Aveti nevoie de:
o jumatate varza cruda
o ceapa alba
250 gr carne tocata
4 lg ulei
o lingurita boia
o lingurita marar
o lingurita cimbrisor
o jumatate lingurita sare
piper dupa gust
2-3 foi de dafin
o jumatate lingurita sare de lamaie
o conserva rosii
un pahar orez
carnati picanti cateva fire
patrunjel pentru décor
Se curata ceapa ,se taie marunt si se caleste in ulei ,se adauga varza taiata fideluta ,orezul spalat ,carnea tocata ,se calesc toate 10-15 minute apoi se adauga condimentele si apa sa treaca peste toate.Se fierb la foc mic cel putin o ora .La final se pune si conserva de rosii si sarea de lamaie .Se serveste cu carnati picanti prajiti .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 11 octombrie 2014
Snitel de pui cu malai
Aveti nevoie de:
Un piept de pui
200 gr malai
200 gr faina alba
2 oua
sare si piper
ulei pentru prajit
Pieptul de pui se dezoseaza ,se taie felii si se bate bine cu ciocanul,se condimenteaza cu sare si piper.Se bat ouale bine cu putina sare ,se dau feliile de carne prin faina alba ,ou si faina de malai.Se prajesc in ulei incins pe ambele parti apoi se scot pe cateva prosoape de bucatarie sa se scurga bine de ulei.Este un preparat care se face repede si este tare gustos .
Pofta buna si spor la gatit
Un piept de pui
200 gr malai
200 gr faina alba
2 oua
sare si piper
ulei pentru prajit
Pieptul de pui se dezoseaza ,se taie felii si se bate bine cu ciocanul,se condimenteaza cu sare si piper.Se bat ouale bine cu putina sare ,se dau feliile de carne prin faina alba ,ou si faina de malai.Se prajesc in ulei incins pe ambele parti apoi se scot pe cateva prosoape de bucatarie sa se scurga bine de ulei.Este un preparat care se face repede si este tare gustos .
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 10 octombrie 2014
Prajitura cu nuca si sos caramel
Pentru 3 foi aveti nevoie de:
600 gr faina
o lg untura
un pac unt
2 oua
o jumatate plic praf de copt
o jumatate cub drojdie
o jumatate cana apa calduta (pt a inmuia drojdia)
2 lg zahar
un varf cutit sare
Pentru umplut foile aveti nevoie de:
un borcan gem de prune(sau alt gem de care va place)
200 gr nuca macinata
coaja rasa de lamaie
Ingredientele pentru foi se amesteca bine ,drojdia se inmoaie in apa calduta ,se adauga restul si se amesteca pana ce se obtine o coca buna de intins.Se imparte acest aluat in 3 parti egale.Se pune in tava hartie de copt,se intinde prima foaie ,se pune un strat de gem,nuca macinata si coaja rasa de lamaie ,se procedeaza la fel cu urmatoarea foaie ,urmand ca ultima sa acopere prajitura .Se da la copt 35-45 minute ,sau pana ce sa rumenit bine deasupra .Se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca putin apoi se pune sosul caramel (reteta se gaseste la postarea Mar in foietaj cu sos de caramel)
Pofta buna si spor la gatit
600 gr faina
o lg untura
un pac unt
2 oua
o jumatate plic praf de copt
o jumatate cub drojdie
o jumatate cana apa calduta (pt a inmuia drojdia)
2 lg zahar
un varf cutit sare
Pentru umplut foile aveti nevoie de:
un borcan gem de prune(sau alt gem de care va place)
200 gr nuca macinata
coaja rasa de lamaie
Pofta buna si spor la gatit
luni, 6 octombrie 2014
Pizza casei
Aveti nevoie de:
un ou
o cana lapte
un varf cutit sare
50 gr branza sau cascaval
200 gr faina
Se amesteca toate cele de mai sus,va iese un aluat moale aproximativ ca cel de clatite,se pune intr-o tava si se da la cuptor 35 minute .
Umplutura:
un ardei rosu
salam sau sunca
branza sau cascaval
porumb
rosii la conserva
sare si piper dupa gust
Sau puteti pune ceea ce va place voua
Se scoate blatul de pizza ,se pune un strat de rosii ,restul ingredientelor si se da din nou la cuptor cam 10-15 minute.Este o pizza mai deosebita si sper sa va placa .
Pofta buna si spor la gatit
un ou
o cana lapte
un varf cutit sare
50 gr branza sau cascaval
200 gr faina
Se amesteca toate cele de mai sus,va iese un aluat moale aproximativ ca cel de clatite,se pune intr-o tava si se da la cuptor 35 minute .
Umplutura:
un ardei rosu
salam sau sunca
branza sau cascaval
porumb
rosii la conserva
sare si piper dupa gust
Sau puteti pune ceea ce va place voua
Se scoate blatul de pizza ,se pune un strat de rosii ,restul ingredientelor si se da din nou la cuptor cam 10-15 minute.Este o pizza mai deosebita si sper sa va placa .
Pofta buna si spor la gatit
Mar in foietaj cu sos caramel
Aveti nevoie de:
6-7 mere potrivite
aluat foietaj( reteta se gaseste la mine pe blog sau il cumparati)
un ou
un varf cutit scortisoara
Sos caramel:
un pahar zahar
50 gr unt
un pahar mic frisca lichida
Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul.se intinde aluatul de foietaj se taie o fasie mai subtire si se imbraca marul,se procedeaza la fel cu toate merele.Se bate oul bine cu scortisoara si se ung toate merele,se dau la cuptor 35-40 minute sau pana ce au o culoare aurie .Se scot si se lasa deoparte.Pentru sosul caramel ,se topeste zaharul iar cand are o culoare frumoasa se adauga untul ,se amesteca pana la topire si la urma frisca lichida ,e un sos delicios si aromat.Se pune deasupra fiecarui mar 2-3 lg sos si se serveste imediat.Acest preparat se face chiar inainte de servire deoarece sosul este minunat atunci cald
Pofta buna si spor la gatit
6-7 mere potrivite
aluat foietaj( reteta se gaseste la mine pe blog sau il cumparati)
un ou
un varf cutit scortisoara
Sos caramel:
un pahar zahar
50 gr unt
un pahar mic frisca lichida
Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul.se intinde aluatul de foietaj se taie o fasie mai subtire si se imbraca marul,se procedeaza la fel cu toate merele.Se bate oul bine cu scortisoara si se ung toate merele,se dau la cuptor 35-40 minute sau pana ce au o culoare aurie .Se scot si se lasa deoparte.Pentru sosul caramel ,se topeste zaharul iar cand are o culoare frumoasa se adauga untul ,se amesteca pana la topire si la urma frisca lichida ,e un sos delicios si aromat.Se pune deasupra fiecarui mar 2-3 lg sos si se serveste imediat.Acest preparat se face chiar inainte de servire deoarece sosul este minunat atunci cald
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 5 octombrie 2014
Prajitura fantezie cu ananas
Aveti nevoie de:
230 gr biscuiti maruntiti bine
o conserva ananas
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
2 lg nuca de cocos
un varf cutit amoniu alimentar(sau putin praf de copt)
un varf cutit sare
250 ml frisca
un plic crema de lamaie
In poza apare si gelatina dar eu nu am mai folosit ca era tare si frisca si crema :) si sa taiat foarte bine prajitura
Se separa albusele de galbenuse si se bat spuma ,se adauga zaharul ,sarea ,iar la urma galbenusele ,amoniacul ,nuca de cocos si faina .Se pune blatul intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 30-35 minute.Se scoate blatul se lasa sa se raceasca putin si se taie in doua parti egale.
Se bate frisca bine ,crema de lamaie se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se pune in tava in care sa copt blatul ,folie se pune prima foaie ,se insiropeaza cu compotul de la ananas (jumatate doar ) se pune frisca amestecata cu biscuitii ,ananasul taiat bucati mici ,crema de lamaie si foaia a doua ,se insiropeaza cu restul din compot,se imbraca cu folia ,se apasa putin si se da la rece. cel putin o ora .Se orneaza cu frisca .Eu am adaugat in putina frisca colorant si am facut cu albastru.Fluturii sunt din martipan .
Pofta buna si spor sa aveti
230 gr biscuiti maruntiti bine
o conserva ananas
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
2 lg nuca de cocos
un varf cutit amoniu alimentar(sau putin praf de copt)
un varf cutit sare
250 ml frisca
un plic crema de lamaie
In poza apare si gelatina dar eu nu am mai folosit ca era tare si frisca si crema :) si sa taiat foarte bine prajitura
Se separa albusele de galbenuse si se bat spuma ,se adauga zaharul ,sarea ,iar la urma galbenusele ,amoniacul ,nuca de cocos si faina .Se pune blatul intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 30-35 minute.Se scoate blatul se lasa sa se raceasca putin si se taie in doua parti egale.
