Aveti nevoie de :
o vanata mare
3-4 ardei mai mici
o ceapa potrivita
100 gr ciuperci
100 gr carne tocata de porc
2 oua
sare ,piper si Maggi legume dupa gust
2 morcovi
2 lg ulei
Vanata se coace ,ardeii , ceapa ,ciupercile si morcovii se taie marunt .Se pune intr-o tigaie mare ceapa si se caleste putin in ulei ,se adauga pe rand carnea tocata ,ardeii ,morcovii si la urma ciupercile. si vanata (tocata putin ) .Se condimenteaza cu sare ,piper si Maggi legume dupa gust .Se lasa sa se raceasca compozitia ,se scurge de surplusul de zeama lasat , apoi se adauga ouale batute .Se pune intr-o tava (eu am folosit cea de cozonaci ) pe hartie de copt compozitia iar deasupra coaja de la vanata .Se acopera cu hartia de copt ,se apasa putin si se coace 40 de minute .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 27 august 2016
marți, 23 august 2016
Magia Maggi continua in noua provocare si Editie ,,Prieteni de-ai casei ,,
Bine v-am regasit
In urma cu un an si ceva am castigat un loc binemeritat in prima editie Prieteni de-ai casei pe pagina Maggi Romania ...aici gasiti toate detaliile :
http://bucatarialuialy.blogspot.ro/2015/03/calatorie-culinara-alaturi-de-maggi.html
...cum a fost ...cum am cunoscut oameni frumosi si cum am petrecut alaturi de echipa si 7 fete minunate la Bucuresti ,premiul cel mare fiind o zi de rasfat alaturi de Maggi ...pot spune ca a fost ceva magic ...si minunat ....
Recent am fost placut surprinsa sa fiu sunata de o persoana tare draguta din partea Maggi Romania sa ma anunte ca am primit un premiu ...despre ce era vorba oare ? sincer banuiam ca am vazut deja la alte fete din prima editie ce au primit si sincer speram si eu ...era vorba de un aparat foto nou ...eu aveam unul vechi (are ceva ani ) si nu prea imi placea cum ieseau pozele cu el dar dupa zeci de poze facute la un preparat alegeam cateva care aratau mai bine si dupa prelucrarea lor le postam pe blog.
Asa ca in ziua respectiva am fost vizitata de doua persoane dragute care mi-au adus premiul ...
Aveam asa multe emotii ca nu prea am reusit sa leg cateva vorbe (se vede si la mica filmare facuta ) ...eu care sunt tare vorbareata si sociabila ...abia am spus cate ceva :))
Dupa cateva secunde bune am reusit totusi sa deschid coletul si sa imi vad noul aparat foto care ma surprins tare placut ...alaturi de accesorii si indicatii cum se foloseste ,este un aparat super care face pozele exact cum mi-am dorit de ceva vreme ....
Mergand la munca la scurt timp nu am avut prea mult timp sa studiez dar a doua zi m-am uitat la toate ,incet si pe rand invatand cum se foloseste mai exact ...si de atunci suntem cei mai buni prieteni ...fac poze mereu ..la preparate ...la peisaje ..la flori ..fetitei mele ...chiar si la o nunta avuta recent am facut poze mirilor si nuntasilor ..au iesit minunate ...cu siguranta aparatul are magia celor de Maggi ,deoarece sunt perfecte ...il iubesc si e al meu ,de aceea le multumesc din suflet celor din Echipa Maggi pentru bucuria imensa facuta si cu siguranta nu ii voi dezamagi ...voi fi in continuare alaturi de ei si de condimentele pe care le folosesc mereu ....mai jos gasiti si cateva poze cu bunatatile facute de cand am aparatul iar diferenta se vede cu siguranta
Multumesc Maggi ,va imbratisez cu drag
P.S Le doresc tuturor care citesc aceste randuri sa participe cu incredere la noua Editie ,,Prieteni de-ai casei ,, unde gasiti doar oameni frumosi si veseli ,o familie mare si unita care se mareste pe zi ce trece ,va asteptam !!! click pe linkul de mai jos
https://www.facebook.com/MaggiRomania/?fref=ts
In urma cu un an si ceva am castigat un loc binemeritat in prima editie Prieteni de-ai casei pe pagina Maggi Romania ...aici gasiti toate detaliile :
http://bucatarialuialy.blogspot.ro/2015/03/calatorie-culinara-alaturi-de-maggi.html
...cum a fost ...cum am cunoscut oameni frumosi si cum am petrecut alaturi de echipa si 7 fete minunate la Bucuresti ,premiul cel mare fiind o zi de rasfat alaturi de Maggi ...pot spune ca a fost ceva magic ...si minunat ....
Recent am fost placut surprinsa sa fiu sunata de o persoana tare draguta din partea Maggi Romania sa ma anunte ca am primit un premiu ...despre ce era vorba oare ? sincer banuiam ca am vazut deja la alte fete din prima editie ce au primit si sincer speram si eu ...era vorba de un aparat foto nou ...eu aveam unul vechi (are ceva ani ) si nu prea imi placea cum ieseau pozele cu el dar dupa zeci de poze facute la un preparat alegeam cateva care aratau mai bine si dupa prelucrarea lor le postam pe blog.
Asa ca in ziua respectiva am fost vizitata de doua persoane dragute care mi-au adus premiul ...
Aveam asa multe emotii ca nu prea am reusit sa leg cateva vorbe (se vede si la mica filmare facuta ) ...eu care sunt tare vorbareata si sociabila ...abia am spus cate ceva :))
Dupa cateva secunde bune am reusit totusi sa deschid coletul si sa imi vad noul aparat foto care ma surprins tare placut ...alaturi de accesorii si indicatii cum se foloseste ,este un aparat super care face pozele exact cum mi-am dorit de ceva vreme ....
Mergand la munca la scurt timp nu am avut prea mult timp sa studiez dar a doua zi m-am uitat la toate ,incet si pe rand invatand cum se foloseste mai exact ...si de atunci suntem cei mai buni prieteni ...fac poze mereu ..la preparate ...la peisaje ..la flori ..fetitei mele ...chiar si la o nunta avuta recent am facut poze mirilor si nuntasilor ..au iesit minunate ...cu siguranta aparatul are magia celor de Maggi ,deoarece sunt perfecte ...il iubesc si e al meu ,de aceea le multumesc din suflet celor din Echipa Maggi pentru bucuria imensa facuta si cu siguranta nu ii voi dezamagi ...voi fi in continuare alaturi de ei si de condimentele pe care le folosesc mereu ....mai jos gasiti si cateva poze cu bunatatile facute de cand am aparatul iar diferenta se vede cu siguranta
Multumesc Maggi ,va imbratisez cu drag
P.S Le doresc tuturor care citesc aceste randuri sa participe cu incredere la noua Editie ,,Prieteni de-ai casei ,, unde gasiti doar oameni frumosi si veseli ,o familie mare si unita care se mareste pe zi ce trece ,va asteptam !!! click pe linkul de mai jos
https://www.facebook.com/MaggiRomania/?fref=ts
Mancare de legume cu chiftelute de porc
Aveti nevoie de:
o vanata potrivita
200 gr fasole verde
o ceapa
4-5 ardei
2-3 rosii
100 gr mazare boabe
Maggi Legume
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
Vanata si ceapa se curata ,Ardeii se taie rondele ,rosiile felii ,vanata cubulete ,fasolea in bucati potrivite iar ceapa solzi .
Se pune ceapa in ulei sa se caleasca putin pana isi schimba culoarea in auriu ,se adauga fasolea verde ,si apa cat sa le acopere ,se condimenteaza cu maggi legume si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine fasolea .Se adauga vanata ,ardeii si mazarea .La final se adauga rosiile felii si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute.Se mai adauga condimente la final .Este o mancare delicioasa cu legume si satioasa pe care am servit-o cu chiftelute de porc .
Pofta buna si spor la gatit
o vanata potrivita
200 gr fasole verde
o ceapa
4-5 ardei
2-3 rosii
100 gr mazare boabe
Maggi Legume
sare si piper dupa gust
2 lg ulei
Vanata si ceapa se curata ,Ardeii se taie rondele ,rosiile felii ,vanata cubulete ,fasolea in bucati potrivite iar ceapa solzi .
Se pune ceapa in ulei sa se caleasca putin pana isi schimba culoarea in auriu ,se adauga fasolea verde ,si apa cat sa le acopere ,se condimenteaza cu maggi legume si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine fasolea .Se adauga vanata ,ardeii si mazarea .La final se adauga rosiile felii si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute.Se mai adauga condimente la final .Este o mancare delicioasa cu legume si satioasa pe care am servit-o cu chiftelute de porc .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 15 august 2016
Ciorba de fasole verde
Aveti nevoie de :
fasole verde
2 rosii
un ardei
o ceapa
2 morcovi
Maggi Bors
piper
sare
putin patrunjel verde
Fasolea se curata ,se taie in bucati potrivite ,se pune intr-o oala cu apa (aproximativ 2 l) .Se condimenteaza cu putina sare .Se adauga ceapa taiata in doua ,ardeiul taiat felii si morcovii cubulete sau taiati doar in doua .
Se lasa sa fiarba apoi aproximativ 40 de minute ,se adauga rosiile taiate cubulete si patrunjelul tocat marunt .Se condimenteaza cu piper si bors la final .Este o ciorba care se face destul de repede si e de sezon .
Pofta buna si spor la gatit
fasole verde
2 rosii
un ardei
o ceapa
2 morcovi
Maggi Bors
piper
sare
putin patrunjel verde
Fasolea se curata ,se taie in bucati potrivite ,se pune intr-o oala cu apa (aproximativ 2 l) .Se condimenteaza cu putina sare .Se adauga ceapa taiata in doua ,ardeiul taiat felii si morcovii cubulete sau taiati doar in doua .
