marți, 23 februarie 2016

Ciocolata Bounty (reteta proprie )

Imi plac tare mult aceste ciocolatele delicioase si am decis sa imi fac propria reteta si am reusit ,sunt delicioase si moi si ..va las pe voi sa incercati reteta mea

Aveti nevoie de:

un pac unt
100 gr lapte praf
130 gr nuca de cocos
50 ml frisca
4 lg zahar pudra







Ciocolata topita pentru final ,aproximativ 300 gr


Se amesteca bine untul cu zaharul ,se adauga laptele praf ,frisca  si nuca de cocos .Va iese o compozitie destul de tare ,se modeleaza batoanele ,se dau la rece minim o ora .Ciocolata se topeste ,apoi fiecare baton se da prin ciocolata topita si se pune din nou la rece .Sunt tare bune ...eu zic ca mult mai bune decat cele cumparate .

Pofta buna si spor la gatit

duminică, 21 februarie 2016

Tort cu inghetata

Stiu ca inca nu a venit vara dar acest tort inventat e atat de bun ca nu mai conteaza in ce anotimp il servesti :))

Pentru blat aveti nevoie de:

4 oua
4 lg zahar
4 lg faina
1/2 praf de copt
2 plicuri vanilie
un varf cutit sare











Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,sarea si praful de copt.La final faina .Se pune in forma de tort tapetata inainte cu unt si faina si se coace 35 de minute.


Crema :
Un plic inghetata Dr Oetker cu fistic
Un plic inghetata Dr Oetker cu caise

Ambele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.La fiecare crema se adauga 2 lingurite gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .Se taie blatul in 3 parti egale .Foile se insiropeaza cu suc natural sau compot.

Aranjare: foaie ,crema caise ,foaie,crema fistic ,foaie

Decor: frisca cu colorant alimentar si fructe.Este un tort care se face destul de repede si e tare bun .


Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 20 februarie 2016

Saratele cu chimin si cascaval

Aveti nevoie de:

400 gr faina alba
100 gr unt
50 gr untura
o cutie mica iaurt simplu
un cub drojdie
o lingurita zahar
o lingurita sare










Pentru deasupra aveti nevoie de:
un ou
chimin si cascaval razuit

Se amesteca untura cu untul ,sarea si zaharul ,se adauga iaurtul si drojdia iar la urma faina .Se obtine o coca potrivita buna de intins.Se taie in doua ,se intinde cate o foaie destul de subtire (se vede si in poza ) se da cu ou batut ,se presara deasupra chimin iar foaia a doua se face la fel dar se pune cascaval razuit.Se dau la cuptor 40 de minute sau pana ce se rumenesc .
Sunt tare gustoase si se pot servi atat calde cat si reci .

Pofta buna si spor la gatit

joi, 18 februarie 2016

Paste cu ciuperci si cascaval

Aveti nevoie de :

300 gr paste
4-5 catei de usturoi
o ceapa
100 gr ciuperci
100 gr cascaval
putina afumatura sau sunca
4 lg smantana
sare si piper








Pastele  se fierb apoi se clatesc bine cu apa rece .
Se taie ceapa marunt si usturoiul la fel ,se calesc in putin ulei ,se adauga ciupercile taiate felii si afumatura bucatele mici .La final pastele, smantana si cascavalul razuit.Se condimenteaza cu sare si piper.O idee de cina rapida si usoara .


Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 17 februarie 2016

Prajitura cu gem de visine si nuca

Aceasta reteta o am de peste 20 de ani si cum nu am mai  facut-o de ceva vreme era cazul sa o refac si mai ales sa o postez si pe blog ,e destul de simpla dar delicioasa ...
Compozitia de mai jos  este pentru portie dubla de foi (mai exact  8 foi ) dar aveti nevoie de doar 4 foi pentru o portie asa ca injumatatiti totul .


Aveti nevoie de :

2 oua
un cub drojdie
3 lg margarina (sau unt )
2 lg untura
2 lg zahar
un varf cutit sare
250 ml lapte
zahar vanilat 2 pliculete
1 kg faina









Se amesteca toate ingredientele bine ,va iese o coca potrivita ,care se imparte in doua ( o jumatate o puteti folosi cu alta ocazie ,se poate tine la congelator in pungi bine inchise ) .Se imparte aluatul in 4 bucati ,se intinde fiecare in foaie .

Pentru umplut aveti nevoie de :

2 borcane gem de visine (daca nu aveti puneti de care va place )
350 gr nuca macinata


Aranjare: Foaie ,nuca ,gem,foaie ,nuca ,gem ,foaie ,nuca ,gem ,foaie .Se apasa usor apoi cu o furculita se inteapa din loc in loc pentru o coacere uniforma .Se da la cuptor 45 de minute sau pana ce sa rumenit deasupra .Se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca .O prajitura care nu ia mult timp si e tare buna ,o reteta a copilariei mele .


Pofta buna si spor la gatit





vineri, 12 februarie 2016

Raffaello cu ciocolata

Multi am facut Raffaello si nu o data dar nu stiu pe cineva sa fi schimbat reteta sa o faca cu ..ciocolata ....sunt delicioase si le recomand cu drag ..

Aveti nevoie de:

100 gr unt moale
3 lg zahar pudra
100 gr ciocolata topita
o st esenta de rom
7 lg nuca de cocos
6 lg lapte praf
cirese din compot (fara samburi )










Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga ciocolata topita ,esenta de rom ,nuca de cocos si laptele praf .Va iese o compozitie numai buna de modelat .Nu va ies foarte multe dar incercand o noua reteta am zis sa fac mai putine dar data viitoare cu siguranta voi dubla ingredientele .Se fac bilute iar in mijloc am pus o jumatate de cireasa din compot .Se pot umple cu alune sau alte fructe .Se dau prin nuca de cocos ,cacao si bomboane colorate ,Le-am facut asa ca sunt tare dragute .


Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 10 februarie 2016

Tort de biscuiti cu trei creme

 Pentru baza aveti nevoie de:

200 gr unt
150 gr biscuiti maruntiti
2 lg zahar
o sticluta esenta rom












Untul se topeste ,se adauga esenta de rom ,zaharul si la urma biscuitii .Se amesteca bine apoi se pun in forma rotunda de tort ,se apasa bine si se da la rece pana se fac cele 3 creme.

Crema 1:

110 gr unt
2 lg cacao
4 lg lapte praf
4 lg frisca
3 lg apa
o lingurita si jumatate gelatina
o canita stafide

Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga laptele praf ,frisca si apa ,la final gelatina si stafidele ,se mai mixeaza putin si se lasa deoparte.

Crema 2:

un plic crema cafea si brandy Dr Oetker
Se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se adauga la final o lingurita gelatina ,inmuiata bine in putina apa calduta .Se pune peste blatul de biscuiti si se da  la rece.

Crema 3:

un pahar frisca
o tableta ciocolata simpla
2 lg lapte praf
o lingurita si jumatate gelatina

Ciocolata se topeste cu 2 lg frisca si se adauga la frisca batuta iar la urma laptele praf si gelatina .
Se pune crema peste celelalte doua  si se da la rece macar 2 ore .

Este un tort inventat ,dar chiar daca este de munca cu el finalul merita ,se orneaza cu cirese din compot .Cremele se pot pune in ce ordine doriti .

Pofta buna si spor la gatit