vineri, 29 iulie 2016

Tort cu piscoturi si crema caramel

Aveti nevoie de :

Piscoturi de casa (sau cumparate )
Un plic crema caramel Dr Oetker
4  l-te gelatina
300  ml frisca
un plic stafide
2 st esenta de rom
o nectarina pentru decor
o ceasca cafea
4 lg zahar








Crema se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj ,frisca se bate bine apoi se amesteca cu crema ,la final o sticluta esenta de rom si gelatina inmuiata bine in putina apa calduta si stafidele .


Se ia o forma rotunda ,se inmoaie piscoturile in apa cu cafea ,esenta de rom si  zahar (nu foarte mult ca se inmoaie mai ales cele de casa ) si se pun imprejurul formei ,se pune un rand de piscoturi si pe fundul formei ,se pune jumatate din compozitia de crema ,din nou un rand de piscoturi si restul de crema .Deasupra se orneaza cu felii de nectarina ,se da la rece cateva ore apoi se scoate din forma si se poate servi .Un desert rapid si racoros de vara ..dar mai ales delicios si aromat .


Pofta buna si spor la gatit

Prajitura cu crema engleza si sos caramel

Azi am avut pofta de ceva dulce si am vrut initial sa fac ceva cu nuca multa (ca am destula ) ..dar ...m-am razgandit si am inventat o noua reteta ..combinatii reusite si de data aceasta :))

Aveti nevoie  de :

6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare









Se separa ouale.Se bat bine albusurile cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,sarea si praful de copt ,la urma faina amestecata inainte cu cacaua.Se pune blatul intr-o tava dreptunghiulara si se da la copt aproximativ 35-40 de minute .Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie blatul in 3 foi egale .


Crema engleza :

4 galbenusuri
7 lg zahar
400 ml lapte
un pachet unt
2 lg amidon
3 lingurite gelatina
o st esenta de vanilie


Se amesteca galbenusurile  cu zaharul ,se adauga amidonul ,laptele si esenta de vanilie .Se pun pe foc (la foc mic ) si se amesteca continuu pana ce se ingroasa compozitia .Se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga untul cate putin .Gelatina se incalzeste putin in apa calduta si se adauga la crema .Toata crema se mixeaza cateva minute .


Sos caramel:
5 lg zahar
50 gr unt
un pahar mic frisca

Se caramelizeaza zaharul ,se adauga frisca  si la urma untul ,va iese un sos delicios ,nu foarte gros


Aranjare :
 In tava in care a copt blatul se pune folie apoi foaie (se insiropeaza fiecare cu suc natural ),crema ,foaie ,crema ,foaie .Se acopera cu folia se apasa putin si se lasa la rece cateva ore .Se rastoarna si se pune deasupra sosul caramel facut intre timp .Decor bomboane colorate .Este atat de moale si pufoasa ca se topeste in gura ,se face si destul de repede ,va recomand si voua aceasta noua reteta inventata .

Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 20 iulie 2016

Fursecuri fragede cu vanilie

Aveti nevoie de :

200 gr unt
65 gr zahar pudra
2-3 plicuri vanilie si putina esenta de vanilie
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
190 gr faina










Se mixeza untul cu zaharul pana la topirea completa a acestuia .se adauga vanilia si esenta de vanilie iar la urma sarea ,praful de copt si faina .Se fac cu posul forme de care doriti .In mijloc la fiecare fursec se pune cate o cireasa (eu am avut din compot ) sau alte fructe care sa nu lase zeama multa .
Se dau la copt aproximativ 40 de minute .Mi-au iesit aproximativ 34 de bucati .Se scot se pudreaza cu zahar sau putin zahar brun deasupra si sos de ciocolata .Sunt foarte fragede si tare gustoase .


Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 16 iulie 2016

Tort cu miere si rom

Aveti nevoie de:

5 oua
5 lg zahar
putina esenta rom
4 lg faina
3 l-te ness
1/2 praf de copt
un varf cutit sare

Crema :

250 ml frisca
150 ml miere
o sticluta esenta de rom
2 lg dulceata de trandafiri
o cutie iaurt 400 gr
4 l-te gelatina












Se separa ouale.Se bat albusurile spuma cu zaharul ,se adauga romul si nessul ,sarea si praful de copt .La final galbenusurile si faina .Se pune blatul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute .Se raceste si se taie in doua .
Crema :Frisca se bate spuma ,se adauga mierea lichida ,esenta de rom, dulceata de trandafiri si iaurtul .Se mixeaza bine toate si la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calda .
Se pune prima foaie in tava in care a copt ,crema si foaia a doua .Se apasa usor si se da la rece cateva ore .O noua reteta delicioasa si racoroasa de vara .

Pofta buna si spor la gatit

marți, 5 iulie 2016

Prajitura cu caise

O noua zi ..o noua inventie  asa ca va invit la ceva dulce si parfumat de vara cu ..caise proaspete

Aveti nevoie de:

4 oua
un pachet unt
4 lg smantana
6 lg zahar
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
6 lg faina
coaja de lamaie
vanilie
6-7 caise












Untul se freaca spuma cu zaharul ,se adauga ouale intregi pe rand ,smantana ,vanilia si lamaia ,praful de copt si sarea .Se amesteca bine toate ,se adauga la final faina .
Se pregateste o tava ,se pune compozitia in ea iar deasupra caisele taiate in bucati potrivite.Se da la cuptor 40 de minute.Se decoreaza cu zahar brun si se serveste calda ,e aromata si parfumata

sâmbătă, 25 iunie 2016

Tort cu cafea si fructe de padure

In ultima perioada nu am mai reusit sa fac ceva dulce ..asa ca azi mi-am luat revansa ,simteam nevoia de un ..tort si ..l-am facut ,e tare bun si racoros exact cum avem nevoie cu totii in perioada verii ..asa ca am amestecat diverse chestii bune si a iesit ce se vede ...o inventie dulce si aromata ...

Aveti nevoie de:

5 oua
5 lg zahar
2 l-te cafea naturala
2 lg cacao
3 lg faina
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
o sticluta esenta de rom













Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga pe rand celelalte ingrediente ,se lasa la final cacaua si faina .Se amesteca usor apoi se pune blatul intr-o forma rotunda de tort .Se coace la foc potrivit cam 20-25 minute .Se scoate si se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 3 foi egale .

Crema :

2 cutii mici de iaurt
2 lg nuca de cocos
3 lg zahar brun
3 lg lapte praf
un pahar mare de apa minerala
un plic crema cafea Dr Oetker
5 l-te gelatina
fructe de padure dupa gust

Se mixeaza crema la plic cu apa minerala ,pe rand se adauga restul ingredientelor iar la final gelatina inmuiata bine in apa calduta .


Aranjare: In forma in care sa copt blatul ,se pune o foaie ,crema ,foaie ,crema ,foaie si restul de crema ramasa .Se decoreaza cu fructe si putin zahar brun .Se da la rece cateva ore apoi se poate servi ,un desert de vara delicios .

Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 28 mai 2016

Tort cu ness si iaurt

Pentru blat aveti nevoie de:

4 oua
4 lg zahar
1 lingura cacao
2 lingurite ness
un varf cutit sare
1/2 praf de copt
3 lg faina

















Se separa ouale.Galbenusurile se freaca bine cu sarea ,praful de copt si nessul .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga compozitia de galbenusuri si la urma faina ( amestecata si cernuta ) si cacaua .Se pune blatul intr-o forma rotunda si se coace 30 minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in doua parti egale sau cum va place voua ,eu le-am taiat dar nu chiar egale :))


Crema : un plic crema vanilie (se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj)
150 ml frisca
2 cutii iaurt simplu 185 gr
2 lg zahar (eu am mai adaugat deoarece iaurtul este acrisor )
o canita stafide
4 lingurite gelatina
o esenta vanilie

Frisca se bate ,crema se prepara cum scrie pe ambalaj ,iaurtul se amesteca cu zaharul ,apoi toate se amesteca si la final se adauga stafidele ,vanilia si gelatina (incalzita bine inainte in putin suc ,compot sau apa ).Se mixeaza bine toate sa se incorporeze gelatina .

Aranjare:
Foaie maro,crema toata ,foaie maro .Se bate putin forma ca sa se prinda crema de foi ,Deasupra am facut glazura de caramel si fructe ,dar puteti orna cu ce va place .


Pofta buna si spor la gatit