joi, 28 noiembrie 2013
Salata de paste cu ton Sunfood
Aveti nevoie de:
200 g paste format scurt,
1 conserva ton in suc propriu,
10 frunze proaspete busuioc,
2 lingurite capere in otet (eu am pus in loc de capere masline verzi,)
5-6 fire de patrunjel,
3-4 linguri ulei de masline,
1 ardei iute uscat (optional),
sare,
piper,
Punem o oala plina cu apa pe foc, adaugam putin ulei de masline si o acoperim cu capac.
Cand apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita cu sare si pastele. Le fierbem conform instructiunilor de pe punga. Important este sa fierbem pastele al dente.
Scurgem pastele si le trecem printr-un jet de apa foarte rece, apoi le lasam sa se scurga.
Spalam patrunjelul si frunzele de busuioc, le stergem si le tocam marunt.
Scurgem tonul si il sfaramam cu furculita. Il adaugam peste pastele reci si foarte bine scurse, adaugam patrunjelul si busuiocul tocate si caperele taiate in bucatele micute si amestecam bine.
Condimentam salata de paste cu ulei de masline, sare si putin piper proaspat macinat si o servim.
Pofta buna!
Tort rasturnat cu ananas Sunfood
Aveti nevoie de:
300 g faina de porumb,
225 g unt,
150 g zahar,
4 oua mari,
140 ml suc de ananas,
1 plic praf de copt,
1 plic zahar vanilat,
40 g unt,
150 g zahar brun(eu am pus zahar tos)
Topim untul intr-o tigaie antiaderenta, apoi adaugam zaharul brun. Amestecam din cand in cand, pe foc mic, pana cand obtinem un caramel aramaiu omogen. Daca doriti un caramel mai blon, puteti folosi zahar rafinat, dar gustul va fi mult mai putin parfumat.
Turnam caramelul intr-o forma antiaderenta detasabila, tapetata cu unt si hartie de copt (doar pe fundul tavii). Asezam rondelele de ananas pe intreaga suprafata a formei.
Pentru aluat, mixam untul la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat, pana obtinem o crema fina.
Adaugam pe rand cele 4 oua, mixand bine dupa adaugarea fiecarui ou. Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam treptat in aluatul de unt. La sfarsit, adaugam sucul de ananas si mixam pana obtinem o compozitie omogena. Turnam aluatul peste feliile de ananas si il nivelam cu grija.
Coacem tortul in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru circa 25-30 minute. Inainte de a-l scoate din cuptor, introducem in centrul tortului o scobitoare. Daca aceasta iese curata, totul este copt.
Dupa ce l-am scos din cuptor, il rasturnam imediat pe un platou si il lasam sa se raceasca. Inainte sa il servim, il pudram cu zahar pudra vanilat si il ornam cu putina frisca.
Pofta buna!
luni, 25 noiembrie 2013
Quiche cu mazare Sunfood
Aveti nevoie de :
250 gr faina ,o lingurita sare,o lingurita praf de copt,100 ml apa calda,100 ml ulei
Se amesteca ingredientele de mai sus si se face un aluat numai bun de intins.
Se pune aluatul intins intr-o forma rotunda ,se ridica putin marginile si se da la copt cam 20 minute
Se adauga apoi urmatoarele ingrediente:
225 gr mazare
o lingura ceapa tocata ,
70 gr bacon(puteti pune carnaciori afumati ),2 oua,180 gr ricotta,20 gr cascaval ras ,sare si piper dupa gust
Se amesteca toate si se pun peste aluat(eu l-am copt cam pe jumatate apoi am adaugat restul ingredientelor sa fiu sigura ca imi iese tarta ,facand-o prima data ..e ceva normal )
La final am mai ras putin cascaval,e o tarta super delicioasa ,merita facuta mereu
Pofta buna!
duminică, 24 noiembrie 2013
SCONES CU MAZARE SUNFOOD
AVETI NEVOIE DE :
150 GR LAPTE
UN VARF CUTIT SARE
UN VARF CUTIT BICARBONAT
UN PRAF DE COPT
UN OU
40 ML ULEI
100 GR MAZARE
100 GR CASCAVAL SAU PARMEZAN
PIPER
FAINA CAT CUPRINDE PENTRU UN ALUAT BUN DE INTINS
SE AMESTECA INGREDIENTELE DE MAI SUS SI LA URMA SE ADAUGA MAZAREA PENTRU A NU SE ZDROBI
.
CU UN PAHAR SE TAIE CERCULETE SI SE PUN IN TAVA PE HARTIE DE COPT LA DISTANTA MAI MARE INTRE ELE ,EU LE-AM UNS CU OU BATUT PENTRU O CLUOARE MAI FRUMOASA .SE LASA PANA SE RUMENESC APROXIMATIV 25 MINUTE APOI SE INTORC ,SE MAI LASA PUTIN SI SE SCOT PE UN PLATOU .
SE SERVESC ATAT CALDE CAT SI RECI
POFFTA BUNA !
vineri, 11 octombrie 2013
Sandvis cu ton Sunfood Fructe si Legume
Aveti nevoie de :
2 felii de paine taiate frumos
o conserva ton Sunfood
putin unt
salata verde
cateva feliute cremvusti pui
Se aranjeaza frumos apoi se poate servi
Pofta buna !
marți, 24 septembrie 2013
Prajitura cu stafide si frisca
Aveti nevoie de :
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
putin praf de copt
un varf cutit sare
4 piersici din compot
100 gr stafide
300 ml frisca
100 gr nuca de cocos
sirop din compot
2 plicuri gelatina
Se bat albusele bine se adauga zaharul ,galbenusele si la urma praful de copt si faina .Se taie in bucati mici piersicile ,se pun in blat se adauga si stafidele apoi se da la copt cam 30 minute.Se scoate blatul se lasa la racit,se insiropeaza cu compot , apoi se pune frisca batuta amestecata inainte cu nuca de cocos si gelatina .Se da la rece pana a doua zi (daca rezista pana atunci :) ...apoi se serveste
Pofta buna <3
Cuburi cu cacao si nuca de cocos
Averti nevoie de :
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
coaja rasa de lamaie sau portocala
Se face un blat simplu apoi se taie in cubulete dupa racire.
Pentru glazura aveti nevoie de :
4 linguri cacao
un pahar zahar
o cana apa calda (sau lapte incalzit putin )
2 sticlute esenta de rom
nuca de cocos 200 gr
Se amesteca cacaua cu apa calduta (laptele) esenta de rom si zaharul pana la omogenizarea completa ,se dau cuburile prin aceasta compozitie apoi prin nuca de cocos .
Se pot servi dupa ce stau putin la rece
Pofta buna si spor la gatit <3
Abonați-vă la:
Postări (Atom)