Aveti nevoie de:
200 gr unt
200 gr zahar
o lg untura
500 gr faina
4 plicuri zahar vanilat
o jumatate plic praf de copt
un varf cutit sare
2 oua
3 lg nesquick
Se freaca untul cu zaharul spuma ,se adauga ouale intregi ,zaharul vanilat,sarea ,untura si praful de copt.Se adauga faina la final si se face o coca potrivita.Se imparte aluatul in doua ,prima parte ramane alba iar in cealalta parte se pune nesquik.Se da la rece aluatul aproximativ 30 de minute.Se scoate se imparte in doua parti egale si se intind cu sucitorul .Se pune foaia cea neagra peste foaia alba ,se ruleaza apoi se taie bucati potrivite.Se pun in tava si se coc 20-25 minute la foc potrivit .Eu am facut diferite forme si modele ,albe si negre ,alegeti voi cum doriti sa arate.Sunt gustoase si se fac repede
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 17 septembrie 2014
duminică, 14 septembrie 2014
Hummus
Aveti nevoie de:
2 conserve Naut Sunfood
o jumatate ceapa
3-4 catei usturoi
2 lg ulei
o jumatate lingurita boia
sare dupa gust
Nautul se scurge de zeama si se face pasta .Ceapa se curata si se taie marunt la fel si usturoiul.Se pune uleiul intr-o cratita si se adauga ceapa si usturoiul ,se calesc apoi se adauga boia ,sare si nautul pasta .Se amesteca cateva minute apoi se poate servi ,eu am facut snitele din piept de pui ,un deliciu acest preparat si il recomand cu incredere .
Pofta buna si spor la gatit
2 conserve Naut Sunfood
o jumatate ceapa
3-4 catei usturoi
2 lg ulei
o jumatate lingurita boia
sare dupa gust
Nautul se scurge de zeama si se face pasta .Ceapa se curata si se taie marunt la fel si usturoiul.Se pune uleiul intr-o cratita si se adauga ceapa si usturoiul ,se calesc apoi se adauga boia ,sare si nautul pasta .Se amesteca cateva minute apoi se poate servi ,eu am facut snitele din piept de pui ,un deliciu acest preparat si il recomand cu incredere .
Pofta buna si spor la gatit
Ciorba cu legume si Maggi
Aveti nevoie de:
5 morcovi
3 cartofi mari
o jumatate varza cruda
3-4 catei usturoi
o lingura Maggi de legume
patrunjel verde
o ceapa
un ardei rosu
2 lg ulei
Se curata morcovii ,cartofii ,ardeiul rosu si ceapa se spala si se taie cubulete ,se calesc toate in ulei apoi se adauga Maggi si apa ,aproximativ 2 litri.Se fierb toate dupa aproximativ 20 minute se adauga si varza taiata fideluta .La final se adauga usturoiul si patrunjel verde .Este o ciorba gustoasa si se face repede
Pofta buna si spor la gatit
5 morcovi
3 cartofi mari
o jumatate varza cruda
3-4 catei usturoi
o lingura Maggi de legume
patrunjel verde
o ceapa
un ardei rosu
2 lg ulei
Se curata morcovii ,cartofii ,ardeiul rosu si ceapa se spala si se taie cubulete ,se calesc toate in ulei apoi se adauga Maggi si apa ,aproximativ 2 litri.Se fierb toate dupa aproximativ 20 minute se adauga si varza taiata fideluta .La final se adauga usturoiul si patrunjel verde .Este o ciorba gustoasa si se face repede
Pofta buna si spor la gatit
luni, 8 septembrie 2014
Prajitura cu gem si glazura de albus
Aveti nevoie de :
Pentru blat:
4 oua
un pahar zahar
un pahar lapte
un pahar ulei
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
2 cani faina
Pentru spuma :
4 albuse
4 lg zahar
Un borcan gem
Galbenusele se freaca spuma cu zaharul,se adauga sarea si praful de copt ,la urma laptele ,uleiul si faina .Se amesteca bine apoi se pun in tava tapetata cu hartie de copt ,se da la cuptor aproximativ 20-25 de minute la foc potrivit sau pana ce se rumeneste putin deasupra (atentie sa nu fie foarte coapta deoarece se mai pune la cuptor )
Se scoate blatul se pune un strat de gem de care va place si albusele batute spuma ,se da din nou la cuptor pana ce albusele au o culoare frumoasa ,cam 15 minute .
Pofta buna si spor la gatit
Pentru blat:
4 oua
un pahar zahar
un pahar lapte
un pahar ulei
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
2 cani faina
Pentru spuma :
4 albuse
4 lg zahar
Un borcan gem
Galbenusele se freaca spuma cu zaharul,se adauga sarea si praful de copt ,la urma laptele ,uleiul si faina .Se amesteca bine apoi se pun in tava tapetata cu hartie de copt ,se da la cuptor aproximativ 20-25 de minute la foc potrivit sau pana ce se rumeneste putin deasupra (atentie sa nu fie foarte coapta deoarece se mai pune la cuptor )
Se scoate blatul se pune un strat de gem de care va place si albusele batute spuma ,se da din nou la cuptor pana ce albusele au o culoare frumoasa ,cam 15 minute .
