La multi ani tuturor !!!
Bine v-am regasit la prima reteta dulce din anul 2023.
Anul acesta mi-am propus printre altele sa fac noi retete ,am multe in plan dar din lipsa de timp nu le fac (serviciu ,fata la scoala ,teme ,casa la tara unde tot renovam si din Februarie pana in Noiembrie suntem saptamanal acolo ,asta doar o parte ,restul nu mai are rost ca stim cu totii ca noi femeile avem treaba acasa si dupa munca nu ? :) dar ma stradui asa incet sa imi fac timp si pentru pasiunea mea ,asa ca azi o noua reteta simpla si tare buna o gasiti aici .Chiar daca pare ca este multaaa glazura si pe farfurie am preferat sa o las asa ,mie imi place :))
Pentru aceasta reteta nu aveti nevoie de cuptor asa ca va invit cu drag sa o faceti si voi cu ingrediente practic la indemana ,nimic greu si complicat
Aveti nevoie de:
20 biscuiti (eu am avut populari dar sunt buni si altii )
500 ml frisca La Dorna
un plic budinca Dr Oetker Creme Brulee
o sticluta esenta vanilie
5 lg nutella
3 l-te gelatina
Pentru glazura :
2 lg cacao
2 lg lapte
2 lg zahar
4 patratele de ciocolata
5 lg frisca lichida
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj,se lasa sa se raceasca putin .Frisca se bate separat cu 2 lg zahar (puneti mai mult zahar daca va place mai dulce ,eu am renuntat de cativa ani sa fac deserturile foarte dulci si ne plac mai mult ) si se adauga esenta de vanilie ,apoi cate putin budinca si se amesteca usor ,la final gelatina (inmuiata bine in 2 lg apa calduta ).
Glazura :
Se pun intr-o cratita la foc mic ingredintele si se amesteca cu un tel pana se topeste zaharul si ciocolata
Se pune intr-o forma folie ( eu am folosit forma ce am avut-o la indemana )dar puteti face in ce forma doriti voi .Se pune un rand de biscuiti ,o parte de crema ,din nou biscuiti ,crema ,biscuiti ,nutella ,crema si ultimul rand biscuiti (se impart in 4 randuri ) se da la rece pana a doua zi .A doua zi se rastoarna pe o farfurie intinsa si se pune glazura de ciocolata si jumatati de biscuiti deasupra .Este un desert foarte simplu de facut dar atat de bun ,o combinatie reusita ca intotdeauna .
Pofta buna si spor la gatit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu