Aveti nevoie de:
un pachet spaghete
o conserva rosii Sunfood
o lingurita busuioc
2 bucati piept de pui
usturoi
sare si piper dupa gust
2-3 lg ulei pentru prajit
o lingura faina
2 foi de dafin
Spaghetele se fierb in apa cu sare ,apoi se clatesc bine cu apa rece.
Pieptul de pui se taie cubulete se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in putin ulei .Se adauga conserva de rosii , foile de dafin ,usturoiul zdrobit bine si busuiocul.Eu am mai adaugat si o lingura faina alba sa fie sosul mai gros .Se serveste cu spaghete ,e o mancare care se face repede si sunt foarte bune spaghetele cu acest sos.
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 28 februarie 2015
marți, 24 februarie 2015
Savarine cu cacao si dulceata de trandafiri
Aveti nevoie de:
2 oua
30 ml ulei
3 lingurite zahar
2 lingurite cacao
un varf cutit sare
150 ml lapte cald
o jumatate cub drojdie
zahar vanilat cu aroma de rom
un varf cutit praf de copt
250 gr faina
Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia apoi se adauga la faina ,se pune sarea ,praful de copt, ouale ,uleiul iar la urma cacaua .Se amesteca sa se incorporeze bine toate apoi se lasa la cald 30 minute .Se ia cu o lingura din aluat si se pun usor in forme de briose si se dau la cuptor aproximativ 40 minute sau pana trece testul scobitorii.Se scot din forme si se lasa sa se raceasca ,apoi se taie cate un capacel.Mie mi-au iesit 15 Savarine potrivite .
Pentru umplut :
Frisca 150 ml
Pentru sirop:
o cana apa
o sticluta esenta de rom
3 lg zahar
Pentru décor : dulceata de trandafiri
Dupa racirea completa a savarinelor ,se insiropeaza bine ,se scobesc putin ,se umplu cu frisca ,capacul deasupra si o lingurita dulceata de trandafiri.Sunt tare aromate iar combinatia dintre frisca ,blatul pufos cu cacao si dulceata de trandafiri e delicioasa ,am schimbat clasicele savarine in ceva mai bun
Pofta buna si spor la gatit
2 oua
30 ml ulei
3 lingurite zahar
2 lingurite cacao
un varf cutit sare
150 ml lapte cald
o jumatate cub drojdie
zahar vanilat cu aroma de rom
un varf cutit praf de copt
250 gr faina
Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia apoi se adauga la faina ,se pune sarea ,praful de copt, ouale ,uleiul iar la urma cacaua .Se amesteca sa se incorporeze bine toate apoi se lasa la cald 30 minute .Se ia cu o lingura din aluat si se pun usor in forme de briose si se dau la cuptor aproximativ 40 minute sau pana trece testul scobitorii.Se scot din forme si se lasa sa se raceasca ,apoi se taie cate un capacel.Mie mi-au iesit 15 Savarine potrivite .
Pentru umplut :
Frisca 150 ml
Pentru sirop:
o cana apa
o sticluta esenta de rom
3 lg zahar
Pentru décor : dulceata de trandafiri
Dupa racirea completa a savarinelor ,se insiropeaza bine ,se scobesc putin ,se umplu cu frisca ,capacul deasupra si o lingurita dulceata de trandafiri.Sunt tare aromate iar combinatia dintre frisca ,blatul pufos cu cacao si dulceata de trandafiri e delicioasa ,am schimbat clasicele savarine in ceva mai bun
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 7 februarie 2015
Rulada aperitiv cu branza si smantana
Aveti nevoie de:
Paine Graham
o cutie smantana
2 cutii branza cu smantana
25 gr gelatina
putin ardei rosu
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
Décor salam afumat , marar si cateva feliute de masline
Se pregateste o forma (eu am facut in tava de chec),se pune folie apoi felii de paine (taiate marginile ) una langa alta sa acopere fundul tavii.Crema de branza se amesteca cu smantana ,se razuieste putin ardei rosu ,se toaca patrunjel verde ,sare si piper dupa gust .La final se pune si gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .Se amesteca foarte bine pentru omogenizarea gelatinei apoi se pune peste paine.Se niveleaza si se pune deasupra alt strat de felii de paine.Se apasa putin apoi se acopera cu folia si se lasa la rece cateva ore .Se decoreaza cu salam afumat ,marar si masline.E un aperitiv tare gustos si numai bun pentru orice eveniment
Pofta buna si spor la gatit
Paine Graham
o cutie smantana
2 cutii branza cu smantana
25 gr gelatina
putin ardei rosu
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
Décor salam afumat , marar si cateva feliute de masline
Se pregateste o forma (eu am facut in tava de chec),se pune folie apoi felii de paine (taiate marginile ) una langa alta sa acopere fundul tavii.Crema de branza se amesteca cu smantana ,se razuieste putin ardei rosu ,se toaca patrunjel verde ,sare si piper dupa gust .La final se pune si gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .Se amesteca foarte bine pentru omogenizarea gelatinei apoi se pune peste paine.Se niveleaza si se pune deasupra alt strat de felii de paine.Se apasa putin apoi se acopera cu folia si se lasa la rece cateva ore .Se decoreaza cu salam afumat ,marar si masline.E un aperitiv tare gustos si numai bun pentru orice eveniment
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 6 februarie 2015
Biscuiti colorati cu nuca de cocos
Aveti nevoie de:
3 albusuri
8 lg zahar
6 lg faina
8 lg nuca de cocos
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
stafide (dupa preferinta)
colorant alimentar doar daca ii doriti mai altfel
Se bat albusurile pana ce devine o spuma tare ,se adauga zaharul si se continua cu mixerul ,la final se adauga nuca de cocos ,sarea ,faina si praful de copt.Prima tava i-am facut simpli iar la a doua tava am adaugat si cateva stafide .Am ales sa fac biscuitii colorati ca sunt mai interesanti.Se fac bilute se dau prin nuca de cocos ,se apasa putin cu mana in tava tapetata cu hartie de copt apoi se dau la cuptor aproximativ 15-20 minute sau pana ce sau rumenit putin deasupra.E un desert usor de facut si ies niste biscuiti tare buni .
Pofta mare si spor la gatit
3 albusuri
8 lg zahar
6 lg faina
8 lg nuca de cocos
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
stafide (dupa preferinta)
colorant alimentar doar daca ii doriti mai altfel
Se bat albusurile pana ce devine o spuma tare ,se adauga zaharul si se continua cu mixerul ,la final se adauga nuca de cocos ,sarea ,faina si praful de copt.Prima tava i-am facut simpli iar la a doua tava am adaugat si cateva stafide .Am ales sa fac biscuitii colorati ca sunt mai interesanti.Se fac bilute se dau prin nuca de cocos ,se apasa putin cu mana in tava tapetata cu hartie de copt apoi se dau la cuptor aproximativ 15-20 minute sau pana ce sau rumenit putin deasupra.E un desert usor de facut si ies niste biscuiti tare buni .
Pofta mare si spor la gatit
luni, 2 februarie 2015
Placinte cu ciuperci si cascaval
Aveti nevoie de:
un kg faina alba
un cub drojdie
o lingurita sare
apa cat cuprinde pentru un aluat de placinte
Se incalzeste putina apa ,se inmoaie drojdia si se adauga la faina .Se amesteca pana devine un aluat potrivit ,se presara putina faina ,se acopera cu un prosop si se lasa la cald 2 ore .
Umplutura :
100 gr cascaval ras
un borcan ciuperci Sunfood
sare
piper
Se ia cu o lingura din aluat ,se intinde se pune cascaval ras ,ciuperci ,sare si piper dupa gust ,se impatura si se coc in ulei incins.Se scot pe prosoape de bucatarie ,apoi se pot servi.Sunt simple si bune.
Pofta buna si spor la gatit
un kg faina alba
un cub drojdie
o lingurita sare
apa cat cuprinde pentru un aluat de placinte
Se incalzeste putina apa ,se inmoaie drojdia si se adauga la faina .Se amesteca pana devine un aluat potrivit ,se presara putina faina ,se acopera cu un prosop si se lasa la cald 2 ore .
Umplutura :
100 gr cascaval ras
un borcan ciuperci Sunfood
sare
piper
Se ia cu o lingura din aluat ,se intinde se pune cascaval ras ,ciuperci ,sare si piper dupa gust ,se impatura si se coc in ulei incins.Se scot pe prosoape de bucatarie ,apoi se pot servi.Sunt simple si bune.
Pofta buna si spor la gatit
Cozonac floare cu nuca
Aveti nevoie de:
un galbenus
o jumatate lingurita sare
6 lg zahar
un cub drojdie
zahar vanilat
140 gr iaurt
o cana lapte
coaja rasa de portocala
800 gr faina
Se dizolva drojdia in laptele caldut apoi se adauga restul ingredientelor,se face un aluat ca si pentru cozonac.Se pune un prosop curat peste vas si se lasa la cald minim o ora.
Umplutura:
nuca macinata
3 albusuri de ou
zahar dupa gust
coaja rasa de lamaie
Pentru uns deasupra un ou intreg
Se ia cate o bucata mica din aluat,se intinde in forma rotunda (eu am intins ,apoi cu o farfurie I-am dat dat forma rotunda.Se pune nuca (amestecata inainte cu albusurile batute spuma ,zaharul si coaja de lamaie),din nou foaie (se fac 5 foi) .Se pune in tava tapetata cu hartie de copt ,apoi se pune un pahar in mijloc si se taie .Se rasucesc de doua ori pentru a i se da forma de floare.Practic e ca un cozonac putin diferit ca si compozitie si forma .Frumos si gustos ,merita facut .Se unge deasupra cu ou batut si se da la cuptor aproximativ 40-45 minute sau pana ce are o crusta frumoasa .
Pofta buna si spor la gatit
un galbenus
o jumatate lingurita sare
6 lg zahar
un cub drojdie
zahar vanilat
140 gr iaurt
o cana lapte
coaja rasa de portocala
800 gr faina
Umplutura:
nuca macinata
3 albusuri de ou
zahar dupa gust
coaja rasa de lamaie
Pentru uns deasupra un ou intreg
Se ia cate o bucata mica din aluat,se intinde in forma rotunda (eu am intins ,apoi cu o farfurie I-am dat dat forma rotunda.Se pune nuca (amestecata inainte cu albusurile batute spuma ,zaharul si coaja de lamaie),din nou foaie (se fac 5 foi) .Se pune in tava tapetata cu hartie de copt ,apoi se pune un pahar in mijloc si se taie .Se rasucesc de doua ori pentru a i se da forma de floare.Practic e ca un cozonac putin diferit ca si compozitie si forma .Frumos si gustos ,merita facut .Se unge deasupra cu ou batut si se da la cuptor aproximativ 40-45 minute sau pana ce are o crusta frumoasa .
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 28 ianuarie 2015
Eclere cu ciocolata si crema de ananas
Aveti nevoie de:
4 oua
135 gr faina
120 ml ulei
un varf cutit sare
200 ml apa
putin praf de copt
90 gr ciocolata topita
Crema :
400 ml lapte
4 lg zahar
4 lg amidon alimentar
3 galbenusuri
100 gr unt
O conserva ananas Sunfood (doar ananasul facut piure la blender)
250 ml frisca
Pentru glazura ciocolata topita
Aluatul se face asa :
Apa ,uleiul si sarea se pun intr-o cratita pe foc si se lasa sa dea in clocot,se adauga faina toata si se amesteca repede pana se face ca un aluat moale.Se ia deoparte cratita si se lasa sa se raceasca putin .Ouale se adauga pe rand fiecare ou batut separat pana se incorporeaza bine ,pe urma praful de copt .Ultima data se pune si ciocolata topita (atentie sa nu fie fierbinte ,doar calduta).
Crema se prepara altfel:
Se pune pe foc intr-un cratita laptele si zaharul ,se lasa sa fiarba putin ,apoi se ia deoparte.Galbenusurile se amesteca cu amidonul si putin lapte rece (cam 2 linguri din cel pe care il puneti la fiert) sa se omogenizeze bine .Se adauga cate putin lapte fierbinte peste compozitia de galbenusuri apoi se pune din nou la fiert pana iese crema groasa si pufoasa.Se pune untul cate putin si piureul de ananas.
Din aluat se fac forme diferite de care doriti(eu am facut lungi si gogosele ) si se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor pana devin crocante si cresc ,cam 40-45 minute .Se scot ,se lasa sa se raceasca apoi se taie in jumatate .Se pune un rand de crema si un rand de frisca ,se acopera cu cealalta jumatate apoi deasupra ciocolata topita .E un desert fin si delicios ,imi plac eclerele foarte mult si imi place sa fac diverse combinatii de altfel minunate si aromate.Se lasa pana a doua zi ca sa se inmoaie cojile (pentru cine rezista numai) si se servesc alaturi de cei dragi .
Pofta buna si spor la gatit
4 oua
135 gr faina
120 ml ulei
un varf cutit sare
200 ml apa
putin praf de copt
90 gr ciocolata topita
Crema :
400 ml lapte
4 lg zahar
4 lg amidon alimentar
3 galbenusuri
100 gr unt
O conserva ananas Sunfood (doar ananasul facut piure la blender)
250 ml frisca
Pentru glazura ciocolata topita
Aluatul se face asa :
Apa ,uleiul si sarea se pun intr-o cratita pe foc si se lasa sa dea in clocot,se adauga faina toata si se amesteca repede pana se face ca un aluat moale.Se ia deoparte cratita si se lasa sa se raceasca putin .Ouale se adauga pe rand fiecare ou batut separat pana se incorporeaza bine ,pe urma praful de copt .Ultima data se pune si ciocolata topita (atentie sa nu fie fierbinte ,doar calduta).
Crema se prepara altfel:
Se pune pe foc intr-un cratita laptele si zaharul ,se lasa sa fiarba putin ,apoi se ia deoparte.Galbenusurile se amesteca cu amidonul si putin lapte rece (cam 2 linguri din cel pe care il puneti la fiert) sa se omogenizeze bine .Se adauga cate putin lapte fierbinte peste compozitia de galbenusuri apoi se pune din nou la fiert pana iese crema groasa si pufoasa.Se pune untul cate putin si piureul de ananas.
Din aluat se fac forme diferite de care doriti(eu am facut lungi si gogosele ) si se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor pana devin crocante si cresc ,cam 40-45 minute .Se scot ,se lasa sa se raceasca apoi se taie in jumatate .Se pune un rand de crema si un rand de frisca ,se acopera cu cealalta jumatate apoi deasupra ciocolata topita .E un desert fin si delicios ,imi plac eclerele foarte mult si imi place sa fac diverse combinatii de altfel minunate si aromate.Se lasa pana a doua zi ca sa se inmoaie cojile (pentru cine rezista numai) si se servesc alaturi de cei dragi .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)