Asa cum am promis am revenit cu o noua reteta de tort
Din pacate am apucat doar sa fac poza la o felie deoarece avand musafiri l-am facut repede iar pasii care trebuie urmati cu poze nu am mai apucat dar din descrierea retetei sper sa va descurcati
Baza :
400 gr biscuiti cu crema de cacao
50 gr unt topit
Se zdrobesc biscuitii (cu crema cu tot ) pana se fac cat mai marunt apoi se adauga untul topit .Se ia o forma de tort si se face baza ,cu o lingura se apasa bine si se niveleaza .la rece cel putin 30 minute .
Crema :
o cutie smantana dulce 250 gr
100 ml frisca lichida
4 lg zahar
3 l-te gelatina (topita inainte cu apa calkduta )
2 cutii mici iaurt fructe
Se amesteca smantana dulce cu frisca (se bate cu mixerul ) ,se adauga zaharul si iaurtul iar la final gelatina ,se mixeaza macar 2 minute iar crema se pune peste baza de biscuiti .se lasa la rece cateva ore .
Glazura :
1 plic budinca vanilie
500 ml suc Tymbark
Se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj si se pune peste crema dar numai dupa ce este intarita ca sa nu se amestece cu glazura .Se lasa pana a doua zi cand se poate servi alaturi de cei dragi .
E foarte buna aceasta combinatie si imi place ca din nou am facut ceva bun si aromat si ..inventat :)
Pofta buna si spor la gatit !
duminică, 27 octombrie 2019
sâmbătă, 5 octombrie 2019
Tort cu sampanie
Recent a gasit sotul meu o reteta mai ...interesanta si cum stia ca imi plac provocarile dulci am acceptat sa o fac dar binenteles dupa gustul meu ,era altfel dar am modificat-o si a iesit ce se vede mai jos :)
Pentru blat aveti nevoie de :
5 oua
2 plicuri zahar vanilat
150 gr zahar
160 gr faina
1/2 l-ta praf de copt
un varf cutit sare
Ouale se separa.Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul si vanilia .Galbenusurile se freaca spuma cu sarea si praful de copt .Se adauga la albusurile batute si se amesteca usor adaugand si faina cate putin .Se pregateste o forma de tort ,se tapeteaza cu faina si unt (sau hartie de copt ) se adauga blatul si se coace in jur de 15-20 minute la 150 grade .
Crema :
3 galbenusuri
150 gr zahar
zeama de la o jumatate de lamaie
Se pun cele de mai sus pe abur si se amesteca continuu in jur de 15 minute .
Se lasa sa se raceasca putin apoi se adauga 300 ml sampanie de calitate
300 ml frisca lichida Meggle
La final va iese o crema lichida dar nu trebuie sa va faceti griji deoarece adaugand 3 l-te gelatina (in putina apa se pune gelatina si se amesteca continuu la foc mic pana se topeste toata ) se mixeaza bine sa se omogenizeze si se lasa putinca sa se intareasca .
Se taie blatul in doua parti egale ,se pune prima foaie in forma de copt ,se pune crema si foaia a doua ,puneti o greutate peste tort ca sa nu va iese afara crema (va spun din proprie experienta )
Initial gustand crema am spus ca nu e nu stiu ce interesant dar ...? finalul merita ,are un gust foarte bun ,se simte sampania iar combinatia dintre blat si crema este una speciala ,deci daca vreti sa va uimiti invitatii va recomand acest tort .Se decoreaza cu frisca .
Pofta buna si spor la gatit !
Pentru blat aveti nevoie de :
5 oua
2 plicuri zahar vanilat
150 gr zahar
160 gr faina
1/2 l-ta praf de copt
un varf cutit sare
Ouale se separa.Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul si vanilia .Galbenusurile se freaca spuma cu sarea si praful de copt .Se adauga la albusurile batute si se amesteca usor adaugand si faina cate putin .Se pregateste o forma de tort ,se tapeteaza cu faina si unt (sau hartie de copt ) se adauga blatul si se coace in jur de 15-20 minute la 150 grade .
Crema :
3 galbenusuri
150 gr zahar
zeama de la o jumatate de lamaie
Se pun cele de mai sus pe abur si se amesteca continuu in jur de 15 minute .
