Aveti nevoie de:
un ou
o cana lapte
un varf cutit sare
50 gr branza sau cascaval
200 gr faina
Se amesteca toate cele de mai sus,va iese un aluat moale aproximativ ca cel de clatite,se pune intr-o tava si se da la cuptor 35 minute .
Umplutura:
un ardei rosu
salam sau sunca
branza sau cascaval
porumb
rosii la conserva
sare si piper dupa gust
Sau puteti pune ceea ce va place voua
Se scoate blatul de pizza ,se pune un strat de rosii ,restul ingredientelor si se da din nou la cuptor cam 10-15 minute.Este o pizza mai deosebita si sper sa va placa .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 6 octombrie 2014
Mar in foietaj cu sos caramel
Aveti nevoie de:
6-7 mere potrivite
aluat foietaj( reteta se gaseste la mine pe blog sau il cumparati)
un ou
un varf cutit scortisoara
Sos caramel:
un pahar zahar
50 gr unt
un pahar mic frisca lichida
Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul.se intinde aluatul de foietaj se taie o fasie mai subtire si se imbraca marul,se procedeaza la fel cu toate merele.Se bate oul bine cu scortisoara si se ung toate merele,se dau la cuptor 35-40 minute sau pana ce au o culoare aurie .Se scot si se lasa deoparte.Pentru sosul caramel ,se topeste zaharul iar cand are o culoare frumoasa se adauga untul ,se amesteca pana la topire si la urma frisca lichida ,e un sos delicios si aromat.Se pune deasupra fiecarui mar 2-3 lg sos si se serveste imediat.Acest preparat se face chiar inainte de servire deoarece sosul este minunat atunci cald
Pofta buna si spor la gatit
6-7 mere potrivite
aluat foietaj( reteta se gaseste la mine pe blog sau il cumparati)
un ou
un varf cutit scortisoara
Sos caramel:
un pahar zahar
50 gr unt
un pahar mic frisca lichida
Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul.se intinde aluatul de foietaj se taie o fasie mai subtire si se imbraca marul,se procedeaza la fel cu toate merele.Se bate oul bine cu scortisoara si se ung toate merele,se dau la cuptor 35-40 minute sau pana ce au o culoare aurie .Se scot si se lasa deoparte.Pentru sosul caramel ,se topeste zaharul iar cand are o culoare frumoasa se adauga untul ,se amesteca pana la topire si la urma frisca lichida ,e un sos delicios si aromat.Se pune deasupra fiecarui mar 2-3 lg sos si se serveste imediat.Acest preparat se face chiar inainte de servire deoarece sosul este minunat atunci cald
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 5 octombrie 2014
Prajitura fantezie cu ananas
Aveti nevoie de:
230 gr biscuiti maruntiti bine
o conserva ananas
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
2 lg nuca de cocos
un varf cutit amoniu alimentar(sau putin praf de copt)
un varf cutit sare
250 ml frisca
un plic crema de lamaie
In poza apare si gelatina dar eu nu am mai folosit ca era tare si frisca si crema :) si sa taiat foarte bine prajitura
Se separa albusele de galbenuse si se bat spuma ,se adauga zaharul ,sarea ,iar la urma galbenusele ,amoniacul ,nuca de cocos si faina .Se pune blatul intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 30-35 minute.Se scoate blatul se lasa sa se raceasca putin si se taie in doua parti egale.
Se bate frisca bine ,crema de lamaie se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se pune in tava in care sa copt blatul ,folie se pune prima foaie ,se insiropeaza cu compotul de la ananas (jumatate doar ) se pune frisca amestecata cu biscuitii ,ananasul taiat bucati mici ,crema de lamaie si foaia a doua ,se insiropeaza cu restul din compot,se imbraca cu folia ,se apasa putin si se da la rece. cel putin o ora .Se orneaza cu frisca .Eu am adaugat in putina frisca colorant si am facut cu albastru.Fluturii sunt din martipan .