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 3 septembrie 2014
Salata de vinete cu maioneza
Aveti nevoie de:
5 vinete potrivite
o jumatate lingurita sare
5 catei de usturoi
o jumatate ceapa
ardei rosu si patrunjel verde pentru ornat
Pentru maioneza aveti nevoie de:
un galbenus fiert
un galbenus crud
o jumatate lingurita mustar
o cana ulei
Vinetele se coc ,se curata si se pun la scurs ,se pun intr-un vas ceapa si usturoiul ,vinetele si sarea .Se fac pasta fina cu blenderul ,se adauga sare dupa gust si la urma maioneza.Se orneaza cu ardei rosu si patrunjel verde
Pofta buna si spor la gatit
5 vinete potrivite
o jumatate lingurita sare
5 catei de usturoi
o jumatate ceapa
ardei rosu si patrunjel verde pentru ornat
Pentru maioneza aveti nevoie de:
un galbenus fiert
un galbenus crud
o jumatate lingurita mustar
o cana ulei
Vinetele se coc ,se curata si se pun la scurs ,se pun intr-un vas ceapa si usturoiul ,vinetele si sarea .Se fac pasta fina cu blenderul ,se adauga sare dupa gust si la urma maioneza.Se orneaza cu ardei rosu si patrunjel verde
Pofta buna si spor la gatit
marți, 2 septembrie 2014
Tarta cu ananas si mere
Aveti nevoie de:
100 gr unt
100 gr zahar
5 lg apa rece
2 oua
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
400 gr faina
Din ingredientele de mai sus se face o coca potrivita si se infoliaza,se da la rece o ora.
Umplutura:
6 mere
un compot ananas
o jumatate lingurita scortisoara
2 lg gris
un ou
Se curata merele de coaja si se taie cubulete ,ananasul se taie bucati mai mici ,se pun merele intr-un vas pe foc se adauga zaharul iar dupa ce sau inmuiat putin se adauga ananasul si scortisoara.
Se scoate aluatul de la rece se intinde (eu am facut in tava mare de la aragaz ) se pune grisul in mijloc ,se pune umplutura si se taie marginile cu un cutit,se ridica in sus ca si in poza ,se unge tarta cu oul batut bine si se da la cuptor la foc potrivit o ora (sau pana se rumeneste ,depinde de cuptor)
Se pudreaza cu zahar la final
Pofta buna si spor la gatit
100 gr unt
100 gr zahar
5 lg apa rece
2 oua
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
400 gr faina
Din ingredientele de mai sus se face o coca potrivita si se infoliaza,se da la rece o ora.
Umplutura:
6 mere
un compot ananas
o jumatate lingurita scortisoara
2 lg gris
un ou
Se curata merele de coaja si se taie cubulete ,ananasul se taie bucati mai mici ,se pun merele intr-un vas pe foc se adauga zaharul iar dupa ce sau inmuiat putin se adauga ananasul si scortisoara.
Se scoate aluatul de la rece se intinde (eu am facut in tava mare de la aragaz ) se pune grisul in mijloc ,se pune umplutura si se taie marginile cu un cutit,se ridica in sus ca si in poza ,se unge tarta cu oul batut bine si se da la cuptor la foc potrivit o ora (sau pana se rumeneste ,depinde de cuptor)
Se pudreaza cu zahar la final
Pofta buna si spor la gatit
luni, 1 septembrie 2014
Triunghiuri cu mere
Aveti nevoie de:
Aluat foietaj :
500 gr faina (aproximativ )
250 gr unt
4 lg ulei
un pahar apa
un varf cutit sare
(foietajul il puteti cumpara daca doriti)
Se amesteca ingredientele de mai sus (se lasa jumatate din unt) se face o coca potrivita ,se intinde apoi untul si se impatura ,se repeta operatiunea de cateva ori apoi se da la rece pus in folie cel putin o ora .
Pentru umplut :
5-6 mere mari
o jumatate lingurita scortisoara
un pahar zahar
stafide
Merele se curata de coaja ,si se taie in bucati mici ,se pun sa se caleasca putin cu zaharul iar la urma se adauga scortisoara (se lasa doar cateva minute ca sa se inmoaie merele)
Se taie aluatul de foietaj in dreptunghiuri (cel facut de casa se intinde la o grosime identica cu cel cumparat din comert )se umplu cu mere si se pun in aparatul de sandwiciuri ,se preseaza usor si se coc bine pe ambele parti pana se rumenesc .Se scot si se pudreaza cu zahar.O reteta usor de facut si nu iti ia mult timp .Dupa preferinta se pot adauga si stafide.
Se servesc atat calde cat si reci ,simple si bune
Pofta buna si spor la gatit
Aluat foietaj :
500 gr faina (aproximativ )
250 gr unt
4 lg ulei
un pahar apa
un varf cutit sare
(foietajul il puteti cumpara daca doriti)
Se amesteca ingredientele de mai sus (se lasa jumatate din unt) se face o coca potrivita ,se intinde apoi untul si se impatura ,se repeta operatiunea de cateva ori apoi se da la rece pus in folie cel putin o ora .
Pentru umplut :
5-6 mere mari
o jumatate lingurita scortisoara
un pahar zahar
stafide
Merele se curata de coaja ,si se taie in bucati mici ,se pun sa se caleasca putin cu zaharul iar la urma se adauga scortisoara (se lasa doar cateva minute ca sa se inmoaie merele)
Se taie aluatul de foietaj in dreptunghiuri (cel facut de casa se intinde la o grosime identica cu cel cumparat din comert )se umplu cu mere si se pun in aparatul de sandwiciuri ,se preseaza usor si se coc bine pe ambele parti pana se rumenesc .Se scot si se pudreaza cu zahar.O reteta usor de facut si nu iti ia mult timp .Dupa preferinta se pot adauga si stafide.
Se servesc atat calde cat si reci ,simple si bune
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)