Aveti nevoie de :
250 gr biscuiti
100 gr zahar
2 lg cacao
o sticluta esenta rom
100 ml lapte
50 gr unt
Laptele ,zaharul ,cacaua ,untul si esenta de rom se pun intr-o cratita si se fierb.Cand da in clocot se ia deoparte si se adauga biscuiti sfaramati foarte bine.Se amesteca pana se omogenizeaza toate ingredientele .Se lasa deoparte .
Crema
500 gr mascarpone
60 gr zahar pudra
40 gr nuca de cocos
o conserva fructe tropicale (fara zeama )
2 l-te gelatina
Se mixeaza mascarpone cu zaharul ,se adauga nuca de cocos si la final gelatina (inmuiata bine inainte cu putina apa calda )
Se pregateste o tava de chec ,se pune folie si primul strat de biscuiti ,se apasa bine cu dosul unei linguri ,se adauga crema ,fructele tropicale iar la final restul de biscuiti ,se apasa usor cu folia si se da la rece pana a doua zi ,cand se poate taia felii frumoase
Pofta buna si spor la gatit
vineri, 30 noiembrie 2018
duminică, 8 aprilie 2018
Prajitura cu ciocolata
Aveti nevoie de :
270 gr zahar
100 gr unt
3 l-te cacao
Toate acestea se pun pe foc si se amesteca continuu pana la topirea completa a zaharului.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca aproape complet ,se adauga pe rand cate un galbenus (4 bucati )
Din compozitia de mai sus se scot 14 linguri care se amesteca cu 4 albusuri batute spuma ,1/2 praf de copt ,un varf cutit sare si o cana de faina .Se amesteca usor cu o spatula si se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se da la copt 25 de minute.Se lasa blatul in tava pana la racirea completa .
Crema :
100 gr unt
100 gr ciocolata neagra
100 gr nuca
Compozitia ramasa se pune din nou pe foc ,se adauga untul ,ciocolata si la urma nuca (se rupe in bucati sa nu fie asa de mare ) .Se pune crema peste blat ,se intinde uniform si se lasa la rece pana a doua zi .
Pofta buna si spor la gatit
270 gr zahar
100 gr unt
3 l-te cacao
Toate acestea se pun pe foc si se amesteca continuu pana la topirea completa a zaharului.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca aproape complet ,se adauga pe rand cate un galbenus (4 bucati )
Din compozitia de mai sus se scot 14 linguri care se amesteca cu 4 albusuri batute spuma ,1/2 praf de copt ,un varf cutit sare si o cana de faina .Se amesteca usor cu o spatula si se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se da la copt 25 de minute.Se lasa blatul in tava pana la racirea completa .
Crema :
100 gr unt
100 gr ciocolata neagra
100 gr nuca
Compozitia ramasa se pune din nou pe foc ,se adauga untul ,ciocolata si la urma nuca (se rupe in bucati sa nu fie asa de mare ) .Se pune crema peste blat ,se intinde uniform si se lasa la rece pana a doua zi .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 26 martie 2018
Cremes la pahar
Un desert pe care multi il stiu dar sub forma de foi si crema la mijloc ..eu am ales sa il fac putin diferit iar finalul este super dragut si bun
Pentru cele doua foi care se zdrobesc
150 gr faina
125 gr unt
1 ou
100 gr smantana
Toate se amesteca si se imparte aluatul in doua parti egale ,care se coc pe fundul unei tavi unse cu unt si tapetate cu faina .
Crema :
o cana si jumatate lapte (aproximativ 350 ml lapte )
4 lg zahar
esenta lamaie (sau coaja rasa )
4 lg faina
2 galbenuse (albusele se bat separat )
Se amesteca bine apoi pe abur pana ce se intareste compozitia ,se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga albusurile batute spuma .
