duminică, 9 decembrie 2018

Supa cremoasa cu fasole si ciolan

Aveti nevoie de :

o bucata ciolan de porc (cam 500 gr)
o conserva fasole boabe Sun Food
250 gr fasole boabe fiarta
3-4 morcovi
o bucata mica telina
o ceapa
3 catei usturoi 
1/2 l-ta boia
1/2 l-ta cimbru
2-3 foi de dafin
un varf cutit sare
un varf cutit piper cu usturoi Kotany
pasta de ardei iute o l-ta
200 ml bulion
patrunjel verde









Se pun intr-o cratita morcovii,telina ,ceapa si usturoiul.Se adauga putin ulei si se calesc ,se adauga carnea taiata bucatele ,foile de dafin si piperul ,Se adauga apa cam 1.5 L si se lasa sa fiarba ,Cand sunt fierte toate se adauga fasolea din conserva si fasolea boabe (se face pasta cu blenderul ) si bulionul .La final se mai adauga condimente si patrunjel verde .Este o supa cremoasa tare gustoasa .


Pofta buna si spor la gatit

vineri, 30 noiembrie 2018

Rulada cu mascarpone

Aveti nevoie de :

250 gr biscuiti
100 gr zahar
2 lg cacao
o sticluta esenta rom
100 ml lapte
50 gr unt
















Laptele ,zaharul ,cacaua ,untul si esenta de rom se pun intr-o cratita si se fierb.Cand da in clocot se ia deoparte si se adauga biscuiti sfaramati foarte bine.Se amesteca pana se omogenizeaza toate ingredientele .Se lasa deoparte .

Crema

500 gr mascarpone
60 gr zahar pudra
40 gr nuca de cocos
o conserva fructe tropicale (fara zeama )
2 l-te gelatina

Se mixeaza mascarpone cu zaharul ,se adauga nuca de cocos si la final gelatina (inmuiata bine inainte cu putina apa calda )


Se pregateste o tava de chec ,se pune folie si primul strat de biscuiti ,se apasa bine cu dosul unei linguri ,se adauga crema ,fructele tropicale iar la final restul de biscuiti ,se apasa usor cu folia si se da la rece pana a doua zi ,cand se poate taia felii frumoase


Pofta buna si spor la gatit

duminică, 8 aprilie 2018

Prajitura cu ciocolata

Aveti nevoie de :


270 gr zahar
100 gr unt
3 l-te cacao













Toate acestea se pun pe foc si se amesteca continuu pana la topirea completa a zaharului.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca aproape complet ,se adauga pe rand cate un galbenus (4 bucati )


Din compozitia de mai sus se scot 14 linguri care se amesteca cu 4 albusuri batute spuma ,1/2 praf de copt ,un varf cutit sare si o cana de faina .Se amesteca usor cu o spatula si se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se da la copt 25 de minute.Se lasa blatul in tava pana la racirea completa .


Crema :

100 gr unt
100 gr ciocolata neagra
100 gr nuca



Compozitia ramasa se pune din nou pe foc ,se adauga untul ,ciocolata si la urma nuca (se rupe in bucati sa nu fie asa de mare ) .Se pune crema peste blat ,se intinde uniform si se lasa la rece pana a doua zi .


Pofta buna si spor la gatit



luni, 26 martie 2018

Cremes la pahar

Un desert pe care multi il stiu dar sub forma de foi si crema la mijloc ..eu am ales sa il fac putin diferit iar finalul este super dragut si bun













Pentru cele doua foi care se zdrobesc

150 gr faina
125 gr unt
1 ou
100 gr smantana


Toate se amesteca si se imparte aluatul in doua parti egale ,care se coc pe fundul unei tavi unse cu unt si tapetate cu faina .


Crema :

o cana si jumatate lapte (aproximativ 350 ml lapte )
4 lg zahar
esenta lamaie (sau coaja rasa )
4 lg faina
2 galbenuse (albusele se bat separat )

Se amesteca bine apoi pe abur pana ce se intareste  compozitia ,se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga albusurile batute spuma .
Se iau pahare (de care va plac ) se pune un strat de foi zdrobite foarte bine ,crema ,foi zdrobite,crema si foi ..se decoreaza cu felii de capsune si o frunza verde ,contrastul este spectaculos iar gustul delicios


Pofta buna si spor la gatit

luni, 12 martie 2018

Briose cu ciocolata si glazura alba

Asa cum multi dintre voi stiti ..Briosele sunt preferatele mele si cum fac o noua reteta o si postez pe blog ...asa ca uite de ce aveti nevoie pentru a obtine niste briose pufoase si bune cu ciocolata



Pentru aproximativ 10 bucati :

1 ou
150 ml lapte
2 lg cacao
100 gr zahar
50 gr unt
150 gr faina alba
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
esenta rom







Se amesteca zaharul cu untul si oul,se adauga pe rand celelalte ingrediente pana se omogenizeaza bine ,la final faina cate putin .Se imparte compozitia in 10 parti egale (daca voi considerati ca este prea putin in forma de briosa puteti imparti in 8 compozitia ).
Se da la cuptor 35 de minute .Se lasa sa se raceasca de tot apoi se face glazura


Glazura

150 gr ciocolata alba
25 gr unt
2 lg lapte

Se glazureaza apoi se pot pune deasupra bomboane colorate pentru un aspect mai dragut


Pofta buna si spor la gatit

luni, 22 ianuarie 2018

Tarta cu vanilie si fructe tropicale

Aveti nevoie de :

Pentru tarta :

125 gr unt
125 gr zahar
125 gr faina
3 oua intregi
esenta vanilie
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
















Se amesteca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand ouale ,praful de copt, sarea ,vanilia si la urma faina .Va iese o compozitie putin moale ,se pune in forma de tarta tapetata cu unt si faina  (eu am pus in forma de tort ) si se da la cuptor 25 minute.Se scoate si se lasa la racit.

Crema :

un plic crema pentru tarta
un plic frisca (sau 150 ml frisca lichida batuta separat )
2 l-te gelatina
2 lg zahar

Se prepara crema conform instructiunilor de pe ambalaj ,se adauga frisca batuta separat ,zaharul si la urma gelatina .Se amesteca  usor toate si se pun peste tarta racita .Se lasa la rece pana ce se intareste crema .


Decor:

o conserva  fructe tropicale Sun Food
5 l-te gelatina

Compotul de la fructele tropicale se pun intr-un vas la foc mic ,se adauga gelatina si se amesteca pana ce este putin fierbinte.Se lasa sa se racoreasca putin si cand incepe sa se intareasca se adauga fructele si se pune peste crema .Se lasa sa se intareasca pana  a doua zi .


Pofta buna si spor la gatit

duminică, 14 ianuarie 2018

Briose cu ciocolata alba

Aveti nevoie de:

100 gr unt
100 gr zahar pudra
2 oua intregi
o lamaie mica (coaja rasa si zeama ,eu am pus si putina coaja rasa de lime )
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
100 gr bucati mici de ciocolata alba
200 gr faina

Decor
fructe tropicale ,frisca si bucati mici de ciocolata












Untul se freaca spuma cu zaharul pudra ,se adauga pe rand ouale ,sarea si praful de copt .La urma faina si bucatile de ciocolata .Se amesteca usor si se pun in forme de briose .Din aceasta compozitie mi-au iesit 10 bucati .Se orneaza cu frisca ,ciocolata si fructe tropicale


Pofta buna si spor la gatit