luni, 6 octombrie 2014

Mar in foietaj cu sos caramel

Aveti nevoie de:

6-7 mere potrivite
aluat foietaj( reteta se gaseste la mine pe blog sau il cumparati)
un ou
un varf cutit scortisoara


Sos caramel:

un pahar zahar
50 gr unt
un pahar mic frisca lichida











Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul.se intinde aluatul de foietaj se taie o fasie mai subtire si se imbraca marul,se procedeaza la fel cu toate merele.Se bate oul bine cu scortisoara si se ung toate merele,se dau la cuptor 35-40 minute sau pana ce au o culoare aurie .Se scot si se lasa deoparte.Pentru sosul caramel ,se topeste zaharul iar cand are o culoare frumoasa se adauga untul ,se amesteca pana la topire si la urma frisca lichida ,e un sos delicios si aromat.Se pune deasupra fiecarui mar 2-3 lg sos si se serveste imediat.Acest preparat se face chiar inainte de servire deoarece sosul este minunat atunci cald

Pofta buna si spor la gatit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu