Aveti nevoie de :
170 gr cascaval ras
un ou
5 lg faina alba
o jumatate cana lapte
50 gr unt
sare si piper alb (negru) dupa gust
ulei pentru prajit
100 gr pesmet
Se amesteca cascavalul ras cu oul ,laptele ,untul ,sarea si piperul ,la urma se adauga faina ,chiar daca va iese mai moale compozitia e in regula asa trebuie sa fie ,se ia cu o lingurita din acest amestec ,se rotunjesc in palme si se dau prin pesmet.Se prajesc buletele in ulei incins.Se scot pe prosoape de bucatarie sa se scurga surplusul de ulei apoi se aseaza pe un platou ,se pot servi ca si aperitiv ,usor de facut si bune .
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 26 septembrie 2014
miercuri, 24 septembrie 2014
Retese (Minciunele )
Pentru 40 bucati aveti nevoie de:
2 oua
3 lg untura
150 gr zahar
3 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
un varf cutit sare
o jumatate plic praf de copt
o cana lapte
Mai aveti nevoie de:
Ulei pentru prajit si zahar pudra pentru decorat
Se amesteca toate ingredientele de mai sus ,se adauga la urma faina cam 800 gr faina ( in acest gramaj este inclusiv faina pentru intins aluatul) se lasa putin sa se odihneasca apoi se ia cate o bucata si se intinde ,se taie in patrate si se cresteaza in mijloc,se dau forme ca si in poza.
Se prajesc in ulei incins ,se scot pe servetele sa se scurga de surplusul de ulei apoi se dau prin zahar pudra ,se servesc calde cu un pahar de lapte sau ceai.
Pofta buna si spor la gatit
2 oua
3 lg untura
150 gr zahar
3 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
un varf cutit sare
o jumatate plic praf de copt
o cana lapte
Mai aveti nevoie de:
Ulei pentru prajit si zahar pudra pentru decorat
Se amesteca toate ingredientele de mai sus ,se adauga la urma faina cam 800 gr faina ( in acest gramaj este inclusiv faina pentru intins aluatul) se lasa putin sa se odihneasca apoi se ia cate o bucata si se intinde ,se taie in patrate si se cresteaza in mijloc,se dau forme ca si in poza.
Se prajesc in ulei incins ,se scot pe servetele sa se scurga de surplusul de ulei apoi se dau prin zahar pudra ,se servesc calde cu un pahar de lapte sau ceai.
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 21 septembrie 2014
Pizza rapida
Aveti nevoie de:
3 blaturi pizza din comert
o conserva ciuperci Sunfood
o conserva porumb Sunfood
200 gr salam afumat
100 gr cascaval
pasta tomate sau ketchup dulce sau picant dupa preferinte
sare si piper dupa gust
Se pune blatul in tava ,se pune putin ketchup ,un strat de cascaval ras,salam , din nou cascaval ,ciuperci ,porumb ,sare si piper.Se da la cuptor 10-15 minute .Se serveste calda .E cea mai rapida pizza care se poate face in lipsa de timp ,chiar daca nu sunt adepta blaturilor (in general )cumparate uneori e nevoie din lipsa de timp .
Pofta buna si spor la gatit
3 blaturi pizza din comert
o conserva ciuperci Sunfood
o conserva porumb Sunfood
200 gr salam afumat
100 gr cascaval
pasta tomate sau ketchup dulce sau picant dupa preferinte
sare si piper dupa gust
Se pune blatul in tava ,se pune putin ketchup ,un strat de cascaval ras,salam , din nou cascaval ,ciuperci ,porumb ,sare si piper.Se da la cuptor 10-15 minute .Se serveste calda .E cea mai rapida pizza care se poate face in lipsa de timp ,chiar daca nu sunt adepta blaturilor (in general )cumparate uneori e nevoie din lipsa de timp .
Pofta buna si spor la gatit
Cartofi evantai cu rosii si oua
Aveti nevoie de:
4 cartofi mari
100 gr salam afumat
5 oua fierte
5 rosii (sau rosii cherry)
100 gr branza de burduf
putin piper si sare
patrunjel pentru ornat
Cartofii se curata de coaja ,se spala si se cresteaza dar nu de tot ,se pune cate o jumatate felie salam afumat in crestaturi ,se condimenteaza cu sare si piper si se dau la cuptor pana se rumenesc .Se pune branza deasupra si se mai dau la cuptor pana la topirea acesteia .Se servesc acesti cartofi cu salata de rosii (sau rosii cherry) si oua fierte.Se decoreaza cu patrunjel verde.O alta idee de cina simpla si usor de preparat.
Pofta buna si spor la gatit
4 cartofi mari
100 gr salam afumat
5 oua fierte
5 rosii (sau rosii cherry)
100 gr branza de burduf
putin piper si sare
patrunjel pentru ornat
Cartofii se curata de coaja ,se spala si se cresteaza dar nu de tot ,se pune cate o jumatate felie salam afumat in crestaturi ,se condimenteaza cu sare si piper si se dau la cuptor pana se rumenesc .Se pune branza deasupra si se mai dau la cuptor pana la topirea acesteia .Se servesc acesti cartofi cu salata de rosii (sau rosii cherry) si oua fierte.Se decoreaza cu patrunjel verde.O alta idee de cina simpla si usor de preparat.
