luni, 25 noiembrie 2013
Quiche cu mazare Sunfood
Aveti nevoie de :
250 gr faina ,o lingurita sare,o lingurita praf de copt,100 ml apa calda,100 ml ulei
Se amesteca ingredientele de mai sus si se face un aluat numai bun de intins.
Se pune aluatul intins intr-o forma rotunda ,se ridica putin marginile si se da la copt cam 20 minute
Se adauga apoi urmatoarele ingrediente:
225 gr mazare
o lingura ceapa tocata ,
70 gr bacon(puteti pune carnaciori afumati ),2 oua,180 gr ricotta,20 gr cascaval ras ,sare si piper dupa gust
Se amesteca toate si se pun peste aluat(eu l-am copt cam pe jumatate apoi am adaugat restul ingredientelor sa fiu sigura ca imi iese tarta ,facand-o prima data ..e ceva normal )
La final am mai ras putin cascaval,e o tarta super delicioasa ,merita facuta mereu
Pofta buna!
duminică, 24 noiembrie 2013
SCONES CU MAZARE SUNFOOD
AVETI NEVOIE DE :
150 GR LAPTE
UN VARF CUTIT SARE
UN VARF CUTIT BICARBONAT
UN PRAF DE COPT
UN OU
40 ML ULEI
100 GR MAZARE
100 GR CASCAVAL SAU PARMEZAN
PIPER
FAINA CAT CUPRINDE PENTRU UN ALUAT BUN DE INTINS
SE AMESTECA INGREDIENTELE DE MAI SUS SI LA URMA SE ADAUGA MAZAREA PENTRU A NU SE ZDROBI
.
CU UN PAHAR SE TAIE CERCULETE SI SE PUN IN TAVA PE HARTIE DE COPT LA DISTANTA MAI MARE INTRE ELE ,EU LE-AM UNS CU OU BATUT PENTRU O CLUOARE MAI FRUMOASA .SE LASA PANA SE RUMENESC APROXIMATIV 25 MINUTE APOI SE INTORC ,SE MAI LASA PUTIN SI SE SCOT PE UN PLATOU .
SE SERVESC ATAT CALDE CAT SI RECI
POFFTA BUNA !
vineri, 11 octombrie 2013
Sandvis cu ton Sunfood Fructe si Legume
Aveti nevoie de :
2 felii de paine taiate frumos
o conserva ton Sunfood
putin unt
salata verde
cateva feliute cremvusti pui
Se aranjeaza frumos apoi se poate servi
Pofta buna !
marți, 24 septembrie 2013
Prajitura cu stafide si frisca
Aveti nevoie de :
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
putin praf de copt
un varf cutit sare
4 piersici din compot
100 gr stafide
300 ml frisca
100 gr nuca de cocos
sirop din compot
2 plicuri gelatina
Se bat albusele bine se adauga zaharul ,galbenusele si la urma praful de copt si faina .Se taie in bucati mici piersicile ,se pun in blat se adauga si stafidele apoi se da la copt cam 30 minute.Se scoate blatul se lasa la racit,se insiropeaza cu compot , apoi se pune frisca batuta amestecata inainte cu nuca de cocos si gelatina .Se da la rece pana a doua zi (daca rezista pana atunci :) ...apoi se serveste
Pofta buna <3
Cuburi cu cacao si nuca de cocos
Averti nevoie de :
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
coaja rasa de lamaie sau portocala
Se face un blat simplu apoi se taie in cubulete dupa racire.
Pentru glazura aveti nevoie de :
4 linguri cacao
un pahar zahar
o cana apa calda (sau lapte incalzit putin )
2 sticlute esenta de rom
nuca de cocos 200 gr
Se amesteca cacaua cu apa calduta (laptele) esenta de rom si zaharul pana la omogenizarea completa ,se dau cuburile prin aceasta compozitie apoi prin nuca de cocos .
Se pot servi dupa ce stau putin la rece
Pofta buna si spor la gatit <3
Prajitura cu mere proaspete
Pentru foi aveti nevoie de :
un ou
un pahar lapte
o lingura untura
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
coaja rasa de lamaie(dupa preferinta fiecaruia )
faina cat cuprinde
Pentru umplutura :
2 kg mere rase (fara coaja si samburi )
un pahar zahar
o lingurita scortisoara
un pahar gris
pentru ornat: zahar pudra
Se amesteca ingredientele de mai sus si se face un aluat bun de intins ,se imparte in doua parti egale.Se intinde prima foaie in tava ,se presara gris apoi se pun merele rase (care au fost calite inainte cu zaharul si scortisoara ),alt strat de gris si foaia a doua .Se impunge din loc in loc cu furculita pentru o coacere uniforma si se da la copt cam 30-40 minute pana are o culoare maronie placuta .Se pudreaza cu zahar
Pofta buna si spor la gatit <3
RULADA CU OUA SI SUNCA
Paine taiata cubulete mici cam 3 felii ,3 oua ,100 gr salam (sau sunca ,kaizer,fiecare ce doreste),patrunjel verde ,sare si piper .Se bat ouale bine apoi se amesteca cu restul ingredientelor se pun toate intr-o punga (se poate folosi orice fel de punga sau din acelea speciale pentru rulade )si se ruleaza ,apoi se fierbe in apa cel putin 20 minute pana la legarea tuturor .E buna rulada si are un aspect frumos .Pofta Buna !
Abonați-vă la:
Postări (Atom)