Se bate frisca bine ,crema de lamaie se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se pune in tava in care sa copt blatul ,folie se pune prima foaie ,se insiropeaza cu compotul de la ananas (jumatate doar ) se pune frisca amestecata cu biscuitii ,ananasul taiat bucati mici ,crema de lamaie si foaia a doua ,se insiropeaza cu restul din compot,se imbraca cu folia ,se apasa putin si se da la rece. cel putin o ora .Se orneaza cu frisca .Eu am adaugat in putina frisca colorant si am facut cu albastru.Fluturii sunt din martipan .
Pofta buna si spor sa aveti
joi, 2 octombrie 2014
Cosulete cu nuca si mere
Pentru aluatul de foietaj aveti nevoie de:
550 gr faina alba(plus inca 50 gr pentru intins foietajul )
un pachet unt
o cana apa rece
un varf cutit sare
Se amesteca untul taiat bucatele cu faina ,se adauga apa rece si sarea ,trebuie sa fie un aluat potrivit.Se pune la rece in frigider 30 minute in folie alimentara .Se scoate si se intinde cu sucitorul ,se impatura si se da din nou la rece 15 min,se mai repeta o data operatiunea apoi se scoate si se taie in jumatate(eu am folosit doar jumatate restul e la congelator pentru data viitoare) daca va uitati la aluatul taiat se vede ca e in straturi,arata super.
Se intinde cat mai subtire si se fac forme cu o cana mai mare ,se pun aceste cerculete pe dosul tavii (unse cu putin ulei sau unt si faina )de briose si se intinde cat mai mult ca sa acopere ca si in poza (in caz contrar se ridica cosuletul la coacere si nu iese forma aceea frumoasa ca sa le puteti umple).Se dau la cuptor aproximativ 20-25 de minute la foc mic sau pana ce sau rumenit putin deasupra.
Se pot umple aceste cosulete cu ce va place dulce sau sarat.,branza cu smantana si verdeata ,crema cu frisca si fructe ..etc sunt ideale atat pentru un desert de duminica sau aperitiv zi de nastere sau chiar de sarbatori
Umplutura :
4 mere mari
2 plicuri vanilie
putina coaja rasa de lamaie
200 gr nuca macinata
gem (de care va place)
Décor:
ciocolata topita
Merele se curata de coaja si se taie bucatele ,se calesc cu 2-3 lg zahar si se adauga vanilia si coaja rasa de lamaie .Se umplu o parte din cosulete cu mere si deasupra ciocolata topita iar cealalta jumatate cu nuca amestecata cu gem ,mere deasupra si ciocolata .
Pofta mare si spor la gatit
550 gr faina alba(plus inca 50 gr pentru intins foietajul )
un pachet unt
o cana apa rece
un varf cutit sare
Se amesteca untul taiat bucatele cu faina ,se adauga apa rece si sarea ,trebuie sa fie un aluat potrivit.Se pune la rece in frigider 30 minute in folie alimentara .Se scoate si se intinde cu sucitorul ,se impatura si se da din nou la rece 15 min,se mai repeta o data operatiunea apoi se scoate si se taie in jumatate(eu am folosit doar jumatate restul e la congelator pentru data viitoare) daca va uitati la aluatul taiat se vede ca e in straturi,arata super.
Se intinde cat mai subtire si se fac forme cu o cana mai mare ,se pun aceste cerculete pe dosul tavii (unse cu putin ulei sau unt si faina )de briose si se intinde cat mai mult ca sa acopere ca si in poza (in caz contrar se ridica cosuletul la coacere si nu iese forma aceea frumoasa ca sa le puteti umple).Se dau la cuptor aproximativ 20-25 de minute la foc mic sau pana ce sau rumenit putin deasupra.
Se pot umple aceste cosulete cu ce va place dulce sau sarat.,branza cu smantana si verdeata ,crema cu frisca si fructe ..etc sunt ideale atat pentru un desert de duminica sau aperitiv zi de nastere sau chiar de sarbatori
Umplutura :
4 mere mari
2 plicuri vanilie
putina coaja rasa de lamaie
200 gr nuca macinata
gem (de care va place)
Décor:
ciocolata topita
Merele se curata de coaja si se taie bucatele ,se calesc cu 2-3 lg zahar si se adauga vanilia si coaja rasa de lamaie .Se umplu o parte din cosulete cu mere si deasupra ciocolata topita iar cealalta jumatate cu nuca amestecata cu gem ,mere deasupra si ciocolata .
Pofta mare si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)