Se iau pahare (de care va plac ) se pune un strat de foi zdrobite foarte bine ,crema ,foi zdrobite,crema si foi ..se decoreaza cu felii de capsune si o frunza verde ,contrastul este spectaculos iar gustul delicios
Pofta buna si spor la gatit
Pentru cele doua foi care se zdrobesc
150 gr faina
125 gr unt
1 ou
100 gr smantana
Toate se amesteca si se imparte aluatul in doua parti egale ,care se coc pe fundul unei tavi unse cu unt si tapetate cu faina .
Crema :
o cana si jumatate lapte (aproximativ 350 ml lapte )
4 lg zahar
esenta lamaie (sau coaja rasa )
4 lg faina
2 galbenuse (albusele se bat separat )
Se amesteca bine apoi pe abur pana ce se intareste compozitia ,se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga albusurile batute spuma .
Se iau pahare (de care va plac ) se pune un strat de foi zdrobite foarte bine ,crema ,foi zdrobite,crema si foi ..se decoreaza cu felii de capsune si o frunza verde ,contrastul este spectaculos iar gustul delicios
Pofta buna si spor la gatit
luni, 12 martie 2018
Briose cu ciocolata si glazura alba
Asa cum multi dintre voi stiti ..Briosele sunt preferatele mele si cum fac o noua reteta o si postez pe blog ...asa ca uite de ce aveti nevoie pentru a obtine niste briose pufoase si bune cu ciocolata
Pentru aproximativ 10 bucati :
1 ou
150 ml lapte
2 lg cacao
100 gr zahar
50 gr unt
150 gr faina alba
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
esenta rom
Se amesteca zaharul cu untul si oul,se adauga pe rand celelalte ingrediente pana se omogenizeaza bine ,la final faina cate putin .Se imparte compozitia in 10 parti egale (daca voi considerati ca este prea putin in forma de briosa puteti imparti in 8 compozitia ).
Se da la cuptor 35 de minute .Se lasa sa se raceasca de tot apoi se face glazura
Glazura
150 gr ciocolata alba
25 gr unt
2 lg lapte
Se glazureaza apoi se pot pune deasupra bomboane colorate pentru un aspect mai dragut
Pofta buna si spor la gatit
Pentru aproximativ 10 bucati :
1 ou
150 ml lapte
2 lg cacao
100 gr zahar
50 gr unt
150 gr faina alba
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
esenta rom
Se amesteca zaharul cu untul si oul,se adauga pe rand celelalte ingrediente pana se omogenizeaza bine ,la final faina cate putin .Se imparte compozitia in 10 parti egale (daca voi considerati ca este prea putin in forma de briosa puteti imparti in 8 compozitia ).
Se da la cuptor 35 de minute .Se lasa sa se raceasca de tot apoi se face glazura
Glazura
150 gr ciocolata alba
25 gr unt
2 lg lapte
Se glazureaza apoi se pot pune deasupra bomboane colorate pentru un aspect mai dragut
Pofta buna si spor la gatit
luni, 22 ianuarie 2018
Tarta cu vanilie si fructe tropicale
Aveti nevoie de :
Pentru tarta :
125 gr unt
125 gr zahar
125 gr faina
3 oua intregi
esenta vanilie
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
Se amesteca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand ouale ,praful de copt, sarea ,vanilia si la urma faina .Va iese o compozitie putin moale ,se pune in forma de tarta tapetata cu unt si faina (eu am pus in forma de tort ) si se da la cuptor 25 minute.Se scoate si se lasa la racit.
Crema :
un plic crema pentru tarta
un plic frisca (sau 150 ml frisca lichida batuta separat )
2 l-te gelatina
2 lg zahar
Se prepara crema conform instructiunilor de pe ambalaj ,se adauga frisca batuta separat ,zaharul si la urma gelatina .Se amesteca usor toate si se pun peste tarta racita .Se lasa la rece pana ce se intareste crema .
Decor:
o conserva fructe tropicale Sun Food
5 l-te gelatina
Compotul de la fructele tropicale se pun intr-un vas la foc mic ,se adauga gelatina si se amesteca pana ce este putin fierbinte.Se lasa sa se racoreasca putin si cand incepe sa se intareasca se adauga fructele si se pune peste crema .Se lasa sa se intareasca pana a doua zi .
Pofta buna si spor la gatit
Pentru tarta :
125 gr unt
125 gr zahar
125 gr faina
3 oua intregi
esenta vanilie
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
Se amesteca spuma untul cu zaharul ,se adauga pe rand ouale ,praful de copt, sarea ,vanilia si la urma faina .Va iese o compozitie putin moale ,se pune in forma de tarta tapetata cu unt si faina (eu am pus in forma de tort ) si se da la cuptor 25 minute.Se scoate si se lasa la racit.
Crema :
un plic crema pentru tarta
un plic frisca (sau 150 ml frisca lichida batuta separat )
2 l-te gelatina
2 lg zahar
Se prepara crema conform instructiunilor de pe ambalaj ,se adauga frisca batuta separat ,zaharul si la urma gelatina .Se amesteca usor toate si se pun peste tarta racita .Se lasa la rece pana ce se intareste crema .
Decor:
o conserva fructe tropicale Sun Food
5 l-te gelatina
Compotul de la fructele tropicale se pun intr-un vas la foc mic ,se adauga gelatina si se amesteca pana ce este putin fierbinte.Se lasa sa se racoreasca putin si cand incepe sa se intareasca se adauga fructele si se pune peste crema .Se lasa sa se intareasca pana a doua zi .
Pofta buna si spor la gatit
duminică, 14 ianuarie 2018
Briose cu ciocolata alba
Aveti nevoie de:
100 gr unt
100 gr zahar pudra
2 oua intregi
o lamaie mica (coaja rasa si zeama ,eu am pus si putina coaja rasa de lime )
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
100 gr bucati mici de ciocolata alba
200 gr faina
Decor
fructe tropicale ,frisca si bucati mici de ciocolata
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra ,se adauga pe rand ouale ,sarea si praful de copt .La urma faina si bucatile de ciocolata .Se amesteca usor si se pun in forme de briose .Din aceasta compozitie mi-au iesit 10 bucati .Se orneaza cu frisca ,ciocolata si fructe tropicale
Pofta buna si spor la gatit
100 gr unt
100 gr zahar pudra
2 oua intregi
o lamaie mica (coaja rasa si zeama ,eu am pus si putina coaja rasa de lime )
un varf cutit praf de copt
un varf cutit sare
100 gr bucati mici de ciocolata alba
200 gr faina
Decor
fructe tropicale ,frisca si bucati mici de ciocolata
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra ,se adauga pe rand ouale ,sarea si praful de copt .La urma faina si bucatile de ciocolata .Se amesteca usor si se pun in forme de briose .Din aceasta compozitie mi-au iesit 10 bucati .Se orneaza cu frisca ,ciocolata si fructe tropicale
Pofta buna si spor la gatit
Mancare de linte cu orez si rosii
Aveti nevoie de:
o conserva Sunfood linte
o conserva Sunfood rosii cuburi
o ceapa potrivita
o ceasca orez
putin ulei
sare ,piper si vegeta dupa gust
putin ardei rosu
patrunjel verde
Se taie ceapa si ardeiul rosu marunt ,se pun intr-o cratita cu putin ulei si se calesc .Se adauga orezul si apa (cam 2 cani ) sare si putina vegeta .Dupa ce este aproape gata orezul se adauga rosiile si lintea .La final patrunjelul si piper .Este o mancare usor de facut si delicioasa .Se poate servi cu orice fel de carne .
Pofta buna si spor la gatit
o conserva Sunfood linte
o conserva Sunfood rosii cuburi
o ceapa potrivita
o ceasca orez
putin ulei
sare ,piper si vegeta dupa gust
putin ardei rosu
patrunjel verde
Se taie ceapa si ardeiul rosu marunt ,se pun intr-o cratita cu putin ulei si se calesc .Se adauga orezul si apa (cam 2 cani ) sare si putina vegeta .Dupa ce este aproape gata orezul se adauga rosiile si lintea .La final patrunjelul si piper .Este o mancare usor de facut si delicioasa .Se poate servi cu orice fel de carne .
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)