Buna
In urma cu vreo cateva luni am mai facut aceasta reteta delicioasa dar nu am facut poze din lipsa de ..timp :) asa ca am refacut-o si acum o scriu si aici pentru voi ,e destul de simpla si foarte buna ,e fina si aromata
Pentru blat aveti nevoie de :
6 oua
5 lg apa rece
6 lg zahar
4 lg ulei
4 lg faina alba
2 lg cacao
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
Albusurile se bat spuma ,se adauga apa rece si zaharul .Galbenusurile se amesteca separat cu sarea ,praful de copt si uleiul .Se adauga cate putin la compozitia de albusuri si se amesteca .La final se adauga cacaua amestecata cu faina alba .Se pune blatul intr-o tava la copt ,se da la cuptor in jur de 20-25 de minute la 160 grade .
Crema :
600 ml frisca Meggle
5 lg pline cu miere
esenta de vanilie o l-ta
esenta de portocale o l-ta
3 l-te gelatina (inmuiata bine in putina apa calduta )
Se bate frisca cu mixerul ,se adauga esentele si mierea iar la final gelatina .
Decor
O cutie finetti (eu am pus una mica )
200 gr nuca
8 lg zahar
zaharul se caramelizeaza ,se adauga nuca apoi dupa racire se zdrobeste cat mai marunt
Asamblare :
Blatul se pune inapoi in tava cu folie ,se insiropeaza (eu am folosit suc ) se pune jumatate din crema de frisca ,peste am pus nutella (se poate folosi un pos sau cu lingura ) jumatatea a doua de crema si deasupra nuca zdrobita .Se lasa la rece cateva ore apoi se poate servi .
P.S La gust seamana putin cu Kinder felie de lapte ,deci e gustoasa :)
Pofta buna si spor la gatit !