Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
500 de grame carne de porc
100 gr pesmet
o lamaie (doar coaja )
100 gr cascaval
o lingurita rozmarin
putina sare de mare sau sare simpla
ulei pentru prajit
2 oua
Carnea de porc se feliaza cat mai subtire ,se bate putin cu ciocanul ,se sareaza si se pipereaza .Se lasa deoparte .Cascavalul se razuieste cat mai fin posibil .Lamaia se da pe razatoarea fina .Pesmetul se cerne .Ouale se bat bine cu putina sare .Faina alba se cerne .Se ia cate o felie de carne ,se da prin faina ,apoi ou batut si pesmetul care se amesteca inainte cu cascavalul razuit ,coaja rasa de lamaie si rozmarinul .Se prajesc intr-o tigaie cu ulei bine incins maxim 2 minute pe o parte si alte doua minute pe cealalta parte .Se scot pe prosoape de hartie ca sa se scurga de surplusul de ulei .Se servesc cu legume sau piure de cartofi .
Pofta buna si spor la gatit
joi, 24 martie 2016
sâmbătă, 12 martie 2016
Friptura de porc cu chilli
Aveti nevoie de:
400 gr carne de porc
2 lingurite boia dulce
1/ 2 lingurita chilli
200 gr ciuperci
o ceapa
5-6 bucati usturoi
o cana vin alb
4 lg smantana
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
ulei
Carnea de porc se taie in bucati mici ,se condimenteaza cu sare ,piper ,boia si chilli.Se prajeste in putin ulei ,se lasa deoparte .Ceapa si usuroiul taiate marunt se calesc si ele .Se scot si se pun in uleiul ramas ciupercile taiate fasii .Se amesteca toate si se adauga vinul .Se lasa sa scada putin si se pune smantana .Este o mancare tare gustoasa plina de arome ,se serveste aceasta friptura cu piure de cartofi.Se presara patrunjel verde deasupra
Pofta buna si spor la gatit
400 gr carne de porc
2 lingurite boia dulce
1/ 2 lingurita chilli
200 gr ciuperci
o ceapa
5-6 bucati usturoi
o cana vin alb
4 lg smantana
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
ulei
Carnea de porc se taie in bucati mici ,se condimenteaza cu sare ,piper ,boia si chilli.Se prajeste in putin ulei ,se lasa deoparte .Ceapa si usuroiul taiate marunt se calesc si ele .Se scot si se pun in uleiul ramas ciupercile taiate fasii .Se amesteca toate si se adauga vinul .Se lasa sa scada putin si se pune smantana .Este o mancare tare gustoasa plina de arome ,se serveste aceasta friptura cu piure de cartofi.Se presara patrunjel verde deasupra
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 2 martie 2016
Ciocolata de casa
In urma cu aproximativ un an am incercat sa fac ciocolata de casa (e preferata sotului )..dar cum reteta a fost gresita am transformat ciocolata in ..tort de ciocolata ...in urma cu doua zile am zis sa incerc o noua reteta si initial am fost cam dezamagita (de felul meu nu fac retete copiate de la altii iar aceasta e o regula la mine ) am modificat-o putin si a iesit cam moale ...am pus-o la rece pana a doua zi si inca nu se intarise cum trebuia si am decis ca azi sa o transform in ..prajitura sau tort si ...surpriza ...e tare asa cum trebuie ,se poate taia sau rupe si e minunata ..asa ca va recomand sa o faceti si voi ..dar ...va trebui sa asteptati doua zile ca sa o serviti :)
Aveti nevoie de:
250 gr lapte praf
3 lg cacao
400 gr zahar
100 gr unt
100 ml apa
120 gr stafide ,goji si jujube (dar puteti pune nuci ,alune ,fistic ...ce va place ..etc )
Apa cu zaharul si untul se pun pe foc cateva minute pana ce se vede ca sa topit zaharul cu untul ,se mai lasa 2-3 minute apoi se ia jos si se adauga laptele praf si cacaua (cernute impreuna inainte ) si la final fructele .Se amesteca foarte bine apoi intr-o tava se pune compozitia pe o folie si se lasa la frigider ...exact cum am spus ...doua zile ,se va intari si e minunata si delicioasa
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
250 gr lapte praf
3 lg cacao
400 gr zahar
100 gr unt
100 ml apa
120 gr stafide ,goji si jujube (dar puteti pune nuci ,alune ,fistic ...ce va place ..etc )
Apa cu zaharul si untul se pun pe foc cateva minute pana ce se vede ca sa topit zaharul cu untul ,se mai lasa 2-3 minute apoi se ia jos si se adauga laptele praf si cacaua (cernute impreuna inainte ) si la final fructele .Se amesteca foarte bine apoi intr-o tava se pune compozitia pe o folie si se lasa la frigider ...exact cum am spus ...doua zile ,se va intari si e minunata si delicioasa
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 28 februarie 2016
Biscuiti fragezi
Aceasta reteta o am de foarte mult timp si chiar daca am mai facut-o nu am scris-o si pe blog asa ca ...ia venit randul ,sunt biscuiti tare fragezi ca ti se topesc in gura nu alta ,va invit sa incercati si voi reteta ,merita
Aveti nevoie de:
200 gr untura
2 oua
6 lg zahar
un plic praf de copt
2 plicuri vanilie
coaja rasa de lamaie si zeama (doar de la o jumatate de lamaie )
500 gr faina
1/2 lingurita sare
Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana ce va iese o coca numai buna de intins .Se imparte in 3 parti egale ca sa va fie mai usor sa o intindeti .Se intinde foaie nu foarte subtire ca se rupe si se fac forme de care va plac.Eu am ales cateva doar (chiar daca am foarte multe ) si dupa ce ii coaceti aproximativ 15 minute ,se pudreaza cu zahar .Se servesc calzi .
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
200 gr untura
2 oua
6 lg zahar
un plic praf de copt
2 plicuri vanilie
coaja rasa de lamaie si zeama (doar de la o jumatate de lamaie )
500 gr faina
1/2 lingurita sare
Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana ce va iese o coca numai buna de intins .Se imparte in 3 parti egale ca sa va fie mai usor sa o intindeti .Se intinde foaie nu foarte subtire ca se rupe si se fac forme de care va plac.Eu am ales cateva doar (chiar daca am foarte multe ) si dupa ce ii coaceti aproximativ 15 minute ,se pudreaza cu zahar .Se servesc calzi .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 23 februarie 2016
Ciocolata Bounty (reteta proprie )
Imi plac tare mult aceste ciocolatele delicioase si am decis sa imi fac propria reteta si am reusit ,sunt delicioase si moi si ..va las pe voi sa incercati reteta mea
Aveti nevoie de:
un pac unt
100 gr lapte praf
130 gr nuca de cocos
50 ml frisca
4 lg zahar pudra
Ciocolata topita pentru final ,aproximativ 300 gr
Se amesteca bine untul cu zaharul ,se adauga laptele praf ,frisca si nuca de cocos .Va iese o compozitie destul de tare ,se modeleaza batoanele ,se dau la rece minim o ora .Ciocolata se topeste ,apoi fiecare baton se da prin ciocolata topita si se pune din nou la rece .Sunt tare bune ...eu zic ca mult mai bune decat cele cumparate .
Pofta buna si spor la gatit
Aveti nevoie de:
un pac unt
100 gr lapte praf
130 gr nuca de cocos
50 ml frisca
4 lg zahar pudra
Ciocolata topita pentru final ,aproximativ 300 gr
Se amesteca bine untul cu zaharul ,se adauga laptele praf ,frisca si nuca de cocos .Va iese o compozitie destul de tare ,se modeleaza batoanele ,se dau la rece minim o ora .Ciocolata se topeste ,apoi fiecare baton se da prin ciocolata topita si se pune din nou la rece .Sunt tare bune ...eu zic ca mult mai bune decat cele cumparate .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 21 februarie 2016
Tort cu inghetata
Stiu ca inca nu a venit vara dar acest tort inventat e atat de bun ca nu mai conteaza in ce anotimp il servesti :))
Pentru blat aveti nevoie de:
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
1/2 praf de copt
2 plicuri vanilie
un varf cutit sare
Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,sarea si praful de copt.La final faina .Se pune in forma de tort tapetata inainte cu unt si faina si se coace 35 de minute.
Crema :
Un plic inghetata Dr Oetker cu fistic
Un plic inghetata Dr Oetker cu caise
Ambele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.La fiecare crema se adauga 2 lingurite gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .Se taie blatul in 3 parti egale .Foile se insiropeaza cu suc natural sau compot.
Aranjare: foaie ,crema caise ,foaie,crema fistic ,foaie
Decor: frisca cu colorant alimentar si fructe.Este un tort care se face destul de repede si e tare bun .
Pofta buna si spor la gatit
Pentru blat aveti nevoie de:
4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
1/2 praf de copt
2 plicuri vanilie
un varf cutit sare
Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,sarea si praful de copt.La final faina .Se pune in forma de tort tapetata inainte cu unt si faina si se coace 35 de minute.
Crema :
Un plic inghetata Dr Oetker cu fistic
Un plic inghetata Dr Oetker cu caise
Ambele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.La fiecare crema se adauga 2 lingurite gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .Se taie blatul in 3 parti egale .Foile se insiropeaza cu suc natural sau compot.
Aranjare: foaie ,crema caise ,foaie,crema fistic ,foaie
Decor: frisca cu colorant alimentar si fructe.Este un tort care se face destul de repede si e tare bun .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 20 februarie 2016
Saratele cu chimin si cascaval
Aveti nevoie de:
400 gr faina alba
100 gr unt
50 gr untura
o cutie mica iaurt simplu
un cub drojdie
o lingurita zahar
o lingurita sare
Pentru deasupra aveti nevoie de:
un ou
chimin si cascaval razuit
Se amesteca untura cu untul ,sarea si zaharul ,se adauga iaurtul si drojdia iar la urma faina .Se obtine o coca potrivita buna de intins.Se taie in doua ,se intinde cate o foaie destul de subtire (se vede si in poza ) se da cu ou batut ,se presara deasupra chimin iar foaia a doua se face la fel dar se pune cascaval razuit.Se dau la cuptor 40 de minute sau pana ce se rumenesc .
Sunt tare gustoase si se pot servi atat calde cat si reci .
Pofta buna si spor la gatit
400 gr faina alba
100 gr unt
50 gr untura
o cutie mica iaurt simplu
un cub drojdie
o lingurita zahar
o lingurita sare
Pentru deasupra aveti nevoie de:
un ou
chimin si cascaval razuit
Se amesteca untura cu untul ,sarea si zaharul ,se adauga iaurtul si drojdia iar la urma faina .Se obtine o coca potrivita buna de intins.Se taie in doua ,se intinde cate o foaie destul de subtire (se vede si in poza ) se da cu ou batut ,se presara deasupra chimin iar foaia a doua se face la fel dar se pune cascaval razuit.Se dau la cuptor 40 de minute sau pana ce se rumenesc .
Sunt tare gustoase si se pot servi atat calde cat si reci .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)