miercuri, 17 februarie 2016

Prajitura cu gem de visine si nuca

Aceasta reteta o am de peste 20 de ani si cum nu am mai  facut-o de ceva vreme era cazul sa o refac si mai ales sa o postez si pe blog ,e destul de simpla dar delicioasa ...
Compozitia de mai jos  este pentru portie dubla de foi (mai exact  8 foi ) dar aveti nevoie de doar 4 foi pentru o portie asa ca injumatatiti totul .


Aveti nevoie de :

2 oua
un cub drojdie
3 lg margarina (sau unt )
2 lg untura
2 lg zahar
un varf cutit sare
250 ml lapte
zahar vanilat 2 pliculete
1 kg faina









Se amesteca toate ingredientele bine ,va iese o coca potrivita ,care se imparte in doua ( o jumatate o puteti folosi cu alta ocazie ,se poate tine la congelator in pungi bine inchise ) .Se imparte aluatul in 4 bucati ,se intinde fiecare in foaie .

Pentru umplut aveti nevoie de :

2 borcane gem de visine (daca nu aveti puneti de care va place )
350 gr nuca macinata


Aranjare: Foaie ,nuca ,gem,foaie ,nuca ,gem ,foaie ,nuca ,gem ,foaie .Se apasa usor apoi cu o furculita se inteapa din loc in loc pentru o coacere uniforma .Se da la cuptor 45 de minute sau pana ce sa rumenit deasupra .Se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca .O prajitura care nu ia mult timp si e tare buna ,o reteta a copilariei mele .


Pofta buna si spor la gatit





4 comentarii:

  1. O prajitura fix pe gustul meu! Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur tare mult ca e pe gustul tau ,pup

      Ștergere
  2. Chiar gustul copilariei si mama o facea ,doamne ce buna era !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca e pe gustul tau draga mea ,pup si spor daca o faci

      Ștergere