Aveti nevoie de :
Blat:
5 oua
5 lg zahar
3 lg faina
2 lg nuca macinata
un varf cutit sare
un varf cutit praf de copt
putina esenta de rom
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,sarea si praful de copt,esenta de rom iar la urma nuca si faina .Se amesteca usor .Se pune blatul intr-o tava dreptunghiulara si se coace 35-40 minute .Se scoate ,se lasa sa se raceasca si se taie in doua parti egale .
Crema :
Un plic crema Tiramisu
250 ml frisca
3 l-te gelatina
Crema se prepara conform instructiunilor ,se amesteca cu frisca (batuta separat ) si la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .
Pt sirop : suc natural sau compot de fructe
In tava in care sa copt blatul ,se pune folie ,prima foaie ,se insiropeaza ,jumatate din crema ,foaie din nou insiropata si crema ramasa .Deasupra am ornat cu nescafe .Se lasa la rece cateva ore apoi se poate servi .
Pofta buna si spor la gatit
miercuri, 5 octombrie 2016
marți, 20 septembrie 2016
Tocanita de pui
Aveti nevoie de:
5-6 pulpe de pui (sau un pui de marime medie )
o ceapa
un ardei rosu
1/2 l-ta boia
patrunjel verde
sare ,piper si Maggi Legume
3 lg ulei
2 lg faina alba
Pulpele se spala bine .Ceapa se curata si se toaca marunt ,se caleste in ulei ,se adauga ardeiul taiat felii si boia .Condimente dupa gust si apa cat sa treaca peste carne .Se lasa la foc mic pana se fierbe carnea iar la final se adauga patrunjel verde si faina amestecata inainte cu putina apa .Se mai lasa 2 minute apoi se poate servi .
Pofta buna si spor la gatit
5-6 pulpe de pui (sau un pui de marime medie )
o ceapa
un ardei rosu
1/2 l-ta boia
patrunjel verde
sare ,piper si Maggi Legume
3 lg ulei
2 lg faina alba
Pulpele se spala bine .Ceapa se curata si se toaca marunt ,se caleste in ulei ,se adauga ardeiul taiat felii si boia .Condimente dupa gust si apa cat sa treaca peste carne .Se lasa la foc mic pana se fierbe carnea iar la final se adauga patrunjel verde si faina amestecata inainte cu putina apa .Se mai lasa 2 minute apoi se poate servi .
Pofta buna si spor la gatit
sâmbătă, 17 septembrie 2016
Tocanita din piept de pui cu ciuperci
Aveti nevoie de :
Un piept de pui potrivit
o ceapa
6-8 bucati ciuperci
1 ardei galben
1 ardei rosu
3 lg smantana
o lingura faina
sare ,piper si Maggi Legume dupa gust
2 -3 lg ulei
o l-ta boia
Pieptul de pui se dezoseaza ,carnea se taie in bucati mici ,se condimenteaza si se prajeste in putin ulei .Se scoate si se lasa deoparte ,in uleiul ramas se pune ceapa taiata marunt ,ardeii felii si ciupercile taiate tot felii .Se calesc toate ,se adauga carnea si condimente dupa gust .Putina apa sa treaca peste toate ,se lasa la fiert cam 15 minute apoi se adauga smantana si la urma faina amestecata inainte cu putina apa .Se mai lasa 2 minute la foc incet si se poate servi .
Pofta buna si spor la gatit
Un piept de pui potrivit
o ceapa
6-8 bucati ciuperci
1 ardei galben
1 ardei rosu
3 lg smantana
o lingura faina
sare ,piper si Maggi Legume dupa gust
2 -3 lg ulei
o l-ta boia
Pieptul de pui se dezoseaza ,carnea se taie in bucati mici ,se condimenteaza si se prajeste in putin ulei .Se scoate si se lasa deoparte ,in uleiul ramas se pune ceapa taiata marunt ,ardeii felii si ciupercile taiate tot felii .Se calesc toate ,se adauga carnea si condimente dupa gust .Putina apa sa treaca peste toate ,se lasa la fiert cam 15 minute apoi se adauga smantana si la urma faina amestecata inainte cu putina apa .Se mai lasa 2 minute la foc incet si se poate servi .
Pofta buna si spor la gatit
luni, 12 septembrie 2016
Tort cu piscoturi ,piersici si inghetata
Aveti nevoie de :
piscoturi
3 piersici
3 l-te gelatina
un pahar frisca
un plic crema vanilie Dr Oetker
6 lg inghetata
Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj ,frisca se bate separat ,inghetata se lasa sa se inmoaie putin apoi se amesteca toate 3 ,se adauga piersicile taiate bucati mici iar la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .
Se pune intr-o forma de tort piscoturi ,se insiropeaza cu suc natural (eu am pus de mere ) un strat de crema ,piscoturi.crema ,piscoturi iar ultimul rand crema .Se niveleaza si se da la rece cateva ore .Se decoreaza cu bomboane colorate si felii de piersica.Este un desert bun si aromat .
Pofta buna si spor la gatit
piscoturi
3 piersici
3 l-te gelatina
un pahar frisca
un plic crema vanilie Dr Oetker
6 lg inghetata
Crema se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj ,frisca se bate separat ,inghetata se lasa sa se inmoaie putin apoi se amesteca toate 3 ,se adauga piersicile taiate bucati mici iar la urma gelatina inmuiata bine in putina apa calduta .
Se pune intr-o forma de tort piscoturi ,se insiropeaza cu suc natural (eu am pus de mere ) un strat de crema ,piscoturi.crema ,piscoturi iar ultimul rand crema .Se niveleaza si se da la rece cateva ore .Se decoreaza cu bomboane colorate si felii de piersica.Este un desert bun si aromat .
Pofta buna si spor la gatit
Tocanita de cartofi cu carnati afumati
Aveti nevoie de :
4-5 cartofi potriviti
o ceapa
cativa catei de usturoi
3-4 fire carnati afumati
2 lg ulei
ardei rosu si galben
piper si Maggi Legume dupa gust
Ceapa se curata si se taie marunt ,se caleste in ulei ,se adauga ardeiul taiat felii ,cartofii cubulete si condiment pentru gulas (eu am avut din acela dar se poate pune in loc o lingurita de boia ) si apa cat sa treaca peste toate .Se lasa la foc mic pana se fierb toate ,se adauga condimente dupa gust si la final usturoiul .Carnatii se taie bucati potrivite si se prajesc separat apoi se servesc alaturi de tocanita .
Pofta buna si spor la gatit
4-5 cartofi potriviti
o ceapa
cativa catei de usturoi
3-4 fire carnati afumati
2 lg ulei
ardei rosu si galben
piper si Maggi Legume dupa gust
Ceapa se curata si se taie marunt ,se caleste in ulei ,se adauga ardeiul taiat felii ,cartofii cubulete si condiment pentru gulas (eu am avut din acela dar se poate pune in loc o lingurita de boia ) si apa cat sa treaca peste toate .Se lasa la foc mic pana se fierb toate ,se adauga condimente dupa gust si la final usturoiul .Carnatii se taie bucati potrivite si se prajesc separat apoi se servesc alaturi de tocanita .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 6 septembrie 2016
Gogosi cu mere si scortisoara
Aveti nevoie de :
1 ou
4 lg zahar
6-8 lg faina
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
4-5 mere razuite
Zahar pudra
scortisoara
ulei pentru prajit
Merele se razuiesc cu coaja ,se amesteca cu oul batut ,zaharul ,praful de copt si sarea .Se adauga faina ca sa fie un aluat mai gros si apa (cam 2 pahare ) .Se ia cu lingura si se pun gogosele in tigaia cu uleiul incins .Se coc bine pe ambele parti apoi se scot pe cateva prosoape sa se scurga de ulei si se dau prin zahar pudra amestecata cu scortisoara .Se servesc atat calde cat si reci .
Pofta buna si spor la gatit
1 ou
4 lg zahar
6-8 lg faina
1/2 praf de copt
un varf cutit sare
4-5 mere razuite
Zahar pudra
scortisoara
ulei pentru prajit
Merele se razuiesc cu coaja ,se amesteca cu oul batut ,zaharul ,praful de copt si sarea .Se adauga faina ca sa fie un aluat mai gros si apa (cam 2 pahare ) .Se ia cu lingura si se pun gogosele in tigaia cu uleiul incins .Se coc bine pe ambele parti apoi se scot pe cateva prosoape sa se scurga de ulei si se dau prin zahar pudra amestecata cu scortisoara .Se servesc atat calde cat si reci .
Pofta buna si spor la gatit
marți, 30 august 2016
Vinete a la Cluj
Aveti nevoie de :
2 vinete potrivite
2-3 rosii
cativa catei usturoi
Maggi Legume
sare si piper
cascaval razuit
putin ulei
Vinetele se spala si se taie felii putin mai groase ,se condimenteaza cu sare si piper si se lasa cateva minute ,se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor 15 minute .Se scot ,se pune deasupra cate o felie de rosie ,usturoi zdrobit ,maggi si cascaval razuit .Se dau din nou la cuptor minim 10 minute apoi se pot servi ,sunt tare simplu de facut si gustoase .Combinatia de vinete cu usturoi si cascaval e ..delicioasa
Pofta buna si spor la gatit
Abonați-vă la:
Postări (Atom)