duminică, 1 decembrie 2013
Tort cu ciocolata ,frisca si fructe
Aveti nevoie de :
8 oua,8 linguri zahar,7 linguri faina ,o lingura amidon alimentar,un varf cutit sare ,un praf de copt
Se bat albusele spuma ,se adauga zaharul pe rand cate o lingura.Galbenusele se amesteca cu sarea ,amidonul si praful de copt .Se adauga la albuse ,se amesteca usor,la urma faina , apoi se pune blatul intr-o tava rotunda la copt aproximativ 35-40 minute
Se scoate blatul din forma se lasa la rece apoi se taie in 3 parti egale.
Pentru crema aveti nevoie de :
o cutie 500 ml frisca,2 plicuri de crema cu ciocolata (care se prepara conform instructiunilor de pe plic),2 plicuri gelatina de 10 gr(se prepara cu putina apa calda pana la omogenizarea completa ),o conserva ananas sunfood (se poate pune si alt compot dupa gustul fiecaruia),2 banane,o portocala si kiwi
Frisca se bate bine ,se poate adauga putin zahar daca vreti mai dulce ,crema se prepara separat ,fructele se taie in bucati potrivite.Gelatina se imparte in doua ,o parte se pune in frisca iar cealalta parte in crema .
Aranjare:
Se pune folie in tava in care a copt blatul se pune prima foaie se insiropeaza cu compot ,se pune un strat de banane si ananas,un rand de frisca ,un rand de crema ,a doua foaie se insiropeaza ,se pun din nou fructe ,frisca si crema ,apoi a treia foaie care nu se mai insiropeaza deaorece se inmoaie de la crema .Se imbraca cu folia si se da la rece o ora .Se rastoarna pe un platou si orneaza cu frisca ,fructe si crema .
E foarte bun si aromat acest tort ,merita facut
Pofta buna !
Pizza Sunfood 7
Aveti nevoie de :
o jumatate cub mic drojdie, o lingurita sare,o cana apa calda ,faina cat cuprinde pentru un aluat bun de intins.Se lasa la dospit cam 30 minute apoi se intinde in tava ,se mai lasa 15 minute apoi se da la cuptor 20 minute.Se scoate si se da un strat de pasta de rosii sau bulion ,fiecare ce aveti ,cascaval ras si sunca,sare si piper dupa gust , apoi am impartit foaia in 7 felii si am pus pe fiecare cate un produs sunfood .... 7 produse delicioase si gustoase Se da din nou la cuptor 10 minute apoi se poate servi
Au iesit feliile de pizza foarte bune dar in special cele cu peste au fost ...yammyy...merita sa incercati si voi .
Pofta buna!
sâmbătă, 30 noiembrie 2013
Omleta la cuptor cu mazare si ciuperci Sunfood
Aveti nevoie de :
5 oua,
200 g mazare SunFood,
100 gr ciuperci Sunfood,
1/2 ardei gras galben/rosu,
patrunjel,
sare,
piper,
1 lingura ulei de masline,
parmezan/cascaval,
Scurgem mazarea, taiem ciupercile si ardeiul gras in cubulete mici si le punem la calit intr-o tigaie antiaderenta in care am adaugat 1 lingura de ulei de masline, pentru 3-4 minute.
Stingem focul si le lasam sa se raceasca.
Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam 1 varf de cutit de sare in albusuri si le mixam foarte bine. Mixam galbenusurile 2-3 minute, apoi le amestecam cu legumele complet reci. Adaugam sare si piper dupa gust.
Adaugam mixul de legume si galbenusuri si patrunjelul tocat fin in albusurile mixate si le incorporam cu grija, amestecand de jos in sus.
Tapetam o forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si ulterior stoarsa foarte bine si adaugam compozitia pentru omleta in tava. O nivelam cu grija si o coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15 minute.
O scoatem din tava si o asezam pe un gratar sa se raceasca cateva minute, apoi inlaturam cu grija hartia de copt, o taiem in bucatele micute si o servim pudrata cu parmezan ras sau cascaval.
Eu nu am mai pus ca erau tare bune feliile calde de omleta fara cascaval.
Pofta buna!
joi, 28 noiembrie 2013
Salata de paste cu ton Sunfood
Aveti nevoie de:
200 g paste format scurt,
1 conserva ton in suc propriu,
10 frunze proaspete busuioc,
2 lingurite capere in otet (eu am pus in loc de capere masline verzi,)
5-6 fire de patrunjel,
3-4 linguri ulei de masline,
1 ardei iute uscat (optional),
sare,
piper,
Punem o oala plina cu apa pe foc, adaugam putin ulei de masline si o acoperim cu capac.
