duminică, 16 februarie 2014

Rulouri din cartofi cu cascaval

Aveti nevoie de: 400 gr cartofi, 2 oua,100 gr cascaval ras,sare si piper dupa gust,5 linguri faina alba . Pentru prajit mai aveti nevoie de : 2 linguri faina pentru tavalirea rulourilor si ulei . Pentru umplutura aveti nevoie de 200 gr cascaval taiat bucati mici . Cartofii se curata de coaja ,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare,se fac piure apoi se amesteca cu ouale batute bine,sarea si piperul dupa gust si cascavalul ras.Se adauga faina .Se fac rulouri cu mana apoi in mijloc se pune cate o bucatica de cascaval.Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins cateva minute pana se rumenesc pe ambele parti.Se servesc la fripturi ,salate sau simple.
Pofta buna si spor la gatit

miercuri, 12 februarie 2014

Ciorba cu afumatura ,usturoi si Maggi

Aveti nevoie de: Carne si costita afumata de porc cam 500 gr,7-8 catei de usturoi (ne place ciorba cu muult usturoi),morcovi ,patrunjel radacina ,fasole verde,porumb (cam 300 gr total ),2-3 cartofi ,Maggi 2 cubulete,piper ,patrunjel verde,o lingura ulei. Se pune carnea si costita afumata in apa la fiert (nu se mai pune sare deoarece de obicei carnea afumata are sare destula ) .Legumele se curata si se taie cubulete (sau este varianta de legume mexicane care sunt gata taiate) se calesc separat intr-o lingura de ulei se pune usturoiul pisat ,apoi se adauga la ciorba .Cartofii se lasa mai la urma deoarece fierb mai repede,Se adauga cuburile Maggi ,piper si patrunjelul verde tocat marunt.(in loc de patrunjel se poate pune si leustean ) E o ciorba tare buna si aromata
Pofta buna si spor la gatit

duminică, 9 februarie 2014

Galuste din cartofi cu carne

Aveti nevoie de: 500 gr cartofi ,2 oua ,sare si piper dupa gust,4 catei de usturoi. Pentru umplutura aveti nevoie de : 200 gr carne tocata de pui ,o ceapa ,putin ardei rosu sau galben,ulei pentru prajit. Se fierb cartofii in coaja apoi se curata si se fac piure.Se adauga ouale batute ,usturoiul pisat, sare si piper . Carnea tocata se caleste putin in ulei ,se adauga ceapa si ardeiul cubulete ,se condimenteaza cu sare si piper. Se ia cu lingura din compozitia de cartofi se fac galuste apoi in mijloc se pune o lingurita de carne toccata ,se dau forma rotunda si se prajesc in ulei.
Pofta buna si spor la gatit

Rosii la cuptor cu cascaval si busuioc

E o reteta tare simpla si aromata ,se poate pregati pentru musafiri ..evenimente ...sarbatori ,merita incercata Aveti nevoie de: 2-3 rosii mari, sare si piper, cascaval ras sau branza, busuioc , Se taie rosiile felii potrivite se pun intr-o tava pe hartie de copt,se pune cascavalul ras sau branza , ,sare ,piper si busuioc ,se dau la cuptor cateva minute ,se servesc cu friptura.
Pofta buna si spor la gatit

Carnati de casa cu rozmarin

Aveti nevoie de : 500 gr carne tocata de porc ,un ou,5 catei de usturoi,o felie de paine inmuiata in lapte(sau apa),sare ,piper dupa gust , o lingurita rozmarin uscat (sau rozmarin verde )patrunjel verde tocat marunt,ulei pentru prajit.Se amesteca toate ingredientele de mai sus apoi se fac forme de carnati sau mici cum va place si se prajesc in ulei incins.Se scot pe un prosop de bucatarie sa absoarba surplusul de ulei .Se servesc cu diverse garnituri.
Pofta buna si spor la gatit

Kubetti

Aveti nevoie de : Paine taiata cubulete 250 gr (de preferat coaja putin mai tare ),ceapa verde taiata marunt 2 fire ,putin ulei (cam o lingura),boia ,sare si piper dupa gust.Se mai poate pune ardei rosu si sunca .Se amesteca bine toate apoi se pun in folie de aluminiu si se ruleaza la capete si se da la cuptor cam 20 minute. Se poate servi simplu (ca si Kubetti de cumparat ) sau la ciorbe .
Pofta buna si spor la gatit

sâmbătă, 8 februarie 2014

Placinte umplute cu carne

Aveti nevoie de : Pentru aluatul de placinte: 1 kg faina alba ,un cub mic drojdie,o lingurita sare,apa calda cat cuprinde pentru a avea un aluat potrivit,Se lasa la dospit 2 ore. Pentru umplutura aveti nevoie de: 200 gr carne de porc prajita,2 gogosari murati,o ceapa potrivita(se poate si fara daca nu va place) sare,piper,100 gr ciuperci.Toate se taie cat mai marunt. Mai aveti nevoie de ulei pentru prajit placintele ,se pot face si la cuptor . Dupa ce a crescut aluatul se ia cate o bucata mica se intinde apoi se umple cu ingredientele de mai sus ,se pliaza si se prajesc in ulei incins. Se servesc atat calde cat si reci
Pofta buna si spor la gatit