Pofta buna si spor sa aveti
230 gr biscuiti maruntiti bine
o conserva ananas
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
2 lg nuca de cocos
un varf cutit amoniu alimentar(sau putin praf de copt)
un varf cutit sare
250 ml frisca
un plic crema de lamaie
In poza apare si gelatina dar eu nu am mai folosit ca era tare si frisca si crema :) si sa taiat foarte bine prajitura
Se separa albusele de galbenuse si se bat spuma ,se adauga zaharul ,sarea ,iar la urma galbenusele ,amoniacul ,nuca de cocos si faina .Se pune blatul intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 30-35 minute.Se scoate blatul se lasa sa se raceasca putin si se taie in doua parti egale.
Se bate frisca bine ,crema de lamaie se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se pune in tava in care sa copt blatul ,folie se pune prima foaie ,se insiropeaza cu compotul de la ananas (jumatate doar ) se pune frisca amestecata cu biscuitii ,ananasul taiat bucati mici ,crema de lamaie si foaia a doua ,se insiropeaza cu restul din compot,se imbraca cu folia ,se apasa putin si se da la rece. cel putin o ora .Se orneaza cu frisca .Eu am adaugat in putina frisca colorant si am facut cu albastru.Fluturii sunt din martipan .
Pofta buna si spor sa aveti
joi, 2 octombrie 2014
Cosulete cu nuca si mere
Pentru aluatul de foietaj aveti nevoie de:
550 gr faina alba(plus inca 50 gr pentru intins foietajul )
un pachet unt
o cana apa rece
un varf cutit sare
Se amesteca untul taiat bucatele cu faina ,se adauga apa rece si sarea ,trebuie sa fie un aluat potrivit.Se pune la rece in frigider 30 minute in folie alimentara .Se scoate si se intinde cu sucitorul ,se impatura si se da din nou la rece 15 min,se mai repeta o data operatiunea apoi se scoate si se taie in jumatate(eu am folosit doar jumatate restul e la congelator pentru data viitoare) daca va uitati la aluatul taiat se vede ca e in straturi,arata super.
Se intinde cat mai subtire si se fac forme cu o cana mai mare ,se pun aceste cerculete pe dosul tavii (unse cu putin ulei sau unt si faina )de briose si se intinde cat mai mult ca sa acopere ca si in poza (in caz contrar se ridica cosuletul la coacere si nu iese forma aceea frumoasa ca sa le puteti umple).Se dau la cuptor aproximativ 20-25 de minute la foc mic sau pana ce sau rumenit putin deasupra.
Se pot umple aceste cosulete cu ce va place dulce sau sarat.,branza cu smantana si verdeata ,crema cu frisca si fructe ..etc sunt ideale atat pentru un desert de duminica sau aperitiv zi de nastere sau chiar de sarbatori
Umplutura :
4 mere mari
2 plicuri vanilie
putina coaja rasa de lamaie
200 gr nuca macinata
gem (de care va place)
Décor:
ciocolata topita
Merele se curata de coaja si se taie bucatele ,se calesc cu 2-3 lg zahar si se adauga vanilia si coaja rasa de lamaie .Se umplu o parte din cosulete cu mere si deasupra ciocolata topita iar cealalta jumatate cu nuca amestecata cu gem ,mere deasupra si ciocolata .
Pofta mare si spor la gatit
550 gr faina alba(plus inca 50 gr pentru intins foietajul )
un pachet unt
o cana apa rece
un varf cutit sare
Se amesteca untul taiat bucatele cu faina ,se adauga apa rece si sarea ,trebuie sa fie un aluat potrivit.Se pune la rece in frigider 30 minute in folie alimentara .Se scoate si se intinde cu sucitorul ,se impatura si se da din nou la rece 15 min,se mai repeta o data operatiunea apoi se scoate si se taie in jumatate(eu am folosit doar jumatate restul e la congelator pentru data viitoare) daca va uitati la aluatul taiat se vede ca e in straturi,arata super.