Cand apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita cu sare si pastele. Le fierbem conform instructiunilor de pe punga. Important este sa fierbem pastele al dente.
Scurgem pastele si le trecem printr-un jet de apa foarte rece, apoi le lasam sa se scurga.
Spalam patrunjelul si frunzele de busuioc, le stergem si le tocam marunt.
Scurgem tonul si il sfaramam cu furculita. Il adaugam peste pastele reci si foarte bine scurse, adaugam patrunjelul si busuiocul tocate si caperele taiate in bucatele micute si amestecam bine.
Condimentam salata de paste cu ulei de masline, sare si putin piper proaspat macinat si o servim.
Pofta buna!
Tort rasturnat cu ananas Sunfood
Aveti nevoie de:
300 g faina de porumb,
225 g unt,
150 g zahar,
4 oua mari,
140 ml suc de ananas,
1 plic praf de copt,
1 plic zahar vanilat,
40 g unt,
150 g zahar brun(eu am pus zahar tos)
Topim untul intr-o tigaie antiaderenta, apoi adaugam zaharul brun. Amestecam din cand in cand, pe foc mic, pana cand obtinem un caramel aramaiu omogen. Daca doriti un caramel mai blon, puteti folosi zahar rafinat, dar gustul va fi mult mai putin parfumat.
Turnam caramelul intr-o forma antiaderenta detasabila, tapetata cu unt si hartie de copt (doar pe fundul tavii). Asezam rondelele de ananas pe intreaga suprafata a formei.
Pentru aluat, mixam untul la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat, pana obtinem o crema fina.
Adaugam pe rand cele 4 oua, mixand bine dupa adaugarea fiecarui ou. Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam treptat in aluatul de unt. La sfarsit, adaugam sucul de ananas si mixam pana obtinem o compozitie omogena. Turnam aluatul peste feliile de ananas si il nivelam cu grija.
Coacem tortul in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru circa 25-30 minute. Inainte de a-l scoate din cuptor, introducem in centrul tortului o scobitoare. Daca aceasta iese curata, totul este copt.
Dupa ce l-am scos din cuptor, il rasturnam imediat pe un platou si il lasam sa se raceasca. Inainte sa il servim, il pudram cu zahar pudra vanilat si il ornam cu putina frisca.
Pofta buna!
luni, 25 noiembrie 2013
Quiche cu mazare Sunfood
Aveti nevoie de :
250 gr faina ,o lingurita sare,o lingurita praf de copt,100 ml apa calda,100 ml ulei
Se amesteca ingredientele de mai sus si se face un aluat numai bun de intins.
Se pune aluatul intins intr-o forma rotunda ,se ridica putin marginile si se da la copt cam 20 minute
Se adauga apoi urmatoarele ingrediente:
225 gr mazare
o lingura ceapa tocata ,
70 gr bacon(puteti pune carnaciori afumati ),2 oua,180 gr ricotta,20 gr cascaval ras ,sare si piper dupa gust
Se amesteca toate si se pun peste aluat(eu l-am copt cam pe jumatate apoi am adaugat restul ingredientelor sa fiu sigura ca imi iese tarta ,facand-o prima data ..e ceva normal )
La final am mai ras putin cascaval,e o tarta super delicioasa ,merita facuta mereu
Pofta buna!
duminică, 24 noiembrie 2013
SCONES CU MAZARE SUNFOOD
AVETI NEVOIE DE :
150 GR LAPTE
UN VARF CUTIT SARE
UN VARF CUTIT BICARBONAT
UN PRAF DE COPT
UN OU
40 ML ULEI
100 GR MAZARE
100 GR CASCAVAL SAU PARMEZAN
PIPER
FAINA CAT CUPRINDE PENTRU UN ALUAT BUN DE INTINS
SE AMESTECA INGREDIENTELE DE MAI SUS SI LA URMA SE ADAUGA MAZAREA PENTRU A NU SE ZDROBI
.
CU UN PAHAR SE TAIE CERCULETE SI SE PUN IN TAVA PE HARTIE DE COPT LA DISTANTA MAI MARE INTRE ELE ,EU LE-AM UNS CU OU BATUT PENTRU O CLUOARE MAI FRUMOASA .SE LASA PANA SE RUMENESC APROXIMATIV 25 MINUTE APOI SE INTORC ,SE MAI LASA PUTIN SI SE SCOT PE UN PLATOU .
SE SERVESC ATAT CALDE CAT SI RECI
POFFTA BUNA !
Abonați-vă la:
Postări (Atom)