Se lasa sa se raceasca putin apoi se adauga 300 ml sampanie de calitate
300 ml frisca lichida Meggle
La final va iese o crema lichida dar nu trebuie sa va faceti griji deoarece adaugand 3 l-te gelatina (in putina apa se pune gelatina si se amesteca continuu la foc mic pana se topeste toata ) se mixeaza bine sa se omogenizeze si se lasa putinca sa se intareasca .
Se taie blatul in doua parti egale ,se pune prima foaie in forma de copt ,se pune crema si foaia a doua ,puneti o greutate peste tort ca sa nu va iese afara crema (va spun din proprie experienta )
Initial gustand crema am spus ca nu e nu stiu ce interesant dar ...? finalul merita ,are un gust foarte bun ,se simte sampania iar combinatia dintre blat si crema este una speciala ,deci daca vreti sa va uimiti invitatii va recomand acest tort .Se decoreaza cu frisca .
Pofta buna si spor la gatit !
joi, 19 septembrie 2019
Rulada cu mascarpone si portocale
Pentru foaia de blat aveti nevoie de:
4 oua
4 lg zahar
1 lg cacao
3 lg faina
un varf cutit sare
1/2 plic praf de copt
1 plic vanilie
Se separa ouale.Se bat spuma albusurile ,se adauga zaharul ,vanilia ,praful de copt ,sarea iar la urma galbenusurile. si faina .Se separa acest aluat in doua parti egale Prima ramane asa cum este iar in a doua se pune cacaua si se amesteca usor. In tava mare de la cuptor pe o foaie de copt se pune cu o lingura alternativ aluat alb si maro pana se termina compozitia .
Se niveleaza usor si se da la cuptor la 150 grade in jur de 15 minute.Se scoate si pe un prosop de bucatarie curat se ruleaza cat de repede se poate .Se desprinde de foaia de copt inainte sa se ruleze .
Crema :
un borcan gem de piersici Raureni
5 portocale mai mici curatate de coaja dar sa ramana intregi
o cutie mascarpone 250 gr
200 gr Panna Cotta
2 lg zahar
Se mixeaza panna cotta cu mascarpone si zaharul pana se face ca o spuma mai groasa .
Se intinde foaia de blat pe o folie alimentara ,se unge cu gemul de piersici apoi crema ,portocalele intregi ,se pune crema si pe langa portocale ca sa faca priza si se ruleaza usor in folie . Se strange bine rulada si se leaga la capete .Se lasa la frigider pana a doua zi cand se poate taia si servi .este o rulada simpla cu crema delicioasa si fina ,iar combinatia de acrisor cu dulce si aroma desavarsita pe care o da mascarpone este foarte buna ,dar va las si pe voi sa o faceti ca sa va convingeti
Pofta buna si spor la gatit !
4 oua
4 lg zahar
1 lg cacao
3 lg faina
un varf cutit sare
1/2 plic praf de copt
1 plic vanilie
Se separa ouale.Se bat spuma albusurile ,se adauga zaharul ,vanilia ,praful de copt ,sarea iar la urma galbenusurile. si faina .Se separa acest aluat in doua parti egale Prima ramane asa cum este iar in a doua se pune cacaua si se amesteca usor. In tava mare de la cuptor pe o foaie de copt se pune cu o lingura alternativ aluat alb si maro pana se termina compozitia .
Se niveleaza usor si se da la cuptor la 150 grade in jur de 15 minute.Se scoate si pe un prosop de bucatarie curat se ruleaza cat de repede se poate .Se desprinde de foaia de copt inainte sa se ruleze .
Crema :
un borcan gem de piersici Raureni
5 portocale mai mici curatate de coaja dar sa ramana intregi
o cutie mascarpone 250 gr
200 gr Panna Cotta
2 lg zahar
Se mixeaza panna cotta cu mascarpone si zaharul pana se face ca o spuma mai groasa .
