Aveti nevoie de:
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
o lingura cacao
zahar vanilat
un praf de copt
un varf cutit sare
coaja rasa de portocala
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,praful de copt,sarea ,vanilia si coaja rasa de portocala ,la urma faina amestecata inainte cu cacaua.Acest blat se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata inainte cu hartie de copt si se coace 35 minute la foc potrivit .
Crema :
350 gr lapte condensat
200 ml frisca
100 gr coacaze
2 plicuri gelatina
un plic crema de ciocolata Dr Oetker
Pentru ornat putina frisca si felii de portocala
Frisca se bate bine pana se intareste (se lasa putin pentru ornat ) apoi se amesteca cu laptele condensat si la urma gelatina amestecata cu putina apa calduta ,se mixeaza 2-3 minute apoi se lasa deoparte.Blatul de cacao se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in doua parti egale .Se pune folie in tava in care a copt ,se pune prima foaie ,crema cu laptele condensat ,coacazele (se pot pune si alte fructe ) crema de ciocolata (preparata dupa indicatiile avute pe ambalaj ) si foaia nr 2 .Se preseaza putin se acopera cu folia si se da la rece cateva ore .Se rastoarna pe un platou se taie bucati potrivite si se orneaza cu frisca si portocala .E o prajitura foarte gustoasa ,se poate face si in forma de tort cu siguranta va fi apreciata de cei care vor servi .
Pofta buna si spor la gatit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu