorba dar din dar se face raiul si asta conteaza la mine foarte mult ,stiind ca pot oferi si altora o mica bucurie face mult .La numai cateva luni dupa ce am castigat am primit un mail in care eram invitata la Bucuresti impreuna cu celelalte 11 fete castigatoare pentru a ne rasfata ,acesta fiind premiul cel mare ,sincer nu imi venea sa cred ca voi fi atat de rasfatata de echipa ,in mare cam stiam despre ce e vorba dar a fost mai mult decat credeam ..a fost ceva magic ...de vis ...
 

In data de 19 februarie am plecat spre gara cu emotii mari ,urmand sa o cunosc pe una dintre castigatoare Amalia Sasarman castigatoarea lunii Decembrie ,eram curioasa cum arata ...cum este ca si persoana ...iar atunci cand ne-am intalnit ,am facut cunostiinta si am decis sa ramanem prietene ,nu mai era nevoie de altceva ,ne-am inteles atat de bine ca tot drumul am vorbit de toate ..nici nu stiam cand au trecut cele aproape 10 ore cu trenul ,a fost minunat .
Ajungand in gara la Bucuresti un domn elegant cu un zambet dragut si cu o foaie mare alba in mana pe care scria Maggi Romania ne astepta sa ne conduca la Hotel ,ne simteam deja ca niste printese rasfatate,am cunoscut-o si pe Brandusa Aluculesei ,o fire foarte energica si draguta ,plina de umor ,impreuna am pornit catre masina superba de altfel care era in spatele garii .Am plecat nestiind ce ne asteapta la hotel ,emotiile cresteau erau deja atat de mari ca simteam ca ies ,greu m-am abtinut sa nu plang (da sunt emotiva din fire ) ...ajungand in fata Hotelului Arc DeTriomphe   am ramas placut impresionata de primirea facuta de o parte din echipa ,doua fete frumoase si doi tineri care ne faceau poze ,iar personalul hotelului foarte amabil ,arhitectura ,caldura sufleteasca ,designul ..totul a fost magnific ,se simtea deja in aer magia ...ne-am primit camera urmand sa ne intalnim cu celelalte fete castigatoare in hol ,se spune ca fiecare din noi ne facem o parere despre cineva iar cand il cunosti iti schimbi impresia ...asa si era ,am ramas placut surprinsa de cele 4  fete pe care le-am cunoscut ,pe Amalia Sasarman o stiam deja , pe Brandusa Aluculesei o cunosteam deja de la gara ,Cretu Veronica ,Lupu Nicoleta ,Elena Harabagiu si Carmen Nemeth ,erau nemaipomenite ,dragute ,zambarete ,pline de umor ,ne-am inteles de minune chiar daca eram din colturi diferite ale tarii ,obiceiuri diferite si firi diferite ,parca ne cunosteam din totdeauna iar noi nu ne vazuseram niciodata .


Au urmat cateva discutii cu fetele si cu Echipa ,am primit programul care il aveam a doua zi si ne-am dus la cina ,am servit preparate diverse fiecare si am inceput sa discutam despre ce va fi  ,am ramas pana in jur de ora 23 ,eram vesele si fericite nici nu mai simteam oboseala drumului ,nu mai conta decat ca eram acolo impreuna ,7 fete frumoase facand parte dintr-un proiect numit ,,Prieteni de-ai casei,,



A doua zi dimineata la ora 9 am servit micul dejun ,foarte bun ,o cafea aromata ,am mai discutat ,ni sau facut poze ,sa filmat apoi a inceput programul propriu zis.Plecarea din Hotel cu un microbuz  ,fimare ,poze ,discutii ,veselie ...parca eram intr-o poveste frumoasa si ne simteam tratate ca niste printese ,a urmat prima oprire la Salon El Studio unde am avut parte de cateva ore de rasfat ,coafor ,machiaj ,filmare ..

 



...incet timpul trecea si am plecat mai departe spre Centru Vechi unde am vizitat Biserica Sf Anton ,urmand sa ajungem la Restaurant SushiKo , cu specific japonez unde preparatele au fost foarte gustoase ,iar personalul amabil iar aranjamentele fantastice ,ni sa spus si cum se numesc toate preparatele ,am servit si un desert numit Inghetata Prajita ,foarte interesant de altfel si foarte bun .