Pofta buna si spor la gatit
Prajitura cu nuca si mere
Pentru doua foi aveti nevoie de:
50 gr unt
o lg untura
un ou
putin praf de copt
un varf cutit sare
o jumatate pahar lapte
400 gr faina (aproximativ ,sa iese o coca potrivita numai buna de intins )
Pentru umplutura :
10 mere mari
10 lg zahar
250 gr nuca macinata
o jumatate lingurita scortisoara
Pentru ornat:
Zahar pudra si bucatele de nuca
Se amesteca ingredientele pentru coca ,se imparte in doua parti egale ,merele se curata de coaja se razuiesc si se calesc cu 5 lg zahar si scortisoara cateva minute.Se scurg de zeama lasata .Se tapeteaza tava cu hartie de copt ,se intinde prima foaie ,se pune un strat de nuca ,putin zahar ,merele calite,nuca ,zahar si foaia a doua .Se inteapa cu furculita pentru o mai buna coacere si se da la cuptor 35 de minute sau pana ce sa rumenit deasupra.Se pudreaza cu zahar,Din aluatul ramas am facut o rulada umpluta cu nuca si gem de cirese negre ,bun si aromat .
Pofta buna si spor la gatit
50 gr unt
o lg untura
un ou
putin praf de copt
un varf cutit sare
o jumatate pahar lapte
400 gr faina (aproximativ ,sa iese o coca potrivita numai buna de intins )
Pentru umplutura :
10 mere mari
10 lg zahar
250 gr nuca macinata
o jumatate lingurita scortisoara
Pentru ornat:
Zahar pudra si bucatele de nuca
Se amesteca ingredientele pentru coca ,se imparte in doua parti egale ,merele se curata de coaja se razuiesc si se calesc cu 5 lg zahar si scortisoara cateva minute.Se scurg de zeama lasata .Se tapeteaza tava cu hartie de copt ,se intinde prima foaie ,se pune un strat de nuca ,putin zahar ,merele calite,nuca ,zahar si foaia a doua .Se inteapa cu furculita pentru o mai buna coacere si se da la cuptor 35 de minute sau pana ce sa rumenit deasupra.Se pudreaza cu zahar,Din aluatul ramas am facut o rulada umpluta cu nuca si gem de cirese negre ,bun si aromat .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 20 septembrie 2014
Ciorba cu varza si carne de porc
Aveti nevoie de :
300 gr carne de porc(eu am pus costita )
o varza mare
o ceapa
2 morcovi
un pastarnac
2 lg ulei
o lingurita cimbrisor
o lingurita marar
sare si piper dupa gust
Rosii de la Naturelo ,pasta tomate (sau bulion)
Se spala carnea se taie bucati si se pune la fiert cu putina sare,se spumeaza si se scoate carnea.Se taie ceapa ,morcovii si pastarnacul in bucati mici si se calesc in ulei,se adauga zeama in care a fiert carnea si varza taiata marunt.Se adauga mararul si cimbrisorul si se fierbe ,inainte de a fi gata ciorba cu 10 minute se adauga si carnea Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust ..La final pasta de tomate .Se serveste cu ardei piscator .
Pofta buna si spor la gatit
300 gr carne de porc(eu am pus costita )
o varza mare
o ceapa
2 morcovi
un pastarnac
2 lg ulei
o lingurita cimbrisor
o lingurita marar
sare si piper dupa gust
Rosii de la Naturelo ,pasta tomate (sau bulion)
Se spala carnea se taie bucati si se pune la fiert cu putina sare,se spumeaza si se scoate carnea.Se taie ceapa ,morcovii si pastarnacul in bucati mici si se calesc in ulei,se adauga zeama in care a fiert carnea si varza taiata marunt.Se adauga mararul si cimbrisorul si se fierbe ,inainte de a fi gata ciorba cu 10 minute se adauga si carnea Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust ..La final pasta de tomate .Se serveste cu ardei piscator .
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 19 septembrie 2014
Prajitura cu ananas
Aveti nevoie de:
4 oua mari
250 gr zahar (puteti pune si 200 gr zahar daca considerati ca e prea dulce )
450 gr faina
10 linguri ulei
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
4 plicuri zahar vanilat
o conserva ananas(sau alt compot dupa preferinte)
Se bat ouale intregi cu zaharul pana la topirea acestuia,se adauga uleiul ,sarea ,zaharul vanilat si praful de copt.La urma se adauga faina si se amesteca bine.Se pune aceasta compozitie in tava iar deasupra se pune ananasul taiat bucati mai mici (se pot folosi si alte fructe dupa gustul fiecaruia ).Se da la cuptor aproximativ 30-35 de minute la foc potrivit.Se scoate prajitura si se pune deasupra compotul de la ananas ,se mai da 10 minute la cuptor.La exterior prajitura devine putin crocanta iar la interior este moale .
Pofta buna si spor la gatit
4 oua mari
250 gr zahar (puteti pune si 200 gr zahar daca considerati ca e prea dulce )
450 gr faina
10 linguri ulei
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
4 plicuri zahar vanilat
o conserva ananas(sau alt compot dupa preferinte)
Se bat ouale intregi cu zaharul pana la topirea acestuia,se adauga uleiul ,sarea ,zaharul vanilat si praful de copt.La urma se adauga faina si se amesteca bine.Se pune aceasta compozitie in tava iar deasupra se pune ananasul taiat bucati mai mici (se pot folosi si alte fructe dupa gustul fiecaruia ).Se da la cuptor aproximativ 30-35 de minute la foc potrivit.Se scoate prajitura si se pune deasupra compotul de la ananas ,se mai da 10 minute la cuptor.La exterior prajitura devine putin crocanta iar la interior este moale .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)