Se intinde foaia de blat pe o folie alimentara ,se unge cu gemul de piersici apoi crema ,portocalele intregi ,se pune crema si pe langa portocale ca sa faca priza si se ruleaza usor in folie . Se strange bine rulada si se leaga la capete .Se lasa la frigider pana a doua zi cand se poate taia si servi .este o rulada simpla cu crema delicioasa si fina ,iar combinatia de acrisor cu dulce si aroma desavarsita pe care o da mascarpone este foarte buna ,dar va las si pe voi sa o faceti ca sa va convingeti
Pofta buna si spor la gatit !
joi, 23 mai 2019
Rulada cu gem , crema de rom si capsuni
O reteta simpla inventata de mine dar delicioasa ,se face destul de repede ,o recomand
Blat
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
Se separa ouale .Se bat spuma tare galbenusurile ,se adauga pe rand zaharul iar la urma faina , praful de copt si sarea .Se amesteca usor si se intinde aceasta compozitie in tava mare de la cuptor pe hartie de copt .Se lasa la 150 grade in jur de 15 minute .
Crema :
100 gr lapte praf
300 ml frisca lichida
3 l-te gelatina
o sticluta esenta de rom
100 gr lapte praf
300 ml frisca lichida
3 l-te gelatina
o sticluta esenta de rom
Un borcan gem de caise
Dupa ce se scoate foaia din cuptor ,se ruleaza intr-un prosop curat de bucatarie umed .Se lasa cam 10 minute ,intre timp se face crema .Se bate bine frisca cu laptele praf ,se adauga esenta de rom si cateva bucatele de capsuni .Se amesteca usor iar la urma gelatina (inmuiata in 2-3 linguri de apa calda ) .Se intinde foaia de blat ,se pune un strat de gem iar deasupra crema .Se ruleaza in folie si se lasa la frigider 2-3 ore .Se decoreaza cu ciocolata topita si se orneaza cu crema si felii de capsuni
Pofta Buna si spor la gatit !
sâmbătă, 23 februarie 2019
Prajitura Pani Walewska
Aceasta prajitura e o minunatie nu alta , am reteta de cel putin 2 ani si azi se pare ca am reusit sa o fac (am zeci de retete dar din pacate timpul nu imi permite sa le fac cum as vrea dar la toate le vine randul incet dar sigur ) si pot spune sincer ca sotul a fost tare multumit ...rar zice ceva de vreo reteta noua ,le serveste si spune ca sunt ok ...dar asta a fost pe gustul lui se pare ca mi-a spus ...e super buna ...mai departe va las reteta sa o faceti si voi ,e ceva de munca la ea (pentru cei care nu fac prajituri asa des ca mine ) dar finalul merita ,e delicioasa si fina
Pentru aluat aveti nevoie de:
300 gr faina
200 gr unt
4 galbenusuri
40 gr zahar
2 plicuri vanilie
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
Se amesteca ingredientele de mai sus si se face o coca care se intinde cu sucitorul pe o foaie de copt (cat marimea tavii de la cuptor ) ,se coace la 160 grade in jur de 15-20 de minute ,sa fie o culoare placuta (nici prea prajita ca se mai pune inca o data la cuptor ).Se lasa deoparte sa se raceasca putin .
Pentru bezea aveti nevoie de:
Dulceata de coacaze Raureni un borcan
4 albusuri
180 gr zahar pudra
10 gr amidon
100 gr nuci zdrobite
Se pune peste foaia coapta gemul ,apoi albusurile batute spuma cu zaharul si amidonul .Deasupra se presara nucile zdrobite si se da din nou la cuptor pana ce capata o culoare spre maro deschis .Se scoate si se lasa cateva minute sa se racoreasca .
Pentru crema aveti nevoie de:
400 ml lapte
2 oua intregi
45 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
40 gr amidon
150 gr unt
Laptele cu ouale ,amidonul ,vanilia ,zaharul ,coaja rasa de lamaie se pun intr-o cratita pe foc si se amesteca continuu pana ce se ingroasa ,se ia de pe foc si se adauga untul .Va iese o crema fina si gustoasa .
Asamblare :
Se taie prajitura in doua pe latime.Se pune crema pe prima foaie si a doua foaie deasupra .Se pune imediat la rece unde se lasa cateva ore sau pana a doua zi cine rezista :)) (eu am taiat putin din ea si era foarte buna si aromata )
O recomand sa o faceti si voi ca este fina ,buna si delicioasa .