Se lasa sa fiarba apoi aproximativ 40 de minute ,se adauga rosiile taiate cubulete si patrunjelul tocat marunt .Se condimenteaza cu piper si bors la final .Este o ciorba care se face destul de repede si e de sezon .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 14 august 2016
Vinete umplute la cuptor
Aveti nevoie de :
o bucata vanata mare (sau doua mai mici )
1/2 ceapa
1/2 ardei rosu
100 gr ciuperci (eu am avut din acelea negre ,foarte bune )
50 gr cascaval razuit
un pahar mic orez fiert
o lingura ulei
sare ,piper si Maggi secretul Gustului de Legume
Vanata se taie in doua ,se scoate mijlocul ,se sareaza si se pipereza dupa gust .Se lasa deoparte pana se pregateste umplutura .Bucatile de vanata ,ceapa si ardeiul rosu se taie marunt.Se pun intr-o tigaie si se calesc cu o lingura ulei.Se adauga orezul si condimente dupa gust .Se umplu jumatatile de vanata iar deasupra cascaval razuit .Se da la cuptor 40 de minute .Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci
Pofta buna si spor la gatit
o bucata vanata mare (sau doua mai mici )
1/2 ceapa
1/2 ardei rosu
100 gr ciuperci (eu am avut din acelea negre ,foarte bune )
50 gr cascaval razuit
un pahar mic orez fiert
o lingura ulei
sare ,piper si Maggi secretul Gustului de Legume
Vanata se taie in doua ,se scoate mijlocul ,se sareaza si se pipereza dupa gust .Se lasa deoparte pana se pregateste umplutura .Bucatile de vanata ,ceapa si ardeiul rosu se taie marunt.Se pun intr-o tigaie si se calesc cu o lingura ulei.Se adauga orezul si condimente dupa gust .Se umplu jumatatile de vanata iar deasupra cascaval razuit .Se da la cuptor 40 de minute .Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 5 august 2016
Prajitura cu prune si nuca
Aveti nevoie de :
3 oua
un pachet unt
8 lg zahar
o st esenta rom
150 ml lapte
300 gr faina
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
8-10 prune
100 gr nuca
Albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul ,galbenusurile ,sarea si praful de copt.Se adauga laptele cate putin si untul (sa fie moale ).La final esenta de rom si faina .Va iese un aluat mai moale.Se pune in tava tapetata cu hartie de copt .Deasupra se pun jumatati de prune si nuca zdrobita dupa preferinta ,putin zahar peste nuca si se da la cuptor 45 de minute .Este o prajitura pufoasa si aromata ,o noua inventie reusita ca de obicei
Pofta buna si spor la gatit
3 oua
un pachet unt
8 lg zahar
o st esenta rom
150 ml lapte
300 gr faina
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
8-10 prune
100 gr nuca
Albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul ,galbenusurile ,sarea si praful de copt.Se adauga laptele cate putin si untul (sa fie moale ).La final esenta de rom si faina .Va iese un aluat mai moale.Se pune in tava tapetata cu hartie de copt .Deasupra se pun jumatati de prune si nuca zdrobita dupa preferinta ,putin zahar peste nuca si se da la cuptor 45 de minute .Este o prajitura pufoasa si aromata ,o noua inventie reusita ca de obicei
Pofta buna si spor la gatit
marți, 2 august 2016
Rulada de legume cu sunca si cascaval
Aveti nevoie de :
2 cartofi potriviti
un morcov
o ceapa rosie potrivita
2 oua
sare si piper
Se razuiesc cartofii cruzi ,se elimina zeama lasata de ei ,morcovul se razuieste iar ceapa se taie cat mai marunt .Se amesteca toate ,se condimenteaza cu sare si piper iar la urma se adauga ouale batute bine.Se intinde compozitia pe o hartie de copt in tava ,se niveleaza si se coace aproximativ 35 de minute.
Pentru umplut :
crema de unt (un tub ,se poate pune crema de branza sau branza de burduf )
100 gr cascaval razuit
cateva felii sunca
sare si piper
Dupa coacere se lasa foaia sa se raceasca putin ,apoi se pune un strat de crema de unt ,sunca si cascaval (se lasa putin pentru decor ) .Se da din nou la cuptor 10 -15 minute .Se lasa sa se raceasca apoi se serveste taiata felii .
2 cartofi potriviti
un morcov
o ceapa rosie potrivita
2 oua
sare si piper
Se razuiesc cartofii cruzi ,se elimina zeama lasata de ei ,morcovul se razuieste iar ceapa se taie cat mai marunt .Se amesteca toate ,se condimenteaza cu sare si piper iar la urma se adauga ouale batute bine.Se intinde compozitia pe o hartie de copt in tava ,se niveleaza si se coace aproximativ 35 de minute.
Pentru umplut :
crema de unt (un tub ,se poate pune crema de branza sau branza de burduf )
100 gr cascaval razuit
cateva felii sunca
sare si piper
Dupa coacere se lasa foaia sa se raceasca putin ,apoi se pune un strat de crema de unt ,sunca si cascaval (se lasa putin pentru decor ) .Se da din nou la cuptor 10 -15 minute .Se lasa sa se raceasca apoi se serveste taiata felii .
Abonați-vă la:
Postări (Atom)