Dupa ziua fetitei mele ,am ramas cu bucati de blat ,frisca si alte chestii aromate asa ca m-am gandit sa inventez o reteta pe cat de simpla pe atat de buna ,m-am gandit am cautat si am facut ceea ce se vede mai jos rapid,aromat si gustos
Aveti nevoie de : bucatele blat (ramase de la vreun eveniment avut in familie , sau cumparat ,sau facut in casa )
un plic crema de ciocolata Dr Oetker
250 ml frisca
un mar mare
o esenta rom
2 plicuri gelatina (30 gr)
un pahar suc natural de mere
2 plicuri vanilie
Pentru ornat am folosit cativa biscuiti oreo si bombonele colorate
Se bate frisca spuma mai tare ,se adauga vanilia se lasa deoparte.Crema se prepara conform instructiunilor Se adauga esenta de rom .Se pregateste o forma rotunda cu folie ,se taie marul in felii mai subtiri si se aseaza de jur imprejur ,se pune un rand de frisca (gelatina se inmoaie cu putina apa calduta si se pune cam 80% la frisca iar restul la crema de ciocolata ) bucatele de blat ,se insiropeaza din nou un rand de crema ,frisca ,bucatele de blat ,se insiropeaza din nou ,iar ultimul rand sa fie de frisca .Indiferent ca il intoarceti sau ramane in pozitia in care este sa fie frisca pe ambele parti ca sa puteti orna .A iesit ceva interesant ,gustos si aratos ,asa ca incercati si voi aceasta reteta simpla si ve-ti fi multumiti .Din cateva ingrediente poate iesi ceva atat de minunat ca nu iti vine sa crezi :)
Pofta buna si spor la gatit
marți, 30 septembrie 2014
luni, 29 septembrie 2014
Pasta de zahar(inlocuitor martipan)
Aveti nevoie de:
8 lg apa
un plic gelatina
1/2 sare de lamaie
1 lg miere
70 gr ulei
50 gr amidon
800-1000 gr zahar pudra
In afara de zaharul pudra ,restul ingredientelor se pun intr-o cratita pe foc dar la foc mic ,se amesteca bine toate apoi se ia jos si se adauga zaharul pudra cate putin si se amesteca pana se incorporeaza ...eu am pus 800 gr ,daca e nevoie si vreti putin mai tare mai puneti putin zahar.
Se pune pe un blat si se continua framantarea asa caldut cum e ,apoi se pune in folie si se da putin la rece,nu mult ca se intareste.Se poate adauga colorant alimentar in functie de preferinte si se imbraca tortul.
Spor sa aveti
8 lg apa
un plic gelatina
1/2 sare de lamaie
1 lg miere
70 gr ulei
50 gr amidon
800-1000 gr zahar pudra
In afara de zaharul pudra ,restul ingredientelor se pun intr-o cratita pe foc dar la foc mic ,se amesteca bine toate apoi se ia jos si se adauga zaharul pudra cate putin si se amesteca pana se incorporeaza ...eu am pus 800 gr ,daca e nevoie si vreti putin mai tare mai puneti putin zahar.
Se pune pe un blat si se continua framantarea asa caldut cum e ,apoi se pune in folie si se da putin la rece,nu mult ca se intareste.Se poate adauga colorant alimentar in functie de preferinte si se imbraca tortul.
Spor sa aveti
duminică, 28 septembrie 2014
Ciorba cu legume ,usturoi si leustean
Aveti nevoie de:
6 morcovi
6 cartofi
leustean verde (eu am avut pus la congelator)
2 cuburi Maggi de legume
piper alb(sau negru)
3 lg smantana
2 lg faina alba
un ou
5-6 catei usturoi
paste cam o cana plina (eu am pus amestecate )
Se curata morcovii si cartofii ,se spala apoi se taie cubulete.Se pun la fiert in apa (cam 3 litri )cu 2 cuburi maggi,dupa ce sunt fierte legumele , se bate oul bine cu smantana si faina si se adauga la ciorba ,la final leustean verde ,piper ,usturoiul pisat si pastele fierte separat ,se mai lasa sa dea un clocot apoi se poate servi ,e o ciorba care se face rapid si este buna si gustoasa mai ales in acest anotimp
Pofta buna si spor la gatit
6 morcovi
6 cartofi
leustean verde (eu am avut pus la congelator)
2 cuburi Maggi de legume
piper alb(sau negru)
3 lg smantana
2 lg faina alba
un ou
5-6 catei usturoi
paste cam o cana plina (eu am pus amestecate )
Se curata morcovii si cartofii ,se spala apoi se taie cubulete.Se pun la fiert in apa (cam 3 litri )cu 2 cuburi maggi,dupa ce sunt fierte legumele , se bate oul bine cu smantana si faina si se adauga la ciorba ,la final leustean verde ,piper ,usturoiul pisat si pastele fierte separat ,se mai lasa sa dea un clocot apoi se poate servi ,e o ciorba care se face rapid si este buna si gustoasa mai ales in acest anotimp
Pofta buna si spor la gatit
Rulouri cu mere
Aveti nevoie de :
2 lg zahar
2 oua
o jumatate pahar lapte
o jumatate cana miere
4 lg ulei
2 vanilii
o jumatate cub drojdie
50 gr unt
un varf cutit sare
20 lg faina
Pentru umplut aveti nevoie de :
10 mere mari
5 lg zahar
o jumatate lingurita scortisoara
Pentru uns rulourile aveti nevoie de:
putina miere si zahar
Datorita faptului ca in momentul in care am facut aceasta reteta am ramas fara cantar (intre timp am rezolvat problema ) ingredientele de mai sus sunt cantarite cu lingura ,paharul si cana :)
Se amesteca cele de mai sus pana va iese un aluat putin mai moale ,se lasa la crescut circa o ora .
Se curata merele de coaja si se taie in bucati mai mari ,se calesc impreuna cu zaharul iar la sfarsit se adauga scortisoara .Se lasa deoparte .Dupa dospire se iau bucati mici din aluat se intind pe masa de lucru in forma dreptunghiulara ,se cresteaza pana la jumatate aluatul cu un cutit (se taie fasii ) spoi se pun merele ,se inchid la capete si se ruleaza .Se pun in tava tapetata cu faina si unt sau hartie de copt,se dau cu ou batut si se coc 30-40 min la foc potrivit .Se scot din tava se ung cu miere si zahar
Pofta buna si spor la gatit
2 lg zahar
2 oua
o jumatate pahar lapte
o jumatate cana miere
4 lg ulei
2 vanilii
o jumatate cub drojdie
50 gr unt
un varf cutit sare
20 lg faina
Pentru umplut aveti nevoie de :
10 mere mari
5 lg zahar
o jumatate lingurita scortisoara
Pentru uns rulourile aveti nevoie de:
putina miere si zahar
Datorita faptului ca in momentul in care am facut aceasta reteta am ramas fara cantar (intre timp am rezolvat problema ) ingredientele de mai sus sunt cantarite cu lingura ,paharul si cana :)
Se amesteca cele de mai sus pana va iese un aluat putin mai moale ,se lasa la crescut circa o ora .
Se curata merele de coaja si se taie in bucati mai mari ,se calesc impreuna cu zaharul iar la sfarsit se adauga scortisoara .Se lasa deoparte .Dupa dospire se iau bucati mici din aluat se intind pe masa de lucru in forma dreptunghiulara ,se cresteaza pana la jumatate aluatul cu un cutit (se taie fasii ) spoi se pun merele ,se inchid la capete si se ruleaza .Se pun in tava tapetata cu faina si unt sau hartie de copt,se dau cu ou batut si se coc 30-40 min la foc potrivit .Se scot din tava se ung cu miere si zahar
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 26 septembrie 2014
Bulete cu cascaval
Aveti nevoie de :
170 gr cascaval ras
un ou
5 lg faina alba
o jumatate cana lapte
50 gr unt
sare si piper alb (negru) dupa gust
ulei pentru prajit
100 gr pesmet
Se amesteca cascavalul ras cu oul ,laptele ,untul ,sarea si piperul ,la urma se adauga faina ,chiar daca va iese mai moale compozitia e in regula asa trebuie sa fie ,se ia cu o lingurita din acest amestec ,se rotunjesc in palme si se dau prin pesmet.Se prajesc buletele in ulei incins.Se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei apoi se aseaza pe un platou ,se pot servi ca si aperitiv ,usor de facut si bune .
