Aveti nevoie de:
6 morcovi
6 cartofi
leustean verde (eu am avut pus la congelator)
2 cuburi Maggi de legume
piper alb(sau negru)
3 lg smantana
2 lg faina alba
un ou
5-6 catei usturoi
paste cam o cana plina (eu am pus amestecate )
Se curata morcovii si cartofii ,se spala apoi se taie cubulete.Se pun la fiert in apa (cam 3 litri )cu 2 cuburi maggi,dupa ce sunt fierte legumele , se bate oul bine cu smantana si faina si se adauga la ciorba ,la final leustean verde ,piper ,usturoiul pisat si pastele fierte separat ,se mai lasa sa dea un clocot apoi se poate servi ,e o ciorba care se face rapid si este buna si gustoasa mai ales in acest anotimp
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 28 septembrie 2014
Rulouri cu mere
Aveti nevoie de :
2 lg zahar
2 oua
o jumatate pahar lapte
o jumatate cana miere
4 lg ulei
2 vanilii
o jumatate cub drojdie
50 gr unt
un varf cutit sare
20 lg faina
Pentru umplut aveti nevoie de :
10 mere mari
5 lg zahar
o jumatate lingurita scortisoara
Pentru uns rulourile aveti nevoie de:
putina miere si zahar
Datorita faptului ca in momentul in care am facut aceasta reteta am ramas fara cantar (intre timp am rezolvat problema ) ingredientele de mai sus sunt cantarite cu lingura ,paharul si cana :)
Se amesteca cele de mai sus pana va iese un aluat putin mai moale ,se lasa la crescut circa o ora .
Se curata merele de coaja si se taie in bucati mai mari ,se calesc impreuna cu zaharul iar la sfarsit se adauga scortisoara .Se lasa deoparte .Dupa dospire se iau bucati mici din aluat se intind pe masa de lucru in forma dreptunghiulara ,se cresteaza pana la jumatate aluatul cu un cutit (se taie fasii ) spoi se pun merele ,se inchid la capete si se ruleaza .Se pun in tava tapetata cu faina si unt sau hartie de copt,se dau cu ou batut si se coc 30-40 min la foc potrivit .Se scot din tava se ung cu miere si zahar
Pofta buna si spor la gatit
2 lg zahar
2 oua
o jumatate pahar lapte
o jumatate cana miere
4 lg ulei
2 vanilii
o jumatate cub drojdie
50 gr unt
un varf cutit sare
20 lg faina
Pentru umplut aveti nevoie de :
10 mere mari
5 lg zahar
o jumatate lingurita scortisoara
Pentru uns rulourile aveti nevoie de:
putina miere si zahar
Datorita faptului ca in momentul in care am facut aceasta reteta am ramas fara cantar (intre timp am rezolvat problema ) ingredientele de mai sus sunt cantarite cu lingura ,paharul si cana :)
Se amesteca cele de mai sus pana va iese un aluat putin mai moale ,se lasa la crescut circa o ora .
Se curata merele de coaja si se taie in bucati mai mari ,se calesc impreuna cu zaharul iar la sfarsit se adauga scortisoara .Se lasa deoparte .Dupa dospire se iau bucati mici din aluat se intind pe masa de lucru in forma dreptunghiulara ,se cresteaza pana la jumatate aluatul cu un cutit (se taie fasii ) spoi se pun merele ,se inchid la capete si se ruleaza .Se pun in tava tapetata cu faina si unt sau hartie de copt,se dau cu ou batut si se coc 30-40 min la foc potrivit .Se scot din tava se ung cu miere si zahar
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 26 septembrie 2014
Bulete cu cascaval
Aveti nevoie de :
170 gr cascaval ras
un ou
5 lg faina alba
o jumatate cana lapte
50 gr unt
sare si piper alb (negru) dupa gust
ulei pentru prajit
100 gr pesmet
Se amesteca cascavalul ras cu oul ,laptele ,untul ,sarea si piperul ,la urma se adauga faina ,chiar daca va iese mai moale compozitia e in regula asa trebuie sa fie ,se ia cu o lingurita din acest amestec ,se rotunjesc in palme si se dau prin pesmet.Se prajesc buletele in ulei incins.Se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei apoi se aseaza pe un platou ,se pot servi ca si aperitiv ,usor de facut si bune .
