duminică, 1 martie 2015

Prajitura Magica

Aseara am facut o prajitura inventata (cum sunt de altfel multe din retetele mele ) si nu avea un nume ...asa ca m-am decis sa ii spun prajitura magica deoarece din primul moment cand o vezi si ii simti gustul te duce cu gandul la ceva magic  ...un  dulce facut special pentru martisor ..primavara ...soare ...flori ....intr-un cuvant MAGIE


Aveti nevoie de:
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
o lingura cacao
zahar vanilat
un praf de copt
un varf cutit sare
coaja rasa de portocala








 


Albusurile se bat spuma tare cu zaharul  ,se adauga galbenusurile ,praful de copt,sarea ,vanilia si coaja rasa de portocala ,la urma faina amestecata inainte cu cacaua.Acest blat se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata inainte cu hartie de copt si se coace 35 minute la foc potrivit .

Crema :

350 gr  lapte condensat
200 ml frisca
100 gr coacaze
2 plicuri gelatina
un plic crema de ciocolata Dr Oetker

Pentru ornat putina frisca si felii de portocala

Frisca se bate bine pana se intareste (se lasa putin pentru ornat ) apoi se amesteca cu laptele condensat si la urma gelatina amestecata cu putina apa calduta ,se mixeaza 2-3 minute apoi se lasa deoparte.Blatul de cacao se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in doua parti egale .Se pune folie in tava in care a copt ,se pune prima foaie ,crema cu laptele condensat ,coacazele (se pot pune si alte fructe )  crema de ciocolata (preparata dupa indicatiile avute pe ambalaj ) si foaia nr 2 .Se preseaza putin se acopera cu folia si se da la rece cateva ore .Se rastoarna pe un platou se taie bucati potrivite si se orneaza cu frisca si portocala .E o prajitura foarte gustoasa ,se poate face si in forma de tort cu siguranta va fi apreciata de cei care vor servi .

Pofta buna si spor la gatit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu