Aveti nevoie de:
un piept de pui
ciuperci (eu am ales Sunfood ) un borcan
150 gr cascaval
sare si piper
100 gr salam afumat subtire
un ou
putina faina alba
putina faina malai sau pesmet
Pieptul de pui se taie felii ,se bate putin cu ciocanul ,se condimenteaza cu sare si piper.Pe fiecare bucata se pun cateva felii de salam afumat,bucati mici taiate pe lungime de cascaval ,ciuperci ,se ruleaza si se leaga cu ata de bucatarie.Se fierb 10 -15 minute ,se scot se lasa sa se raceasca apoi se desface ata ,se dau prin ou batut,faina si malai(sau pesmet ) se repeta operatiunea inca o data apoi se prajesc in ulei incins.Se scot si se lasa sa se raceasca aproape in totalitate.Se taie felii si se serveste cu sos sau cu ce va place voua .E o idee de sarbatori ,sunt foarte bune aceste rulouri umplute.
Asa cum stiti imi plac tare mult conservele Sunfood si nu imi lipsesc din camara asa ca am decis sa particip cu acest preparat la concursul organizat de ei si ia uitati ce preparat haios mi-a iesit <3
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 14 decembrie 2014
Mini Baigli cu nuca si aroma de portocala
Aveti nevoie de:
un cub drojdie
6 lg zahar
3 lg smantana
2 galbenuse
un pachet unt
un pahar lapte
o jumatate lingurita sare
coaja rasa de portocala(eu am pus de la 2 portocale mari )
800 gr faina
Pentru umplut :
nuca macinata
coaja rasa de portocala
doua albuse
3-4 linguri zahar
Se amesteca ingredentele de mai sus,pana ce se obtine o coca potrivita ,se lasa la crescut macar o ora ,apoi se iau bucati din aluat ,se intind si se pune nuca amestecata cu albusele batute spuma ,coaja de portocala si zaharul.Se ruleaza si se da forma de croissant.Se ung cu ou batut si se dau la cuptor 40 minute la foc potrivit sau pana ce se rumenesc deasupra .Sunt delicioase .
Pofta buna si spor la gatit
un cub drojdie
6 lg zahar
3 lg smantana
2 galbenuse
un pachet unt
un pahar lapte
o jumatate lingurita sare
coaja rasa de portocala(eu am pus de la 2 portocale mari )
800 gr faina
Pentru umplut :
nuca macinata
coaja rasa de portocala
doua albuse
3-4 linguri zahar
Se amesteca ingredentele de mai sus,pana ce se obtine o coca potrivita ,se lasa la crescut macar o ora ,apoi se iau bucati din aluat ,se intind si se pune nuca amestecata cu albusele batute spuma ,coaja de portocala si zaharul.Se ruleaza si se da forma de croissant.Se ung cu ou batut si se dau la cuptor 40 minute la foc potrivit sau pana ce se rumenesc deasupra .Sunt delicioase .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 13 decembrie 2014
Sos alb cu iaurt
Aveti nevoie de:
o lingura mustar
2 lg smantana
cativa catei de usturoi
o jumatate lingurita sare
2 lg ulei
un iaurt simplu
Se zdrobeste usturoiul apoi se freaca bine cu sarea ,se adauga uleiul ,mustarul ,iaurtul si smantana.Se amesteca bine pana se omogenizeaza complet .Se serveste la diverse preparate din carne ,e foarte bun si cu siguranta o sa impresionati pe cei care vor gusta
Pofta buna si spor la gatit
o lingura mustar
2 lg smantana
cativa catei de usturoi
o jumatate lingurita sare
2 lg ulei
un iaurt simplu
Se zdrobeste usturoiul apoi se freaca bine cu sarea ,se adauga uleiul ,mustarul ,iaurtul si smantana.Se amesteca bine pana se omogenizeaza complet .Se serveste la diverse preparate din carne ,e foarte bun si cu siguranta o sa impresionati pe cei care vor gusta
Pofta buna si spor la gatit
Simfonie pufoasa cu ananas
Pentru doua foi aveti nevoie de:
75 gr unt
un varf cutit sare
4 oua
150 gr faina
250 ml apa
Pentru crema :
un plic crema Dr Oetker cu fructe de padure
250 ml frisca
ananas (o conserva Sunfood)
Se pune apa sa fiarba ,se adauga untul si sarea apoi faina la urma ,se amesteca repede sa nu faca cocoloase ,se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga pe rand cate un ou intreg .Se imparte compozitia in doua parti egale ,se intinde primul aluat pe o hartie de copt in tava in forma in care doriti.Se da la copt 20 de minute .Se coc ambele foi si se lasa deoparte.Crema se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj ,frisca se bate separat.
Se pune prima foaie ,un strat de crema ,un strat de frisca ,a doua foaie,crema si frisca ,intre foi se pun bucati de ananas .Deasupra se orneaza cu putina crema si frisca ,eu am pus bomboane de ciocolata si Raffaelo,dar voi ornati cu ce va place
Pofta buna si spor la gatit
75 gr unt
un varf cutit sare
4 oua
150 gr faina
250 ml apa
Pentru crema :
un plic crema Dr Oetker cu fructe de padure
250 ml frisca
ananas (o conserva Sunfood)
Se pune apa sa fiarba ,se adauga untul si sarea apoi faina la urma ,se amesteca repede sa nu faca cocoloase ,se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga pe rand cate un ou intreg .Se imparte compozitia in doua parti egale ,se intinde primul aluat pe o hartie de copt in tava in forma in care doriti.Se da la copt 20 de minute .Se coc ambele foi si se lasa deoparte.Crema se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj ,frisca se bate separat.
Se pune prima foaie ,un strat de crema ,un strat de frisca ,a doua foaie,crema si frisca ,intre foi se pun bucati de ananas .Deasupra se orneaza cu putina crema si frisca ,eu am pus bomboane de ciocolata si Raffaelo,dar voi ornati cu ce va place
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 23 noiembrie 2014
Prajitura cu bulion
Pentru 5 foi aveti nevoie de:
9 lg ulei
9 lg bulion (sau pasta de tomate)
8 lg zahar
un plic praf de copt
un varf cutit sare
500 gr faina
coaja rasa de portocala
vanilie
Se amesteca ingredientele de mai sus pana va iese un aluat omogen bun de intins .Se face ca un sul si se taie in 5 parti egale,care se intind pe rand pe dosul unei tavi unse cu unt si tapetate cu faina si se coc 10-15 minute fiecare.
Se pun una peste alta pana se coc toate.
Crema :
un pachet unt
2-3 plicuri zahar vanilat
6 lg zahar
8 lg gris
400 ml lapte
Un borcan gem de care va place
Laptele se pune la fiert si cand incepe sa clocote se adauga grisul in ploaie.se amesteca continuu ,se adauga zaharul si putina zeama de lamaie (sa iasa putin acrisoara ),vanilia , se fierbe pana se ingroasa bine apoi se adauga untul si se amesteca usor pana la topirea completa a acestuia.
Se pune pe un platou prima foaie ,un strat de crema ,foaia nr 2 ,gem ,foaia nr 3 .crema ,foaia nr 4 ,gem si ultima foaie .Se apasa usor apoi se da la rece pana a doua zi ,este o reteta buna si se poate face si de post ,se scoate crema si se pune in schimb gem.Eu am taiat-o mai repede asa ca sa crapat putin prima foaie ca nu sa inmuiat destul :) deasupra se pune zahar pudra
Pofta buna si spor la gatit
9 lg ulei
9 lg bulion (sau pasta de tomate)
8 lg zahar
un plic praf de copt
un varf cutit sare
500 gr faina
coaja rasa de portocala
vanilie
Se amesteca ingredientele de mai sus pana va iese un aluat omogen bun de intins .Se face ca un sul si se taie in 5 parti egale,care se intind pe rand pe dosul unei tavi unse cu unt si tapetate cu faina si se coc 10-15 minute fiecare.
Se pun una peste alta pana se coc toate.
Crema :
un pachet unt
2-3 plicuri zahar vanilat
6 lg zahar
8 lg gris
400 ml lapte
Un borcan gem de care va place
Laptele se pune la fiert si cand incepe sa clocote se adauga grisul in ploaie.se amesteca continuu ,se adauga zaharul si putina zeama de lamaie (sa iasa putin acrisoara ),vanilia , se fierbe pana se ingroasa bine apoi se adauga untul si se amesteca usor pana la topirea completa a acestuia.
Se pune pe un platou prima foaie ,un strat de crema ,foaia nr 2 ,gem ,foaia nr 3 .crema ,foaia nr 4 ,gem si ultima foaie .Se apasa usor apoi se da la rece pana a doua zi ,este o reteta buna si se poate face si de post ,se scoate crema si se pune in schimb gem.Eu am taiat-o mai repede asa ca sa crapat putin prima foaie ca nu sa inmuiat destul :) deasupra se pune zahar pudra
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 19 noiembrie 2014
Cornulete fragede cu gem
Aveti nevoie de :
un ou
200 ml apa
200 gr untura
2 lingurite otet
un praf de copt
200 gr zahar
un varf cutit sare
700 gr faina
Pentru umplut aveti nevoie de gem de prune
Mai aveti nevoie de 100 gr zahar pudra si cateva plicuri zahar vanilat
Se amesteca ingredientele de mai sus,se face o coca potrivita ,se imparte in mai multe bucati apoi fiecare bucata se intinde se pune un rand de gem ,se ruleaza apoi se taie bucati ,se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor 30 minute sau pana sau rumenit frumos ,se dau prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat .
Sunt tare fragede si delicioase .
Pentru a face aceste cornulete de post va recomand sa scoateti oul si in loc de untura folositi margarina unirea lichida sau ulei.
Pofta buna si spor la gatit
un ou
200 ml apa
200 gr untura
2 lingurite otet
un praf de copt
200 gr zahar
un varf cutit sare
700 gr faina
Pentru umplut aveti nevoie de gem de prune
Mai aveti nevoie de 100 gr zahar pudra si cateva plicuri zahar vanilat
Se amesteca ingredientele de mai sus,se face o coca potrivita ,se imparte in mai multe bucati apoi fiecare bucata se intinde se pune un rand de gem ,se ruleaza apoi se taie bucati ,se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor 30 minute sau pana sau rumenit frumos ,se dau prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat .
Sunt tare fragede si delicioase .
Pentru a face aceste cornulete de post va recomand sa scoateti oul si in loc de untura folositi margarina unirea lichida sau ulei.
Pofta buna si spor la gatit
luni, 17 noiembrie 2014
Prajitura caramel
Aveti nevoie de:
4 oua mari
4 lg zahar
3 lg faina
o lingura cacao
o jumatate plic praf de copt
un varf cutit sare
2-3 plicuri zahar vanilat
un plic gelatina (15 gr)
Pentru crema : un plic crema de caramel(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj)
Pentru glazura:un plic crema de ciocolata(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj)
Pentru décor :boabe de struguri taiati in doua
Se separa ouale ,se bat albusele spuma cu zaharul,se adauga zaharul vanilat ,iar la urma galbenusele si faina amestecata cu cacaua.Se pune blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 35-40 minute.Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua parti egale.Se pune folie in tava in care a copt blatul ,se pune prima foaie ,se insiropeaza cu suc natural (eu am pus suc de portocale ) ,crema caramel,a doua foaie ,iar deasupra crema de ciocolata(amestecata inainte bine cu gelatin )Se decoreaza cu boabe de strucgure taiate in doua si se lasa la rece pana a doua zi.
E o prajitura care se face rapid si e aromata ,gustoasa si arata tare bine
Pofta buna si spor la gatit
4 oua mari
4 lg zahar
3 lg faina
o lingura cacao
o jumatate plic praf de copt
un varf cutit sare
2-3 plicuri zahar vanilat
un plic gelatina (15 gr)
Pentru crema : un plic crema de caramel(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj)
Pentru glazura:un plic crema de ciocolata(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj)
Pentru décor :boabe de struguri taiati in doua
Se separa ouale ,se bat albusele spuma cu zaharul,se adauga zaharul vanilat ,iar la urma galbenusele si faina amestecata cu cacaua.Se pune blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 35-40 minute.Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua parti egale.Se pune folie in tava in care a copt blatul ,se pune prima foaie ,se insiropeaza cu suc natural (eu am pus suc de portocale ) ,crema caramel,a doua foaie ,iar deasupra crema de ciocolata(amestecata inainte bine cu gelatin )Se decoreaza cu boabe de strucgure taiate in doua si se lasa la rece pana a doua zi.
E o prajitura care se face rapid si e aromata ,gustoasa si arata tare bine
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)