sâmbătă, 13 decembrie 2014

Simfonie pufoasa cu ananas

Pentru doua foi aveti nevoie de:

75 gr unt
un varf cutit sare
4 oua
150 gr faina
250 ml apa

Pentru crema :
un plic crema Dr Oetker cu fructe de padure
250 ml frisca
ananas (o conserva Sunfood)











Se pune apa sa fiarba ,se adauga untul si sarea apoi faina la urma ,se amesteca repede sa nu faca cocoloase ,se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga pe rand cate un ou intreg .Se imparte compozitia in doua parti egale ,se intinde primul aluat pe o hartie de copt in tava in forma in care doriti.Se da la copt 20 de minute .Se coc ambele foi si se lasa deoparte.Crema se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj ,frisca se bate separat.
Se pune prima foaie ,un strat de crema ,un strat de frisca ,a doua foaie,crema si frisca ,intre foi se pun bucati de ananas .Deasupra se orneaza cu putina crema si frisca ,eu am pus  bomboane de ciocolata si Raffaelo,dar voi ornati cu ce va place

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 23 noiembrie 2014

Prajitura cu bulion

Pentru 5 foi aveti nevoie de:

9 lg ulei
9 lg bulion (sau pasta de tomate)
8 lg zahar
un plic praf de copt
un varf cutit sare
500 gr faina
coaja rasa de portocala
vanilie












Se amesteca ingredientele de mai sus pana va iese un aluat omogen bun de intins .Se face ca un sul si se taie in 5 parti egale,care se intind pe rand pe dosul unei tavi unse cu unt si tapetate cu faina si se coc 10-15 minute fiecare.

Se pun una peste alta pana se coc toate.

Crema :

un pachet unt
2-3 plicuri zahar vanilat
6 lg zahar
8 lg gris
400 ml lapte

Un borcan gem  de care va place

Laptele se pune la fiert si cand incepe sa clocote se adauga grisul in ploaie.se amesteca continuu ,se adauga zaharul si putina zeama de lamaie  (sa iasa putin acrisoara ),vanilia , se fierbe pana se ingroasa bine apoi se adauga untul si se amesteca usor pana la topirea completa a acestuia.

Se pune pe un platou prima foaie ,un strat de crema ,foaia nr 2 ,gem ,foaia nr 3 .crema ,foaia nr 4 ,gem si ultima foaie .Se apasa usor apoi se da la rece pana a doua zi ,este o reteta buna si se poate face si de post ,se scoate crema si se pune in schimb gem.Eu am taiat-o mai repede asa ca sa crapat putin prima foaie ca nu sa inmuiat destul :) deasupra se pune zahar pudra

Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 19 noiembrie 2014

Cornulete fragede cu gem

Aveti nevoie de :

un ou
200 ml apa
200 gr untura
2 lingurite otet
un praf de copt
200 gr zahar
un varf cutit sare
700 gr faina


Pentru umplut aveti nevoie de gem de prune
Mai aveti nevoie de 100 gr zahar pudra si cateva plicuri zahar vanilat














Se amesteca ingredientele de mai sus,se face o coca potrivita ,se imparte in mai multe bucati apoi fiecare bucata se intinde se pune un rand de gem ,se ruleaza apoi se taie bucati ,se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor 30 minute sau pana sau rumenit frumos ,se dau prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat .
Sunt tare fragede si delicioase .

Pentru a face aceste cornulete de post va recomand sa scoateti oul si in loc de untura folositi margarina unirea lichida  sau ulei.

Pofta buna si spor la gatit

luni, 17 noiembrie 2014

Prajitura caramel

Aveti nevoie de:

4 oua mari
4 lg zahar
3 lg faina
o lingura cacao
o jumatate plic praf de copt
un varf cutit sare
2-3 plicuri zahar vanilat
un plic gelatina (15 gr)











Pentru crema : un plic crema de caramel(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj)
Pentru glazura:un plic crema de ciocolata(se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj)
Pentru décor :boabe de struguri taiati in doua


Se separa ouale ,se bat albusele spuma cu zaharul,se adauga zaharul vanilat ,iar la urma galbenusele si faina amestecata cu cacaua.Se pune blatul intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 35-40 minute.Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua parti egale.Se pune folie in tava in care a copt blatul ,se pune prima foaie ,se insiropeaza cu suc natural (eu am pus suc de portocale ) ,crema caramel,a doua foaie ,iar deasupra crema de ciocolata(amestecata inainte bine cu gelatin )Se  decoreaza cu boabe de strucgure taiate in doua si se lasa la rece pana a doua zi.
E o prajitura care se face rapid si e aromata ,gustoasa si arata tare bine

Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Biscuiti grecesti

Aveti nevoie de:

140  ml vin alb
135  ml ulei
2-3 plicuri vanilie
un praf de copt
un varf cutit sare
250  gr zahar
1 kg faina (aproximativ )
200 ml lapte
un ou










Atentie : Acesti biscuiti grecesti se consuma cu lapte ,ceai sau ciocolata calda ,ies mai tari dar inmuiati in ceai sau lapte sunt deliciosi

Pentru glazura eu am folosit ciocolata topita si bomboane colorate

Se amesteca ingredientele de mai sus ,apoi se lasa putin sa se odihneasca.Am impartit compozitia in doua parti egale ,dupa ce am facut prima parte ,am decis sa mai adaug ceva la partea a doua ,adica 4 lg unt topit si o lingura untura (am mai adaugat putina faina cand am intins foaia )  si am mai facut inca o portie de biscuiti si au iesit fragezi si buni ,am hotarat sa ii las asa fara glazura ca sunt tare buni.

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 9 noiembrie 2014

Tort rece cu lamaie

Aveti nevoie de :

12 piscoturi (o jumatate pachet )
10 biscuiti picnic
un plic crema de lamaie (se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj)
un plic gelatina(15 gr)
compot de piersici (caise ) sau suc natural









Se pregateste o tava mica  sau forma de chec cu folie (eu am pus intr-un recipient de plastic ,am facut mai putin  )se pune un rand de piscoturi ,se pune cu o lingura compot,un strat de crema de lamaie, piscoturi din nou,crema iar la final biscuiti ,se mai pune putin compot si peste biscuiti sa se inmoaie bine.
Crema(dupa preparare ) se amesteca cu gelatina inmuiata bine in putina apa calduta si se omogenizeaza cu mixerul cateva minute .Se lasa  la rece ca sa se intareasca crema si sa o puteti taia felii.

E un desert fara coacere ,foarte simplu si tare aromat ,ma ales daca vi se anunta musafiri si nu aveti timp sa faceti o prajitura este desertul ideal cu care nu veti da gres .Pentru un tort mai mare dublati cantitatile de mai sus.Se poate decora cu frisca ,eu l-am lasat simplu .

Pofta buna si spor la gatit