Se intinde cat mai subtire si se fac forme cu o cana mai mare ,se pun aceste cerculete pe dosul tavii (unse cu putin ulei sau unt si faina )de briose si se intinde cat mai mult ca sa acopere ca si in poza (in caz contrar se ridica cosuletul la coacere si nu iese forma aceea frumoasa ca sa le puteti umple).Se dau la cuptor aproximativ 20-25 de minute la foc mic sau pana ce sau rumenit putin deasupra.
Se pot umple aceste cosulete cu ce va place dulce sau sarat.,branza cu smantana si verdeata ,crema cu frisca si fructe ..etc sunt ideale atat pentru un desert de duminica sau aperitiv zi de nastere sau chiar de sarbatori
Umplutura :
4 mere mari
2 plicuri vanilie
putina coaja rasa de lamaie
200 gr nuca macinata
gem (de care va place)
Décor:
ciocolata topita
Merele se curata de coaja si se taie bucatele ,se calesc cu 2-3 lg zahar si se adauga vanilia si coaja rasa de lamaie .Se umplu o parte din cosulete cu mere si deasupra ciocolata topita iar cealalta jumatate cu nuca amestecata cu gem ,mere deasupra si ciocolata .
Pofta mare si spor la gatit
marți, 30 septembrie 2014
Tort crud cu rom si ciocolata
Dupa ziua fetitei mele ,am ramas cu bucati de blat ,frisca si alte chestii aromate asa ca m-am gandit sa inventez o reteta pe cat de simpla pe atat de buna ,m-am gandit am cautat si am facut ceea ce se vede mai jos rapid,aromat si gustos
Aveti nevoie de : bucatele blat (ramase de la vreun eveniment avut in familie , sau cumparat ,sau facut in casa )
un plic crema de ciocolata Dr Oetker
250 ml frisca
un mar mare
o esenta rom
2 plicuri gelatina (30 gr)
un pahar suc natural de mere
2 plicuri vanilie
Pentru ornat am folosit cativa biscuiti oreo si bombonele colorate
Se bate frisca spuma mai tare ,se adauga vanilia se lasa deoparte.Crema se prepara conform instructiunilor Se adauga esenta de rom .Se pregateste o forma rotunda cu folie ,se taie marul in felii mai subtiri si se aseaza de jur imprejur ,se pune un rand de frisca (gelatina se inmoaie cu putina apa calduta si se pune cam 80% la frisca iar restul la crema de ciocolata ) bucatele de blat ,se insiropeaza din nou un rand de crema ,frisca ,bucatele de blat ,se insiropeaza din nou ,iar ultimul rand sa fie de frisca .Indiferent ca il intoarceti sau ramane in pozitia in care este sa fie frisca pe ambele parti ca sa puteti orna .A iesit ceva interesant ,gustos si aratos ,asa ca incercati si voi aceasta reteta simpla si ve-ti fi multumiti .Din cateva ingrediente poate iesi ceva atat de minunat ca nu iti vine sa crezi :)
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de : bucatele blat (ramase de la vreun eveniment avut in familie , sau cumparat ,sau facut in casa )
un plic crema de ciocolata Dr Oetker
250 ml frisca
un mar mare
o esenta rom
2 plicuri gelatina (30 gr)
un pahar suc natural de mere
2 plicuri vanilie
Pentru ornat am folosit cativa biscuiti oreo si bombonele colorate
