marți, 25 martie 2014

Cozonac impletit cu 3 umpluturi diferite


Ingrediente pentru 2 cozonaci :
600 gr faina
50 gr drojdie
60 gr zahar
250 ml lapte
3 oua
100 gr unt
o lingurita zeama de lamaie
o lingurita sare
un ou pentru uns cozonacul
zahar pudra pentru ornat

1.Pentru prima umplutura
100 gr alune macinate
100 ml lapte
40 gr zahar
un pachet zahar vanilat
un praf de scortisoara
un praf de sare
o lingurita rom

2.Pentru a doua umplutura
100 gr  mac macinat
100 ml lapte
50 gr zahar
o lingurita rom

3.Pentru a treia umplutura
300 gr rahat taiat marunt
100 gr stafide

Dupa ce se framanta bine aluatul se lasa la dospit o ora  apoi se imparte compozitia in 3 parti egale ,se umplu apoi se ruleaza si se impletesc ,se dau cu ou se pun in tava pe hartie de copt ,se mai lasa cam 30 de minute sa creasca apoi  se da la cuptor circa o ora si 30 minute.
Eu am facut acesti cozonaci cu stafide ,nuca si rahat ,la primul cozonac facut prima data nu am mai apucat sa fac si poze :)













Pofta buna si spor la gatit


Aripioare de pui cu legume mexicane si smantana

Aveti nevoie de :

4 aripi de pui (se pot folosi si pulpe sau piept de pui dupa preferintele fiecaruia)
sare ,piper si busuioc dupa gust
ulei pentru prajit


Pentru sosul cu legume aveti nevoie de :

500 gr legume mexicane
5 lg smantana
o lg faina
sare si piper dupa gust
o lg vegeta


Aripile de pui se condimenteaza  cu sare,piper si busuioc apoi se prajesc cateva minute in uleiul incins pe ambele parti ,se scot pe prosoape de hartie si se lasa deoparte.
Legumele mexicane se pun la fiert in apa cu vegeta cam 20 min ,se scurg apoi de apa ,apoi se pun intr-o tigaie se adauga 2 lg ulei se calesc putin ,se adauga faina amestecata cu smantana ,sare si piper dupa gust .
Se servesc alaturi de aripioare si patrunjel verde




Pofta buna si spor la gatit

luni, 24 martie 2014

Covrigi de casa

Aveti nevoie de :

1 kg faina alba
un cub drojdie
o lingurita sare
mac sau cascaval


Se amesteca ingredientele de mai sus ,apoi se lasa aluatul sa creasca cam o ora si jumatate ,se ia cate o bucata mica si se fac forme de covrigi ,se pun in apa clocotita cateva secunde apoi se pun intr-o tava cu hartie de copt se pune sare ,mac sau cascaval .Se dau la cuptor 25 minute pana ce devin aurii ,Se scot si se servesc atat calzi cat si reci.

Pofta buna si spor la gatit

Prajitura cu urda

Aveti nevoie de :

500 g faina
250 g unt
150 g zahar
1 galbenus
1 praf de copt
2 linguri cacao
un varf cutit sare

Pentru umplutura aveti nevoie de :

1 kg  urda
3 oua +albusul ramas
10 lg zahar
2 plicuri vanilie sau 2 lg esenta vanilie


Se cerne faina si cacaua ,se adauga praful de copt ,untul ,zaharul ,galbenusul si sarea .Se amesteca bine toate apoi se pune aluatul in folie si se lasa la rece pana pregatim umplutura .




Urda se amesteca cu ouale batute  ,zaharul si vanilia .






Se pune foaie de copt in tava ,se imparte aluatul in doua  parti egale si se da pe razatoarea mare  pana se umple fundul tavii ,se pune umplutura se niveleaza apoi se rade cealalta parte de aluat peste crema .
Se da la cuptor 45-50 minute la foc potrivit.
Are un aspect  deosebit si un gust minunat.Se taie bucati potrivite si se poate servi .





Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 19 martie 2014

Salata frantuzeasca cu chiftelute

Pentru salata aveti nevoie de: 1 kg cartofi ,4 oua ,4 lg smantana ,100 gr cascaval ras,sare dupa gust.
Pentru chiftelute aveti nevoie de: 500 gr carne toccata de pui ,un ou ,sare ,piper dupa gust ,patrunjel verde,3 catei de usturoi ,o ceapa mica .
Mai aveti nevoie de ulei pentru prajit chitelutele .

Cartofii se fierb in coaja ,apoi se curata si se taie cubulete.Ouale se fierb se curata si se taie felii.Cascavalul se da prin razatoare.
Se amesteca toate iar la urma se pune smantana ,se condimenteaza cu sare si piper.

Carnea de pui se amesteca cu oul batut ,ceapa taiata marunt,usturoiul pisat ,sare si piper dupa gust iar la urma patrunjelul .Se fac chiftelute mici si se prajesc in ulei.Se scot pe un prosop sa se scurga de surplusul de ulei .

Se servesc alaturi de salata frantuzeasca .




Pofta buna si spor la gatit

marți, 18 martie 2014

Friptura de porc cu legume si sos de soia

Aveti nevoie de : 1 kg carne de porc ,sare si piper,sos de soia ,legume mexicane ,100 gr unt,ulei pentru prajit. Carnea de porc se taie felii groase ,se bat cu ciocanul sa ramana la maxim 1 cm ,se condimenteaza cu sare si piper .Se incinge bine uleiul apoi se pun la prajit bucatile de carne cateva minute pe ambele parti .Se adauga la final 3 lingurite sos de soia si o cana de apa ,se lasa pana scade destul sa ramana un sos mai gros . Legumele se calesc in untul topit si se mai pune putina sare . Sosul de soia fragezeste carnea si e foarte gustoasa si aromata ,o idee de cina usoara si rapida .
Pofta buna si spor la gatit

luni, 17 martie 2014

Tort aromat cu banane

Aveti nevoie de: 6 oua ,6 lg zahar,4 lg faina alba ,2 lg cacao,un praf de copt,un varf cutit sare. Crema : un plic crema de vanilie Dr.Oetker,250 ml frisca ,bombonele colorate ,3 banane potrivite. Pentru insiropat blatul aveti nevoie de: 2 sticlute esenta de rom,2lg zahar ,o cana si jumatate apa . Se separa albusele de galbenuse ,se bat spuma tare , se adauga zaharul ,praful de copt si sarea ,galbenusele,iar la urma faina amestecata cu cacaua .Se amesteca usor si se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt ,se pune la cuptor aproximativ 35-40 minute.Se scoate blatul si se lasa la rece apoi se taie in 3 parti egale.
Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.Frisca se mixeaza bine .Se pune prima foaie inapoi in forma ,se insiropeaza bine ,se pune crema ,banane taiate bucati mici ,a doua foaie se insiropeaza bine ,frisca ,a treia foaie ,se insiropeaza apoi se da la rece pana a doua zi .
Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu putina frisca si bombonele colorate .
E un tort care se face destul de usor dar e bun si aromat . Pofta buna si spor la gatit