Pofta buna si spor la gatit
170 gr cascaval ras
un ou
5 lg faina alba
o jumatate cana lapte
50 gr unt
sare si piper alb (negru) dupa gust
ulei pentru prajit
100 gr pesmet
Se amesteca cascavalul ras cu oul ,laptele ,untul ,sarea si piperul ,la urma se adauga faina ,chiar daca va iese mai moale compozitia e in regula asa trebuie sa fie ,se ia cu o lingurita din acest amestec ,se rotunjesc in palme si se dau prin pesmet.Se prajesc buletele in ulei incins.Se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei apoi se aseaza pe un platou ,se pot servi ca si aperitiv ,usor de facut si bune .
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 24 septembrie 2014
Retese (Minciunele )
Pentru 40 bucati aveti nevoie de:
2 oua
3 lg untura
150 gr zahar
3 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
un varf cutit sare
o jumatate plic praf de copt
o cana lapte
Mai aveti nevoie de:
Ulei pentru prajit si zahar pudra pentru decorat
Se amesteca toate ingredientele de mai sus ,se adauga la urma faina cam 800 gr faina ( in acest gramaj este inclusiv faina pentru intins aluatul) se lasa putin sa se odihneasca apoi se ia cate o bucata si se intinde ,se taie in patrate si se cresteaza in mijloc,se dau forme ca si in poza.
Se prajesc in ulei incins ,se scot pe servetele sa se scurga de surplusul de ulei apoi se dau prin zahar pudra ,se servesc calde cu un pahar de lapte sau ceai.
Pofta buna si spor la gatit
2 oua
3 lg untura
150 gr zahar
3 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
un varf cutit sare
o jumatate plic praf de copt
o cana lapte
Mai aveti nevoie de:
Ulei pentru prajit si zahar pudra pentru decorat
Se amesteca toate ingredientele de mai sus ,se adauga la urma faina cam 800 gr faina ( in acest gramaj este inclusiv faina pentru intins aluatul) se lasa putin sa se odihneasca apoi se ia cate o bucata si se intinde ,se taie in patrate si se cresteaza in mijloc,se dau forme ca si in poza.
Se prajesc in ulei incins ,se scot pe servetele sa se scurga de surplusul de ulei apoi se dau prin zahar pudra ,se servesc calde cu un pahar de lapte sau ceai.
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 21 septembrie 2014
Pizza rapida
Aveti nevoie de:
3 blaturi pizza din comert
o conserva ciuperci Sunfood
o conserva porumb Sunfood
200 gr salam afumat
100 gr cascaval
pasta tomate sau ketchup dulce sau picant dupa preferinte
sare si piper dupa gust
Se pune blatul in tava ,se pune putin ketchup ,un strat de cascaval ras,salam , din nou cascaval ,ciuperci ,porumb ,sare si piper.Se da la cuptor 10-15 minute .Se serveste calda .E cea mai rapida pizza care se poate face in lipsa de timp ,chiar daca nu sunt adepta blaturilor (in general )cumparate uneori e nevoie din lipsa de timp .
Pofta buna si spor la gatit
3 blaturi pizza din comert
o conserva ciuperci Sunfood
o conserva porumb Sunfood
200 gr salam afumat
100 gr cascaval
pasta tomate sau ketchup dulce sau picant dupa preferinte
sare si piper dupa gust
Se pune blatul in tava ,se pune putin ketchup ,un strat de cascaval ras,salam , din nou cascaval ,ciuperci ,porumb ,sare si piper.Se da la cuptor 10-15 minute .Se serveste calda .E cea mai rapida pizza care se poate face in lipsa de timp ,chiar daca nu sunt adepta blaturilor (in general )cumparate uneori e nevoie din lipsa de timp .
Pofta buna si spor la gatit
Cartofi evantai cu rosii si oua
Aveti nevoie de:
4 cartofi mari
100 gr salam afumat
5 oua fierte
5 rosii (sau rosii cherry)
100 gr branza de burduf
putin piper si sare
patrunjel pentru ornat
Cartofii se curata de coaja ,se spala si se cresteaza dar nu de tot ,se pune cate o jumatate felie salam afumat in crestaturi ,se condimenteaza cu sare si piper si se dau la cuptor pana se rumenesc .Se pune branza deasupra si se mai dau la cuptor pana la topirea acesteia .Se servesc acesti cartofi cu salata de rosii (sau rosii cherry) si oua fierte.Se decoreaza cu patrunjel verde.O alta idee de cina simpla si usor de preparat.
Pofta buna si spor la gatit
4 cartofi mari
100 gr salam afumat
5 oua fierte
5 rosii (sau rosii cherry)
100 gr branza de burduf
putin piper si sare
patrunjel pentru ornat
Cartofii se curata de coaja ,se spala si se cresteaza dar nu de tot ,se pune cate o jumatate felie salam afumat in crestaturi ,se condimenteaza cu sare si piper si se dau la cuptor pana se rumenesc .Se pune branza deasupra si se mai dau la cuptor pana la topirea acesteia .Se servesc acesti cartofi cu salata de rosii (sau rosii cherry) si oua fierte.Se decoreaza cu patrunjel verde.O alta idee de cina simpla si usor de preparat.
Pofta buna si spor la gatit
Prajitura cu nuca si mere
Pentru doua foi aveti nevoie de:
50 gr unt
o lg untura
un ou
putin praf de copt
un varf cutit sare
o jumatate pahar lapte
400 gr faina (aproximativ ,sa iese o coca potrivita numai buna de intins )
Pentru umplutura :
10 mere mari
10 lg zahar
250 gr nuca macinata
o jumatate lingurita scortisoara
Pentru ornat:
Zahar pudra si bucatele de nuca
Se amesteca ingredientele pentru coca ,se imparte in doua parti egale ,merele se curata de coaja se razuiesc si se calesc cu 5 lg zahar si scortisoara cateva minute.Se scurg de zeama lasata .Se tapeteaza tava cu hartie de copt ,se intinde prima foaie ,se pune un strat de nuca ,putin zahar ,merele calite,nuca ,zahar si foaia a doua .Se inteapa cu furculita pentru o mai buna coacere si se da la cuptor 35 de minute sau pana ce sa rumenit deasupra.Se pudreaza cu zahar,Din aluatul ramas am facut o rulada umpluta cu nuca si gem de cirese negre ,bun si aromat .
Pofta buna si spor la gatit
50 gr unt
o lg untura
un ou
putin praf de copt
un varf cutit sare
o jumatate pahar lapte
400 gr faina (aproximativ ,sa iese o coca potrivita numai buna de intins )
Pentru umplutura :
10 mere mari
10 lg zahar
250 gr nuca macinata
o jumatate lingurita scortisoara
Pentru ornat:
Zahar pudra si bucatele de nuca
Se amesteca ingredientele pentru coca ,se imparte in doua parti egale ,merele se curata de coaja se razuiesc si se calesc cu 5 lg zahar si scortisoara cateva minute.Se scurg de zeama lasata .Se tapeteaza tava cu hartie de copt ,se intinde prima foaie ,se pune un strat de nuca ,putin zahar ,merele calite,nuca ,zahar si foaia a doua .Se inteapa cu furculita pentru o mai buna coacere si se da la cuptor 35 de minute sau pana ce sa rumenit deasupra.Se pudreaza cu zahar,Din aluatul ramas am facut o rulada umpluta cu nuca si gem de cirese negre ,bun si aromat .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)