Se bate frisca spuma mai tare ,se adauga vanilia se lasa deoparte.Crema se prepara conform instructiunilor Se adauga esenta de rom .Se pregateste o forma rotunda cu folie ,se taie marul in felii mai subtiri si se aseaza de jur imprejur ,se pune un rand de frisca (gelatina se inmoaie cu putina apa calduta si se pune cam 80% la frisca iar restul la crema de ciocolata ) bucatele de blat ,se insiropeaza din nou un rand de crema ,frisca ,bucatele de blat ,se insiropeaza din nou ,iar ultimul rand sa fie de frisca .Indiferent ca il intoarceti sau ramane in pozitia in care este sa fie frisca pe ambele parti ca sa puteti orna .A iesit ceva interesant ,gustos si aratos ,asa ca incercati si voi aceasta reteta simpla si ve-ti fi multumiti .Din cateva ingrediente poate iesi ceva atat de minunat ca nu iti vine sa crezi :)
Pofta buna si spor la gatit
luni, 29 septembrie 2014
Pasta de zahar(inlocuitor martipan)
Aveti nevoie de:
8 lg apa
un plic gelatina
1/2 sare de lamaie
1 lg miere
70 gr ulei
50 gr amidon
800-1000 gr zahar pudra
In afara de zaharul pudra ,restul ingredientelor se pun intr-o cratita pe foc dar la foc mic ,se amesteca bine toate apoi se ia jos si se adauga zaharul pudra cate putin si se amesteca pana se incorporeaza ...eu am pus 800 gr ,daca e nevoie si vreti putin mai tare mai puneti putin zahar.
Se pune pe un blat si se continua framantarea asa caldut cum e ,apoi se pune in folie si se da putin la rece,nu mult ca se intareste.Se poate adauga colorant alimentar in functie de preferinte si se imbraca tortul.
Spor sa aveti
8 lg apa
un plic gelatina
1/2 sare de lamaie
1 lg miere
70 gr ulei
50 gr amidon
800-1000 gr zahar pudra
In afara de zaharul pudra ,restul ingredientelor se pun intr-o cratita pe foc dar la foc mic ,se amesteca bine toate apoi se ia jos si se adauga zaharul pudra cate putin si se amesteca pana se incorporeaza ...eu am pus 800 gr ,daca e nevoie si vreti putin mai tare mai puneti putin zahar.
Se pune pe un blat si se continua framantarea asa caldut cum e ,apoi se pune in folie si se da putin la rece,nu mult ca se intareste.Se poate adauga colorant alimentar in functie de preferinte si se imbraca tortul.
Spor sa aveti
duminică, 28 septembrie 2014
Ciorba cu legume ,usturoi si leustean
Aveti nevoie de:
6 morcovi
6 cartofi
leustean verde (eu am avut pus la congelator)
2 cuburi Maggi de legume
piper alb(sau negru)
3 lg smantana
2 lg faina alba
un ou
5-6 catei usturoi
paste cam o cana plina (eu am pus amestecate )
Se curata morcovii si cartofii ,se spala apoi se taie cubulete.Se pun la fiert in apa (cam 3 litri )cu 2 cuburi maggi,dupa ce sunt fierte legumele , se bate oul bine cu smantana si faina si se adauga la ciorba ,la final leustean verde ,piper ,usturoiul pisat si pastele fierte separat ,se mai lasa sa dea un clocot apoi se poate servi ,e o ciorba care se face rapid si este buna si gustoasa mai ales in acest anotimp
Pofta buna si spor la gatit
6 morcovi
6 cartofi
leustean verde (eu am avut pus la congelator)
2 cuburi Maggi de legume
piper alb(sau negru)
3 lg smantana
2 lg faina alba
un ou
5-6 catei usturoi
paste cam o cana plina (eu am pus amestecate )
Se curata morcovii si cartofii ,se spala apoi se taie cubulete.Se pun la fiert in apa (cam 3 litri )cu 2 cuburi maggi,dupa ce sunt fierte legumele , se bate oul bine cu smantana si faina si se adauga la ciorba ,la final leustean verde ,piper ,usturoiul pisat si pastele fierte separat ,se mai lasa sa dea un clocot apoi se poate servi ,e o ciorba care se face rapid si este buna si gustoasa mai ales in acest anotimp
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)