Pofta buna si spor la gatit
Pentru aluat aveti nevoie de:
300 gr faina
200 gr unt
4 galbenusuri
40 gr zahar
2 plicuri vanilie
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
Se amesteca ingredientele de mai sus si se face o coca care se intinde cu sucitorul pe o foaie de copt (cat marimea tavii de la cuptor ) ,se coace la 160 grade in jur de 15-20 de minute ,sa fie o culoare placuta (nici prea prajita ca se mai pune inca o data la cuptor ).Se lasa deoparte sa se raceasca putin .
Pentru bezea aveti nevoie de:
Dulceata de coacaze Raureni un borcan
4 albusuri
180 gr zahar pudra
10 gr amidon
100 gr nuci zdrobite
Se pune peste foaia coapta gemul ,apoi albusurile batute spuma cu zaharul si amidonul .Deasupra se presara nucile zdrobite si se da din nou la cuptor pana ce capata o culoare spre maro deschis .Se scoate si se lasa cateva minute sa se racoreasca .
Pentru crema aveti nevoie de:
400 ml lapte
2 oua intregi
45 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
40 gr amidon
150 gr unt
Laptele cu ouale ,amidonul ,vanilia ,zaharul ,coaja rasa de lamaie se pun intr-o cratita pe foc si se amesteca continuu pana ce se ingroasa ,se ia de pe foc si se adauga untul .Va iese o crema fina si gustoasa .
Asamblare :
Se taie prajitura in doua pe latime.Se pune crema pe prima foaie si a doua foaie deasupra .Se pune imediat la rece unde se lasa cateva ore sau pana a doua zi cine rezista :)) (eu am taiat putin din ea si era foarte buna si aromata )
O recomand sa o faceti si voi ca este fina ,buna si delicioasa .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 16 februarie 2019
Prajitura Fanta
O noua prajitura pe care doar am servit-o la altii si inca nu am reusit sa o fac pana azi asa ca am decis sa ,,rezolv problema ,, asta si sa o fac :)) nu e greu de facut iar gustul este unul senzational ,ne-a placut tuturor si va avea un loc de cinste pe blog
Blat:
4 oua
4 lg zahar
70 ml ulei
4 lg faina
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
Crema de branza :
500 gr branza dulce
200 gr unt
150 gr zahar
o esenta vanilie
Crema Fanta :
500 ml suc Fanta
un plic budinca vanilie Dr Oetker
150 gr zahar
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare ,se adauga pe rand zaharul ,apoi galbenusurile (amestecate inainte cu sarea ,praful de copt si uleiul ) ,la final faina incet .Se pune compozitia intr-o tava potrivita tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cam 20-25 minute la 160 grade.
Branza ,untul ,zaharul si esenta de vanilie se mixeaza bine pana va iese o crema pufoasa .Se lasa deoparte la rece.
Sucul Fanta se amesteca cu praful de budinca si 3 lg zahar ,se pun toate intr-o cratita si la foc mic se amesteca continuu pana ce se ingroasa .Se lasa sa se raceasca putin .
Asamblare :
In tava in care sa copt blatul se pune folie ,apoi blatul ,crema de branza iar deasupra crema fanta ,se niveleaza frumos si se da la rece macar 3-4 ore sau peste noapte .Este o prajitura fina si gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
Blat:
4 oua
4 lg zahar
70 ml ulei
4 lg faina
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
Crema de branza :
500 gr branza dulce
200 gr unt
150 gr zahar
o esenta vanilie
Crema Fanta :
500 ml suc Fanta
un plic budinca vanilie Dr Oetker
150 gr zahar
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare ,se adauga pe rand zaharul ,apoi galbenusurile (amestecate inainte cu sarea ,praful de copt si uleiul ) ,la final faina incet .Se pune compozitia intr-o tava potrivita tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cam 20-25 minute la 160 grade.
Branza ,untul ,zaharul si esenta de vanilie se mixeaza bine pana va iese o crema pufoasa .Se lasa deoparte la rece.
Sucul Fanta se amesteca cu praful de budinca si 3 lg zahar ,se pun toate intr-o cratita si la foc mic se amesteca continuu pana ce se ingroasa .Se lasa sa se raceasca putin .
Asamblare :
In tava in care sa copt blatul se pune folie ,apoi blatul ,crema de branza iar deasupra crema fanta ,se niveleaza frumos si se da la rece macar 3-4 ore sau peste noapte .Este o prajitura fina si gustoasa .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)