Pofta buna si spor la gatit
170 gr cascaval ras
un ou
5 lg faina alba
o jumatate cana lapte
50 gr unt
sare si piper alb (negru) dupa gust
ulei pentru prajit
100 gr pesmet
Se amesteca cascavalul ras cu oul ,laptele ,untul ,sarea si piperul ,la urma se adauga faina ,chiar daca va iese mai moale compozitia e in regula asa trebuie sa fie ,se ia cu o lingurita din acest amestec ,se rotunjesc in palme si se dau prin pesmet.Se prajesc buletele in ulei incins.Se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei apoi se aseaza pe un platou ,se pot servi ca si aperitiv ,usor de facut si bune .
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 24 septembrie 2014
Retese (Minciunele )
Pentru 40 bucati aveti nevoie de:
2 oua
3 lg untura
150 gr zahar
3 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
un varf cutit sare
o jumatate plic praf de copt
o cana lapte
Mai aveti nevoie de:
Ulei pentru prajit si zahar pudra pentru decorat
Se amesteca toate ingredientele de mai sus ,se adauga la urma faina cam 800 gr faina ( in acest gramaj este inclusiv faina pentru intins aluatul) se lasa putin sa se odihneasca apoi se ia cate o bucata si se intinde ,se taie in patrate si se cresteaza in mijloc,se dau forme ca si in poza.
Se prajesc in ulei incins ,se scot pe servetele sa se scurga de surplusul de ulei apoi se dau prin zahar pudra ,se servesc calde cu un pahar de lapte sau ceai.
Pofta buna si spor la gatit
2 oua
3 lg untura
150 gr zahar
3 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
un varf cutit sare
o jumatate plic praf de copt
o cana lapte
Mai aveti nevoie de:
Ulei pentru prajit si zahar pudra pentru decorat
Se amesteca toate ingredientele de mai sus ,se adauga la urma faina cam 800 gr faina ( in acest gramaj este inclusiv faina pentru intins aluatul) se lasa putin sa se odihneasca apoi se ia cate o bucata si se intinde ,se taie in patrate si se cresteaza in mijloc,se dau forme ca si in poza.
Se prajesc in ulei incins ,se scot pe servetele sa se scurga de surplusul de ulei apoi se dau prin zahar pudra ,se servesc calde cu un pahar de lapte sau ceai.
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 21 septembrie 2014
Pizza rapida
Aveti nevoie de:
3 blaturi pizza din comert
o conserva ciuperci Sunfood
o conserva porumb Sunfood
200 gr salam afumat
100 gr cascaval
pasta tomate sau ketchup dulce sau picant dupa preferinte
sare si piper dupa gust
Se pune blatul in tava ,se pune putin ketchup ,un strat de cascaval ras,salam , din nou cascaval ,ciuperci ,porumb ,sare si piper.Se da la cuptor 10-15 minute .Se serveste calda .E cea mai rapida pizza care se poate face in lipsa de timp ,chiar daca nu sunt adepta blaturilor (in general )cumparate uneori e nevoie din lipsa de timp .
Pofta buna si spor la gatit
3 blaturi pizza din comert
o conserva ciuperci Sunfood
o conserva porumb Sunfood
200 gr salam afumat
100 gr cascaval
pasta tomate sau ketchup dulce sau picant dupa preferinte
sare si piper dupa gust
Se pune blatul in tava ,se pune putin ketchup ,un strat de cascaval ras,salam , din nou cascaval ,ciuperci ,porumb ,sare si piper.Se da la cuptor 10-15 minute .Se serveste calda .E cea mai rapida pizza care se poate face in lipsa de timp ,chiar daca nu sunt adepta blaturilor (in general )cumparate uneori e nevoie din lipsa de timp .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)