 Dupa servirea atator bunatati am plecat la urmatorul restaurant cu specific Libanez ...Restaurant Divan unde am ramas placut impresionata de tinuta pe care o aveau chelnerii ...vorbele frumoase ,zambetul si primirea calduroasa ...am servit preparate specifice foarte bune si pline de arome interesante ...din toate am gustat cate putin iar lipiile au fost extraordinare ,am si pozat cu doi dintre chelneri de alfel tare draguti ca au acceptat




.Urmatoarea oprire a fost la Restaurantul 
Bonne Bouchecare  ,specific frantuzesc unde pe langa preparate traditionale am servit melci prima data in viata mea ,nu credeam ca voi fi atat de curajoasa sa fac asta dar se pare ca m-am intrecut  pe mine insami ,a fost o provocare pe care am acceptat-o fara sa stau pe ganduri ..au fost tare buni si mi-au placut ...iar vinul rosu aromat si fin ...fara cuvinte



.Dupa alte poze facute cu fetele si filmari am plecat spre oras urmand sa vizitam o parte din cele mai importante zone ,avand un ghid cu o voce calda si placuta am savurat aceste momente din plin alaturi de fete ,frumoase momente care au ramas in sufletul meu ....urmatoarea oprire a fost in Sufrageria Maggi ,un loc cald si primitor cu oameni frumosi si preparate gustoase acolo am si ramas pana la ora 2 dimineata ,eram obositi  dar nu conta atat timp cat ne simteam minunat cu totii in aceasta Aventura magica .


Ne-am intors la hotel urmand sa ne odihnim pentru ca a doua zi urma sa plecam spre casa .A doua zi dimineata am servit micul dejun cu fetele ,am ras ,am glumit si ne-am simtit fantastic ,am decis sa ramanem prietene si mai departe si poate sa ne reintalnim candva si speram si cu celelate 5 castigatoare care din diverse motive nu au reusit sa ajunga la Bucuresti


.Multumesc din suflet Maggi pentru aceasta experienta unica si magica din viata mea ,multumesc fetelor pe care le-am cunoscut ,ati fost minunate si multumesc celor care au pozat si filmat intreaga zi ,ati fost fantastici cu totii si sunt mandra ca am facut parte din acest proiect numit ,,Prieteni de-ai casei ,,

O parte din Echipa Maggi ,sunteti magici si frumosi

 
O experienta pe care am trait-o la maxim ...fiecare moment ..fiecare clipa ...fiecare secunda ...magic
 

sâmbătă, 28 februarie 2015

Spaghete cu rosii Sunfood si piept de pui

Aveti nevoie de:

un pachet spaghete
o conserva rosii Sunfood
o lingurita busuioc
2 bucati piept de pui
usturoi
sare si piper dupa gust
2-3 lg ulei pentru prajit
o lingura faina
2 foi de dafin






Spaghetele se fierb in apa cu sare ,apoi se clatesc bine cu apa rece.
Pieptul de pui se taie cubulete se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in putin ulei .Se adauga conserva de rosii , foile de dafin ,usturoiul  zdrobit bine si busuiocul.Eu am mai adaugat si o lingura faina alba sa fie sosul mai gros .Se serveste cu spaghete ,e o mancare care se face repede si sunt foarte bune spaghetele cu acest sos.

Pofta buna si spor la gatit

marți, 24 februarie 2015

Savarine cu cacao si dulceata de trandafiri

Aveti nevoie de:

2 oua
30 ml ulei
3 lingurite zahar
2 lingurite cacao
un varf cutit sare
150 ml lapte cald
o jumatate cub drojdie
zahar vanilat cu aroma de rom
un varf cutit praf de copt
250 gr faina








Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia apoi se adauga la faina ,se pune  sarea ,praful de copt, ouale ,uleiul iar la urma cacaua .Se amesteca sa se incorporeze bine toate apoi se lasa la cald 30 minute .Se ia  cu o lingura din aluat si se pun usor  in forme de briose si se dau la cuptor aproximativ 40 minute sau pana trece testul scobitorii.Se scot din forme si se lasa sa se raceasca ,apoi se taie cate un capacel.Mie mi-au iesit 15 Savarine potrivite .

Pentru umplut :
Frisca 150 ml

Pentru sirop:
o cana apa
o sticluta esenta de rom
3 lg zahar

Pentru décor : dulceata de trandafiri

Dupa racirea completa a savarinelor ,se insiropeaza bine ,se scobesc putin  ,se umplu cu frisca ,capacul deasupra si o lingurita dulceata de trandafiri.Sunt tare aromate iar combinatia dintre frisca ,blatul pufos cu cacao si dulceata de trandafiri e delicioasa ,am schimbat clasicele savarine in ceva mai bun

Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 7 februarie 2015

Rulada aperitiv cu branza si smantana

Aveti nevoie de:

Paine Graham
o cutie smantana
2 cutii branza cu smantana
25 gr gelatina
putin ardei rosu
patrunjel verde
sare si piper dupa gust

Décor salam afumat , marar si cateva feliute de masline










Se pregateste o forma (eu am facut in tava de chec),se pune folie apoi felii de paine (taiate marginile ) una langa alta sa acopere fundul tavii.Crema de branza se amesteca cu smantana ,se razuieste putin ardei rosu ,se toaca patrunjel verde ,sare si piper dupa gust .La final se pune si gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .Se amesteca foarte bine pentru omogenizarea gelatinei apoi se pune peste paine.Se niveleaza si se pune deasupra alt strat de felii de paine.Se apasa putin apoi se acopera cu folia si se lasa la rece cateva ore .Se decoreaza cu salam afumat ,marar si masline.E un aperitiv tare gustos si numai bun pentru orice eveniment

Pofta buna si spor la gatit